Jump to content

taraxias

simple Members
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

About taraxias

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΑΘΗΝΑ
 1. Είναι δυνατόν να μην μπορούμε μια μέρα πριν τη λήξη να στείλουμε ΦΠΑ...την ΑΕΔΕ μου μέσα.
 2. ctrl - shift - delete και εκκαθαριση τελευταίας ώρας Και εν συνεχεία ξαναμπένεις στις ΜΥΦ. Εμένα μου τα ξαναέφερ σε όλους.
 3. Ναι το διάβασα και σε άλλο topic και ευχαριστώ για την απάντηση. Αλλά γιατί θα πρέπει να ξέρω ότι θα πρέπει να κάνω εκκαθάριση, δεν το έχω καταλάβει. Καρδιακούς θα μας κάνουν...
 4. Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους, αλλά σε όλους τους δικούς μου πελάτες χάθηκαν τα αρχεία των ΜΥΦ που είχα υποβάλει. Από την επιλογή ιστορικό δεν εμφανίζει ούτε ένα αρχείο, ούτε στις αποκλίσεις, ουτε στις συγκεντρωτικές εσόδων - εξόδων ( εγκεκριμένα ). Και δεν είχα στείλει όλες τις ΜΥΦ από τον υπολογιστή του γραφείου , αλλά και από εταιρείες. Συμβαίνει και σε εσάς? Αν πάντως έχουν καταφέρει να χάσουν τα αρχεία, εγώ προσωπικά δεν τα ξαναστέλνω.
 5. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε3 ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑ?
 6. Το ειδικό στοιχείο που κόβουν οι αγρότες για την μεταφορά από την αγροτικη εκμετάλλευση στην λαική, περιλαμβάνεται στην ΜΥΦ? Όπως καταλαβαίνω δεν το εξαιρεί.Γνωρίζει κάποιος πως καταχωρείται?
 7. Η λύση είναι απλή. Καταθέτουμε ΟΛΟΙ τις άδειες μας στο επιμελητήριο, διαγράφουμε το ΑΦΜ απο τους πελάτες μας και δεν υποβάλουμε δήλωση για 2 μήνες.Όταν λέμε όμως ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ. Και λέμε στις επιχειρήσεις συγνώμη αλλά απεργούμε...επικοινωνήστε με το υπουργείο να σας δώσει λύση για το ποιος θα σας υποβάλει την δήλωση. Να δώ μετά οι καρεκλοκένταυροι πως θα μαζέψουν τα λεφτά...δυστυχώς όμως όπως σε όλους τους κλάδους έτσι και στο δικό μας δεν υπάρχει συσπέιρωση και αλληλεγγύη , ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και μόνο!!!
 8. Αγρότης παραγωγός που πουλάει τα προιόντα του μόνο λαικές,είχε ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για τις λαικές, έκοβε μέχρι 31/12/2013 το δελτίο αποστολής και στο τέλος του μήνα το είδικό στοιχείο για το κόστος των προιόντων. Τώρα θα συνεχίσει να κόβει το ειδικό στοιχείο ή θα περνάει τα έξοδα της παραγωγής ξεχωριστά?
 9. Και αν αποχωρήσει ο εταίρος τώρα,θα πρέπει να γίνει διανομή των κερδών που του αντιστοιχούν υποχρεωτικά ή μεταβιβάζονται εναπομείναντα εταίρο και διανέμονται σε αυτον το 2014 με 10%? Άλλως να κάνω την αποχώρηση του το 2014. Με έκτακτη Γ.Σ. το 2013 στις ΕΠΕ ισχύει το 25% σε αντιθεση με τις Α.Ε. που ισχύει 10%
 10. Αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης εταίρος από ΕΠΕ και μεταβιβάζει το εταιρικό του μερίδιο(50%) στον γιό του (κατέχει το άλλο 50% της ΕΠΕ).Στον ισολογισμό εμφανίζοντα υπόλοιπο κερδών παρελθουσών χρήσεων. Θα πρέπει πρίν την αποχώρηση να γίνει και η διανομή των κερδών ή μεταβιβάζονται στον εναπομείναντα εταίρο. Αν αποφασιστεί διανομή των κερδών παρελθουσών χρήσεων με την τακτική Γ.Σ. στο 2014 ο φόρος είναι 10% ή 25%?
 11. Επόπτης Δ.Ο.Υ. μου απάντησε για την συγκεκριμένη ΠΟΛ και για την υποβολή αίτηση διακοπής με προγενέστερη ημερομηνία,όταν δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε από τον φορολογούμενο,ούτε από τις Δ.Ο.Υ. ότι αναφέρετε μόνο σε ατομικές επιχειρήσεις και όχι για εταιρείες. Για τις εταιρείες απαιτείτε καταστατικό λύσης.Και έστω ότι γίνεται να υποβληθεί καταστατικό λύσης με προγενεστερη χρονολογία, η δημοσίευση θα γίνει μέσω ΓΕΜΗ?Οι εταιρείες αυτές δεν έχουν κάνει αυταπογραφή στο ΓΕΜΗ.
 12. Και μετά ή θα τσουγκρίσουμε αυγά ή θα φάμε κόλυβα.Κάποια λύση για τα αυγά.?Στην Δ.Ο.Υ. θέλουν οπωσδήποτε καταστατικό λύσης και λογικό είναι.Η διάρκεια της εταιρίας στο καταστατικό έναρξης είναι αορίστου χρόνου, όποτε ούτε να ισχυριστώ πως έληξε αυτοδίκαια μπορώ.Τελευταία δήλωση εισοδήματος που έχει υποβληθεί είναι για την χρηση 1982 την οποία βρήκε ένας από τους εταίρους. Η Δ.Ο.Υ. δεν έχει τίποτα απο στοιχεία,ούτε είσόδημα,ούτε κώδικα,ούτε καν στο μητρώο της οποία το ΑΦΜ φαίνεται από μετάπτωση. Ζητάνε όμως καταστατικό λύσης που δεν έχει γίνει.Μπορώ να δημοσιεύσω καταστατικό με ημερομηνία λήξης 1982 έστω μέσω ΓΕΜΗ?
 13. Για διακοπή εταιρίας, με έναρξη πχ 1977, η οποία ποτέ δεν έκανε λύση,και τώρα με το τέλος επιτηδεύματος στείλανε,θα πρέπει να κάνει εκπρόθεσμη διακοπή με ημερομηνία το 1982, πως δημοσιεύεται το καταστατικό λύσης,Μέσω ΓΕΜΗ (δηλαδή αυταπογραφή με πρόστιμο,και εν συνεχεία δημοσίευση) ή μπορεί να γίνει χωρις ΓΕΜΗ. Και τι γίνεται στις περιπτώσεις στις οποίες οι εταιρίες δεν ήταν καν εγγεγραμένες σε επιμελητήριο
 14. Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ 'Η ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ?
×