Jump to content

taraxias

simple Members
 • Posts

  162
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by taraxias

 1. Άποψή μου ( μπορεί να μην είναι απαραίτητα και ορθή) πως ο εργοδότης όφειλε να μην τον βγάλει σε αναστολή ( άσχετα αν τον εμφάνιζε ο πίνακας) και να τον πληρώσει κανονικά. Αν τον έβγαλε σε αναστολή θεωρώ πως θα πρέπει να περιμένει το 45 ήμερο για την απόλυσή του.
 2. Θολό το τοπίο...προσωπική μου άποψη ότι θα πρέπει να γίνει τροποποιητική τόσο από την εταιρεία, όσο και από τους εργαζόμενους, για να δηλωθεί το μισθωμένο ακίνητο...και νομίζω πως ακόμα δεν έχει ανοίξει η δυνατότητα τροποποιητικής. Μην πω να δώσουν επεξηγήσεις γιατί χειρότερα θα το κάνουν...
 3. Ευχαριστούμε για την απάντηση. Το διάστημα όμως που ξεκινάει η αναστολή πχ αναστολή από 30/03 έως 20/04 που θα γραφτεί? Στις παρατηρήσεις? Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο πεδίο.
 4. Επιχείρηση που εντάσσεται στους ΚΑΔ ως πληγείσα , με εργαζόμενους που θα δουλέψουν μέχρι την Παρασκευή, και εν συνεχεία θέλει να τους κάνει αναστολή σύμβασης , γνωρίζει κανείς πως θα δηλωθεί η εργασία τους έως την Παρασκευή 27.03.2020 και εν συνεχεία η αναστολή?
 5. Είναι δυνατόν να μην μπορούμε μια μέρα πριν τη λήξη να στείλουμε ΦΠΑ...την ΑΕΔΕ μου μέσα.
 6. ctrl - shift - delete και εκκαθαριση τελευταίας ώρας Και εν συνεχεία ξαναμπένεις στις ΜΥΦ. Εμένα μου τα ξαναέφερ σε όλους.
 7. Ναι το διάβασα και σε άλλο topic και ευχαριστώ για την απάντηση. Αλλά γιατί θα πρέπει να ξέρω ότι θα πρέπει να κάνω εκκαθάριση, δεν το έχω καταλάβει. Καρδιακούς θα μας κάνουν...
 8. Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους, αλλά σε όλους τους δικούς μου πελάτες χάθηκαν τα αρχεία των ΜΥΦ που είχα υποβάλει. Από την επιλογή ιστορικό δεν εμφανίζει ούτε ένα αρχείο, ούτε στις αποκλίσεις, ουτε στις συγκεντρωτικές εσόδων - εξόδων ( εγκεκριμένα ). Και δεν είχα στείλει όλες τις ΜΥΦ από τον υπολογιστή του γραφείου , αλλά και από εταιρείες. Συμβαίνει και σε εσάς? Αν πάντως έχουν καταφέρει να χάσουν τα αρχεία, εγώ προσωπικά δεν τα ξαναστέλνω.
 9. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε3 ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑ?
 10. Το ειδικό στοιχείο που κόβουν οι αγρότες για την μεταφορά από την αγροτικη εκμετάλλευση στην λαική, περιλαμβάνεται στην ΜΥΦ? Όπως καταλαβαίνω δεν το εξαιρεί.Γνωρίζει κάποιος πως καταχωρείται?
 11. Η λύση είναι απλή. Καταθέτουμε ΟΛΟΙ τις άδειες μας στο επιμελητήριο, διαγράφουμε το ΑΦΜ απο τους πελάτες μας και δεν υποβάλουμε δήλωση για 2 μήνες.Όταν λέμε όμως ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ. Και λέμε στις επιχειρήσεις συγνώμη αλλά απεργούμε...επικοινωνήστε με το υπουργείο να σας δώσει λύση για το ποιος θα σας υποβάλει την δήλωση. Να δώ μετά οι καρεκλοκένταυροι πως θα μαζέψουν τα λεφτά...δυστυχώς όμως όπως σε όλους τους κλάδους έτσι και στο δικό μας δεν υπάρχει συσπέιρωση και αλληλεγγύη , ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και μόνο!!!
 12. Αγρότης παραγωγός που πουλάει τα προιόντα του μόνο λαικές,είχε ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για τις λαικές, έκοβε μέχρι 31/12/2013 το δελτίο αποστολής και στο τέλος του μήνα το είδικό στοιχείο για το κόστος των προιόντων. Τώρα θα συνεχίσει να κόβει το ειδικό στοιχείο ή θα περνάει τα έξοδα της παραγωγής ξεχωριστά?
 13. Και αν αποχωρήσει ο εταίρος τώρα,θα πρέπει να γίνει διανομή των κερδών που του αντιστοιχούν υποχρεωτικά ή μεταβιβάζονται εναπομείναντα εταίρο και διανέμονται σε αυτον το 2014 με 10%? Άλλως να κάνω την αποχώρηση του το 2014. Με έκτακτη Γ.Σ. το 2013 στις ΕΠΕ ισχύει το 25% σε αντιθεση με τις Α.Ε. που ισχύει 10%
 14. Αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης εταίρος από ΕΠΕ και μεταβιβάζει το εταιρικό του μερίδιο(50%) στον γιό του (κατέχει το άλλο 50% της ΕΠΕ).Στον ισολογισμό εμφανίζοντα υπόλοιπο κερδών παρελθουσών χρήσεων. Θα πρέπει πρίν την αποχώρηση να γίνει και η διανομή των κερδών ή μεταβιβάζονται στον εναπομείναντα εταίρο. Αν αποφασιστεί διανομή των κερδών παρελθουσών χρήσεων με την τακτική Γ.Σ. στο 2014 ο φόρος είναι 10% ή 25%?
 15. Επόπτης Δ.Ο.Υ. μου απάντησε για την συγκεκριμένη ΠΟΛ και για την υποβολή αίτηση διακοπής με προγενέστερη ημερομηνία,όταν δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε από τον φορολογούμενο,ούτε από τις Δ.Ο.Υ. ότι αναφέρετε μόνο σε ατομικές επιχειρήσεις και όχι για εταιρείες. Για τις εταιρείες απαιτείτε καταστατικό λύσης.Και έστω ότι γίνεται να υποβληθεί καταστατικό λύσης με προγενεστερη χρονολογία, η δημοσίευση θα γίνει μέσω ΓΕΜΗ?Οι εταιρείες αυτές δεν έχουν κάνει αυταπογραφή στο ΓΕΜΗ.
 16. Και μετά ή θα τσουγκρίσουμε αυγά ή θα φάμε κόλυβα.Κάποια λύση για τα αυγά.?Στην Δ.Ο.Υ. θέλουν οπωσδήποτε καταστατικό λύσης και λογικό είναι.Η διάρκεια της εταιρίας στο καταστατικό έναρξης είναι αορίστου χρόνου, όποτε ούτε να ισχυριστώ πως έληξε αυτοδίκαια μπορώ.Τελευταία δήλωση εισοδήματος που έχει υποβληθεί είναι για την χρηση 1982 την οποία βρήκε ένας από τους εταίρους. Η Δ.Ο.Υ. δεν έχει τίποτα απο στοιχεία,ούτε είσόδημα,ούτε κώδικα,ούτε καν στο μητρώο της οποία το ΑΦΜ φαίνεται από μετάπτωση. Ζητάνε όμως καταστατικό λύσης που δεν έχει γίνει.Μπορώ να δημοσιεύσω καταστατικό με ημερομηνία λήξης 1982 έστω μέσω ΓΕΜΗ?
 17. Για διακοπή εταιρίας, με έναρξη πχ 1977, η οποία ποτέ δεν έκανε λύση,και τώρα με το τέλος επιτηδεύματος στείλανε,θα πρέπει να κάνει εκπρόθεσμη διακοπή με ημερομηνία το 1982, πως δημοσιεύεται το καταστατικό λύσης,Μέσω ΓΕΜΗ (δηλαδή αυταπογραφή με πρόστιμο,και εν συνεχεία δημοσίευση) ή μπορεί να γίνει χωρις ΓΕΜΗ. Και τι γίνεται στις περιπτώσεις στις οποίες οι εταιρίες δεν ήταν καν εγγεγραμένες σε επιμελητήριο
 18. Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ 'Η ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ?
 19. Όντως λέει ' .Το συνολικό ποσό του αφορολόγητου αποθεματικού που χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση επενδύσεων σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 μεταφέρεται, μετά την παρέλευση τριετίας από το χρόνο σχηματισμού του αποθεματικού, σε αύξηση του κεφαλαίου της επιχείρησης και απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος. Κάπου έχω την αίσθηση , σε κάποια απόφαση, πως έλεγε σε 3 χρόνια να κεφαλοποιηθεί. Αν δεν γίνει κεφαλοποίηση μπορεί να γίνει διανομή χωρίς φορολόγηση? Υπάρχει η 1004540/3.2.2009 διαταγή που λέει πως κατα την διανομή φορολογείται, προστιθέμενο ( με ζημίες?) στα κέρδη της επιχείρησης με την δλωση του οικείου οικονομικού έτους ( για τον Ν.3220 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.1892/1990).
 20. Γνωρίζει κάποιος συνάδερφος ( ή ας με παραπέμψει σε κάποια απόφαση) αφορολόγητα αποθεματικάτου 3220/2004 που δεν κεφαλαιοποιήθηκαν στην 3ετια,στην περίπτωση που διανεμηθούν αν φορολογούνται και με τι συντελεστή? Μπορώ να τα υπολογίσω στα αποτελεσματα και να τα συμψηφίσω με τυχόν ζημιές της χρήσης? Είναι ποσά που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της ανάκτησης που είχε βγει.
 21. ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣ) , ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΟΥΟΥΣΑ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ (ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ - ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ? - ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ) ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝ ΕΠΕ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΕΤΕΡΑ ΤΟΥ? ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΟΑΕΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ?
 22. Η @%^!^ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ....ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...!!! ΕΧΩ ΠΕΛΑΤΗ ( ΠΡΩΗΝ ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ) ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ...ΕΧΕΙ ΚΑΝΑΔΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ...Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ (ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ....ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝΕ...ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ)...Ο ΙΔΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. 1ον...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ...ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΝΑΔΟΣ...ΑΥΤΟΙ ΟΙ @&%* ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ?...ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ?....ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΜΕ 40% ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ? ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ^$#*@^ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!
 23. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ -ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΕ 5 ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ΑΠΟ 10.000-100.000 ΕΥΡΩ)...ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ....ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΤΕΣ...!!!
×
×
 • Create New...