Jump to content

vvxk

simple Members
 • Posts

  89
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vvxk

 1. Νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στην παρ.4 του άρθρου 4 του Ν.Δ. 1146/1972 όπου αναφέρει για ποιους τύπους οχημάτων καταβάλλεται τέλος χαρτοσήμου κατά τη μεταβίβαση: Εφόσον δεν αναφέρονται οι γεωργικοί ελκυστήρες και επιπλέον δεν θεωρούνται αυτοκίνητα, συμπεραίνω ότι υπολογίζεται κανονικά χαρτόσημο, απλά θα ήθελα και κάποια άλλη γνώμη από κάποιον ποιο έμπειρο συνάδελφο. (Σχετικό με τα παραπάνω το θ.88 του άρθρου 12 του βιβλίου ''Ανάλυση-Ερμηνεία ΚΒΣ'' του Δ.Σταματόπουλου)
 2. Αγορά τρακτέρ από αγρότη του κανονικού καθεστώτος από ιδιώτη, επιβαρύνεται με χαρτόσημο επί του τιμολογίου αγοράς 3,6% ή πληρώνεται μαζί με τα τέλη μεταβίβασης όπως τα αυτοκίνητα?
 3. Έλα ντε, υποτίθεται ότι οι επιδοτήσεις αυτές δίνονται ως πριμ εγκατάστασης νέων αγροτών σαν βοήθεια στο ξεκίνημά τους...ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει πάντως έως τώρα.
 4. Έχει πληρωθεί κάποιος την πρώτη δόση που αφορά το πρώτο τρίμηνο?
 5. Ευχαριστώ, δεν αγχώνομαι κι εγώ μια μέρα μετά το έστειλα, απλώς δεν ήξερα αν πρέπει να στείλω και πίνακα.
 6. Ξέρει κανείς αν εκτός από το έντυπο Ε 3.3. στέλνουμε και πίνακα προσωπικού?
 7. Ευχαριστώ για την απάντηση , τελικά και μετά από επικοινωνία με τον εκδοτικό οίκο Καραγιάννη, αλλά και το τοπικό ΣΕΠΕ υπέβαλα και τα δύο έντυπα.
 8. Επιχείρηση προσέλαβε 3 υπαλλήλους με σύμβαση ορισμένου χρόνου (6μηνες συμβάσεις), με τον όρο σε περίπτωση πρόωρης καταγγελίας της σύμβασης να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 3986/2011. Η επιχείρηση λόγω οικονομικών δυσπραγιών κλείνει. Για τις απολύσεις των εργαζομένων υποβάλλεται το έντυπο Ε7? Μήπως θα πρέπει να υποβληθεί και το έντυπο Ε6? Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος παρακαλώ να βοηθήσει.
 9. Η πρόεγκριση της άδειας αναφέρεται σε πώληση άρτου
 10. Καλημέρα, Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα πουλάει έτοιμα αρτοσκευάσματα επιθυμεί να προσθέσει και κρέπες-λουκουμάδες τα οποία θα παρασκευάζει μόνο του. Αν μπορεί κάποιος συνάδελφος με παρόμοια περίπτωση να με κατατοπίσει σχετικά με τους ΚΑΔ θα το εκτιμούσα. Θα πρέπει να προστεθεί ένας ΚΑΔ για την παραγωγή και ένας για τη λιανική πώληση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 11. Θα σε ζαλίσω λίγο ακόμη γιατί δεν με χωράει το γραφείο: Εφόσον μιλάμε για διακοπή του υποκαταστήματος στην ουσία, πώς θα μπορούσα να το διαγράψω εκπρόθεσμα εφόσον το υποκατάστημα λειτουργεί κανονικότατα!!??
 12. 1)Τον πελάτη τον ανέλαβα φέτος 2) Λάθος σύνταξη σχώρα με!!! Όπως κι να έχει σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Από τη στιγμή που το έκανα με φετινή ημερομηνία υπάρχει περίπτωση διόρθωσης, ώστε να μην πληρώσει το διπλό τέλος επιτηδεύματος που του έχει καταλογιστεί γι'αυτά τα χρόνια?
 13. Φυσικό πρόσωπο έχει ένα κεντρικό κατάστημα (1988) και ένα υποκατάστημα (2008) ατομικές επιχειρήσεις και οι δύο. Το κεντρικό κατάστημα έχει ουσιαστικά διακόψει τη λειτουργία του από το 2008. Για να μην πληρώνει διπλό τέλος επιτηδεύματος ο πελάτης, πήγα στη ΔΟΥ και έκανα διακοπή του υποκαταστήματος και μεταφορά του στο κεντρικό με ταυτόχρονη διαγραφή των ανενεργών ΚΑΔ του κεντρικού, ώστε τελικά να μείνει μία επιχείρηση. Η ερώτηση είναι εάν έπραξα σωστά ή εάν μπορούσα να κάνω κάποιου είδους εκπρόθεσμη διακοπή του κεντρικού από το 2008. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν θα έμενε το υποκατάστημα ενεργό χωρίς να υπάρχει κεντρικό? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 14. Φυσικό πρόσωπο έχει ένα κεντρικό κατάστημα και ένα υποκατάστημα ατομικές επιχειρήσεις και οι δύο. Το κεντρικό κατάστημα έχει ουσιαστικά διακόψει τη λειτουργία του από το 2008. Για να μην πληρώνει διπλό τέλος επιτηδεύματος ο πελάτης, πήγα στη ΔΟΥ και έκανα διακοπή του υποκαταστήματος και μεταφορά των ΚΑΔ του στο κεντρικό με ταυτόχρονη διαγραφή των ανενεργών ΚΑΔ του κεντρικού, ώστε τελικά να μείνει μία επιχείρηση. Η ερώτηση είναι εάν έπραξα σωστά ή εαν μπορούσα να κάνω κάποιου είδους εκπρόθεσμη διακοπή του κεντρικού από το 2008. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν θα έμενε το υποκατάστημα ενεργό χωρίς να υπάρχει κεντρικό, το οποίο δεν γίνεται?
 15. Καλησπέρα, Πελάτης μου, με 4 βεβαιώσεις αποδοχών, έχουν ανεβεί όλες στον κωδικό 301. Στο ποσό όμως που αναγράφεται εμφανίζεται μόνο το ποσό από τις τακτικές αποδοχές του σαν δημόσιος υπάλληλος. Γιατί συμβαίνει αυτό? Σχετίζεται με το γεγονός ότι οι άλλες 3 βεβαιώσεις αφορούν αμοιβές από ελευθέρια επαγγέλματα (αποζημιώσεις ανταποκριτή ΟΓΑ κτλ)? Δεν θα έπρεπε τότε να εμφανίζονται σε άλλο κωδικό? Μήπως δεν έχουν ανεβεί σωστά?
 16. Η έκπτωση φόρου ισχύει για είσοδημα από ακίνητα? Ζευγάρι συνταξιούχων σε παραμεθόρια περιοχή με εισόδημα από συντάξεις περίπου 11000€ και τεκμαρτό εισόδημα από ενοίκια 1500€ από χωράφια τα οποία τα κάνει δωρεάν παραχώρηση στη νύφη τους, του βγάζει φόρο 220€, ενώ μέχρι πέρυσι δεν πλήρωνε τίποτα!!!!
 17. Κάνω αίτηση για συνταξιούχο 10 χρόνια χήρο, έχει γίνει η μεταβολή στο μητρώο, μου βγάζει ότι έχει δηλώσει έγγαμος και οπότε πρέπει να δηλώσω τα στοιχεία της συζύγου...!!! Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα? Επίσης, οι αγροτικές επιδοτήσεις προσμετρώνται στο εισόδημα?
 18. Καλημέρα, Πήγα να πάρω κλειδάριθμο για πελάτη μου ΝΠ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (που μέχρι τώρα υπέβαλλε δηλώσεις χειρόγραφα) ώστε να του βγάλω κωδικούς taxinnet, και από την οικεία ΔΟΥ μου είπαν ότι πρέπει να κάνω αντιστοίχηση του παλιού ΚΑΔ με τους νέους ηλεκτρονικά μέσω ΤΑΧΙS. Το εν λόγω ΝΠ δεν έχει ούτε παλιούς κωδικούς προ κλειδαρίθμου. Κατά συνέπεια δεν μπορώ να μπω στην εφαρμογή μητρώου του TAXIS για αλλαγή του ΚΑΔ. Κάποια βοήθεια?
 19. Και εγώ αυτή διευκρίνηση περιμένω και οι μέρες υποβολής της περιοδικής περνάνε.....Αν κάποιος έχει την οποιαδήποτε ενημέρωση (βασικά αν κάποιος έχει twitter!!) ας μας ενημερώσει και εμάς.
 20. Ερώτηση προς συναδέλφους: Αγρότης που ήταν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ πριν την 01/01/2014 (από το 2008) με κωδικούς δραστηριότητας 1411003 ΕΚΤΡΟΦΗ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΜΕΙΚΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ1110000 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ (ΕΚΤΟΣ ΡΥΖΙΟΥ), ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΥΧΩΝ με ενδοκοινοτικές συναλλαγές, θα συνεχίσει να στέλνει περιοδικές ΦΠΑ ανά τρίμηνο, ή θα ενταχθεί στο νέο καθεστώς των αγροτών και θα στέλνει μία ετήσια εκκαθαριστική ΦΠΑ? Υπενθυμίζω την ΠΟΛ 1079/2014 '' Διευκρινίζεται ότι η δυνατότητα αυτή, της μη τήρησης βιβλίων καταλαμβάνει και τους αγρότες που πριν την 1.1.2014 είχαν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., χωρίς να απαιτείται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς και τους αγρότες που θα ενταχθούν στο μέλλον προαιρετικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, εφόσον βέβαια δεν ασκούν κάποια άλλη δραστηριότητα για την οποία τηρούν βιβλία.'' Εγώ το αντιλαμβάνομαι ως απαλλαγή από τις περιοδικές και πάει για μία ετήσια εκκαθαριστική, αλλά ποιος θα πάρει την πάρει την ευθύνη να μη στείλει περιοδική???? Στην οικία ΔΟΥ πάντως δεν ξέρανε να μου απαντήσουν.
×
×
 • Create New...