Jump to content

Sibyl

simple Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Sibyl

 1. Καλημέρα. Αυυτός ο οδηγός του ΔΣΑ νομίζω ότι βοηθάει πως διαχειριζόμαστε τα παραστατικά. https://www.dsa.gr/νέα/ανακοινώσεις/σημαντικη-ενημερωση-mydata-απαντησεισ-και-πρακτικοσ-οδηγοσ-με-παραδειγματα-απο-την- Καλή χρονιά να έχουμε και πάντα υγεία εύχομαι!
 2. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μα ακριβώς ότι γράφετε κι εσείς εδώ, έτσι γνωρίζω κι εγώ. Πραγματικά, έχασα τον ύπνο μου με αυτά που μου λέγανε για την εγγυητική. Ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι αυτοί που ελέγχουν τα δικαιολογητικά για τις επιχορηγήσεις του ΕΣΠΑ δεν ξέρουν την τύφλα τους. Δε θέλω να τσουβαλιάζω, αλλά σε βγάζουν από τα ρούχα σου!! Και πάλι, χίλια ευχαριστώ!!
 3. Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Με απασχολεί ένα ζήτημα (όπως αναφέρει και ο τίτλος) και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πολιτικός μηχανικός είναι δικαιούχος επιχορήγησης Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η αίτηση έγινε το 2017 και εγκρίθηκε το 2018. Προς τα τέλη του 2019 επικοινωνεί με την τράπεζα για να μπορέσει να πάρει εγγυητική επιστολή, η οποία είναι το 40% του επιχορηγούμενου ποσού (το συνολικό ποσό είναι 25000€). Μεταβαίνει στην τράπεζα, ανοίγει λογαριασμό όψεως, καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πληρώνει μία εγγύηση(;) των 3000€ και τον Ιανουάριο του 2020, εμφανίζεται το ποσό των 10000€ στο λογαριασμό του. Πριν κάνα μήνα, καταθέτοντας τα παραστατικά για το πρώτο αίτημα του προγράμματος, με ενημερώνουν ότι πρέπει να γίνει λογιστική εγγραφή της εγγυητικής στο βιβλίο εσόδων του. Ποιο λογαριασμό να χρησιμοποιήσω; Μπορώ να κάνω και εγγραφή και για τυχόν προμήθεια που παίρνει η τράπεζα; Όπως επίσης, η πληρωμή του πρώτου αιτήματος του προγράμματος του ΕΣΠΑ θα πρέπει να εμφανιστεί και αυτή στα βιβλία του; Και σε ποιους κωδικούς του Ε3 αντιστοιχούν; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ειλικρινά έχω πελαγώσει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΓ. Έκανα και την ερώτηση στην κατηγορία ΕΣΠΑ και δεν μπορώ να τη διαγράψω.
 4. Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Με απασχολεί ένα ζήτημα (όπως αναφέρει και ο τίτλος) και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πολιτικός μηχανικός είναι δικαιούχος επιχορήγησης Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η αίτηση έγινε το 2017 και εγκρίθηκε το 2018. Προς τα τέλη του 2019 επικοινωνεί με την τράπεζα για να μπορέσει να πάρει εγγυητική επιστολή, η οποία είναι το 40% του επιχορηγούμενου ποσού (το συνολικό ποσό είναι 25000€). Μεταβαίνει στην τράπεζα, ανοίγει λογαριασμό όψεως, καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πληρώνει μία εγγύηση(;) των 3000€ και τον Ιανουάριο του 2020, εμφανίζεται το ποσό των 10000€ στο λογαριασμό του. Πριν κάνα μήνα, καταθέτοντας τα παραστατικά για το πρώτο αίτημα του προγράμματος, με ενημερώνουν ότι πρέπει να γίνει λογιστική εγγραφή της εγγυητικής στο βιβλίο εσόδων του. Ποιο λογαριασμό να χρησιμοποιήσω; Μπορώ να κάνω και εγγραφή και για τυχόν προμήθεια που παίρνει η τράπεζα; Όπως επίσης, η πληρωμή του πρώτου αιτήματος του προγράμματος του ΕΣΠΑ θα πρέπει να εμφανιστεί και αυτή στα βιβλία του; Και σε ποιους κωδικούς του Ε3 αντιστοιχούν; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ειλικρινά έχω πελαγώσει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 5. Σας ευχαριστώ και τους δυο σας για τις απαντήσεις σας. Καλό απόγευμα.
 6. Καλημέρα. Επειδή δε θέλω να ανοίξω νέο ζήτημα, θα κάνω εδώ την ερώτηση. Δύο φοιτητές, αδέρφια, που διαμένουν στο ίδιο σπίτι που το μισθωτήριο είναι στον πατέρα τους, πως θα το δηλώσω στο Ε1; Εντάξει, δηλώνω το σπίτι σα δευτερεύουσα κατοικία, όμως το ενοίκιο θα το σπάσω; Δηλαδή πχ 1000€ στο 1ο παιδί και 1000€ στο 2ο εαν το ετήσιο είναι 2000€; Θα επηρεάσει το φοιτητικό επίδομα;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 7. Καλημέρα. Με συμβολαιογραφική πράξη γίνεται. Όμως, εδώ, στην περιοχή της Καρδίτσας, απο το γραφείο κτηματογράφησης, ζητούσαν και Ε9 παλαιότερων ετών, για να φαίνεται το αγροτεμάχιο που κάνετε χρησικτησία. Τώρα, πόσο πίσω θα μου πείτε; Κάντε αλλαγή στα 3 χρόνια πίσω. Νομίζω ότι θα είστε εντάξει.
 8. Καλημέρα και καλή χρονιά! Σε αντίστοιχη περίπτωση που είχα κι εγώ σαν τη δική σας, η υπάλληλος στη ΔΟΥ μου είπε ότι η εκκαθάριση των δηλώσεων παλαιότερων(;;) ετών γίνεται κάθε Παρασκευή. Μήπως να το τσεκάρετε τότε;
 9. Χθεσινή ανάρτιση. Μήπως σε βοηθήσει σε αυτό που ψάχνεις. http://epixeirisi.gr/ΒΗΜΑ-ΛΟΓΙΣΤΩΝ/21469/Τεκμαρτό-Ενοίκιο-Ιδιόχρησης-Επαγγελματικής-Στέγης
 10. @ Proakis: Ρίξε μία ματιά σε αυτό εδώ το site. http://www.pcsteps.gr/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/ Είναι ελληνικό και μπορεί να βρεις κάποια άκρη εδώ. Ο αρθρογράφος θα σε βοηθήσει σίγουρα. Να του στείλεις μήνυμα.
 11. Θεωρώ ότι είναι πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση που έχουμε. Και όπως αναφέρθηκε, απλά υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Καλό σας απόγευμα.
 12. Να σας ρωτήσω κάτι και θα ήθελα να μου πείτε. Δεν πιστευέτε ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα εξυπηρετούν διάφορες συντεχνίες;; Σίγουρα, υπάρχουν πολιτικοί που μπορούν να φέρουν αλλαγές και μάλιστα, ουσιαστικές αλλαγές. Αλλά, όταν τα πολιτικά κόμματα δημιούργησαν το πελατειακό κράτος, περιμένετε ριζοσπαστική πολιτική βούληση;;
 13. Η πολιτική βούληση έρχεται και με πολιτικό κόστος. Πιστεύετε ότι πολλοί είναι διατεθειμένοι να διορθώσουν τα κακώς κείμενα χωρίς να 'καούν';; ΥΓ. Μοιάζει σα να σας παίρνω συνέντευξη. Με συγχωρείτε εαν σας κουράζω.
 14. Η φορολογική συνείδηση καλλιεργείται. Σωστό. Εσείς όμως, πιστεύετε ότι υπάρχει πολιτική βούληση;; Ή ότι θα υπάρξει;;
 15. Συμφωνώ, συνάδελφε. Το ζήτημα είναι κοινωνικό. Ας φτιάξουμε ένα κοινωνικό κράτος, ένα κράτος πρόνοιας που σέβεται τους πολίτες του και μετά το συζητάμε. Όταν, κατα κάποιον τρόπο είσαι αναγκασμένος να "κρύβεις" εισοδήματα για να έχεις τις παροχές που θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να σου παρέχει, τι άλλο να πω...
 16. Κοίταξε εαν θέλει αναβάθμιση η java. Αν έχεις windows 7, στην έναρξη γράφεις "update" και σου βγάζει java update. Κανεις κλικ και μετά update. Αλλιώς, διέγραψε τα cookies και δες ξανά τη σελίδα. ΄Η δοκίμασε κάποιον άλλον browser. Καλή σου ημέρα.
 17. Ρίξε μια ματιά το άρθρο εδώ και πιο συγκεκριμένα κάτω στα σχόλια. Νομίζω και κάποιος άλλος συνάδελφος έχει το ίδιο ζήτημα με εσένα. http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/22498
 18. Κοίταξε μήπως το αρχείο που σου στείλανε είναι αρχείο open office, libre office. Τα δωρεάν προγράμματα office έχουν άλλη επέκταση. πχ. εγω που έχω libre office η default επέκταση είναι *.odt. Τσέκαρε κι αυτό μήπως συμβαίνει και κάτι τέτοιο. Και τσέκαρε και αυτά που σου είπε και ο Στέφανος παραπάνω.
 19. Καλημέρα, Dodo. Μήπως αυτό σε βοηθήσει. http://epixeirisi.gr/%CE%92%CE%97%CE%9C%CE%91-%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%A9%CE%9D/19366/%CE%A0%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF
×
×
 • Create New...