Jump to content

v.kourtis

Silver members
 • Posts

  4,405
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by v.kourtis

 1. για αυτό τον λόγο και δίπλα στην τροποποίηση γράφει "έγινε δήλωση covid"...Eγώ την πάτησα όμως σε μία περίπτωση ως εξής : αρχικό μισθωτήριο χειρόγραφο από 1/4/2002-31/3/2021 επαγγελματικό εννιαετές....το περνάω στα τέλη Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση...και πάω και κάνω δήλωση covid μέχρι και σήμερα πάνω σε αυτό.....το οποίο είχε μίσθωμα 800 ευρώ...αλλά κάθε χρόνο από το 2012 μέχρι και σήμερα είχε ετήσιες αναπροσαρμογές....τις οποίες εγώ δεν κατάλαβα ότι πρέπει ντε και καλά να τις περάσω και στο τάξις...δεν το σκέφτηκα βρε αδερφέ....δεν μου έκοψε...?πείτε το όπως θέλετε....τώρα τι κάνω????? στην ΑΑΔΕ δεν μπόρεσα να βγάλω γραμμή....διάβασα τις σχετικές εγκυκλίους και από αυτό που κατάλαβα θα πρέπει να δηλώσω τουλάχιστον το τελευταίο τροποποιημένο μίσθωμα και πιστεύω ότι τουλαχίστον θα προλαβω την τροποποίηση του μισθώματος covid Iανουαρίου 2021 γιατί λογικά του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου δεν θα τα πάρει..
 2. εγώ μίλησα χθες με έναν φίλο προιστάμενο του μητρώου μίας Δ.Ο.Υ. και μου είπε ότι εκείνος δέχεται την όποια βεβαίωση του φέρει ο φορολογούμενος από τον ΕΦΚΑ η οποία να αναγράφει ότι είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ. Άρα το θέμα είναι θεωρώ στον ΕΦΚΑ και κατα πόσο είναι διατεθειμένος ο εκάστοτε υπάλληλος του ταμείου να δώσει στον ασφαλισμένο που χρωστάει -και δεν έχει και να ρυθμίσει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή- αυτή τη βεβαίωση.
 3. δηλαδή αν έχει οφειλές από 1/1/2017 και οι παλιές έχουν πάει όλες στο ΚΕΑΟ, θα πρέπει να εξοφλήσει μόνο τις τρέχουσες(από 1/1/2017-31/12/2018) που έχουν εκκαθαριστεί ή δίνει Ο ΕΦΚΑ και βεβαίωση περί οφειλών για την Δ.Ο.Υ. όταν θέλει κάποιος να κάνει έναρξη ατομικής χωρίς όμως βεβαίωση εγγραφής λόγω προηγούμενης συμμετοχής του σε ΕΠΕ???
 4. ότι θέλει ο καθένας κάνει δηλαδή???? άλλα υποκαταστήματα έφκα δεν στη δίνουν την βεβαίωση οφειλών και άλλα στη δίνουν και χωρίς να ρυθμίσεις???
 5. ΕΡΏΤΗΣΗ....ΣΤΟΝ Ε4 ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ή γενικότερα σε όλα τα είδη των Ε4 σε περίπτωση εξωτερικού συνεργάτη τεχνικού ασφαλείας στο πεδίο αριθμός πρωτοκόλλου και ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών τι βάζουμε??? επίσης στο πεδίο που γράφει ωράριο απασχόλησης εγώ βάζω πχ την φράση "αναρτημένος πίνακας στο ΣΕΠΕΝΕΤ" καθώς ο τεχνικός έχει αναρτήσει το ετήσιο πρόγραμμά του(σε ετήσια σύμβαση πχ) σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες...οπότε νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι άλλο για να συμπληρωθεί εκεί..
 6. Και εγώ τα ίδια σχεδόν!!!!!!!!! Επίσης στη ρύθμιση των 120 για τους εργοδότες , σε έναν πελάτη μου βγάζει τύπο ρύθμισης 701(120 δόσεις) και τύπο 700(ρύθμιση βάσει Ν4611/19 παράλληλη με πάγια 4152/13 σε 12 δόσεις), αυτό σημαίνει ότι μου έχει υπολογίσει τις τρέχουσες οφειλές του 2019? Κάνοντας τις προσθέσεις από τον πίνακα των χρεών δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη..Τι συμβαίνει?
 7. επίσης αν κάποιος εργοδότης έχει κάνει διακοπή εργασιών στο απώτερο παρελθόν μπορεί να πιστοποιηθεί με τον ΑΜΕ του στο ΚΕΑΟ ηλεκτρονικά για να καταθέσει την αίτηση ή η αίτηση θα γίνει μόνο στον ΕΦΚΑ της έδρας της επιχείρησης χειρόγραφα?
 8. Ναί καλά κατάλαβες απλά δεν έχω καταλάβει πότε θα πρέπει να υποβάλλουμε την αίτηση στο ΚΕΑΟ για να καταβληθεί η πρώτη δόση..δηλ. πως θα ειδοποιηθούμε αν πχ "πέσουν" οι οφειλές νωρίτερα από τις 31.12.2019!
 9. Επίσης μας λένε επί πόσο καιρό να κάνουμε το αίτημα στο σάιτ του ΕΦΚΑ για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα στην ένταξη της ρύθμισης των 120 δόσεων και μετά να πιστοποιηθούμε ως οφειλέτες στο ΚΕΑΟ με κωδικούς κλπ....και ερωτώ αν δηλαδή πιστοποιηθούμε από πριν στο ΚΕΑΟ και πάρουμε κωδικούς πού είναι το πρόβλημα?? Επίσης κατά τη διαδικασία της αίτησης στον ΕΦΚΑ και στο σημείο όπου αναλύονται οι οφειλές, βλέπω ότι έχει και τις οφειλές μέχρι τις 31/12/2016 αλλά και τις οφειλές ΕΦΚΑ 2017-2018(σε όσους τέλος πάντων έχουν πέσει)...και μετά σου ζητάει αν θέλουμε να γίνει επανυπολογισμός κλπ....άρα για ποιό λόγο θα πρέπει να πιστοποιηθούμε εις διπλούν? μήπως το έχω κάψει και γράφω βλακείες?
 10. ναι ισχύει αυτό. Άρα μήπως επειδή μεταφέρονται οι οφειλές του ΙΚΑ άμεσα στο ΚΕΑΟ ούτως ή άλλως δε χρειάζεται να πιστοποιηθεί ο εργοδότης εκ νέου μέσω του ΚΕΑΟ και μπαίνει απλά να ρυθμίσει στην πλατφόρμα του ΚΕΑΟ με τους κωδικούς του ΙΚΑ?
 11. Kατ' αρχάς αυτό το μήνυμα που σου βγήκε σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν μεταβιβαστεί οι οφειλές του ασφαλισμένου στο ΚΕΑΟ. Εγώ που θέλω να κάνω εγγραφή στο ΚΕΑΟ ως εργοδότης για οφειλές ΙΚΑ μου βγάζει το...."Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εγγραφή για Φορέα ΙΚΑ".!!!!!!!!
 12. Σύμφωνοι δεν φταίμε εμείς, αλλά αυτό δεν μας απαλλάσσει από την ευθύνη της σωστής και έγκυρης πληροφόρησης προς τον πελάτη μας.
 13. για τους εργοδότες που έχουν κάνει διακοπή εργασιών και θέλουν να ρυθμίσουν μπορούν να αιτηθούν ηλεκτρονικά για τις εργοδοτικές τους εισφορές ή πρέπει να πάνε στα κατά τόπους γραφεία ΚΕΑΟ?
 14. δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες γιατί το 2018 είναι ενεργός ο επιτηδευματίας, άρα γνωρίζει ότι οφείλει...και ότι πρέπει να πληρώσει έστω και του χρόνου μετά την εκκαθάριση το όποιο ποσό προκύψει....εδώ μιλάμε για αποδοχή εισφορών που κάποια στιγμή θα διαγραφούν...αν τις αποδεκτώ μέσω της ρύθμισης τι θα σημαίνει αυτό?
 15. Επίσης αν κάποιος εργοδότης έχει κάνει παύση εργασιών και θέλει να ρυθμίσει οφειλές του ως εργοδότης, πρέπει να πάει υποχρεωτικά στο ΚΕΑΟ ή μπορεί και ηλεκτρονικά να ρυθμίσει σε 120 δόσεις εκδίδοντας κωδικούς στο ΚΕΑΟ ηλεκτρονικά?
 16. Αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας 1-2 προβληματισμούς που έχω σχετικά με την ρύθμιση στα ασφαλιστικά ταμεία. 1) Ποια πρέπει να είναι η διαδικασία στην περίπτωση που κάποιος οφείλει πχ ΟΑΕΕ από το παρελθόν και ενώ θα έπρεπε να έχει κάνει αναδρομική διακοπή , αυτή δεν έχει γίνει ακόμη? Δηλαδή θα πρέπει κάποιος που οφείλει σήμερα που μιλάμε ασφαλιστικές εισφορές για περιόδους όπου κάποια στιγμή θα κάνει αναδρομική διακοπή διαγράφοντας αυτές,να αιτηθεί ρύθμιση των 120 δόσεων ή μήπως δε θα ήταν ορθό καθώς με αυτόν τον τρόπο έμμεσα αναγνωρίζει το ύψος των οφειλών αυτών που στην ουσία δεν τις οφείλει άπαξ και θα κάνει αναδρομική διακοπή? 2) Υπάρχει και η άλλη περίπτωση όπου ο ασφαλισμένος έχει προβεί σε αναδρομική διακοπή εργασιών έχοντας καταθέσει τα απαιτούμενα στον ΟΑΕΕ εδώ και χρόνια!!! , αλλά ακόμη δεν έχει διαγραφεί η οφειλή από το σύστημά τους. Τι θα πρέπει να κάνουν αυτοί οι "οφειλέτες" πέραν του ότι θα πρέπει να πάνε στον ΕΦΚΑ για να ζητήσουν την διαγραφή των παραπάνω?? Πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή όχι? συνάγουμε δηλ. το συμπέρασμα ότι θα θεωρηθεί έμμεση αποδοχή αυτών? Να σημειώσω ότι για την 2η περίπτωση που έστειλα ασφαλισμένο στο ΚΕΑΟ στο κέντρο της Αθήνας , η απάντηση που του έδωσαν ήταν να κάνει την αίτηση στον ΕΦΚΑ μέχρι 30.9 και να ξαναπάει στον ΕΦΚΑ Χολαργού-Αγίας Παρασκευής για να....παρακαλέσει να διαγράψουν την οφειλή από το μητρώο τους ώστε να μεταβιβαστεί στο κεαο το σωστό ποσό της οφειλής....
 17. βγάλαμε κανά πόρισμα??? λέω να μιλήσω αύριο με το υπουργείο.
 18. Το ζήτημα είναι ότι δε δουλεύει με προμήθεια. Αλλά όλοι αυτό κάνουν άραγε??? συμφωνώ πως θέλει ΦΤΜ βάσει της φορολογικής μας νομοθεσίας , αλλά πως θα στείλει απόδειξη από ΦΤΜ τώρα ο "εδώ" στον ξένο χωρίς να συνοδεύεται αυτή από το προιόν ή το εμπόρευμα? και αν ανοιχτεί στο τελωνείο το εμπόρευμα χωρίς να έχει απόδειξη τι γίνεται?
 19. έναρξη e-shop λιανικό εμπόριο αξεσουάρ-κοσμημάτων κλπ..μέσω ψηφιακής πλατφόρμας εξωτερικού..χωρίς αποθήκη με έδρα την οικία. Πρέπει να αγοράσει ΦΤΜ ή όχι? η πώληση θα γίνεται μέσω εντολής του πελάτη στο e-shop, εν συνεχεία παραγγελία του έλληνα φορολογουμένου στην ξένο προμηθευτή και εν συνεχεία αποστολή του εμπορεύματος στον πελάτη από τον ξένο προμηθευτή. Το παραστατικό εσόδου θα είναι η απόδειξη λιανικής(receipt) μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας..έτσι γίνεται παγκοσμίως...μπορεί να γίνει αυτή η λιανική πώληση χωρίς ΦΤΜ?
 20. το άκουσα και εγώ. Αλλά δεν με αφήνουν να την πιστοποιήσω ως οφειλέτη του ΚΕΑΟ. Αν θυμάμαι καλά από το "επί της ουσίας" είπαν ότι θα πρέπει να γίνει η αίτηση στον ΕΦΚΑ γιατί άπαξ και δεν έχουν βεβαιωθεί οφειλές δεν σε πιστοποιεί και ως οφειλέτη το ΚΕΑΟ
 21. ιδιωτικές οφειλές που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις(πχ μετά από τροχαίο ατύχημα) μπαίνουν και αυτές μέσα¨? βέβαια δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ και δεν ξέρω πότε θα βεβαιωθούν γιατί η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε τον φλεβάρη του 2019.Βέβαια πρόκειται για τροχαίο του 2006 και μία δικαστική διαμάχη πολλών ετών , αλλά για τη ρύθμιση μετράει το πότε εκδόθηκε η δικαστική απόφαση?
×
×
 • Create New...