Jump to content

yiannish

simple Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

 1. Αντιλαμβάνεστε οτι είναι πολύ δύσκολο ένας πολίτης να παρακολουθεί ή και να γνωρίζει τις αλλαγές στο φορολογικό. Πολλοί λογιστές αναγκάζονται να παρακολουθούν σεμινάρια και στο τέλος ουτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν το περιεχόμενο τους. Όταν τον πήρε τηλέφωνο έξω απο την εφορία για να τον ενημερώσει για πρώτη φορά οτι δεν μπορεί να κλείσει τα βιβλία του, στην ερώτηση: "Στέργιο, δεν μπορώ να κλείσω τα βιβλία γιατί δεν έχουμε υποβάλει ποτέ λίστες πελατών-προμηθευτών", η απάντηση ήταν: Λίστες; Ποιές λίστες; αφου εσύ ήσουν στην ΕΡΤ" και συμπλήρωσε: Μην κλείσεις τα βιβλία σου ακόμα, μπορεί να αλλάξει ο
 2. Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις. Θα διαβάσω τον κώδικα δεοντολογίας που δημοσίευσε ο tvRXS και θα κινηθούμε ανάλογα. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, την άμεση ανταπόκριση και την καλόπιστη κριτική. Καλό απόγευμα σε όλους. Ραντεβού στο Σύνταγμα μεθαύριο!!
 3. Πολύ σωστά δεδομένου οτι τα ποσά μπορούν να εξακριβωθούν απο το βιβλίο.. Ενας απλός έλεγχος αρκεί για την επιβεβαίωση.
 4. Τελικά τις πλήρωσε σε άλλον για να μπορέσει να βεβαιώσει το πρόστιμο. Ποιος αποφεύγει ή αγνοεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις; Πρώτη φορά έμαθε για τις λίστες στην εφορία οταν ήταν ήδη πολύ αργά. Ρώτησα 15 δημοσιογράφους που γνωρίζω παρόμοιας περίπτωσης: μλποκάκι ΕΡΤ, 700 ευρώ το μήνα, απαλλαγή απο ΦΠΑ και ΟΑΕΕ λογω ΕΡΤ (ως μοναδικός πελάτης), μια φορά το χρόνο στο λογιστή κ.λπ. Ουδείς αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα.
 5. Συμφωνώ και γνωρίζω πολύ καλά αυτό που λέτε. Ωστόσο ,ο συγκεκριμένος δεν είχε συμφωνία για μηνιαία παροχή υπηρεσιών. Και συγκεκριμένα κάθε χρόνο (επειδή γνωρίζω τη διαδικασία) δεν πήγαινε και άφηνε εναν όγκο αποδείξεων,όπως κάνουν πολλοί, αλλά CD με αναλυτικά έξοδα εσοδα ανα μήνα σε excel και αποδείξεις αρχειοθετημένες πάντα ανα μήνα και ανα ημέρα για να διευκολύνει τη δουλειά του ανθρώπου. Είναι ένα δύσκολο θέμα και για τις δύο πλευρές
 6. Εχω διαβάσει τους όρους χρήσης και απευθύνομαι στην κοινότητα των λογιστών - φοροτεχνικών με θέμα που αφορά τον κώδικα δεοντολογίας για να με ενημερώσουν πού και πώς μπορώ να καταγγείλω ενα λογιστικό - φοροτεχνικό γραφείο ως φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
 7. Το τιμολόγιο διαμονής πρέκυψε για τις ανάγκες γυρισμάτων ενος ντοκιμαντερ. Ο άνθρωπος είναι συνάδελφος δημοσιογράφος και πραγματικά πλήρωσε όλη την παραγωγή ο ίδιος, χωρίς χορηγούς και χωρίς την υποστήριξη της ΕΡΤ. Για ένα ντοκιμαντερ στην Ύδρα. Για αυτό άλλωστε ανταποκρίθηκε άμεσα στο γραφείο του ελεγκτή. Δεν υπήρχε άλλο τιμολόγιο. Ένα και παραλίγο να πληρώσει και για αυτό
 8. Η καταχώρηση έγινε onsite στο γραφείο του ελεγκτή με αντίγραφο φαξ που έστειλε το ξενοδοχείο. Ενας απίστευτος μαραθώνιος ενος ανεργου που ταλαιπωρείται εδω και μήνες στην εφορία με το λογιστικό γραφείο να αδιαφορεί !!
 9. Βέβαια, πήγε το τιμολόγιο στο λογιστή κι εκείνος προφανώς δεν το καταχώρησε...
 10. Η Συμφωνια ήταν: Θα πας να κάνεις έναρξη στην εφορία (κατοπιν οδηγιών μου) και θα μου φέρνεις το μπλοκάκι, τα Βιβλία και τις αποδείξεις για να σου φτιάχνω τη δήλωση
 11. Ως "επαγγελματιας" με μοναδικό πελατη την ΕΡΤ (Ιδιο καθεστώς ισχυε για όλους τους συμβασιούχους)
 12. Ακριβώς, σταθερή σχέση και πάγια. Κάθε χρόνο υπέβαλε τη δήλωσή του και συμπλήρωνε το Βιβλίο του. Ακόμα και στο Βιβλίο ο έφορος κατα τον έλεγχο βρήκε "θεματα" για πρόστιμο αλλά τον λυπήθηκε και τον έστειλε πίσω στο σπίτι για να βρεί ένα τιμολόγιο διαμονής που δεν είχε περαστεί.
×
×
 • Create New...