Προς το περιεχόμενο

efthimiou

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    64
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από efthimiou

  1. Το μη επιστρεπτέο είναι αφορολόγητο. Επειδή υπάρχει το σενάριο να τις χαρίσουν εξ ολοκλήρου, θα σου πρότεινα να περιμένεις πριν κάνεις υπολογισμούς και εγγραφές.

    https://www.aade.gr/epiheiriseis/mybusinesssupport/epistreptea-prokataboli-syntomi-perigrafi-tis-drasis

  2. Με απόφασή του σε πρότυπη δίκη το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση 89/2019 Τμήμα Β) έκρινε ότι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι είχαν προβεί, κατά το παρελθόν, σε έναρξη εργασιών, πλην, όμως, σε επάγγελμα διαφορετικό του ενεστώτος επαγγέλματός τους, εν συνεχεία, όμως, διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εξαιρούνται επί πενταετία από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για την άσκηση του νέου επαγγέλματός τους.

     

     

  3. Αν προσθέσει και κάποιον Καδ εμπορίου  θα μπει ΟΑΕΕ , τότε όμως δεν θα μπορεί να έχει ως έδρα την κατοικία του....το θέμα είναι πολυσύνθετο...δεν γνωρίζω αρκετά για να σε βοηθήσω...

  4. Καλημέρα, έκανα έναρξη πριν ένα μήνα περίπου σε οικοδόμο... Μπορεί να κάνει έναρξη σπίτι του, όταν επιλέξεις τους ΚΑΔ σιγουρέψου ότι αφορούν μόνο το ΙΚΑ - εγώ ε'ιχα μιλήσει με ΟΑΕΕ και είδαμε έναν-έναν τους ΚΑΔ. Επίσης πρέπει να έχει και pos.  Για το θέμα της ασφάλισης υπάρχει η εγκύκλιος 37/1990-όπου για εμένα δεν είναι απόλυτα κατατοπιστική... Και για τον αν μπορεί να προσλάβει .....νομίζω ότι το κάνει η αντισυμβαλλόμενη επιχείρηση (αυτή που έχει την οικοδομή).

  5. Καλημέρα!! έκανα έναρξη πριν 1 μήνα σε επιχείρηση που ασχολείται με οικοδομικές εργασίες και εξαιρίται το ΤΕΒΕ-ΕΦΚΑ...ήρθε χθές και ήθελε να κόψουμε τιμολόγιο 1500,00 σε άλλη επιχείρηση. Το λογικό δεν είναι η άλλη επιχείρηση να του είχε κολλήσει οικοδομικά? πως θα κόψουμε τιμολόγιο χωρίς να έχει ασφαλιστεί για τις υπηρεσίες που παρείχε??? Έχει κάποιος συνάδελφος τέτοια περίπτωση για να με βοηθήσει?

  6. Με τα στοιχεία διαχειριστή-νόμιμου εκπροσώπου και στην αρχική εγγραφή δώσε το mail σου για να λάβεις τον κωδικό-όπου θα τον αλλάξεις πριν μπεις στο σύστημα. Η υποβολή της αίτησης είναι απλή...τα δικαιολογητικά που ζητάν οι τράπεζες στην συνέχεια για την αξιολόγηση ειναι θέμα...

  7. De Minimis σημαίνει ότι οι Αποφάσεις Ένταξης σε προγράμματα για τα έτη 2018 2019 και 2020 δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 200.000 €

     

    Ο κανόνας de minimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) εισήχθη το 1992, τροποποιήθηκε το 2006 και αφορά την πολιτική της Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των μεταφορών και της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, ενισχύσεις μεγαλύτερες των 200.000 Ευρώ και των 100.000 Ευρώ για τον τομέα των οδικών μεταφορών μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών ανά επιχείρηση, πρέπει να ανακοινώνονται στην Επιτροπή για λόγους ελέγχου της τήρησης των κανόνων του ανταγωνισμού.

    https://www.espa.gr/el/Pages/DictionaryFS.aspx?item=71

  8. Άρθρο 6
    Διαδικασία υποβολής αίτησης απαιτούμενα δικαιολογητικά


    1. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» η οποία αποτελεί εφαρμογή του Ο.Π.Σ. TAXISnet της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).

    2. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 15 Μαΐου 2020.

    3. Κατά την αίτηση, η επιχείρηση δηλώνει το ποσό που αιτείται να λάβει στο πλαίσιο της παρούσας, εντός των ορίων του άρθρου 4 της παρούσας, το αν αιτείται να λάβει την ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου ή βάσει του Κανονισμού de minimis, καθώς και τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την πλήρωση των προϋποθέσεων της παρούσας, κατά περίπτωση. Το περιεχόμενο της αίτησης περιγράφεται αναλυτικά στο Παράρτημα ΙΙ.Α, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

     

    Για τις αιτήσεις που έχουμε ήδη υποβάλλει και είναι οριστικοποιημένες? δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα επεξεργασίας και δήλωσης ποσου....

  9. 13 ώρες πριν, talepori είπε

    Είναι αριθμημένα αυτά που πήγες? Αν όχι είναι εύκολο. Άποψη μου είναι να κάνεις όλα τα πρακτικά (εμβόλιμα και αυτά που προσκόμισες) και στείλε τον ενδιαφερόμενο να τα προσκομίσει.

    Κάνε μια κατάσταση:  Μήνας  -  αρ. πρακτικών ανα μήνα  -   αποδοχές

    και φυσικά τα σύνολα.

    Δεν φαντάζεσαι πόσο θα τους διευκολύνεις και δεν θα σου γκρινιάξουν...?

    Θα τα δεχτούν αφού και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ συμφωνούν για την βλακεία του νόμου.

    καλή επιτυχία

    Καλή ιδέα! ευχαριστώ πολυ?!!

  10. Ευχαριστώ που ασχολήθηκες, το προβλημά μου είναι, ότι έχω ήδη υποβάλλει για τα ετη 2017-2018...πως θα τους πίσω να παραλάβουν συμπληρωματικά για αυτά τα έτη????

  11. Καλησπέρα σας, θα ήθελα την αποψή σας....

    Σε ΑΕ που δεν είχαν υποβθηθεί καθόλου πρακτικά ΔΣ στο ΙΚΑ για την ασφάλιση των μελών της, ζήτησε να κατατεθούν έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η ασφάλεια(υγειονομική περίθαλψη) 1 εκ των 3 μελών της(το οποίο δεν είχε άλλη ιδιότητα στην επιχείρηση, σε αντίθεση με τα άλλα 2 μέλη).

    Οπότε έφτιαξα 52 πρακτικά/έτος, (για το 2017 & 2018)έτσι ώστε να έχει κάλυψη υγείας, παρεβλέποντας ότι οι μέρες ασφάλισης είναι και συντάξιμες......Αυτή τη στιγμή έχω προβλημα και όχι αδίκως. Πως πιστευετε ότι μπορεί να λυθεί αυτό? Υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή η υποβολή συμπληρωματικών πρακτικών απο το ΙΚΑ για να μην χαθούν οι μέρες ασφάλισης (2017&2018) και κατά συνέπεια μέρες που προσμετρώνται για σύνταξη? Δεν μπορώ να βρώ κάποια απόφαση που να στηρίζει την υποβολή συμπληρωματικών πρακτικών....

    Ελπίζω η διατύπωση της ερώτησης μου να είναι κατανοητή, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

  12. Καλημέρα!!! Μήπως γνωρίζει κάποιος εαν εκ παραδρομής δηλώθηκε μεγαλυτερο ποσό στο φόρο διαμονής και εχει υποβληθεί η δήλωση, με την αρχική ταυτότητα οφειλής πληρώνουμε το σωστό ποσό ή πάμε τα δικαιολογητικά για έλεγχο στην δου και μας βεβαιώνεται το σωστό ποσό και τότε πληρώνουμε με νέα ταυτότητα?

  13. Καλησπέρα σας, εχω κάνει 10 προσλήψεις σε ξενοδοχειο (με την ΣΣΕ ξενοδόχων), ολοι 6ημερη απασχόληση/2ωρες την ημέρα ως καθαριστές.Τώρα πρέπει να τους βάλω στην σωστη ειδικότητα (παλι μερικής απασχόλησης θα είναι) ... να τους απολύσω και να κάνω επαναπρόσληψη με τα σωστα δεδομένα? ή να κάνω εναν ε4 τροποποιητικό αποδοχών και ειδικότητας και παράλληλα να ανεβάσω νεες συμβάσεις?

    όποια άποψη καλοδεχούμενη!

  14. Τα βιβλία θεωρούνται κανονικά (όλα). επειδή είναι αθλητικός σύλλογος δεν θεωρούνται οι αποδείξεις είσπραξης συνδρομών. Εαν ήταν πολιτιστικός σύλλογος θα έπρεπε να είναι θεωρημένες και αυτές.

  15. ΛΟΓΙΚΆ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΊΠΟΤΑ ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΘΑ ΑΝΤΛΗΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ. ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ,  ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ.

×
×
  • Δημιουργία νέου...