Προς το περιεχόμενο

papak

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    8
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από papak

  1. παρ. 3 του άρθρου 32; Κάτι έχω χάσει. Εάν λές για συμβολαιογράφο, αυτό το ξέρω. Η συγκεκριμένη Νομαρχία (όνομα και μη χωριό) επιμένει ότι ναι μεν όλα καλά για τις έκτακτες ΓΣ, αλλά η Τακτική θέλει δημοσιευμένη πρόκληση. Κι εγώ της δικής σας άποψης (και του λογιστή μας) είμαι.

    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνδρομή σας.

  2. Έχει διαφωνία η Νομαρχία με τον λογιστή μας:

    Κατα τον λογιστή μας, σε ΑΕ με μόνον έναν μέτοχο δεν υποχρεούται το ΔΣ να δημοσιεύσει στο ΦΕΚ και σε εφημερίδες την πρόσκληση του προς την ΓΣ για την διενέργεια της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

    Εσείς τι λέτε;

    (Ο ερωτών είναι ο δικηγόρος της ΑΕ)

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο.

  3. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις στις δύσκολες ερωτήσεις μου:

    Α) Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε ΑΕ, μέτοχος προτίθεται να εισφέρει την κυριότητα ακινήτου. Ερώτηση: Προκύπτει φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου και / ή μόνον φόρος μεταβίβασης ακινήτου;

    Β) Η αξία του ακινήτου, όπως θα εκτιμηθεί απο την αρμόδια επιτροπή του άρθρου 9 του 2190, αναμένεται να ξεπεράσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μπορεί η επιπλέον αξία να εγγραφεί στον λογαριασμό του μετόχου ως διαφορά υπερ το άρτιο;

    Σημείωση: Τα σχετικά με την εκτίμηση απο την επιτροπή του άρθρου 9 τα γνωρίζω, όπως και τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ. Εξάλλου έχουν ήδη αναφερθεί σε σχετική ερώτηση στο forum.

    Ευχαριστώ πολύ όποιον ασχοληθεί.

  4. Καταρχήν ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις.

    Σε μια ΑΕ με 60.000 μετοχικό κεφάλαιο και 10.000 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 6 ευρώ έκαστη πρόκειται να γίνει αύξηση κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών με σκοπό την είσοδο νέου μετόχου - στρατηγικού επενδυτή.

    Η σκέψη είναι να εκδοθούν 1500 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 6 ευρώ έκαστη, τουτέστιν 9.000 ευρώ, όμως ο νέος μέτοχος προτίθεται να καταβάλλει 100.000 ευρώ. Η διαφορά (100.000 - 9.000 = 91.000 ευρώ) θα εγγραφεί ως διαφορά υπερ του άρτιου.

    Η ερώτηση μου (είμαι νομικός): Δύναται ο νέος μέτοχος σε μια μελλοντική περαιτέρω αύξηση του ΜΚ να ζητήσει κεφαλαιοποίηση του ποσού που ενεγράφει ως υπερ του άρτιου διαφορά;

    Και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο.

×
×
  • Δημιουργία νέου...