Jump to content

costaskalas

simple Members
 • Posts

  268
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by costaskalas

 1. Η δική μου η απάντηση ήταν για σένα.
 2. κρυφή έδρα το σπίτι...? μπορεί να κρυφτεί η έδρα....? αν εννοείτε εναλλακτική, ναι υπάρχουν λόγοι όπως ενοίκια, γραφειοκρατία και λοιπά έξοδα που γνωρίζεται πολύ καλά...
 3. Συγχέετε την πραγματική δραστηριότητα της επιχείρησης με ένα τυπικό χαρακτηριστικό της, αυτό της έδρας. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει από την τυπικά δηλωμένη έδρα της επιχείρησης αλλά από την πραγματική δραστηριότητά της (η οποία αν πραγματοποιείται στην Ελλάδα φορολογείται στην Ελλάδα, θα απασχολήσει Έλληνες κλπ).
 4. την ίδια απορία έχω. όταν η αρχική μίσθωση είναι σε ισχύ και θα συνεχίσει να διαρκεί, και παρεμβάλεται κάτι που επιφέρει αλλαγή των στοιχείων (πχ υποχρέωση αναγραφής ΠΕΑ) τότε γίνεται τροποποιητική για να αναγραφεί το ΠΕΑ και αλλάξει και η ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης ή αφήνουμε ίδια την ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης και αναγράφουμε μόνο το ΠΕΑ (έτσι όμως δεν θα βγει πρόστιμο?)? παράδειγμα: έναρξη μίσθωσης 1/1/16, υποβλήθηκε εμπρόθεσμα η δήλωση όμως δεν είχε εκδοθεί ΠΕΑ ως έπρεπε. Με την ΔΕΠΕΑ/Γ/172335/16.2.2016 έχει προθεσμία μέχρι Ιούνιο να εκδοθεί και δηλωθεί το ΠΕΑ (όπως κατάλαβα). Τώρα που εκδόθηκε, πως ακριβώς δηλώνεται?
 5. Πέραν των λεπτομερειών των ΠΟΛ και διατάξεων, είναι και λίγο θέμα απλού συλλογισμού. Όσον αφορά την ημεδαπή εταιρία, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει τρόπος να παρουσιαστεί ως "μεσάζων"(αποθήκες κλπ) και άρα η υπηρεσία να τιμολογηθεί στην αλλοδαπή εταιρία. Δεν μπορεί όμως ο άλλος να έχει εισόδημα από ακίνητα στην Ελλάδα και να προσπαθεί να παρουσιάσει-παραπέμψει την πραγματική δραστηριότητα στην αλλοδαπή εταιρία. Όσον αφορά την αλλοδαπή εταιρία, τα στοιχεία που εξετάζονται κατά τον έλεγχο είναι ξεκάθαρα. Και εφόσον πρόκειται για εταιρία που εξυπηρετεί τους σκοπούς που αναφέρθηκαν (φοροαποφυγή) τότε προφανώς το μεγαλύτερο εισόδημά της θα προέρχεται από δραστηριότητα στην Ελλάδα, κάτι το οποίο φυσικά έχει προβλεφθεί στις προϋποθέσεις για ελληνική φορολόγηση http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18414 (ας υποθέσουμε ότι μπορούμε να αποδείξουμε ότι η πραγματική έδρα είναι στην αλλοδαπή - αν και στην περίπτωση της βουλγαρίας οι εν λόγω εταιρίες είναι στα χαρτιά καθώς δεν προσφέρονται υπηρεσίες παροχής έδρας, ΔΣ κλπ) Στην περίπτωση της κατασκευής ιστοσελίδων, αν η έδρα αποδεικνύεται στην αλλοδαπή, δύσκολα τεκμηριώνεται ότι η δραστηριότητα είναι στην Ελλάδα...
 6. Μπαίνω στο θέμα/topic και δεν υπάρχει επιλογή για να απαντήσω (όπως είχε πριν με ένα κουτί για να γράψεις και επιλογές απάντησης-παράθεσης κλπ)*. Ναι, το έχω στα ελληνικά.. *σε μερικά θέματα υπάρχει το κουτί "απαντήστε σε αυτό το θέμα....." σε άλλα όχι Επίσης η ροή δεν είναι πολύ μεγάλη, παλαιότερα είχε μέχρι και 50 θέματα. Και κάποιες φορές με βγάζει αποσυνδεδεμένο, χωρίς να έχω πατήσει ποτέ αποσύνδεση.
 7. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν ανήκει στην πλατφόρμα του Taxis (στην οποία έχουν πρόσβαση οι ΔΟΥ), αλλά πρόκειται για ξεχωριστή πλατφόρμα του ΓΛΚ που φιλοξενεί η ΓΓΔΕ-GSIS.
 8. εξαρτώμενο τέκνο - φοιτητής ΑΕΙ, γεννημένο το 1991 (24 ετών), δηλώνεται στο α21?
 9. Καλησπέρα, στους μη ενταγμένους αγρότες συμπληρώνετε τον πίνακα Ε με τα αγροτεμάχια που ενοικιάζονται/ιδιοχρησιμοποιούνται/παραχωρούνται, για να φαίνονται ως η "εγκατάσταση" στην οποία αφορούν τα δηλωθέντα ποσά? Την ζημιά από αγροτική δραστηριότητα, την μεταφέρετε στο Ε1 465 και 461?
 10. για τον αγρότη θεωρείται 1)έσοδο η πώληση του εκθλιπτικού δικαιώματος και 2)έξοδο -το ίδιο ποσό- για υπηρεσίες τρίτου (όλα αυτά με το ίδιο ΤΠΥ του ελαιοτριβείου)
 11. επειδή συνεχίζει να λέγεται και στο τέλος θα θα αποτελέσει δεδομένο (λανθασμένα), να διευκρινίσουμε ξανά ότι αν κάποιος έχει λάβει επιδότηση πρέπει να είναι στο ειδικό καθεστώς. (http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=98875) ν.2859/2000 Αρθρο 41. Ειδικό καθεστώς αγροτών (όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Β.1. του άρθρου τρίτου του ν. 4254/2014) 1. Οι αγρότες, οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών κατώτερα των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ και δικαιούνταν να λάβουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, υπάγονται στο ειδικό καθεστώς του παρόντος άρθρου, με την επιφύλαξη των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος. Οι εν λόγω αγρότες δεν υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων και δικαιούνται επιστροφής του φόρου του παρόντος νόμου που επιβάρυνε τις αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποίησαν για την άσκηση της εκμετάλλευσής τους. *η περίπτωση με τον οκταψήφιο ΚΑΔ 99999998 γι αυτόν το λόγο δημιουργήθηκε. Διότι υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι δεν πληρούσαν σωρευτικά τα δύο παραπάνω κριτήρια (κυρίως αυτοί που δεν δικαιούνταν ενιαίας ενίσχυσης) και παρόλα αυτά πρέπει να προσδιορίσουν λογιστικά το εισόδημα που αποκτάται από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.
 12. λάθος μου, εννοούσα γι αυτούς που δεν έχουν κάνει έναρξη
 13. και αν δεν είναι μισθωμένα και είναι δικά του που φαίνεται η έδρα?
 14. Καλησπέρα, ασφάλιστρα ΕΛΓΑ και ΕΝΦΙΑ των καλλιεργηθέντων αγροτεμαχίων μπορούν να μπουν στον 530 ή στον 536 στο Ε3 του αγρότη (μη ειδικού - μη κανονικού καθεστώτος)??
 15. Οι κινήσεις για την περίπτωση "5.2 ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ" περιγράφονται εδώ http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/19782. Με αφορμή αυτό, θα ήθελα να ρωτήσω: Αγρότης, που δεν είναι στο ειδικό ή στο κανονικό, έδωσε στο ελαιουργείο τους καρπούς για έκθλιψη και τελικά ο αγρότης (πληρώνοντας το ελαιουργείο) αγόρασε πίσω το εκθλιπτικό δικαίωμα (λάδι) - που θα κρατούσε το ελαιουργείο. Έχει στην διάθεσή του AΠY - ΔΠΠ - ΔA από το ελαιουργείο. 1) Βάζουμε μόνο σαν Έξοδο (για υπηρεσία έκθλιψης ελαιοκάρπου) το ποσό που τελικά πλήρωσε??....ή 2) Βάζουμε Έσοδο = πώληση εκθλιπτικού δικαιώματος και Έξοδα = υπηρεσία έκθλιψης ελαιοκάρπου + αγορά -πίσω- εκθλιπτικού δικαιώματος?? Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αλλά με το 2) απεικονίζεται ως έσοδο του αγρότη η πώληση του εκθλιπτικού δικαιώματος (κάτι το οποίο πρέπει να δείξει και το ελαιοτριβείο ως "αγορά εμπορευμάτων", σύμφωνα με τον ΚΦΑΣ αρ.7 παρ. δ)
 16. Καλημέρα Η ιδιοχρησιμοποίηση δεν έχει σχέση με την τελική χρήση του προϊόντος (αν δηλαδή το καταναλώνει αυτός που το παράγει). Η ιδιοχρησιμοποίηση έχει την έννοια της "εκμίσθωσης" ενός ακίνητου περιουσιακού στοιχείου από τον ιδιοκτήτη του (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) στην επιχειρηματική δραστηριότητα του ίδιου του ιδιοκτήτη του περιουσιακού στοιχείου, δηλαδή του ίδιου προσώπου (φυσικού ή νομικού). Και επειδή ο "ιδιοκτήτης" τόσο της ακίνητης περιουσίας όσο και της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι το ίδιο πρόσωπο (φυσικό ή νομικό), χρησιμοποιείται η λέξη "ιδιοχρησιμοποίηση".
 17. Μόλις μίλησα με taxisnet. ΤΠΔΥ είναι φορέας γενικής κυβέρνησης (ανήκει στο υπουργείο εργασίας) και φορέας που θα κατατεθεί είπαν ότι συμπληρώνεται ο φορέας που θα δώσουμε την ενημερότητα πχ ΕΤΕ. Το ΤΑΠΙΤ όντως δεν το βρήκα στους γενικής κυβέρνησης http://www.ydmed.gov.gr/wp-content/uploads/20130423_mhtrwo_forewn_2013.pdf Επίσης είπαν ότι στοιχεία πληρωμής βάζουμε τον αριθμό εντολής - τιμολογίου. Edit: και όλα αυτά για να βγάλει μήνυμα ότι δεν μπορεί να εκδοθεί η ενημερότητα. Στο taxis λένε ότι δεν βγαίνει ηλεκτρονικά ακόμα και αν υπάρχουν οφειλές που δεν είναι σε ρύθμιση πχ ΕΝΦΙΑ (μη ληξιπρόθεσμες φυσικά). Μήπως πρέπει να πληρωθεί και η δόση του Δεκέμβρη για να βγάλει ενημερότητα για ένα μήνα?
 18. Καλημέρα παιδιά Ξέρει κανείς πως συμπληρώνω τα παραπάνω? Να δώσουμε και σε κανέναν χαρά, εκτός από φέσια....
 19. για είσπραξη εφάπαξ από ΤΠΔΥ, επιλέγουμε "ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"...,δηλαδή το ΤΠΔΥ είναι κεντρικής κυβέρνησης ή άλλος φορέας δημοσίου πλην κεντρικής κυβέρνησης? και φορέας που θα κατατεθεί είναι η ΕΤΕ από όπου εισπράττονται τα εφάπαξ, ή το ΤΠΔΥ που δίνει το εφάπαξ?
 20. Στο Ε9 2014 υπάρχει ακίνητο (το οποίο λανθασμένα δεν δηλωνόταν και στα προηγούμενα έτη). Τώρα για την έκδοση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να δηλωθεί και στα προηγούμενα έτη, αλλά με την εισαγωγή νέου ακινήτου παίρνει διαφορετικό ΑΤΑΚ από αυτό του 2014. Το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ δεν βγαίνει για τον ίδιο ΑΤΑΚ, πως λύνεται αυτό το πρόβλημα??
 21. Καλημέρα, κάτι όχι και τόσο σχετικό με το θέμα... Απλήρωτο ΕΕΤΑ '13 το οποίο επιστράφηκε από την ΔΕΗ στην ΓΓΠΣ, σε όνομα αποβιώσαντος (εδώ και χρόνια - δεν είναι πλέον γνωστά ΑΦΜ-ΑΔΤ, ούτε η ΔΕΗ τα έχει), θα βεβαιωθεί σε αυτόν που δηλώνει τον αριθμό παροχής στο Ε1 ή στο Ε9?? Αν τώρα ο συγκεκριμένος αριθμός παροχής δηλωθεί από κάποιον Άλλο* (Ε9 - Ε1 '15) το απλήρωτο ποσό θα βεβαιωθεί σε αυτόν τον κάποιο Άλλο?? *ο Άλλος είναι αυτός που έπρεπε να δηλώνει αυτόν τον αρ.παροχής τόσα χρόνια, αλλά είχε γίνει μπέρδεμα. Ο Άλλος πλήρωσε χαράτσια του λάθος λογαριασμού που του ερχόταν τόσα χρόνια, αλλά τώρα που βρήκε το λάθος και παραλαμβάνει τον σωστό λογαριασμό ΔΕΗ, βρέθηκε με απλήρωτα χαράτσια και ρεύματα.
 22. Στην περίπτωση δωρεάν παραχώρησης κατοικίας, <200τμ από κατιόντα σε ανιόντα για να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία, ο ΚΦΕ λέει ότι το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει απαλλάσσεται από το φόρο. Όμως η υποχρεώση για υποβολή μισθωτηρίου υπάρχει (δηλώνοντας 0 μίσθωμα όπως αναφέρεται και στις οδηγίες για την δωρεάν παραχώρηση χρήσης)??
 23. Ευχαριστώ. Δέκα ημέρες από πότε? Ποιος μπορεί να γνωρίζει αν όντως άλλαξα διεύθυνση πριν 10 μέρες ή πριν 2 μήνες? Αν γίνει αλλαγή διεύθυνσης με Μ1 σήμερα, και η νέα διεύθυνση δηλωθεί και στο Ε1 2014(χρήση 2013) σαν κύρια κατοικία, είναι παράλογο? Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δηλώνεται πουθενά στο Ε1?
 24. Η διεύθυνση στο μητρώο (δηλαδή αυτή που έχει δηλωθεί στο Μ1 και με βάση την οποία καθορίζεται η ΔΟΥ στην οποία ανήκουμε) πρέπει να είναι ίδια με την διεύθυνση της κύριας κατοικίας που δηλώνεται στο Ε1? Αλλαγή της διεύθυνσης με Μ1 μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, δηλαδή αν κάποιος αλλάξει σήμερα την διεύθυνση νοείται ότι από σήμερα και στο εξής κατοικεί στην καινούργια ή είναι άσχετο το ένα με το άλλο? Μήπως υπάρχει προθεσμία για να δηλωθεί αλλαγή διεύθυνσης?
×
×
 • Create New...