Jump to content

efthimiou

simple Members
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by efthimiou

 1. Δεν νομίζω οτι δοθηκε νέα παράταση (ή δεν την βρίσκω εγω), αλλα όπως είπες δεν λειτουργει κιολας.
 2. Με τα στοιχεία διαχειριστή-νόμιμου εκπροσώπου και στην αρχική εγγραφή δώσε το mail σου για να λάβεις τον κωδικό-όπου θα τον αλλάξεις πριν μπεις στο σύστημα. Η υποβολή της αίτησης είναι απλή...τα δικαιολογητικά που ζητάν οι τράπεζες στην συνέχεια για την αξιολόγηση ειναι θέμα...
 3. De Minimis σημαίνει ότι οι Αποφάσεις Ένταξης σε προγράμματα για τα έτη 2018 2019 και 2020 δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 200.000 € Ο κανόνας de minimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) εισήχθη το 1992, τροποποιήθηκε το 2006 και αφορά την πολιτική της Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των μεταφορών και της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, ενισχύσεις μεγαλύτερες των 200.000 Ευρώ και των 100.000 Ευρώ για τον τομέα των οδικών μεταφορών μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών ανά επιχείρηση, πρέπει να ανακοινώνονται στην Επιτροπή για λόγους ελέγχου της τήρησης των κανόνων του ανταγωνισμού. https://www.espa.gr/el/Pages/DictionaryFS.aspx?item=71
 4. Άρθρο 6 Διαδικασία υποβολής αίτησης απαιτούμενα δικαιολογητικά1. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» η οποία αποτελεί εφαρμογή του Ο.Π.Σ. TAXISnet της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport). 2. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 15 Μαΐου 2020.3. Κατά την αίτηση, η επιχείρηση δηλώνει το ποσό που αιτείται να λάβει στο πλαίσιο της παρούσας, εντός των ορίων του άρθρου 4 της παρούσας, το αν αιτείται να λάβει την ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου ή βάσει του Κανονισμού de minimis, καθώς και τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την πλήρωση των προϋποθέσεων της παρούσας, κατά περίπτωση. Το περιεχόμενο της αίτησης περιγράφεται αναλυτικά στο Παράρτημα ΙΙ.Α, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. Για τις αιτήσεις που έχουμε ήδη υποβάλλει και είναι οριστικοποιημένες? δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα επεξεργασίας και δήλωσης ποσου....
 5. Αν θυμάμαι καλα, το τέλος επιτηδευματος υπολογίζεται αναλογικά για την διακοπή, για την έναρξη όχι. θα βεβαιωθεί ολόκληρο ακόμη και εαν έγινε έναρξη τον Δεκέμβρη.
 6. Ευχαριστώ που ασχολήθηκες, το προβλημά μου είναι, ότι έχω ήδη υποβάλλει για τα ετη 2017-2018...πως θα τους πίσω να παραλάβουν συμπληρωματικά για αυτά τα έτη????
 7. Καλησπέρα σας, θα ήθελα την αποψή σας.... Σε ΑΕ που δεν είχαν υποβθηθεί καθόλου πρακτικά ΔΣ στο ΙΚΑ για την ασφάλιση των μελών της, ζήτησε να κατατεθούν έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η ασφάλεια(υγειονομική περίθαλψη) 1 εκ των 3 μελών της(το οποίο δεν είχε άλλη ιδιότητα στην επιχείρηση, σε αντίθεση με τα άλλα 2 μέλη). Οπότε έφτιαξα 52 πρακτικά/έτος, (για το 2017 & 2018)έτσι ώστε να έχει κάλυψη υγείας, παρεβλέποντας ότι οι μέρες ασφάλισης είναι και συντάξιμες......Αυτή τη στιγμή έχω προβλημα και όχι αδίκως. Πως πιστευετε ότι μπορεί να λυθεί αυτό? Υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή η υποβολή συμπληρωματικών πρακτικών απο το ΙΚΑ για να μην χαθούν οι μέρες ασφάλισης (2017&2018) και κατά συνέπεια μέρες που προσμετρώνται για σύνταξη? Δεν μπορώ να βρώ κάποια απόφαση που να στηρίζει την υποβολή συμπληρωματικών πρακτικών.... Ελπίζω η διατύπωση της ερώτησης μου να είναι κατανοητή, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 8. Ευχαριστώ πολυ, (πήρα νωρίς το πρωι στο ΣΕΠΕ και μου είπαν το ίδιο).Να είσαι καλά, ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
 9. Καλησπέρα σας, εχω κάνει 10 προσλήψεις σε ξενοδοχειο (με την ΣΣΕ ξενοδόχων), ολοι 6ημερη απασχόληση/2ωρες την ημέρα ως καθαριστές.Τώρα πρέπει να τους βάλω στην σωστη ειδικότητα (παλι μερικής απασχόλησης θα είναι) ... να τους απολύσω και να κάνω επαναπρόσληψη με τα σωστα δεδομένα? ή να κάνω εναν ε4 τροποποιητικό αποδοχών και ειδικότητας και παράλληλα να ανεβάσω νεες συμβάσεις? όποια άποψη καλοδεχούμενη!
 10. Τα βιβλία θεωρούνται κανονικά (όλα). επειδή είναι αθλητικός σύλλογος δεν θεωρούνται οι αποδείξεις είσπραξης συνδρομών. Εαν ήταν πολιτιστικός σύλλογος θα έπρεπε να είναι θεωρημένες και αυτές.
 11. Καλημέρα σας, θα υπάρχει πρόβλημα εαν τροποποιησουμε το μισθωτηρίο για να βαλουμε μεγαλυτερο ποσο ενοικίου? Πολλοί δήλωναν ενα τυπικό ποσό ....
 12. Προσθεσε το δεύτερο ταμείο στο πρόγραμμα σου για να συνυπολογίζονται οι εισφορές, καμία άλλη ειδική διαδικασία.
 13. Πρέπει να της κάνεις αίτηση για κλειδάριθμο-να λάβει τους δικούς της κωδικούς.
 14. Είναι 100€...Πρέπει να πάω δου με τα δικαιολογητικά για να γίνει η διόρθωση..
 15. Καλησπέρα, για δυνατότητα τροποποιητικής στην δήλωση απόδοσης περιβαλλοντικού μήπως έχετε κάτι υπόψιν σας?
 16. Έστω ομόρρυθμο μέλος σε Ε.Ε. λαμβάνει επιδότηση (~1000€) απο ΟΠΕΚΕΠΕ, και επιθυμεί (ο νόμος το επιτάσσει) να ενταχθεί σε αγροτικό καθεστώς. Σε ποιο εντάσσεται?
 17. Κανε ακύρωση της εγκεκριμμένης, μετά επαναξιολόγηση και θα σου επιτρέψει να ξανα-επεξεργαστεις την αίτηση.
 18. Καλημέρα, αύτο είχα υπόψιν μου και εγώ, αλλα όταν σου λένε κάτι επίμονα ξανά-ξανά, νομίζεις ότι εσύ είσαι λάθος. Ευχαριστώ πολύ!
 19. Καλησπέρα σας, επιτηδευματίας (μηχανουργείο) μέχρι πρότινος έπαιρνε απαλλαγή απο τον ΟΑΕΕ (μάλιστα αυτή που έχουμε ισχύει εως το 2019) επειδή κατοικούσε και εργάζονταν σε χωριο. Δήλωνε κάποιο μικρό ποσο απο αγροτική δραστηριότητα (500€) και έχει και κάποιο χωράφι,-χωρίς όμως να είναι αγρότης. Η εξαίρεση ισχύει? Το ειδοποιητήριο απο τον ΕΦΚΑ δείχνει ότι τον αντιλαμβάνεται ως αγρότη (87€) ήταν το ποσό της εισφοράς, ωστόσο πρέπει να κάνουμε κάποια διαδικασία για να κατοχυρωθούμε και να είμαστε σίγουροι οτι είμαστε νόμιμοι?
 20. Ο άνεργος δεν κάνει τίποτα (βάζει κάτι υπογραφές)...ο λογιστής της επιχείρησης θα κάνει τις όποιες διαδικασίες.
 21. Καλημέρα συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κάποιος πως χειριζόμαστε και απεικονίζουμε λογιστικά τα χρήματα που εισπράττονται υπέρ δημόσιου φορέα? Ξεκίνησα σε μια Ο.Ε. γεωπόνων(απλογραφικά) όπου θα ασχοληθούν με τα "πριμ" των αγροτών(Ενιαία Ενίσχυση) και θα χρεώνουμε βάσει του τιμοκαταλόγου μας συν ένα ποσό(9,20+ΦΠΑ) για λογαριασμό του ΟΠΕΚΕΠΕ που είναι το κόστος απασφαλμάτωσης. Αυτο το κόστος θα είναι στο ιδιο παραστατικό? τι λογαριασμό κινούμε για αυτό?
×
×
 • Create New...