Jump to content

efthimiou

simple Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by efthimiou

 1. Καλησπέρα σας, εχω κάνει 10 προσλήψεις σε ξενοδοχειο (με την ΣΣΕ ξενοδόχων), ολοι 6ημερη απασχόληση/2ωρες την ημέρα ως καθαριστές.Τώρα πρέπει να τους βάλω στην σωστη ειδικότητα (παλι μερικής απασχόλησης θα είναι) ... να τους απολύσω και να κάνω επαναπρόσληψη με τα σωστα δεδομένα? ή να κάνω εναν ε4 τροποποιητικό αποδοχών και ειδικότητας και παράλληλα να ανεβάσω νεες συμβάσεις? όποια άποψη καλοδεχούμενη!
 2. Ευχαριστώ πολυ, (πήρα νωρίς το πρωι στο ΣΕΠΕ και μου είπαν το ίδιο).Να είσαι καλά, ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
 3. Ελπίζω να σε βοηθήσει Enimerotiko entypo politistikwn somateiwn.pdf
 4. Τα βιβλία θεωρούνται κανονικά (όλα). επειδή είναι αθλητικός σύλλογος δεν θεωρούνται οι αποδείξεις είσπραξης συνδρομών. Εαν ήταν πολιτιστικός σύλλογος θα έπρεπε να είναι θεωρημένες και αυτές.
 5. Καλημέρα σας, θα υπάρχει πρόβλημα εαν τροποποιησουμε το μισθωτηρίο για να βαλουμε μεγαλυτερο ποσο ενοικίου? Πολλοί δήλωναν ενα τυπικό ποσό ....
 6. Προσθεσε το δεύτερο ταμείο στο πρόγραμμα σου για να συνυπολογίζονται οι εισφορές, καμία άλλη ειδική διαδικασία.
 7. Πρέπει να της κάνεις αίτηση για κλειδάριθμο-να λάβει τους δικούς της κωδικούς.
 8. Είναι 100€...Πρέπει να πάω δου με τα δικαιολογητικά για να γίνει η διόρθωση..
 9. Καλησπέρα, για δυνατότητα τροποποιητικής στην δήλωση απόδοσης περιβαλλοντικού μήπως έχετε κάτι υπόψιν σας?
 10. Έστω ομόρρυθμο μέλος σε Ε.Ε. λαμβάνει επιδότηση (~1000€) απο ΟΠΕΚΕΠΕ, και επιθυμεί (ο νόμος το επιτάσσει) να ενταχθεί σε αγροτικό καθεστώς. Σε ποιο εντάσσεται?
 11. Κανε ακύρωση της εγκεκριμμένης, μετά επαναξιολόγηση και θα σου επιτρέψει να ξανα-επεξεργαστεις την αίτηση.
 12. Καλησπέρα σας, επιτηδευματίας (μηχανουργείο) μέχρι πρότινος έπαιρνε απαλλαγή απο τον ΟΑΕΕ (μάλιστα αυτή που έχουμε ισχύει εως το 2019) επειδή κατοικούσε και εργάζονταν σε χωριο. Δήλωνε κάποιο μικρό ποσο απο αγροτική δραστηριότητα (500€) και έχει και κάποιο χωράφι,-χωρίς όμως να είναι αγρότης. Η εξαίρεση ισχύει? Το ειδοποιητήριο απο τον ΕΦΚΑ δείχνει ότι τον αντιλαμβάνεται ως αγρότη (87€) ήταν το ποσό της εισφοράς, ωστόσο πρέπει να κάνουμε κάποια διαδικασία για να κατοχυρωθούμε και να είμαστε σίγουροι οτι είμαστε νόμιμοι?
 13. Καλημέρα, αύτο είχα υπόψιν μου και εγώ, αλλα όταν σου λένε κάτι επίμονα ξανά-ξανά, νομίζεις ότι εσύ είσαι λάθος. Ευχαριστώ πολύ!
 14. Ο άνεργος δεν κάνει τίποτα (βάζει κάτι υπογραφές)...ο λογιστής της επιχείρησης θα κάνει τις όποιες διαδικασίες.
 15. Καλημέρα συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κάποιος πως χειριζόμαστε και απεικονίζουμε λογιστικά τα χρήματα που εισπράττονται υπέρ δημόσιου φορέα? Ξεκίνησα σε μια Ο.Ε. γεωπόνων(απλογραφικά) όπου θα ασχοληθούν με τα "πριμ" των αγροτών(Ενιαία Ενίσχυση) και θα χρεώνουμε βάσει του τιμοκαταλόγου μας συν ένα ποσό(9,20+ΦΠΑ) για λογαριασμό του ΟΠΕΚΕΠΕ που είναι το κόστος απασφαλμάτωσης. Αυτο το κόστος θα είναι στο ιδιο παραστατικό? τι λογαριασμό κινούμε για αυτό?
 16. ευχαριστώ πολύ μόλις μίλησα και με ΟΓΑ, και επιβεβαίωσε.
 17. Καλημέρα σας!! Ασφαλισμένος του ΟΓΑ δεν έχει πληρώσει καμία εισφορά το 2015. Να περιμένει απο το νέο ετος για ρύθμιση? (αυτή που υπάρχει αναφέρετε σε οφειλές εως 31-12-2014. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 18. Επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της Data, θα σας καθοδηγήσουν.
 19. Όπως προκύπτει από το αρ.10 παρ.1,2 του τ Ν. 2217/94(Φ.Ε.Κ.83 τ.Α΄), από την Υ.Α.Ε5/1303/10-4-86 (Φ.Ε.Κ.168 τ.Β΄10-4-86), την υπ’αριθ.69 εγκύκλιο Ι.Κ.Α./21-12-94, την υπ’αριθ.69 εγκύκλιο Ι.Κ.Α./14-7-99, στη διάρκεια της πρακτικής άσκησης του ο σπουδαστής ασφαλίζεται μόνο κατά επαγγελματικού κινδύνου. Η ασφαλιστική αυτή εισφορά ανέρχεται στο 1% επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης όπως διαμορφώνεται κάθε φορά και καταβάλλεται υποχρεωτικά από τον εργοδότη. Ο εργοδότης πρέπει να απευθύνεται στο Ι.Κ.Α. και να ενημερώνεται κάθε έτος για αυτήν την αλλαγή. Από 1/10/2008 έως σήμερα το τεκμαρτό ημερομίσθιο της 12ης Α.Κ. είναι 40,45 ?, έτσι η ασφαλιστική εισφορά είναι 40,45 ?×25 ημέρες × 1 % = 10,11 ?/μήνα. Από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης εργασίας μεταξύ του Τμήματος και του εργοδότη του ασκούμενου , ο εργοδότης θα πρέπει να κάνει αναγγελία πρόσληψης στον τοπικό ΙΚΑ, και ο ασκούμενος να ανοίξει καρτέλα ενσήμων και να πάρει αριθμό μητρώου ΙΚΑ. Αυτό πρέπει να το υλοποιήσει ο εργοδότης εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που αναγράφεται στη σύμβαση Παρέκκλιση αυτού θα επιφέρει πρόστιμο στον εργοδότη. Στο τέλος της Πρακτικής Άσκησης ο εργοδότης δικαιούται επιχορήγηση από τον Ο.Α.Ε.Δ. το 50% επί της καταβαλλόμενης αποζημίωσης προς τον σπουδαστή καταθέτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Όπως προκύπτει από το παραπάνω παράδειγμα ο εργοδότης καταβάλλει 671,50?/μήνα και επιχορηγείται από τον Ο.Α.Ε.Δ. το 50% δηλαδή 335,75?/μήνα. Έξι μήνες μετά την λήξη της πρακτικής άσκησης ο εργοδότης μπορεί να υποβάλει στην υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ. του τόπου της επιχείρησης τα παρακάτω δικαιολογητικά: Βεβαίωση Τ.Ε.Ι. για τον χρόνο της άσκησης του σπουδαστή.Αντίγραφο της ειδικής σύμβασης πρακτικής άσκησης που υπογράφεται από τη σχολή, τον εργοδότη και τον σπουδαστή.Βεβαίωση της σχολής ότι ο σπουδαστής βρίσκεται στο τέλος των σπουδών του και πραγματοποιεί την εξάμηνη πρακτική άσκηση για τη λήψη του πτυχίου του.Συμπλήρωση έντυπης υπεύθυνης δήλωσης εργοδότη που διατίθεται από την αρμόδια υπηρεσία Ο.Α.Ε.Δ.
 20. Καλησπέρα συνάδελφοι, παρέλειψα να υποβάλλω το Ε7(βεβαίωση εργοδότη) εντος των 8 ημερών-η σύμβαση έληξε τις 31/08...τι πρέπει να κάνω?
 21. Καλημέρα συνάδελφοι, μπορεί κάποιος να με κατευθύνει σχετικά με την διαδικασία πρόσληψης 2 υπαλλήλων σε μικρό ξενοδοχείο (υπάλληλος υποδοχής & καθαρίστρια) με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου & μερική απασχόληση? Ευχαριστώ
 22. καλημέρα σας!! θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος με τις γνώσεις του. Ο πάτερας μου πριν χρόνια είχε μια Ο.Ε. (50-50) η επιχείρηση ήταν μηχανουργείο. Δυστυχώς, τα βιβλία της επιχείρησης τα τηρούσε ένας απατεώνας...(κατόπιν το διαπιστώσαμε). Πριν λίγες μέρες λάβαμε ένα χαρτί απο το πρωτοδικείο, που μας ενημερωνε ότι η Ο.Ε. είναι ακόμη ανοιχτή.Ο πατέρας μου-και ο πρώην συνεταιρος του-οι οποίοι έχουν εδώ και χρόνια τις ατομικές επιχειρήσεις τους, νόμιζαν οτι είχε γίνει η διακοπή εδώ και 12 χρόνια. Ο λογιστής-απατεώνας είναι αφαντος καθώς και όλα τα βιβλία και παραστατικά της Ο.Ε. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Πως θα περιορίσουμε όσο δυνατόν περισσότερο τα πρόστιμα?
 23. efthimiou

  περίληψη

  Ευχαριστώ πολύ!!
×