Jump to content

v.kourtis

Silver members
 • Posts

  4,400
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Reputation Activity

 1. Like
  v.kourtis got a reaction from spirosvii in οδηγίες για έκδοση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ   
  Ναι ναι επαχθη αιτία
 2. Like
  v.kourtis got a reaction from SOTIRIOS in ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  τί ξεστόμισε πάλι ο παπαδάκης σήμερα πρωί πρωί και με έχουν τρελλάνει στα τηλέφωνα, μή χαιρετίσω????
 3. Like
  v.kourtis got a reaction from SOTIRIOS in ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  δηλαδή διαγράφουμε τα τελευταία 2? και αφού το σύστημα βλέπει ότι είναι συνταξιούχος γιατί μου βγάζει το 12ψηφιο???? τι μπο....λο είναι αυτό ρε??
 4. Like
  v.kourtis got a reaction from parmenion in ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  συνάδελφοι θεωρώ πως το πράγμα έχει ξεφύγει....είναι απλά γελοίο το θέμα....και εξηγούμαι....α) πιστεύω ότι στις μισές δηλώσεις που έχουν φύγει έχουν δηλωθεί λάθος περιφερειακά ή τοπικά ιδρύματα καθώς πλην του ΓΛΚ και κάποιων άλλων ταμείων(λίγων) κανείς δεν έχει(ειδικά από τους υπερήλικες) αποφάσεις απονομής συντάξεων ώστε να μας πουν με βεβαιότητα ποιο πρέπει να επιλεγεί...είναι τραγέλαφος η όλη κατάσταση....στα ενημερωτικά του ΙΚΑ τα ηλεκτρονικά (όχι τα παλιά που ερχόντουσαν με το ταχυδρομείο) δεν υπάρχει η αυτή η πληροφορία. Τέλος σε κανένα κείμενο δεν αναγράφεται(από αυτά που διάβασα) ότι αιτείται ο συνταξιούχος την μή παραγραφή  και γενικά ο κάθε ένας από εμάς γράφει το κοντό του και το μακρύ του και όλα αυτά για μιά αμοιβή των πόσων ευρώ???!!!!!!!! Δηλαδή ήμαρτον!!!!!!! Μας έχουν καταντήσει κλάδο των μπαχαλάκηδων!!!!!!!!!! 
 5. Upvote
  v.kourtis got a reaction from diamanti in ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  Με την παρούσα αίτησή μου και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου λόγω ελλιπούς απάντησης από το ταμείο αιτούμαι : Εκτός της διακοπής των παρανόμως παρακρατηθέντων επιδομάτων Χριστουγέννων - Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας από 1/1/2013, την επιστροφή των ποσών που μου παρακρατήθηκαν από τότε μέχρι σήμερα. (υπαρ.2287-2090/2015 απόφαση ολομέλειας του ΣΤΕ, άρθρο 6 παρ. 2 ν. 4051/2012 και άρθρο πρώτο παρ. 1Α υποπαρ.ΙΑ.5 περίπτ. 1 και υποπαρ.ΙΑ.6 περίπτ. 3 του ν. 4093/2012), αναπροσαρμόζοντας τη σύνταξή μου στα επίπεδα προ του 2013. Επιθυμώ επίσης ο ΕΦΚΑ να μου δώσει αναλυτική κατάσταση των όσων χρημάτων κόπηκαν από μειώσεις και δώρα στο παραπάνω διάστημα
   
 6. Like
  v.kourtis got a reaction from spirosvii in ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  Με την παρούσα αίτησή μου και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου λόγω ελλιπούς απάντησης από το ταμείο αιτούμαι : Εκτός της διακοπής των παρανόμως παρακρατηθέντων επιδομάτων Χριστουγέννων - Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας από 1/1/2013, την επιστροφή των ποσών που μου παρακρατήθηκαν από τότε μέχρι σήμερα. (υπαρ.2287-2090/2015 απόφαση ολομέλειας του ΣΤΕ, άρθρο 6 παρ. 2 ν. 4051/2012 και άρθρο πρώτο παρ. 1Α υποπαρ.ΙΑ.5 περίπτ. 1 και υποπαρ.ΙΑ.6 περίπτ. 3 του ν. 4093/2012), αναπροσαρμόζοντας τη σύνταξή μου στα επίπεδα προ του 2013. Επιθυμώ επίσης ο ΕΦΚΑ να μου δώσει αναλυτική κατάσταση των όσων χρημάτων κόπηκαν από μειώσεις και δώρα στο παραπάνω διάστημα
   
 7. Like
  v.kourtis got a reaction from doctor in Κατάσταση προσωπικού Επιθεώρησης Εργασίας   
  Άκουσον άκουσον! Σήμερα επικοινώνησα με μία εταιρεία που έχει ως αντικείμενο την διοργάνωση σεμιναρίων για τεχνικό ασφαλείας και μου είπε η γραμματέας ότι οι ημερομηνίες των σεμιναρίων θα είναι μέσα στον Δεκέμβριο του 2018 και για τους φετινούς ετήσιους πίνακες δεν ισχούν τα περσινά πρωτόκολλα και θα πρέπει όσοι εργοδότες δεν έχουν λάβει ακόμη τον τίτλο του τεχνικού ασφαλείας να απευθυνθούν σε ΕΞΞΥΠ!!!!!! Αυτό γράφει η φετινή απόφαση του ΥΠ.Εργασίας!!!!!! Μα είμαστε με τα καλά μας?
 8. Upvote
  v.kourtis got a reaction from spirosvii in Άδεια σε περίπτωση απόλυσης με προειδοποίηση   
  Όχι δεν έχει σήμερα που μιλάμε δηλ. στις 10.10.2018 10 έτη στον ίδιο εργοδότη! Ούτε έχει δικαίωμα συνταξιοδότησης . Το βασικό ερώτημα είναι άλλο αλλά πιστεύω πως τα έτη προυπηρεσίας μετρούν μέχρι την ημέρα της προειδοποίησης! Απλά δεν μου έχει ξανατύχει και για αυτό ήθελα να το μοιραστώ στο φόρουμ εδώ μήπως το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος.
 9. Like
  v.kourtis got a reaction from THEOTHOMAS in Ε9 και ημιτελές ακίνητο, τι χαρτιά ζητάμε;   
  για να δούμε την εγκύκλιο....
 10. Like
  v.kourtis got a reaction from spirosvii in Διάφορες ερωτήσεις Ε1-Ε2   
  Απίστευτο και όμως αληθινό....στέλνω χθες Ε1 φορολογούμενου με φιλοξενία στην μάνα του, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν άνεργος(είχε μισθωτές αλλά λόγω μιάς διάταξης όταν έχεις λίγα ημερομισθία μπορείς να συνεχίσεις να είσαι εγγεγραμμένος ώς άνεργος) και έστειλα τη δήλωση με έλλειψη αποδείξεων. Πάω σήμερα να υποβάλλω την τροποποιητική και μου βγάζει μύνημα...ότι "έχετε δηλώσει διαφορετική κατοικία από την αρχική δήλωση και αν θέλετε να προχωρήσει η εκκαθάριση θα πρέπει να υποβάλλετε τη δήλωση με τα δικαιολογητικά στη ΔΟΥ για έλεγχο...ήμαρτον!!!!! 
 11. Like
  v.kourtis got a reaction from DimitrisD in ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ VIES ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ   
  Δεν είναι εντάξει τελικά...υπάρχει ειδικό κουτάκι στο σύστημα ταξις που όπου καταχωρείται χωριστά η λήψη ενδοκ.υπηρεσιών..
 12. Upvote
  v.kourtis got a reaction from GEORGE1 in Έξοδο με απόδειξη λιανικής αντί τιμολογίου   
  σκέψου βρε εύα με τι μπαρούφες μας έχουν βάλει και ασχολούμαστε!!!!!λές και δεν έχουμε άλλα θέματα προς επίλυση!!!!! Αυτά τους μαράνανε τόσα χρόνια! με τις αποδειξούλες να ασχολούμαστε και να ψάχνουμε εγκυκλίους για το αν θα πρέπει να μπαίνει η σφραγίδα από πίσω από την ΑΛΠ για να έχει το δικαίωμα έκπτωσης από τις δαπάνες της επιχείρησης! Bullsheet που λένε και οι Αμερικάνοι απλά!!!!!!! Άχρηστα κορμιά υπάλληλοι του Υ.Ο. και όλων των υπουργείων που τόσα χρόνια μας καταδυναστεύουν κατάσαρκα!!!!!!!!!!
 13. Like
  v.kourtis got a reaction from koskir1 in Ε9 ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ   
  Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Τελικά μίλησα σήμερα με μία πολύ ευγενική κυρία από το τμήμα ΕΝΦΙΑ του Υ.Ο. και μου είπε πώς ακριβώς να το χειριστώ....κατ' αρχάς  δεν υπάρχει μία ΠΟΛ που να εξηγεί αναλυτικά αυτά τα ζητήματα....τα τεχνικά δηλ. της συμπλήρωσης του Ε9..όταν έχουμε ανέγερση με σύστημα αντιπαροχής...εν συνεχεία μου είπε ότι θα πρέπει να κάνω Ε9 για να διαγράψω το κτίσμα με ημερομηνία αυτήν της έκδοσης του τιμολογίου της κατεδάφισης από την εργολήπτρια εταιρεία και όχι απλά με την ημερομηνία της άδειας κατεδάφισης(γιατί προφανώς μπορεί να υπάρχει μεγάλη χρονική απόκλιση αν και το όριο είναι 6 μήνες μετά την άδεια κατεδάφισης..δηλ. δεν μπορεί να πάει παραπάνω το χρονικό όριο της διαγραφής των όποιων κτισμάτων βρίσκονται στο οικόπεδο στο Ε9 του οικοπεδούχου)..εν συνεχεία αφού υπάρχει πλήρη σύσταση στο οικόπεδο δεν θα βάλω καθόλου το οικόπεδο αλλά μόνο όλα τα ακίνητα (εργολάβου-οικοπεδούχου) με 100% κυριότητα(διότι είναι η μόνη οικοπεδούχος) με αιτιολογία ολοκλήρωση φέροντος οργανισμού  καθότι σήμερα που μιλάμε( και μέσα σε διάστημα 3 μήνων) έχουν πέσει τα μπετά και είμαστε σε φάση επιχρισμάτων, συμπληρώνοντας σε όλα τον κωδικό 99 και στην στήλη 32 τον αριθμό 8 και χωρίς ΔΕΗ φυσικά. Μόλις γίνουν τα δάπεδα θα φύγει ο κωδικός 99 και ο αριθμός 8 και για τα 4 πρώτα χρόνια ανάλογα με τις πωλήσεις κλπ της εργολήπτριας εταιρείας θα σβήνονται από το Ε9 της οικοπεδούχου τα αντίστοιχα ακίνητα μέχρις ότου της μείνουν μόνο τα δικά της. Το τρελό της υπόθεσης δε, είναι ότι η αιτιολογία που υπάρχει στο Ε9 από πέρσι δηλ. "έναρξη εργασιών απο εργολήπτρια εταιρεία για ανέγερση με αντιπαροχή" δεν έχει λόγο λέει ύπαρξης και κακώς έχει μπεί!!!!!!!!!! Δηλαδή θα μας τρελλάνουν!!!! Αυτά προς το παρόν για αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα.
 14. Upvote
  v.kourtis got a reaction from monty in Ε3 2018 ΤΟ ΥΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ   
  κάτσε βρέ Ζίνον...οι άνθρωποι στο Υ.Ο. ακόμη χωνεύουν τα της Κυριακής..
 15. Upvote
  v.kourtis got a reaction from parmenion in Ε3 2018 ΤΟ ΥΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ   
  κάτσε βρέ Ζίνον...οι άνθρωποι στο Υ.Ο. ακόμη χωνεύουν τα της Κυριακής..
 16. Like
  v.kourtis got a reaction from ΚΩΛΕΤΣΗ in ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ   
  Αυτό πάντως με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς γενικότερα με έχει προβληματίσει...διότι η ΚΥΑ αναγράφει ότι θα πρέπει όλοι οι λογαριασμοί διαμέσου των οποίων διενεργούνται επαγγελματικές συναλλαγές να δηλώνονται στην πλατφόρμα ως επαγγελματικοί αλλά δεν είναι απόλυτα εφικτό ταυτόχρονα να μη διενεργούνται και προσωπικές δαπάνες διαμέσου αυτών..τι ακολουθείτε ώς πρακτική τελικά συνάδελφοι? 
 17. Like
  v.kourtis got a reaction from PETROMANOF in ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΙΒΑΝ   
  μπήκανε μήπως τα επιπλέον χρήματα που εδικαιούντο ώς κοινωνικό μέρισμα οι μονογονεικές οικογένειες? διότι σε μία δική μου περίπτωση δεν έχουν κατατεθεί ακόμη.
 18. Like
  v.kourtis got a reaction from koskir1 in ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ   
  τελικά μάλλον κατά 99,9999>% δεν μεταφέρονται στην Κατοίκων Εξωτερικού αλλά οι αμοιβές τους δηλώνονται στον κωδικό 657 (υπάρχει ειδικό πεδίο) 
 19. Upvote
  v.kourtis got a reaction from access in Προμήθειες από Herbalife - Amway, Φορολογικες κ Ασφαλιστικές υποχρεώσεις   
  1)υπάρχει το όριο των 10000 ευρώ!!!!!!! αν ξεπεράσουν οι προμήθειες που θα λάβει το 2017 πχ τις 10000 ευρώ , θα πρέπει να κάνει έναρξη εργασιών στη Δ.Ο.Υ. και όπως είναι επόμενο να ασφαλιστεί και στον ΕΦΚΑ ώς ατομική επιχείρηση.
  2) προφανώς και ναί, άσχετα αν η προσθήκη ΚΑΔ δεν παίζει δα και τόσο μεγάλο ρόλο(εκτός αν ¨"καταπατούνται" του ΕΦΚΑ τα συμφέροντα....λόγω πιθανών προηγούμενων οφειλών του ασφαλισμένου)  
  3) κωδικός 403 , τα έξοδα του απλά συμπεριλαμβάνονται στον κωδικό 049..
 20. Like
  v.kourtis got a reaction from STELIOSPAZ88 in ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2016   
  από τη στιγμή που συζητάμε για αλλαγή κατοικίας μέσα στο 2016 ξεχνάς την ΠΟΛ 1177/14.7.2014 με την οποία θα μπορούσες να κάνεις απλά τροποποποιητικές δηλώσεις συμπληρώνοντας τον κωδικό 319 ή και 320(αν επρόκειτο για ζευγάρι) και να ζητήσεις τώρα αλλαγή χωρίς καμμία επιβάρυνση και χωρίς καμμία υποχρέωση να δηλώσεις τα εισοδήματα του εξωτερικού την προηγούμενη πενταετία. Τώρα τί μπορείς να κάνεις?? Θα δηλώσεις τα εισοδήματα της Γερμανίας στην Ελλάδα για το 2016(εξαρτάται από το είδος του εισοδήματος για να δείς σε ποιούς κωδικούς θα τα βάλεις-διάβασε την ΣΑΔΦ πρώτα-) και θα ζητήσεις μεταφορά κατοικίας μέχρι τις 10/3/2018 για το έτος 2017(στο οποίο φαντάζομαι έμεινε εξ'ολοκλήρου στην Γερμανία),έχοντας τη δυνατότητα να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά που ζητούνται από την ΔΟΥ (βάσει της 1058/18-3-2015) μέχρι τις 10/9/2018..δε νομίζω ότι μπορείς να ζητήσεις αναδρομική μεταφορά κατοικίας , οπότε θα βάλεις τα εισοδήματα της Γερμανίας στην ελληνική δήλωση και θα πιστώσεις τον τυχόν φόρο που πληρώθηκε στην αλλοδαπή!!!
 21. Upvote
  v.kourtis got a reaction from Sibyl in Πώληση η/υ μετα την 1/8/2017   
  ΕΙΔΙΚΌ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΠΤΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ.pdf
 22. Like
  v.kourtis got a reaction from doctor in KΩΔΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ   
  Αυτό θυμόμουν και εγώ απλά είχα έναν μικρό ενδοιασμό μήπως και άλλαξε κάτι. Άρα στην ουσία οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη σε κανέναν συνδικαλιστικό φορέα πάνε με τα κατώτατα του 4093/2012.
 23. Like
  v.kourtis got a reaction from doctor in KΩΔΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ   
  Όντως ασύλληπτο!!!!!!!! 
   
  υ.γ. έψαχνα κάτι σχετικά με αυτό και είδα το ποστάρισμά σου...και είπα να το σχολιάσω..έστω και μετά από 4 και πλέον χρόνια...χαχα
 24. Like
  v.kourtis got a reaction from jim1970 in Κατάσταση προσωπικού Επιθεώρησης Εργασίας   
  Thank you prijovic...
 25. Like
  v.kourtis got a reaction from geo.pap in ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΕ ΤΑΞΙ   
  Ανέλαβα έναν ταξιτζή πρόσφατα και επειδή ο τελευταίος που είχα αναλάβει ήταν πολύ παλιά ήθελα να ζητήσω μία, δύο διευκρινίσεις σχετικά με την καταχωρηση εσόδων-εξόδων...
   
  1) Βλέπω σε κάποια από τα ημερήσια "ζ" του να έχει ποσά στα "πρόσθετα" τα οποία όμως από ότι βλέπω συμπεριλαμβάνονται στο γενικό τζίρο της ημέρας αφού δεν αλλάζει ο φπα, σωστό ή λάθος?? τα πρόσθετα είναι αν θυμάμαι καλά για κούρσες προς αεροδρόμιο ή για κούρσες που έχουν πολλά μπαγκάζια,σωστά???
  2) Η δεύτερη απορία που έχω είναι ότι τα μισά παραστατικά από τα καύσιμα που του δίνουν είναι ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ και τα άλλα μισά είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ! Γιατί γίνεται αυτό και δεν του κόβουν σε όλες τις περιπτώσεις τιμολόγια?? τον ρώτησα και μου είπε πώς έχει κάποια έκπτωση αλλά δεν θυμάται σε ποιά από τις 2 περιπτώσεις συμβαίνει αυτό!!!!!!
×
×
 • Create New...