Jump to content

vvxk

simple Members
 • Posts

  89
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  vvxk got a reaction from sakispap in Χαρτόσημο σε τιμολόγιο αγοράς αγρότη κανονικού καθεστώτος   
  Νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στην παρ.4 του άρθρου 4 του Ν.Δ. 1146/1972 όπου αναφέρει για ποιους τύπους οχημάτων καταβάλλεται τέλος χαρτοσήμου κατά τη μεταβίβαση:  
   
  Εφόσον δεν αναφέρονται οι γεωργικοί ελκυστήρες και επιπλέον δεν θεωρούνται αυτοκίνητα, συμπεραίνω ότι υπολογίζεται κανονικά χαρτόσημο, απλά θα ήθελα και κάποια άλλη γνώμη από κάποιον ποιο έμπειρο συνάδελφο.
   (Σχετικό με τα παραπάνω το θ.88 του άρθρου 12 του βιβλίου ''Ανάλυση-Ερμηνεία ΚΒΣ'' του Δ.Σταματόπουλου) 
 2. Upvote
  vvxk reacted to MXalit in Χαρτόσημο σε τιμολόγιο αγοράς αγρότη κανονικού καθεστώτος   
  Γνωμη με επιφύλαξη... χαρτόσημο
  Δεν το εχω ψάξει, αν υπάρχει κατι τεκμηριομένο απο άλλο συνάδελφο θα βοηθήσει
 3. Upvote
  vvxk reacted to SOTHRIS in Παρακράτηση φόρου σε αμοιβή μικρότερη των 300 ευρώ και taxis   
  Τι είδους πρόβλημα πιθανολογείτε ότι μπορεί να σας προκύψει αν διενεργείτε παρακράτηση και σε παραστατικά καθαρής αξίας μικρότερης των 300 ευρώ ?
 4. Upvote
  vvxk reacted to xarispro in Παρακράτηση φόρου σε αμοιβή μικρότερη των 300 ευρώ και taxis   
  ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ.
 5. Upvote
  vvxk reacted to KostasSag in Με την κατάργηση της εκκαθαριστικής τι γίνεται με τις δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης στις περιοδικές;   
  Τίποτα νεότερο. Την Παρασκευή που μίλησα με το τμήμα ΦΠΑ της ΔΟΥ Καλαμαριάς μου είπαν ότι αυτό που προτείνουν είναι prorata για όλο το έτος (όπως θα γινόταν και στο καθεστώς των εκκαθαριστικών) στην περιοδική του τελευταίου τριμήνου. 
   
  Το αυτό και για το τρέχον έτος μέχρι νεωτέρας.  
 6. Upvote
  vvxk reacted to ponzi in Με την κατάργηση της εκκαθαριστικής τι γίνεται με τις δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης στις περιοδικές;   
  Προς επίρρωση:
   
  4321/2015
  Άρθρο 22
  1. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 33 του Κώδικα Φ.Π.Α. προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:
  «Οι διακανονισμοί που αφορούν τις εκπτώσεις που διενεργήθηκαν σε μία διαχειριστική περίοδο περιλαμβάνονται σε δήλωση Φ.Π.Α. που υποβάλλεται το αργότερο μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έβδομου μήνα του επόμενου ημερολογιακού έτους, από το έτος που έληξε η διαχειριστική περίοδος.»
  4. Οι διατάξεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου ισχύουν για εκπτώσεις για τις οποίες υπάρχει υποχρέωση διακανονισμού από 1.1.2014, ενώ οι διατάξεις της παραγράφου 2 ισχύουν για πράξεις που διενεργούνται από 1.1.2015.
   
  Την καλησπέρα μου.
 7. Upvote
  vvxk reacted to VERRIS in ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ 5.000 ΘΕΣΕΩΝ 25-66 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ   
  Να σε ενημερώσω ότι για το πρόγραμμα πτυχιούχων έως 35 ετών έχει γίνει η αίτηση τριμήνου  στις 10/01/2015 και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη 2,5 μήνες μετά!!!!!
  Όσον αφορά το πρόγραμμα 25-66 για το τρίμηνο Νοε '14-Ιαν.'15 έχει γίνει η αίτηση 16/02 και δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως!!! Τα πράγματα δεν τα βλέπω καλά , αν και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ διαβεβαιώνουν ότι τα λεφτά είναι του ΕΣΠΑ και δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν( να τα χρησιμοποιήσει δηλαδή η κυβέρνηση για να καλύψει τις ταμειακές της ανάγκες που αυτήν την περίοδο είναι τεράστιες)....
  Η κατάσταση στην αγορά είναι απελπιστική καθώς δεν υπάρχει καθόλου ρευστότητα και οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν!!!
 8. Upvote
  vvxk reacted to elias stratakis in ΕΧΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ 1/1/2007 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΛΟΓΩ ΤΖΙΡΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΡΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ 1/7/2010 ΛΟΓΩ ΤΟΥ Ν.3842/2011;   
  Βάση λογικής και σύμφωνα με την γνώμη υπαλλήλου στην ΔΟΥ, δεν υποχρεούται να εκδίδει στοιχεία για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και δεν ζητάει επιστροφή ΦΠΑ, όπως οι αγρότες του ειδικού. Γι αυτό και δεν εντάσσεται ούτε στο ειδικό ούτε στο κανονικό καθεστώς. Το θέμα είναι μην υπάρχει πρόβλημα με την ΔΟΥ περί μη δήλωσης δραστηριότητας.Γι αυτό πρέπει να δοθεί διευκρινιστική από το υπουργείο (να 'ταν μόνο αυτή...).
  Άρα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις κατηγορίες αγροτών: 1) Αγρότες του κανονικού καθεστώτος.
  2) Αγρότες του ειδικού καθεστώτος.
  3) Αγρότες κανενός καθεστώτος.
  Ίσως προκύψουν κι άλλες κατηγορίες αγροτών στην πορεία. 
  Όσο έχουμε φαντασία θα έχουμε και κατηγορίες.
 9. Upvote
  vvxk reacted to LAMMERGEIER in Προώρη σύνταξη από την αγροτική τράπεζα   
  Κατά τα άλλα " ανοίξαμε και σας περιμένουμε!!!"   
 10. Upvote
  vvxk got a reaction from prokroustis in Απαλλαγή από βιβλία λόγω τζίρου και αγρότες που πουλάνε στις λαϊκές   
  Παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων επί των διατάξεων της απόφασης ΠΟΛ 1281/2013(ΦΕΚ 3367Β΄/31.12.2013) «Απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων των αγροτών του ειδικού καθεστώτος.»
  Αναφορικά με την έκδοση των φορολογικών στοιχείων διευκρινίζονται τα εξής:

  α) Αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α.
  Οι αγρότες που, από 1.1.2014, παραμένουν στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α.:
  - Δεν υποχρεούνται στην έκδοση συνοδευτικού εγγράφου, για την παρακολούθηση (διακίνηση, παράδοση, αποστολή) των μη τιμολογηθέντων προϊόντων τους. 

  - Δεν υποχρεούνται στην έκδοση τιμολογίου για τις πωλήσεις των προϊόντων τους σε άλλους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών ή πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Κ.Φ.Α.Σ. (Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κλπ.). 
  Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Κ.Φ.Α.Σ., οι υπόψη αγρότες δύνανται να επιλέξουν να εκδίδουν οι ίδιοι τα τιμολόγια για την πώληση του συνόλου της παραγωγής τους. 

  - Δεν εκδίδουν αποδείξεις λιανικών συναλλαγών για τις πωλήσεις των αγροτικών προϊόντων τους σε ιδιώτες. 
  Επισημαίνεται ότι οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος που πωλούν τα προϊόντα παραγωγής τους από λαϊκές αγορές εντάσσονται στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. για τις πωλήσεις αυτές και εφαρμόζουν τα οριζόμενα στην απόφαση ΠΟΛ.1065/18.5.2010, εκδίδουν δηλαδή τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών για τις πωλήσεις των προϊόντων τους με τη χρήση φορολογικού μηχανισμού (φορολογικής ταμειακής μηχανής) και για τις διακινίσεις των προϊόντων τους προς και από τις λαϊκές αγορές, εκδίδουν το δικαιολογητικό έγγραφο που προβλέπεται στην απόφαση ΠΟΛ.1286/31.12.2013. Σημειώνεται ότι εάν οι πωλήσεις από λαϊκές αγορές δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ ετησίως, δεν υπάρχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων.

  Σημειώνεται ότι, οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών και τα πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Κ.Φ.Α.Σ. (Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κλπ.), που πραγματοποιούν αγορές αγροτικών προϊόντων από τους υπόψη αγρότες, υποχρεούνται να συντάσσουν δικαιολογητικό έγγραφο για τη διακίνηση ή την παραλαβή των αγορασθέντων και μη τιμολογηθέντων αγροτικών προϊόντων. Το ανωτέρω δικαιολογητικό έγγραφο δεν εκδίδεται στην περίπτωση που εκδοθεί άμεσα με την παραλαβή των αγροτικών προϊόντων τιμολόγιο αγοράς της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ..

  Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω αγρότες υποχρεούνται να διαφυλάσσουν όλα τα φορολογικά στοιχεία που αφορούν την αγροτική τους εκμετάλλευση (έσοδα, αγορές και δαπάνες) (εγκύκλιος ΠΟΛ.1222/6.8.199
   
  Αγρότης ειδικού καθεστώτος σύμφωνα με τα παραπάνω δεν υποχρεούται για τις πωλήσεις του να εκδίδει στοιχεία. Εάν  έχει άδεια να πωλεί πλανοδίως τα προϊόντα του (όχι λαϊκή), και επιθυμεί να εκδίδει αποδείξεις και τιμολόγια για το τμήμα της παραγωγής που πουλάει (οπωροκηπευτικά) κατ' αυτό τον τρόπο, μπορεί να το κάνει? Και αν ναι, στα στοιχεία αυτά αναγράφεται ο ΦΠΑ ή όχι? Διότι υπάρχει και το θέμα της επιστροφής του κατ' αποκοπή συντελεστή ΦΠΑ που λαμβάνουν οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος.   
 11. Upvote
  vvxk got a reaction from MarP in κοινωνικό μέρισμα και εξαιρέσεις   
  Κάνω αίτηση για συνταξιούχο 10 χρόνια χήρο, έχει γίνει η μεταβολή στο μητρώο, μου βγάζει ότι έχει δηλώσει έγγαμος και οπότε πρέπει να δηλώσω τα στοιχεία της συζύγου...!!!
   Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα? Επίσης, οι αγροτικές επιδοτήσεις προσμετρώνται στο εισόδημα?
 12. Upvote
  vvxk got a reaction from SOTIRIOS in κοινωνικό μέρισμα και εξαιρέσεις   
  Κάνω αίτηση για συνταξιούχο 10 χρόνια χήρο, έχει γίνει η μεταβολή στο μητρώο, μου βγάζει ότι έχει δηλώσει έγγαμος και οπότε πρέπει να δηλώσω τα στοιχεία της συζύγου...!!!
   Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα? Επίσης, οι αγροτικές επιδοτήσεις προσμετρώνται στο εισόδημα?
×
×
 • Create New...