Jump to content

sakispap

Silver members
 • Content Count

  835
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Posts posted by sakispap

 1. καλησπέρα, αν πατήσεις πάνω στο έντυπο ε3 που γράφει για τις επιδοτήσεις θα στα βγάλει αυτόματα,

  την βασική θα την βάλεις στα έσοδα και το πρασίνισμα στο 659 στο ε1 

 2. Την ίδια ώρα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες πληρώθηκε την Πέμπτη το επίδομα των 800 ευρώ, όμως αρκετοί είναι αυτοί που δεν το έλαβαν ακόμα. Πιο συγκεκριμένα από τους 540.000 ελεύθερους επαγγελματίες, μόνο οι 373.641 έλαβαν, ενώ οι 166.000 βρίσκονται στην «αναμονή».

   

  Η καθυστέρηση σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να γίνουν διασταυρώσεις καθώς αρκετοί επαγγελματίες που είχαν υποβάλλει την αίτηση δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις. Υπήρχαν μάλιστα κι αυτοί οι οποίοι έκαναν δήλωση, αλλά διαπιστώθηκε πως έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους εδώ και χρόνια.

  Ετσι, το υπουργείο αποφάσισε να καθυστερήσει για μερικές ημέρες ακόμη την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκειμένου να εξετάσει διεξοδικά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.
  η εφορία την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε πάνω από 160.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς μετά από εκτεταμένες διασταυρώσεις διαπίστωσε πως δεν πληρούν τους όρους λήψης της ενίσχυσης.

  Παράλληλα, σκανάρονται ξανά και τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έλαβαν το επίδομα καθώς υπάρχουν υπόνοιες για παρατυπίες.

  Από τους 540.000 επιχειρηματίες που υπέβαλαν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myBusinessSupport, το επίδομα καταβλήθηκε (στις 30 Απριλίου) σε 373.641 δικαιούχους και μπλοκαρίστηκε η πληρωμή σε 166.640 αιτούντες.

  Αιτία είναι η διαπίστωση πως δεν πληρούσαν τους όρους λήψης της ειδικής αποζημίωσης.

  Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι, όσοι λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, χωρίς να το δικαιούνται και εντοπιστούν αργότερα, από τις διασταυρώσεις του συστήματος Taxisnet, θα κληθούν αφενός να επιστρέψουν έντοκα το ποσό, ενώ θα μπουν και στο στόχαστρο για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

  Επίσης προβλέπεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ψευδή στοιχεία στην αίτησή τους, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δηλώσεως.

 3. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ! 

  Κάποιος, που έχει ατομική επιχείρηση, που έκλεισε με εντολή δημόσιας αρχής και παράλληλα όμως, εργάζεται ως μισθωτός υπάλληλος σε επιχείρηση, που λειτουργεί κανονικά, δικαιούται τα 800€?

 4. 20 ώρες πριν, KikiD είπε

   

  καλημέρα, εγώ έκανα επανεγγραφή σε πελάτη που δεν είχε κωδικούς,  e mail στην επανεγγραφή δεν βάζεις, πως θα κάνω επιβεβαίωση ??    ξέρει κάνεις ?

 5. Στις 1/10/2018 στις 6:27 ΜΜ, lami είπε

   

  Αναφορά σε κείμενο

  Οι προσυμπληρωμένοι κωδικοί έχουν τροποποιηθεί λόγω λήψης νέων αρχείων βεβαιώσεων αποδοχών μετά την οριστικοποίηση της προηγούμενης δήλωσής σας. Θα πρέπει να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση και στη συνέχεια δήλωση αναδρομικών.

  Στο taxis μου είπανε αν βγάλει το μήνυμα αυτό το εκτυπώνεις και πας στην ΔΟΥ να σου σβήσουν το πρόστιμο, τώρα τι ισχύει δεν ξέρω γιατί δεν έχει κάποια ΠΟΛ για αυτό το θέμα είναι πρόβλημα του συστήματος να μην εμφανίσει το πρόστιμο    

 6. 20 ώρες πριν, sakispap είπε

  αλλοδαποί που μένουν νόμιμα στην Ελλάδα πάνω από 5 χρόνια έχουν δικαίωμα για το επίδομα? ή τα παιδιά τους πρέπει να έχουν πάρει Ελληνική υπηκοότητα?

   

 7. αλλοδαποί που μένουν νόμιμα στην Ελλάδα πάνω από 5 χρόνια έχουν δικαίωμα για το επίδομα? ή τα παιδιά τους πρέπει να έχουν πάρει Ελληνική υπηκοότητα?

 8. Στις 19/5/2018 στις 11:44 ΠΜ, spirosvii είπε

  " Το ΚΕΑ θα δηλωθεί στον Πίνακα 6, (Πρόσθετα Πληροφοριακά Στοιχεία Εισοδήματος), στον κωδικό 659, με ΑΦΜ ΦΟΡΕΑ 099012257. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2018. "

  https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/206341/forologikes-diloseis-2018-ti-prepei-na-kanoun-oi-dikaioyxoi-tou-kea

   

   

  μόλις ανέβασαν το αρχείο με τα επιδόματα !! κεα 619

 9. Στις 18/5/2018 στις 5:53 ΜΜ, sakispap είπε

  Άνεργος, φιλοξενούμενος χωρίς αυτοκίνητο και άλλα τεκμήρια  με 0,01 τόκους γιατί βγάζει έλλειμμα αποδείξεων ;  

  ξέρει κανείς ; θέλει αποδείξεις με ηλεκτρονικό τρόπο ;  

×
×
 • Create New...