Jump to content

SAVVAS P

Silver members
 • Content Count

  291
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reputation Activity

 1. Upvote
  SAVVAS P got a reaction from spirosvii in Ποθεν εσχες ερωτησεις   
  την κατάρα μας να έχουν ......μας γάμ@@σαν πάλι μεσα στους φπαδες
 2. Upvote
  SAVVAS P got a reaction from DimitrisD in υπογραφη δηλωσεων και ε3 απο λογιστη   
  Όσο δεν υπάρχει ψηφιακή υπογραφή, όσοι υπογράφουμε, γινόμαστε πολύ εύκολα θύματα των πονηρών που κάνουν νέο συκώτι από τα γέλια με τη αφέλειά μας.

 3. Upvote
  SAVVAS P got a reaction from maria00 in Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. φορολογικού έτους 2015   
  Ούτε εγώ θέλω να ακούω, αλλά δεν μου απάντησες

 4. Upvote
  SAVVAS P got a reaction from gekassakis in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  Αν ψηφιστεί το μίνι φορολογικό, το πρωί με τις διατάξεις του Δελτίου Τύπου, ΣΥΜΦΩΝΩ και εγώ.
 5. Upvote
  SAVVAS P reacted to eva85 in Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. φορ. έτους 2014   
  Η τράπεζα πολύ καλά έκανε συναδέλφισσα, διότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Εκδόθηκε ένα νέο δάνειο για να εξοφλήσει το παλιό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάρετε την βεβαίωση του νέου δανείου από την τράπεζα και το ποσό της "εκταμίευσης" που ξόφλησε το παλιό δάνειο να το περάσετε στον 781.
 6. Upvote
  SAVVAS P reacted to v.kourtis in ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΤΟΥΣ 2013 ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ 2014 201   
  καταλήγουμε σε τροποποιητική διότι η αναδρομική σύνταξη της χρήσης 2012 ή του 2013(έστω κι αν εισπράττεται στο 2014)  δεν εμπίπτει στις διατάξεις του 4172 αλλά του προηγούμενου ΚΦΕ..
  στις διατάξεις του 4172 θα εμπίπτει η αναδρομική σύνταξη του φορολογικού 2014 που θα εισπραχθεί στο φορολογικό 2015 και θα δηλωθεί στο φορολογικό 2015 και όχι στο φορολογικό 2014 με τροποποιητική..
 7. Upvote
  SAVVAS P reacted to Γ Μέλος επιστημονικής ομάδας in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  ) και όσες είναι πάνω από
  Οι κωδικοί (477-478) των επιδοτήσεων έχουν καταργηθεί από το Ε-1. Οι επιδοτήσεις αναγράφονται όλες στην 1η σελίδα του Ε3 (κωδ. 908) και όσες είναι πάνω από 12.000,00€, αναγράφονται στον κωδικό 645 της 2ης σελίδας του Ε3.
 8. Upvote
  SAVVAS P reacted to chrisanna in καταχώρηση κενών φιαλών απο τιμ κάβας σε καφέ μπαρ   
  Εξαρταται ,αν τιμολογει τα κενα με φπα ειναι εξοδο και δεν υπαρχει εγγυηση ,αν του τα επιστρεψεις σου κοβει πιστωτικο.Αν τα αναγραφει χωρις φπα υπάρχει εγγυηση και τα παρακολουθεις σε ξεχωριστη στηλη εγγυοδοσιας γιατι σε περιπτωση καταστροφης η μη επιστροφης τιμολογουνται κανονικα με φπα και μπορει να σπασει και η εγγυηση.Βεβαια στα απλογραφικα δεν εχει κανενα αποτελεσμα να τα παρακολουθεις εσυ σε περιπτωση εγγυοδοσιας.  
 9. Upvote
  SAVVAS P reacted to ponzi in καταχώρηση κενών φιαλών απο τιμ κάβας σε καφέ μπαρ   
  Όταν αναγράφονται στο τιμολόγιο χωρίς φπα, δεν πάνε ούτε στα έξοδα ούτε στον 28. Είναι εγγυοδοσία. 
  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=41898
  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=68234
  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=46969
  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=11159
 10. Upvote
  SAVVAS P reacted to deapzsn in καταχώρηση κενών φιαλών απο τιμ κάβας σε καφέ μπαρ   
  eyripidis νομίζω ότι δεν θα  έπρεπε  να  τα περνάς  ούτε  στα  γενικα  έξοδα  αλλά  ούτε  και  τα  πιστωτικά  τιμολόγια
 11. Upvote
  SAVVAS P reacted to LOG in καταχώρηση κενών φιαλών απο τιμ κάβας σε καφέ μπαρ   
  Ακριβώς έτσι. Προσοχή συνάδελφοι, δεν περνιούνται οι κενές φιάλες και ούτε πάνε συγκεντρωτική.
 12. Upvote
  SAVVAS P got a reaction from ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in Δαπάνες ΕΙΧ .   
  Πιστεύω ότι το πνεύμα του νόμου (και της ΠΟΛ) είναι να διαχωρίσει την χρήση  του ΕΙΧ που παρέχεται ως BONUS θέσης (αντί μεγαλύτερου μισθού), από το ΕΙΧ αναγκαίο εργαλείο εργασίας. Το γράμμα του νόμου απλώς αγνοεί, το υπό γενοκτονία εβρισκόμενο είδος  (για τους εξ εσπέριας Φράγκους και τους ιθαγενείς google translators), που λέγεται αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας. Συμπέρασμα: α. στον αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία ουδείς παρέχει ΕΙΧ (λόγω ταυτοπροσωπίας, Χαρυ Κλυν 1980)              
  β. ο αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας εργάζεται, παρά τον ευφημισμό της λέξεως εργασία  που περιγράφει αυτολεξεί   άλλη ευάριθμη κατηγορία συμπολιτών μας.
 13. Upvote
  SAVVAS P reacted to KABONTOROS in Βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτων-επιχειρηματική δραστηριοτητα   
  Μόνο αυτή η περίπτωση ,νομίζω,πάει σαν μισθωτές και με κωδ.4,οι άλλες όχι,είναι επιχειρηματική δραστηριότητα.
  στ) τα εισοδήματα που αποκτούν φοιτητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες κ.λ.π. εξαιτίας της συμμετοχής τους σε ερευνητικά προγράμματα, καθώς επίσης και οι περιπτώσεις απόκτησης εισοδημάτων από περιστασιακά απασχολούμενους όπως φοιτητές, νοικοκυρές, άνεργοι κ.λπ. που συμμετέχουν σε εργασίες όπως, έρευνες αγοράς, συγκέντρωση ερωτηματολογίων, συλλογή παλιών αντικειμένων ή σιδήρων και οι οποίοι αποκτούν ευκαιριακά εισόδημα.

  Σε όλες τις περιπτώσεις που εμπίπτουν στις διατάξεις της περ.β' παρ.2 άρθρου 12 του ν.4172/2013, διενεργείται παρακράτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 60 του ν.4172/2013
 14. Upvote
  SAVVAS P reacted to SophiaL in Με την κατάργηση της εκκαθαριστικής τι γίνεται με τις δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης στις περιοδικές;   
  Από σημειώσεις σεμιναρίου ΦΠΑ:
   
  Παρόλο που με τις διατάξεις του αρθρ.1 παραγρ.8β του ν.4281/14 καταργήθηκε η υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης φπα για διαχειριστικές περιόδους που λήγουν μετά την 1/1/14, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να έχουν την υποχρέωση, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις των αρθρ.31 & 33, να προβαίνουν σε διακανονισμό φόρου εισροών και παγίων τους. .......
  Οι διαφορές που θα προκύψουν με τους υπολογισμούς που θα κάνουν οι επιχειρήσεις στο τέλος της διαχειριστικής περιόδου, και οι οποίες θα οφείλονται σε διαφορές ποσοστού prorata καθώς και του διακανονισμού φπα των παγίων τους με βάση όσα προβλέπονται στο άρθ.33 όπως ισχύει και μετά τον ν.4281/14, θα πρέπει αυτές να περιλαμβάνονται από το έτος 2015 στην περιοδική δήλωση - έντυπο έκδοσής 2014- στους κωδικούς 407 (προστιθέμενα ποσά) και 423 (αφαιρούμενα ποσά) κατά περίπτωση.
 15. Upvote
  SAVVAS P reacted to ype in μη εκπιπτομενες δαπανες και μη εκπιπτομενος φπα   
  Η χρήση του 63.98.08 στις συγκεκριμένες δαπάνες γίνεται κατά βάσει για τεχνικούς λόγους. (ΚΕΠΥΟ κλπ)
  Προσωπικά θεωρώ ότι η δαπάνη μαζί με το ΦΠΑ καταχωρίζεται στις δαπάνες αυτοκινήτων (64.00) αν θέλουμε να είμαστε σωστοί από πλευράς λογιστικής.
   
  Άρα η αντιμετώπισή της όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματος είναι ενιαία και για την δαπάνη και για τον ΦΠΑ.
 16. Upvote
  SAVVAS P reacted to PROAKIS in Σήμερα πήγα σε μία βιοτεχνία για συνεργασία και δεν πήρα την δουλειά.   
  αφού συζητήσαμε περί ανέμων και υδάτων μπήκαμε στο ψητό.
   
  μου λέει έχω προβλήματα οικονομικά ,με παράτησε ο προηγούμενος λογιστής ,εάν μπορείς να με βοηθήσεις σε θέματα κοστολόγησης ,να δούμε τι θα κάνουμε με τις τράπεζες που δεν ανανεώνουν τα δάνεια.
   
  τον ρωτάω η δουλειά πως πάει? 
   
  πολύ καλά ,απλά δεν έχω ρευστότητα να κινηθώ ,αγορές,πιστώσεις σε πελάτες και αυτές οι τράπεζες δεν βοηθάνε.Απασχολώ 30 υπαλλήλους ,το παλεύω ,προσπαθώ να πουλήσω ένα ακίνητο να συνεχίσω. Ακούω ότι θέλουν να αλλάξουν το μοντέλο από καταναλωτικό σε παραγωγικό και λέω μήπως και με βοηθήσουν και μένα.
   
  Τελικά όλα είναι για να λέμε.
   
  Τέλος πάντων ,συμφωνήσαμε σε μία θεωρητική αμοιβή ,λέω όποτε μπορείς δώσε κάτι και ενώ βρισκόμασταν λίγο πριν να δώσουμε τα χέρια μου κάνει την καίρια ερώτηση "Δ.Λ.Π. ξέρεις,-διεθνή ελεγκτικά?" γιατί αυτό είναι που με καίει ετούτη την στιγμή.
   
  Δ.Λ.Π. και τζάμπα δεν γίνεται ,εκεί θέλω κανονική αμοιβή.
   
  άρε κρατικοδίαιτα κοπριταριά με τις μαλακίες ασχολείστε!!!! 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 17. Upvote
  SAVVAS P got a reaction from MarP in ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΕΙΣΟΔ.ΑΠΟ ΕΜΠΟΡ.ΕΠΙΧ.   
  Τελικώς, για όλο αυτό το ΑΓΓΟΥΡΙ που τρώμε, υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος που να έχει πάρει 1 ευρώ επιπλέον αμοιβή ???  προβληματίζομαι πλέον πολύ σοβαρά για το πόσο μπορεί να τραβήξω πλέον το κάρο …. Τα χρόνια πέρασαν, και αντί να χαλαρώνουμε, τρέχουμε όλο και περισσότερο …. Το σχέδιο πάει καλά….. όσοι δεν έχουμε τελείως εξοντωθεί οικονομικά θα εξοντωθούμε σίγουρα βιολογικά.  Βλέπει κάποιος κάποια λύση ?????
 18. Upvote
  SAVVAS P got a reaction from georkar in ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΕΙΣΟΔ.ΑΠΟ ΕΜΠΟΡ.ΕΠΙΧ.   
  Τελικώς, για όλο αυτό το ΑΓΓΟΥΡΙ που τρώμε, υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος που να έχει πάρει 1 ευρώ επιπλέον αμοιβή ???  προβληματίζομαι πλέον πολύ σοβαρά για το πόσο μπορεί να τραβήξω πλέον το κάρο …. Τα χρόνια πέρασαν, και αντί να χαλαρώνουμε, τρέχουμε όλο και περισσότερο …. Το σχέδιο πάει καλά….. όσοι δεν έχουμε τελείως εξοντωθεί οικονομικά θα εξοντωθούμε σίγουρα βιολογικά.  Βλέπει κάποιος κάποια λύση ?????
 19. Upvote
  SAVVAS P reacted to SophiaL in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Προς:

  - Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα
  - Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα
  - Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη
  - Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη
  - Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη
  - Βουλή των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκη
  - Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή


  Κοινοποίηση:

  - ΣΔΟΕ
  - Προϊστάμενους των ΔΟΥ
  - Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος
  - Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
  - Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
  - Μ.Μ.Ε.- Taxheaven.gr

  Διαμαρτυρία
  Διαβάζοντας τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου 4174/2013 που αφορούν τους φόρους, τους τόκους και τα πρόστιμα, το μόνο που μπορεί κάθε λογικός άνθρωπος να σκεφτεί, είναι ότι οι νέες αυτές διατάξεις αποτυπώνουν καθαρά και ωμά, την πλήρη ανικανότητα των εμπνευστών τους να νομοθετήσουν και να εφαρμόσουν ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Η αδυναμία του Κράτους να εισπράξει τους φόρους, επειδή δεν διαθέτει τον απαιτούμενο μηχανισμό (βλ. π.χ. Πορτογαλία), μεταφέρεται σε εμάς τους λογιστές (αλλά και στους ίδιους τους φορολογούμενους) με αποτέλεσμα όλοι μας να έχουμε μετατραπεί, εδώ και χρόνια, σε άμισθους κρατικούς φοροεισπράκτορες (παρακράτηση και απόδοση Φ.Π.Α., παρακρατήσεις φόρων, έκδοση ταυτοτήτων πληρωμής, τελών κυκλοφορίας, εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος, κ.τ.λ.)
  Και μπορεί τον παραπάνω ρόλο να τον έχουμε αγόγγυστα σχεδόν αποδεχθεί. Αλλά από άμισθοι φοροεισπράκτορες που μας κάνατε, να κατηγορηθούμε όλοι σαν φοροφυγάδες, ακόμη και όταν υποπέσουμε σε μία διαδικαστική τυπική παράβαση, επιβαρυμένοι με εξοντωτικά πρόστιμα που θα μας κυνηγούν, είναι κάτι που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ανεχθούμε.
  Η τυχόν διατήρηση των νέων φορολογικών διατάξεων θα επιφέρει την κατάρρευση των ορίων αξιοπρεπούς ύπαρξης και διαβίωσης όλων των επαγγελματιών και του συνόλου των φορολογούμενων πολιτών, για να μην αναφερθούμε στην ψυχολογική κατάρρευση, την οποία ήδη έχουμε υποστεί οι περισσότεροι από εμάς.

  Ειδικότερα:

  Από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς έγιναν ριζικές αλλαγές με την ψήφιση των νέων φορολογικών νόμων που επέφεραν μεγάλη σύγχυση και αβεβαιότητα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Από την 1/1/2014 (έναρξη της ισχύος πολλών διατάξεων του Ν.4174/2013 ΚΦΔ) τελικά καλούμαστε να υποστούμε για μικρής δημοσιονομικής σημασίας (π.χ. μηδενική ή πιστωτική εκπρόθεσμη ή τροποποιητική δήλωση)πράξεις ή παραλήψεις, εξοντωτικά πρόστιμα που δεν μπορούμε να αντέξουμε και να ανεχτούμε.
  Τα παραπάνω σε συνδυασμό με όσα ο Ν.4172/2013 ορίζει για το όριο των 500 ευρώ στις πληρωμές των συναλλαγών, που το θεωρούμε ανεφάρμοστο, ιδίως σε ορισμένα μέρη της περιφέρειας, λόγω αποστάσεων και έλλειψης τεχνολογίας, το νέο ληστρικό πρόστιμο των 10,550 ευρώ για μη αναγραφή εργαζόμενου στην ΑΠΔ, που αρκεί μία παράλειψη ή αργοπορία των συναδέλφων λογιστών για να καταστραφούν οικονομικά, την μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων, που συντομεύει ακόμη πιο πολύ τον χρόνο ενημέρωσης των βιβλίων σε 15 μέρες και λιγότερο από πολλά άλλα παρόμοιας φύσης, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα μέτρων, όταν μάλιστα ενισχύονται αυτά με το σλόγκαν: ¨αναμένονται διευκρινήσεις¨.

  Απαιτούμε αλλαγή όλων, των τιμωρητικού ύφους, διατάξεων του νέο ΚΦΔ, που στο μεγάλο μέρος τους έρχονται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές του δίκαιου και της δημόσιας διοίκησης αλλά και ευρύτερα της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Αρχές όπως της αναλογικότητας που απορρέουν από το σύνταγμα (άρθρο 25 § 1,δ’), δηλαδή της επιλογής μέσων ανάλογων προς τον επιδιωκόμενο σκοπό ή η αρχή της καλής πίστης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου αλλά και η αρχή της χρηστής διοίκησης, η οποία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα του διοικούμενου και να λειτουργεί με γνώμονα την προστασία αυτών, ιδίως των ασθενέστερων τάξεων.

  Απαιτούμε να μπορούμε να κάνουμε τη δουλεία μας απρόσκοπτα και χωρίς την απειλή των αδικαιολόγητων νέων ποινών-προστίμων για κάποιο ανθρώπινο λάθος και ειδικότερα την τροποποίηση των άρθρων 54, 57, 58 του Ν.4174/2013, και την εφαρμογή ενός δίκαιου, κατάλληλου και αναλογικού και όχι ισοπεδωτικού και εξοντωτικού διοικητικού μέτρου.

  Τέλος ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομικών να κοινοποιήσει άμεσα τις ερμηνευτικές εγκυκλίους των διατάξεων που ισχύουν από 1-1-2014, διότι πολύ μεγάλο μέρος αυτών είναι ασαφής, αόριστες και επιδέχονται παρερμηνείες σε σημαντικά θέματα που δεν ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε, με όλες τις συνέπειες, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για εμάς.  ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ:
  https://docs.google.com/forms/d/1HeAhUTZc66FtRc0ZupdOh0tu3wNmx-FA6IbKHGZUBWc/viewform
 20. Upvote
  SAVVAS P reacted to SAVVAS P in Έκδοση ΑΠΥ όχι στον συμβαλλόμενο αλλά σε αυτόν που πλήρωσε   
  Νομίζω ότι αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να κρίνονται βάση του πνεύματος της νομοθεσίας που έχει σαν στόχο τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης, με λογιστικό η τεκμαρτό προσδιορισμό. Ερωτώ λοιπόν, αν της αγοράς του ακινήτου προηγήθηκε, νομίμως δηλωθήσα, δωρεά του χρηματικού ποσού από την γιαγιά, το οποίο επαρκεί και για την καταβολή και των σχετικών αμοιβών συμβολαιογράφου-δικηγόρου-μεσίτη κλπ. Aν ναι, τότε η AΠΥ πρέπει να εκδοθεί στο όνομα του ανηλίκου, γιατί περιλαμβάνεται στον υπολογισμό του συνολικού κόστους της αγοράς του ακινήτου που καλύπτεται από το συνολικό δημιουργηθέν “πόθεν έσχες” του, χάριν της δωρεάς. Συνεπώς η αμοιβή αυτή δεν γίνεται να αποτελεί “δυνητικώς” ακόμη και φορολογικά εκπίπτουσα δαπάνη της γιαγιάς.
 21. Upvote
  SAVVAS P reacted to kosmaslog in ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013   
  ψηφιζω καντο οπως ο Γριβας. ειναι η καλυτερη λυση , να τους ξηγουμαστε να μην παρεξηγουμαστε. να καταλαβουν οτι τιποτα δεν ειναι τζαμπε ολε. λενε εχω λογιστη ολο αποριες ρωτανε ρωτανε ρωτανε και ξαναρωτανε και στο τελος δεν ρωτανε τι οφειλουν. και αν τους πιασει πχ πυρετος τα κανουν πανω τουσ και πανε στα doctoria και αφηνουν πενηνταρικα.(δε λεω υγεια πανω απ ολα , αλλα και εγω εχω παει σε Dr και πληρωσα και σεβαστηκα τις υπηρεσιες του) και εμεισ που με μια συμβουλη μπορουμε να τουσ γλυτωσουμε χιλιαρικα μας γραφουν. αρα Γριβας εχεις 1 like απο μενα.
 22. Upvote
  SAVVAS P reacted to Σταύρος Γ. in ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013   
  Γιατί μιζεριάζουμε από τώρα;
  Έχετε δίκιο, και οι μεν (χρέωση της υπηρεσίας) και οι δε (όχι χρέωση και αυξημένο το κόστος της δήλωσης)
  Η μέση λύση είναι, σε αυτούς που κρατάμε βιβλία έτσι κι αλλιώς να μην το χρεώσουμε εφόσον παίρνουμε (γκούχ!) κάποιο ποσό το μήνα έτσι κι αλλιώς, αλλά στους ιδιώτες ένα ποσό της τάξης 3-5€ δικαιολογείται. Το βασικό είναι, και ελέω απουσίας συλλογικών οργάνων, μιλήστε με τους συναδέλφους στη γειτονιά-χωριό-πόλη σας και συμφωνήσετε κοινή γραμμή.
  Τα 3 Ευρώ είναι συμβολικό ποσό, δε νομίζω να μη δεχτεί κανείς να τα πληρώσει.
  Και να επιμείνετε να τα πληρώσουν σε γκισέ τράπεζας ωστε να υπάρχει έγκυρο αποδεικτικό, γιατί η απλή εκτύπωση από το internet δεν είναι ισχυρό αποδεικτικό.
  Παρεμπιπτόντως, Ελευθερία, στο φωτοτυπάδικο είναι η δουλειά τους να βγάλουν είτε 1 είτε 1000 φωτοτυπίες. Σε μας είναι χαμαλίκι που φορτώνει το υπουργείο. Είναι σοβαρή η διαφορά, και έχει πραγματικό αντίκτυπο στην εργασία μας.
 23. Upvote
  SAVVAS P reacted to stefanos_her in ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ   
  Όλα αυτά που σκέφτεσαι, παίζουν...
  Βάλε και πιθανό δόλο του λογιστή, να ξεφορτώσει ευθύνες σε περίπτωση που κάτι στραβώσει...
  Άσε που παίζει κάποια στιγμή να κάνει καμιά διασταύρωση η εφορία και να σου ζητά απυ για την υποβολή των δηλώσεων.......
  Πως θα καλυφθείς τότε..??? Ή θα σου πληρώσει τα πρόστιμα..???
  Υγ: Έναρξη έχεις κάνει..?? Αλλιώς, τι κωδικούς εννοείς ότι έχεις για υποβολή τρίτων..???
 24. Upvote
  SAVVAS P reacted to SOULIS in Κώδικας Φυλάκισης και Εμφυλίου των Λογιστών αν ο φορέας Ελέγχου δεν λειτουργεί σωστά....   
  Αυτά πρόλαβα κι εγώ να τα δω... και δεν μ'άρεσαν..
  Αλλά τα θεωρώ και ελλιπή.. τι πα να πει π.χ. δημόσιος υπάλληλος από το 1984?
  Η κυρία μπορεί να είναι ήδη συνταξιούχος ως μητέρα ανηλίκων τέκνων...
 25. Upvote
  SAVVAS P reacted to ΕΥΗ in Λογιστής ο οποίος έχει ως έδρα του το σπίτι του   
  George1977 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
×
×
 • Create New...