Jump to content

GIORGIO277

starting Members
 • Content Count

  1
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  GIORGIO277 reacted to Roxanne in ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 27/1/2014 ωρα 14:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΕΕ ΑΘΗΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ   
  ωρα 14:00 !!!
   
  Αυτά είναι τα αιτήματα μας ως Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών Φοροτεχνικών για την αυριάνη συνέλευση του ΟΕΕ :

  Σήμερα την 27/01/2014 υποβάλλουμε την διαμαρτυρία μας και τα αιτήματά μας. 
  Επίσης επισυνάπτουμε επιστολή - διαμαρτυρία την οποία έχουν ήδη υπογράψει έως τις 26/01/2014 11.000 επαγγελματίες


  ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

  1) Άμεση κατάργηση των άρθρων 53-60 του Ν.4174/2013 που αφορούν ουσιαστικά το νέο ποινολόγιο και τη συνέργεια . 
  2) Κατάργηση του εξοντωτικού προστίμου για μη αναγραφή έστω και ενός ατόμου στην μηνιαία ΑΠΔ ύψους 10.550 ευρώ 
  3) Κατάργηση της διάταξης Ν.4172/2013 (άρθρο 23 περιπτ.β) για τον τρόπο έκπτωσης δαπάνης με βάση τον τρόπο εξόφλησης, κάλυψη της παραπάνω διάταξης από το άρθρο 10 παρ.6 του Κ.Φ.Α.Σ. 
  4) Κατάργηση της μηνιαίας/τριμηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικής κατάστασης εσόδων-εξόδων . 
  5) Θεσμοθέτηση παράτασης προθεσμιών παντός είδους για λόγους ανωτέρας βίας (πχ ασθένεια) σε πιστοποιημένους Λογιστές-Φοροτεχνικούς 
  6) Υποβολή Δηλώσεων-Εντύπων από πιστοποιημένα Λογιστικά-Φορολογικά γραφεία 
  7) Άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα του Ν.4172/2013 και επαναφορά αφορολογητού ορίου τουλάχιστον στο ύψος του εισοδήματος φτώχειας όπως αυτό προσδιορίζεται από την Ε.Ε.
  8) Υποβολή πιστωτικών και χρεωστικών ΦΠΑ έως την τελευταία μέρα του μήνα/τριμήνου . 
  9) Επαναπροσδιορισμός φετινών καταληκτικών ημερομηνιών υποχρεώσεων (ΔΦΕ κλπ) και ισόχρονη μετάθεση προθεσμιών σε περίπτωση μη λειτουργίας συστημάτων για οποιοδήποτε λόγο.
  10) Απαίτηση για έγκαιρη έκδοση εγκυκλίων από τη Διοίκηση με σαφή προσδιορισμό οδηγιών και χρόνο προσαρμογής σε νέες διατάξεις όπου αυτό χρειάζεται . 
  11) Μείωση αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης για ΙΧ κάτω των 2.000 cc και κύριας οικίας έως 120 τμ 
  12) Νομική κάλυψη από το ΟΕΕ πιστοποιημένων Λογιστών-Φοροτεχνικών . 
  13) Μη επιβολή οποιουδήποτε πρόστιμου για περιπτώσεις υπαιτιότητας των ΔΟΥ ή άλλων υπηρεσιών (πχ Επανυποβολή Ε9 λόγω ασυμφωνίας υποβεβλημένων με ηλεκτρονική βάση). 
  14) Εναρμόνιση νομοθετικού πλαισίου με τις πρακτικές άλλων Κρατών (Ε.Ε.και Αμερικής) σχετικά με το ύψος εισφορών όπου το ποσό συναρτάται με το ποσό εισοδήματος του Επαγγελματία
 2. Upvote
  GIORGIO277 reacted to billpanop in Διαμαρτυρία 4/2/2014 στο Υπουργείο Οικονομικών.   
  Συνάδελφοι καλησπέρα, στις 25/1/2014 ημέρα Σάββατο και στο ξενοδοχείο NOVOTEL πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α). Στα πολλά θέματα που συζητήθηκαν αποφασίσθηκε η Ένωση μας να κατέβει σε διαμαρτυρία στις 4/2/2014 στο Υπουργείο Οικονομικών με θέμα την κατάργηση του νόμου 4174/2013 (κοινώς ποινολόγιο- συνυπευθυνότητα ). Θεωρώ ότι πρέπει όλοι οι λογιστές-φοροτεχνικοί ανεξαρτήτως σε ποιόν σύλλογο είμαστε γραμμένοι, άσχετα εάν είμαστε μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες να αντισταθούμε σε αυτήν την λαίλαπα των υποχρεώσεων που επιβάλλει με το έτσι θέλω το Υπουργείο Οικονομικών.
  Παράλληλα πρέπει να στηρίξουμε και όποιες άλλες δράσεις γίνονται από άλλους συλλόγους όπως αυτή που έγινε την Παρασκευή 24/1/2014 και είμασταν σχετικά αρκετοί. Επίσης πρέπει να συνεργαστούμε και  με άλλους φορείς για να αποσυρθούν τα μέτρα. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε.
   
   
  Ευχαριστώ πολύ
   
   
   
  Βασίλης
   
 3. Upvote
  GIORGIO277 reacted to JOHNZAPAS in Διαμαρτυρία 4/2/2014 στο Υπουργείο Οικονομικών.   
  Συνάδελφε Βασίλη,
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και πιστεύω πως αν δεν κλιμακώσουμε τώρα τις ενέργειες μας,δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ.....Γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχουμε!!!!!!
  Είναι βέβαιο πως με αυτά τα πρόστιμα το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αποδεκατίσουν το επάγγελμα έτσι ώστε να μείνουν μόνο οι "δυνατοί" του κλάδου!!!!!(καταλαβαίνουμε όλοι πιστεύω ποιοί είναι αυτοί)
  Αυτή είναι η απάντηση του ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ για την μείωση της ανεργίας,σπρώχνοντας έναν ολόκληρο κλάδο στον αφανισμό!!!
  Κάθε μέρα βγαίνουμε στους δρόμους για δουλειές των πελατών μας (ΔΟΥ-ΙΚΑ κλπ.)....Ας βγούμε μία φορά επιτέλους και για το καλό το δικό μας αλλά και των πελατών μας....
   
  Με τιμή,
  Γιάννης
×
×
 • Create New...