Jump to content

LEXA

simple Members
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by LEXA

 1. Θέλω να κάνω διακοπή σε ατομική επιχείρηση και μου λείπει η εκκαθαριστική ΦΠΑ του έτους 1997. Πρέπει να υποβληθεί ή μήπως έχει παραγραφεί???
 2. ΟΕ, έχει κάνει έναρξη το 2005 και θέλω να κάνω διακοπή το 2010. Το 2009 πεθαίνει ένας εταίρος και αφήνει με διαθήκη το ποσοστό του, σε άλλον εταίρο. Στο ΓΕΜΗ που ρώτησα, δεν τους ενδιαφέρει αν το διαλυτικό γράφει λιγότερους εταίρους από το αρχικό καταστατικό. Πως πρέπει να το χειριστώ το θέμα. Δεν ξέρω αν έχω πρόβλημα στη ΔΟΥ με τη διακοπή!!!!
 3. Στην ΑΠΔ μηνός Μαιου 2014 έχω συμπεριλάβει εργαζόμενο ο οποίος ήταν με πρακτική από το ΤΕΙ. Επειδή πριν συμπληρώσει το εξάμηνο της πρακτικής αυτός έφυγε 30/4/2014, πώς θα πρέπει να διαγράψω τον εργαζόμενο από την ΑΠΔ του Μαίου???
 4. Εποχιακή επιχείρηση που θα απασχολεί το προσωπικό της μέχρι τέλος Οκτώβρη, πρέπει να υποβάλλει πίνακα προσωπικού τώρα???
 5. Καλημέρα. Εκανα πρόσληψη 12/9/2014 σε εργαζόμενο με μειωμένη απασχόληση, υπέβαλα πίνακα προσωπικού, αλλά δεν υπέβαλα τη σύμβαση για τη μειωμένη απασχόληση. Τι κάνω τώρα???
 6. Τελικά τι θα γίνει με τις διακοπές, θα δοθεί καμμιά παράταση ή Πέμπτη και Παρασκευή θα κατασκηνώσουμε στις ΔΟΥ?????
 7. Σε σύμβαση εργασίας που λήγει 30/9/2014, αν ο εργαζόμενος δεν θέλει να την ανανεώσει, του καταθέτω Ε5 (οικειοθελή αποχώρηση) ή Ε7 (Λύση σύμβασης ορισμένου χρόνου ή έργου) ????
 8. Εχω σε επιχείρηση μισθωτό ο οποίος μου προσκόμισε χαρτί από νοσοκομείο για αποχή από την εργασία του για 40 ημέρες. Πως αντιμετωπίζεται αυτή η περίπτωση????
 9. Σε πελάτη με οφειλές στο ΙΚΑ περίπου 20.000,00 €, έχει μπλοκάρει λογαριασμός σε τράπεζα από το ΙΚΑ. Εχει κάνει πρόσφατα ρύθμιση της οφειλής του. πως μπορεί να ξεμπλοκάρει αυτό το λογαριασμό???
 10. Σε πελάτη με οφειλές στο ΙΚΑ περίπου 20.000,00 €, έχει μπλοκάρει λογαριασμός σε τράπεζα από το ΙΚΑ. Εχει κάνει πρόσφατα ρύθμιση της οφειλής του. πως μπορεί να ξεμπλοκάρει αυτό το λογαριασμό???
 11. Καλημέρα και καλή δύναμη!!! Ερώτηση 1: Μεταβίβαση εταιρικού μεριδίου σε ΟΕ, υπόκειται σε φόρο υπεραξίας όπως ίσχυε παλιά ή όχι??? Ερώτηση 2: Η ΟΕ είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τι θα χρειαστεί για μεταβολή της άδειας στο Δήμο??
 12. Πρόσληψη σπουδαστή ΤΕΙ για εξάμηνη πρακτική. Πρέπει να γίνουν όλες οι διαδικασίες σχετικά με την πρόσληψη και τον πίνακα προσωπικού στο ypeka.gr???
 13. Αν και καθυστερημένα, αφού το τοπίο δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο (βλέπε ΠΟΛ και διευκρινήσεις που αναμένουμε ....), έχω αρχίσει και ενημερώνω τους εναπομείναντες πελάτες με τις υποχρεώσεις τους από 1/1/2014. Υπάρχει κάποιο έντυπο το οποίο να το δίνω στον πελάτη για ενημέρωσή του, και μετά την απομάκρυνσιν από το γραφείο μου????
 14. Αν και καθυστερημένα, αφού το τοπίο δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο (βλέπε ΠΟΛ και διευκρινήσεις που αναμένουμε ....), έχω αρχίσει και ενημερώνω τους εναπομείναντες πελάτες με τις υποχρεώσεις τους από 1/1/2014. Υπάρχει κάποιο έντυπο το οποίο να το δίνω στον πελάτη για ενημέρωσή του, και μετά την απομάκρυνσιν από το γραφείο μου????
 15. 172 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα 37 μέλη, 114 επισκέπτες, 16 ανώνυμοι χρήστες LEXA, drakx, johnakos, Giannis61, ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, Theodorakis, san, giorgos55, el, ΤΑΣΟΣ, advanced, DC998147798, zeus1984, ΓΙΩΤΗΣ, Dialgr8, STEFANIS,DoctoRock, LAMMERGEIER, altrip, Β25, almaria, All Bandy, NENA, George-k, DSOULIM1, Bing (5), Marioss, CAP, FILIPPOS1967, kgeor, giakum, AggelikiB,MARIA14, georkar, tassan, KOTSMOUT, joannam, nano
 16. Κι εγώ με τη σειρά μου μια βοήθεια. Σε δήλωση οικ.έτους 2012 δήλωσα ανείσπρακτες αμοιβές μαζί με εισπρακτέες. Μπορώ να κάνω τώρα τροποποιητική δήλωση και να δηλώσω μόνον τις εισπρακτέες???
 17. Γνωρίζει κάποιος από που θα ξεκινήσουμε για να πάρουμε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικού παιδικού σταθμού και παράλληλα κέντρου δημιουργικής απασχόλησης? Ο Δήμος μας λέει ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και η Περιφέρεια δεν μπορεί να μας κατατοπίσει!!!
 18. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΑΙΟ ΕΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ?
 19. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ Ε2 ΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ. ΜΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ. ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?
×
×
 • Create New...