Jump to content

sakispap

Silver members
 • Content Count

  834
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by sakispap

 1. Και σε μενα 166.000 χιλιάδες νομίζω είναι μεγάλος αριθμός να μην το δικαιούνται!
 2. Την ίδια ώρα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες πληρώθηκε την Πέμπτη το επίδομα των 800 ευρώ, όμως αρκετοί είναι αυτοί που δεν το έλαβαν ακόμα. Πιο συγκεκριμένα από τους 540.000 ελεύθερους επαγγελματίες, μόνο οι 373.641 έλαβαν, ενώ οι 166.000 βρίσκονται στην «αναμονή». Η καθυστέρηση σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να γίνουν διασταυρώσεις καθώς αρκετοί επαγγελματίες που είχαν υποβάλλει την αίτηση δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις. Υπήρχαν μάλιστα κι αυτοί οι οποίοι έκαναν δήλωση, αλλά διαπιστώθηκε πως έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους εδώ και χρόνια. Ετσι, το υπουργείο αποφάσισε να καθυστερήσει για μερικές ημέρες ακόμη την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκειμένου να εξετάσει διεξοδικά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. η εφορία την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε πάνω από 160.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς μετά από εκτεταμένες διασταυρώσεις διαπίστωσε πως δεν πληρούν τους όρους λήψης της ενίσχυσης. Παράλληλα, σκανάρονται ξανά και τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έλαβαν το επίδομα καθώς υπάρχουν υπόνοιες για παρατυπίες. Από τους 540.000 επιχειρηματίες που υπέβαλαν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myBusinessSupport, το επίδομα καταβλήθηκε (στις 30 Απριλίου) σε 373.641 δικαιούχους και μπλοκαρίστηκε η πληρωμή σε 166.640 αιτούντες. Αιτία είναι η διαπίστωση πως δεν πληρούσαν τους όρους λήψης της ειδικής αποζημίωσης. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι, όσοι λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, χωρίς να το δικαιούνται και εντοπιστούν αργότερα, από τις διασταυρώσεις του συστήματος Taxisnet, θα κληθούν αφενός να επιστρέψουν έντοκα το ποσό, ενώ θα μπουν και στο στόχαστρο για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου. Επίσης προβλέπεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ψευδή στοιχεία στην αίτησή τους, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δηλώσεως.
 3. Και σε μενα δεν πιστώθηκαν σε όλους σε λίγους μόνο, μέχρι 5/5 δεν είπαν οι πληρωμές ?
 4. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ! Κάποιος, που έχει ατομική επιχείρηση, που έκλεισε με εντολή δημόσιας αρχής και παράλληλα όμως, εργάζεται ως μισθωτός υπάλληλος σε επιχείρηση, που λειτουργεί κανονικά, δικαιούται τα 800€?
 5. καλημέρα, εγώ έκανα επανεγγραφή σε πελάτη που δεν είχε κωδικούς, e mail στην επανεγγραφή δεν βάζεις, πως θα κάνω επιβεβαίωση ?? ξέρει κάνεις ?
 6. καλησπέρα, Ατομική επιχείρηση σε αναστολή όπου υπάρχει παράλληλα μισθωτή εργασία, δικαιούται το επίδομα?
 7. Καλημέρα, υπαρχή επιλογή για να δηλώσουμε αν κάποιος έχει λιγότερα από 5 χρονια ασφάλισης ;
 8. καλημέρα, αν κάποιος έχει τριετίες πριν 14.02.2012 τις υπολογίζουμε ? είναι υποχρεωτικό?
 9. καλησπέρα, η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείες ειναι μεχρι 31/10/2019?
 10. καλημέρα, ξέρει κάνεις πως μπορώ να πληρώσω με χρεωστική κάρτα την πρώτη δόση της ρύθμισης δεδομενου ότι δεν την εμφανίζει ακόμα ?
 11. Άνεργος, φιλοξενούμενος χωρίς αυτοκίνητο και άλλα τεκμήρια με 0,01 τόκους γιατί βγάζει έλλειμμα αποδείξεων ;
 12. αν κάνεις εκπρόθεσμη διακοπή έχει πρόστιμο... ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με αυτούς που έχουμε μπλέξει..
 13. αν γίνει ε3 μπορεί να γίνει διακοπή με ημερομηνία παλιότερων ετών ? θα έχει πρόστιμο ? θα έχει θέμα με σύνταξη, εφκα?
 14. Πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα από το υπουργείο και να γίνουν εκπρόθεσμες διακοπές χωρίς πρόστιμο...
 15. φέτος έχει παρατηρήσει κανείς ότι αν κανείς είναι δηλωμένος στο μητρώο σαν ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ η δήλωση δεν φεύγει αν δεν στείλεις ε3!! τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση που είναι πάρα πολλοί ξεχασμένοι συνταξιούχοι που παλιά είχαν κάνει ένταξη στο ειδικό!! ;
 16. σχετικά με το ΚΕΑ στον 659 βάζετε αφμ φορέα ; και αν δηλωθούν τα ποσά και φανεί σαν εισόδημα θα έχει πρόβλημα με το ΚΕΑ
 17. κάποιος εάν είναι προστατευόμενο μέλος και ταυτόχρονα υπόχρεος φ.δ. , θα αναγραφεί και στον πίνακα 8 και στον πίνακα 2 ότι φιλοξενείτε;
 18. αγρότης που πουλάει τα δικατου προϊόντα σε λαϊκές είναι υποχρεωμένος να πάρει POS;
×
×
 • Create New...