Jump to content

parmenion

simple Members
 • Content Count

  335
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Reputation Activity

 1. Upvote
  parmenion reacted to bamel in ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ   
  Το θέμα είναι ότι βάσει του τελευταίου ενημερωτικού εντύπου αναφέρει ότι μετά τη οριστική υποβολή , μπορείς να εκτυπώσεις την αίτηση και τα στοιχεία πραγματικών δικαιούχων.
  όταν έχουν οριστικοποιηθεί από τον 11/2019 δε βλέπω κάποια τέτοια εικόνα. Προσπάθησα να τροποποιήσω κάποια , και αφού οριστικοποίησα τις αλλαγές , πάλι δεν βλέπω κάπου τη δυνατότητα να εκτυπώσω τη δήλωση
   
 2. Upvote
  parmenion reacted to ponzi in Μίσθωση ακινήτων από ιδιώτη με σκοπό την εκμετάλλευση τύπου airbnb   
  Συνάδελφε καλησπέρα,
  Συγγνώμη αλλά ομολογώ ότι με "κάψατε" τελείως τώρα.
  Αν η δουλειά του φυσικού προσώπου είναι η προμήθεια από τη διαμεσολάβηση και την παρακολούθηση στο Airbnb μεταξύ του εκμισθωτή και του τουρίστα, τότε καλώς έκοψε τιμολόγιο ή απόδειξη για την υπηρεσία αυτή και φυσικά υπάγεται στον ΦΠΑ για την υπηρεσία της διαμεσολάβησης.
  Αν δεν κάνει το παραπάνω, αλλά υπομισθώνει ακίνητα για να τα υπεκμισθώσει σε τουρίστες, είτε μέσω πλατφόρμας είτε εκτός πλατφόρμας, αυτό συνιστά ένα και μόνο πράγμα: Εισόδημα από εκμίσθωση, φορολογείται με την κλίμακα των ενοικίων και αφαιρείται το μίσθωμα που κατέβαλε στον αρχικό εκμισθωτή. Ούτε δαπάνες περνάνε (εκτός από το 5%), ούτε στον ΦΠΑ θα μπει, ούτε στα βιβλία θα περάσει. Εισόδημα φυσικού προσώπου από ακίνητα είναι και τίποτε άλλο. Αν έφτιαξε ατομική για να κάνει αυτή τη δουλειά, έκανε λάθος. Έπρεπε να είχε συστήσει εταιρεία. 
  Δήλωση βραχυχρόνιας διαμονής υποβάλλεται όταν η μίσθωση είναι μέσω πλατφόρμας. Όταν είναι εκτός πλατφόρμας, απλό μισθωτήριο.
  Αν πρόκειται για τουριστικό κατάλυμα με σήμα, εκεί δεν μιλάμε για εκμίσθωση, ούτε για πλατφόρμες αλλά για παροχή υπηρεσιών τουριστικού καταλύματος με ΦΠΑ. Επιχειρηματική δραστηριότητα δηλαδή που μπορεί φυσικά να ασκηθεί είτε από ΦΠ είτε από ΝΠ.
 3. Like
  parmenion got a reaction from doctor in Δώρο Πάσχα 2020   
  Καλό, πολύ καλό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!😆😆😆😆😆😆
 4. Upvote
  parmenion reacted to doctor in Δώρο Πάσχα 2020   
  Ρε μη τους βάζετε ιδέες.
 5. Upvote
  parmenion reacted to Locomondo in Α.Φ.Μ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ- ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ   
  https://ec.europa.eu/taxation_customs/tin/pdf/el/TIN_-_subject_sheet_-_3_examples_el.pdf
   
 6. Upvote
  parmenion reacted to zevooazaz in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΔ 15/5/2020   
  έχεις κάτι νεότερο για την αναγραφη των περιόδων απασχόλησης ?? έχω την αίσθηση ότι πρέπει να γραφτούν διότι οι ημερομηνίες έναρξης αναστολής είναι διαφορετικές για κάθε επιχείρηση.
  Για την περίπτωση σου της πλητόμενης δοκίμασε κωδικό 18 όπως λες με μηδενικές αποδοχές και εισφορές απλά για να απεικονιστεί σωστά η ημερομηνία αναστολής. Δοκίμασε στον έλεγχο υποβολής να δεις αν σου βγάζει σφάλμα.
   
  Αν θα ήθελε κάποιος συνάδελφος να πει και αυτος την άποψη του ?
 7. Like
  parmenion reacted to PROAKIS in ΠΡΟΣ TAXHEAVEN για την κεντρική σελίδα του κόμβου.   
  καλή χρονιά με υγεία. με καθυστέρηση.
  η "αναδιάρθρωση" της κεντρικής σελίδας ,είναι για κλάματα.
  από την πρώτη στιγμή δεν μου άρεσε ,αλλά λέω ας μην γκρινιάζω θα το συνηθίσουμε.
  Και όμως περάσανε τόσες μέρες ,αλλά η ουσία της πολυδιάσπασης ,του ανακατέματος θεμάτων ,του να μην ξέρεις τι διάβασες και τι σου ξέφυγε υπερέχει κατά πολύ.
  σχόλια γράφονται ,συζήτηση δεν γίνεται γιατί κανείς δεν ξέρει που μπαίνει και σε τι μπαίνει (κατηγορία εννοώ).
  ενώ στην προηγούμενη μορφή και 5 μέρες να είχες να μπεις ,πήγαινες στην  ροή θεμάτων ,διάβαζες τα άρθρα ,τα σχόλια ,αισθανόσουν ενημερωμένος.
  δεν θα σας το έγραφα (γιατί νόμιζα ότι ήταν δικός μου προβληματισμός) αλλά σήμερα σε μια συζήτηση με συνάδελφο του λέω διάβαστο στον κόμβο.
  και μου λέει και αυτός ,έτσι που έγινε δεν μπορώ να το βρω!!!!
  φτιάξτε τουλάχιστον μια στήλη "ροή θεμάτων" και να βλέπεις 16/01/20 βγήκαν αυτά -άσχετα με το αντικείμενο ότι βγήκε- 17/01/20 αυτά κοκ.
  να έχει μια σειρά ,τα δε θέματα θα πηγαίνουν στην κατηγορία που ανήκουν. και από όπου θέλει ο καθένας τα διαβάζει.
  δεν σας άρεσε που το είχατε μια χαρά? έχει η σελίδα αρχή -μέση και τέλος με την σημερινή της μορφή?
 8. Like
  parmenion reacted to 125883623 in ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ   
  συνάδελφοι 
  εγώ ξέρω λογιστές στην επαρχία που δεν έχουν πελάτες και αναλαμβάνουν ασθενείς  γιατί όλοι οι γιατροί  έχουν φύγει στο εξωτερικό και  εδώ και χρονιά το σύστημα υγείας στην επαρχία έχει απαξίωθη πλήρως 
  αν σπουδασες λογιστής και δεν έχεις πελάτες τι θα κάνεις ; 
  πέρα από την πλάκα αν κάποιοι συνάδελφοι θεωρούν ότι μπορούν να το αναλάβουν και να το κάνουν σωστά γιατί να  υπαρχει   προβλημα ; άλλα και λάθος να τα κάνουν ...μηπως και  εμείς που σπουδάσαμε  λογιστές και ασκουμε την λογιστικη    τα κανουμε σωστα; 
   
 9. Like
  parmenion reacted to asteras5 in Μηδενικές εκπρόθεσμες βεβαιώσεις αμοιβών επιχειρηματικής δραστηριότητας   
  Την βρήλα ΠΟΛ 1101/2019
  Οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες, καθώς και οι τροποποιητικές δηλώσεις απόδοσης παρακρατούμενου φόρου και του αναλογούντος τέλους χαρτοσήμου κατά περίπτωση, στις αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες της περίπτωσης δ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 62, στις αμοιβές δικηγόρων της περίπτωσης α’ και μερισμάτων της περίπτωσης γ’ της παραγράφου 5 του άρθρου 69 του ν. 4172/2013 που αποκτώνται από την 1 Ιανουαρίου 2019 και εφεξής, υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω TAXISnet. Οι μηδενικές δηλώσεις για τις οποίες εκ του νόμου δεν προκύπτει φόρος ή τέλος χαρτοσήμου προς απόδοση υποβάλλονται προαιρετικά.
 10. Like
  parmenion reacted to Symeon in Oρθός τρόπος αποτύπωσης μονοκατοικίας εντός οικισμού   
  Το ακίνητο περιγράφεται κατά τον τίτλο ως οικόπεδο, συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. , με τα επ'αυτού υφιστάμενα κτίσματα , ήτοι :  α) διώροφη οικία συνολικού εμβαδού 120 τ.μ. , β) ισόγεια αποθήκη εμβαδού 60 τ.μ. και γ) ισόγεια αποθήκη εμβαδού 80 τ.μ. Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας . 
  Με τα δεδομένα αυτά , σκέφτομαι ότι σωστό είναι να περιληφθεί το εν λόγω ακίνητο σε μία γραμμή , να συμπληρωθεί ως κωδικός κατηγορίας ακινήτου ο με αριθμ. ( 2 ), να συμπληρωθεί ως όροφος ο με αριθμ. ( 1 ), να αναγραφούν ως επιφάνεια κυρίων χώρων 120 τ.μ. και ως επιφάνεια βοηθητικών χώρων 140 τ.μ. , να συμπληρωθούν ως επιφάνεια οικοπέδου 2.000 τ.μ. και τέλος ΝΑ ΜΗΝ αναγραφεί τίποτα στη στήλη 22 ( = συνολική επιφάνεια κτισμάτων στο οικόπεδο ).  Είναι σωστή η εν λόγω εκδοχή ;(  Η άλλη  εκδοχή, που μπορώ να σκεφθώ και μάλλον απορρίπτω,   θα ήταν να συμπληρωθούν στο Ε9 δύο γραμμές , δηλ. μία για τη διώροφη οικία και άλλη για τις ισόγειες αποθήκες .)     
 11. Like
  parmenion reacted to penny1 in δηλωση γαμου στο μητρωο ( κοινη δηλωση ) αλλα και επιδομα Α 21 αφου μεχρι τωρα δηλωνοταν απο γονεις.   
  Καλησπέρα,
  από τη στιγμή που το πραγματικό γεγονός είναι ότι παντρεύτηκε και δεν δικαιούται το επίδομα. Τι ακριβώς συζητάμε? 
   Ο γάμος θα δηλωθεί κάποια στιγμή ή τώρα ή μετά και τότε θα ζητηθεί το επίδομα πίσω. 
   
 12. Upvote
  parmenion reacted to ponzi in Οικία επί αγροτεμάχιου στο ε9   
  Γι' αυτό σου λέω να πάει σε άλλη
 13. Like
  parmenion reacted to ponzi in Οικία επί αγροτεμάχιου στο ε9   
  Να πεις στον πελάτη να πάει σε άλλη συμβολαιογράφο
 14. Upvote
  parmenion reacted to ponzi in υποχρεωση ταμειακης απο λογιστή ( ατομικη)   
  Ποιος είναι αυτός ο εισηγητής? Πήρε λεφτά για το σεμινάριο?
  Έχει μπερδέψει τα παλιά με τα νέα. Πρέπει να παρακολουθήσει ο ίδιος σεμινάριο μάλλον. Έχει κολλήσει στον ΚΒΣ, στον 2238 και στην ΠΟΛ 1037/1992.
  Η 1002/2014 δίνει απαλλαγή με δύο κριτήρια: Τη δραστηριότητα (ανεξάρτητα από το μέγεθος της οντότητας) ή τη συναλλαγή.
  Αυτά που σας είπε για απασχόληση προσωπικού και εμπορική ιδιότητα είναι από ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο...
 15. Upvote
  parmenion reacted to Locomondo in ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ   
  Πως τα μπλέξατε έτσι;
  Δεν έχει καμία σημασία τι ζητάει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (Δήλωση ΟΣΔΕ) σε σχέση με υποχρεώσεις απέναντι στην φορολογική διοίκηση. Επίσης το καθεστώς ΦΠΑ (Ειδικό Αγροτών-Κανονικό) αφορά το ΦΠΑ  και όχι το Εισόδημα (αφανής κλπ) . ΕΦΚΑ δεν πληρώνει γιατί το αγροτικό εισόδημα του/της είναι κάτω από 4.923 ευρώ, δεν έχει κάποια σχέση το καθεστώς ΦΠΑ με τις ασφαλιστικές εισφορές.
  Δείτε Αρθ. 41 του Ν. 2859/2000 και ΠΟΛ. 1201/2016 και ας είμαστε πιο προσεκτικοί με θέματα που έχουν λυθεί ξεκάθαρα.
 16. Upvote
  parmenion got a reaction from gapdk in Υποβολή Εκπρόθεσμης Δήλωσης Ε1-Έτους 2014   
  Καλησπέρα συνάδελφε,
  ΠΟΛ 1088/2015, παρ. 25,  όπως τροποποιήθηκε με την ΠΟΛ 1132/2015, :
  25. ΔΑΠΑΝΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (κωδ.049 Πίνακα 7) Το ποσό των αποδείξεων του κωδ.049 που προσκομίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 24 του άρθρου 72 του ν.4172/2013, γίνεται αποδεκτό εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική δήλωση και λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους, επιμερίζεται δε μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα.
   
  Καλές γιορτές
 17. Like
  parmenion reacted to v.kourtis in ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  συνάδελφοι θεωρώ πως το πράγμα έχει ξεφύγει....είναι απλά γελοίο το θέμα....και εξηγούμαι....α) πιστεύω ότι στις μισές δηλώσεις που έχουν φύγει έχουν δηλωθεί λάθος περιφερειακά ή τοπικά ιδρύματα καθώς πλην του ΓΛΚ και κάποιων άλλων ταμείων(λίγων) κανείς δεν έχει(ειδικά από τους υπερήλικες) αποφάσεις απονομής συντάξεων ώστε να μας πουν με βεβαιότητα ποιο πρέπει να επιλεγεί...είναι τραγέλαφος η όλη κατάσταση....στα ενημερωτικά του ΙΚΑ τα ηλεκτρονικά (όχι τα παλιά που ερχόντουσαν με το ταχυδρομείο) δεν υπάρχει η αυτή η πληροφορία. Τέλος σε κανένα κείμενο δεν αναγράφεται(από αυτά που διάβασα) ότι αιτείται ο συνταξιούχος την μή παραγραφή  και γενικά ο κάθε ένας από εμάς γράφει το κοντό του και το μακρύ του και όλα αυτά για μιά αμοιβή των πόσων ευρώ???!!!!!!!! Δηλαδή ήμαρτον!!!!!!! Μας έχουν καταντήσει κλάδο των μπαχαλάκηδων!!!!!!!!!! 
 18. Like
  parmenion got a reaction from efthimiou in ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  Να κόψουν το λαιμό τους να βγάλουν σαφείς και επίσημες οδηγίες. Όλοι κινούμαστε στα τυφλά. Και εκτιθέμεθα εμείς ως άτομα και κλάδος (αφού έρχονται σε εμάς το μεγαλύτερο ποσοστό των συνταξιούχων για την αίτηση).
  Το κείμενο του πίνακα Β, ο κάθε ένας βάζει διαφορετικό - και πολύ λογικά. Οι Α.Μ. που δίνει το σύστημα, σπανίως είναι οι ίδιοι με τα μηνιαία σημειώματα και κάνουμε εμείς τους "Inspector Jacques Clouseau".
  Σε περίπτωση, δε, λάθους....το ανάθεμα θα πέσει σε εμάς.
  Οι νομικοί να κάνουν και τις αιτήσεις και όχι μόνο υποδείξεις.
  Καλό κουράγιο και καλό ΣΚ σε όλους σας
 19. Like
  parmenion got a reaction from JohnSkoulou in ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  Να κόψουν το λαιμό τους να βγάλουν σαφείς και επίσημες οδηγίες. Όλοι κινούμαστε στα τυφλά. Και εκτιθέμεθα εμείς ως άτομα και κλάδος (αφού έρχονται σε εμάς το μεγαλύτερο ποσοστό των συνταξιούχων για την αίτηση).
  Το κείμενο του πίνακα Β, ο κάθε ένας βάζει διαφορετικό - και πολύ λογικά. Οι Α.Μ. που δίνει το σύστημα, σπανίως είναι οι ίδιοι με τα μηνιαία σημειώματα και κάνουμε εμείς τους "Inspector Jacques Clouseau".
  Σε περίπτωση, δε, λάθους....το ανάθεμα θα πέσει σε εμάς.
  Οι νομικοί να κάνουν και τις αιτήσεις και όχι μόνο υποδείξεις.
  Καλό κουράγιο και καλό ΣΚ σε όλους σας
 20. Like
  parmenion reacted to 125883623 in ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  σήμερα  ασχολήθηκα και τα πες όλα και γω αυτά διαπίστωσα  ,με κάλυψες πλήρως .
  κάλο σκ 
 21. Like
  parmenion got a reaction from lami in ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  Να κόψουν το λαιμό τους να βγάλουν σαφείς και επίσημες οδηγίες. Όλοι κινούμαστε στα τυφλά. Και εκτιθέμεθα εμείς ως άτομα και κλάδος (αφού έρχονται σε εμάς το μεγαλύτερο ποσοστό των συνταξιούχων για την αίτηση).
  Το κείμενο του πίνακα Β, ο κάθε ένας βάζει διαφορετικό - και πολύ λογικά. Οι Α.Μ. που δίνει το σύστημα, σπανίως είναι οι ίδιοι με τα μηνιαία σημειώματα και κάνουμε εμείς τους "Inspector Jacques Clouseau".
  Σε περίπτωση, δε, λάθους....το ανάθεμα θα πέσει σε εμάς.
  Οι νομικοί να κάνουν και τις αιτήσεις και όχι μόνο υποδείξεις.
  Καλό κουράγιο και καλό ΣΚ σε όλους σας
 22. Like
  parmenion got a reaction from Logman in ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
  Να κόψουν το λαιμό τους να βγάλουν σαφείς και επίσημες οδηγίες. Όλοι κινούμαστε στα τυφλά. Και εκτιθέμεθα εμείς ως άτομα και κλάδος (αφού έρχονται σε εμάς το μεγαλύτερο ποσοστό των συνταξιούχων για την αίτηση).
  Το κείμενο του πίνακα Β, ο κάθε ένας βάζει διαφορετικό - και πολύ λογικά. Οι Α.Μ. που δίνει το σύστημα, σπανίως είναι οι ίδιοι με τα μηνιαία σημειώματα και κάνουμε εμείς τους "Inspector Jacques Clouseau".
  Σε περίπτωση, δε, λάθους....το ανάθεμα θα πέσει σε εμάς.
  Οι νομικοί να κάνουν και τις αιτήσεις και όχι μόνο υποδείξεις.
  Καλό κουράγιο και καλό ΣΚ σε όλους σας
 23. Upvote
  parmenion reacted to KYPIAKOS in Εξωδικαστικός ( 120 δοσεις) Ε3 και πτωχευτική ικανότητα.   
  Nα πληροφορήσω τους συναδέλφους ότι σε απάντηση του ερωτήματός μου απο την αρμόδια υπηρεσία, σε περίπτωση που η δευτερεύουσα έχει εμπορικό χαρακτήρα τότε υποχρεωτικά η αίτηση γίνεται με την επιλογή ως έχοντος πτωχευτική ικανότητα.
  Να προσθέσω με βάση τα όσα γνωρίζω και όσα εμπειρικά έχω έως τώρα συναντήσει ότι: Η πτωχευτική ικανότητα είναι ακριβώς ότι οι πιστωτές δύνανται λόγω ανεξοφλήτων προς αυτούς χρεών να οδηγήσουν τον οφειλέτη μέλλομτα ΄΄πτωχό΄΄ ενώπιον δικαστηρίου και εφ΄όσον έχουν διαπιστώσει ότι έχει λίπος, δηλαδή ακίνητη περιουσία,  την κατάσχουν και την διαχειρίζονται και την ξεπουλούν όσο και σε όποιους και όποτε θέλουν.
  Ευχαριστώ πάντως τον μοναδικό συναδελφο που  έκανε τον κόπο να απαντήσει.
 24. Upvote
  parmenion reacted to georges in προβλημα με το pdf του εκκαθαριστικου ενφια   
  δλδ πρώτη μέρα περιμένεις να βγάλεις εκκαθαριστικό με ευκολία? DODOOOOOOOOO ΈΛΑ δέν είσαι χτεσινός!
 25. Like
  parmenion reacted to PROAKIS in ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΙΑΣ ΠΧ ΣΥΝΟΛΟ 250ΤΜ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΑ 100ΤΜ.   
  γιατί προβληματίζεσαι ? στις παρατηρήσεις γράψε το πραγματικό γεγονός.
×
×
 • Create New...