Jump to content

tzimis

starting Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Upvote
  tzimis reacted to accountant1234 in Προγράμματα ΟΑΕΔ - Voucher επαναπρόσληψη   
  Σ' ευχαριστώ πολύ , όντως με βοήθησες!
 2. Upvote
  tzimis reacted to PROAKIS in Γιατί αδράνησε έτσι το forum του Taxheaven?Πού πήγατε βρέ παιδιά?   
  από το 2010-2015 πόσοι νόμοι και πόσες ΠΟΛ. βγήκαν?
   
  ναι μεν γίνονταν αλλαγές στον βασικό νόμο ,αλλά αυτές αφορούσαν συντελεστές κλπ. η φιλοσοφία του παρέμεινε η ίδια.
   
  πόσες μπούρδες γραφτήκανε αυτά τα 5 χρόνια ,πόσες αλλαγές ,πόση γραφειοκρατία ,πόσες ώρες ξοδεύτηκαν να καταλάβεις το τίποτα?
   
  και να πεις άντε στο διάβολο τα αλλάξανε και πορευόμαστε με το "νέο". ώρα για διάβασμα.
   
  αμ δε ,από Οκτώβρη φτού και από την αρχή . Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο λένε ανά πηγή εισοδήματος και φορολογία!!!!
   
  αφού βρε λαλάκες δεν υπάρχει ,τι σκατά την βάλατε?
   
  άντε τώρα να μάθεις πότε περνάμε την ΔΕΗ στο τέλος του έτους και πότε τα τέλη κυκλοφορίας.
   
  και το αποτέλεσμα?  οι καρχαρίες ανενόχλητοι ,οι μαρίδες για εξόντωση και οι βδέλλες να κάνουν πάρτυ,εκμεταλλευόμενες τις ασάφειες του νόμου!!! να πουλάνε "επιστήμη".
 3. Upvote
  tzimis reacted to ponzi in Γιατί αδράνησε έτσι το forum του Taxheaven?Πού πήγατε βρέ παιδιά?   
  Έχετε δίκιο σε αυτό.
   
  Ωστόσο και παλαιότερα υπήρχε μασημένη τροφή, Για παράδειγμα ΚΒΣ Σταματόπουλου έκδοση τάδε σελ. τάδε, το είπε ο εφοριακός κλπ.
  Εγώ βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι (νέοι στο φόρουμ) που έμαθαν να ψάχνουν και να διαβάζουν μέσα από το φόρουμ. Και είναι επιτυχία (για το φόρουμ). Έστω και αν αυτοί στους οποίους αναφέρομαι μπορεί να είναι μόνο 3-4.
   
  Είναι όμως απίστευτο να προτιμούν οι παλαιότεροι το "καφενείο ο Νάρκισσος" (fb) από ένα επαγγελματικό φόρουμ το οποίο οι ίδιοι θεμελίωσαν!
   
  Μου φαίνεται ότι οι παλαιότεροι αρχίσατε να αποσύρεστε (σταδιακά) πριν από περίπου δύο με τρία χρόνια. Σχεδόν ταυτόχρονα δηλαδή με την "έλευση" των νέων φορολογικών νόμων (ΚΦΑΣ, ΚΦΕ, ΚΦΔ). Από τότε άρχισαν να "πέφτουν βροχή" τα νέα θέματα και οι νέες "αφελείς" ερωτήσεις από νεότερους συναδέλφους, κάτι το οποίο είναι απολύτως δικαιολογημένο κατά τη γνώμη μου.
  Εσείς από τότε προτιμήσατε να "τα λέτε" μεταξύ σας κάπου αλλού. Δεν είχατε τα κουράγια να ανεχτείτε τους "χαμηλού επιπέδου" συναδέλφους. Αυτό μας λέτε?
   
  Διορθώστε με παρακαλώ όπου κάνω λάθος.
   
  Σε τελευταία ανάλυση, δικαίωμα σας είναι να συμμετέχετε ή όχι, να επανέλθετε ή όχι.
   
  Χαίρομαι που έστω και με αφορμή αυτό εδώ το θέμα, γράφετε κάτι εσείς και άλλοι, παλαιότεροι στην κοινότητα, συνάδελφοι που δεν σας ξέρω και δεν με ξέρετε αλλά με έχετε βοηθήσει. 
   
  Ελπίζω να επανέλθετε.
   
  Θα επανέλθω και εγώ αν χρειαστεί...
 4. Upvote
  tzimis reacted to KAROLOS in Γιατί αδράνησε έτσι το forum του Taxheaven?Πού πήγατε βρέ παιδιά?   
  Η κοινότητα λογιστών, το μεγαλύτερο forοum στην Ελλάδα, αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς στο χώρο μας. Η άνθισή του οφείλεται κυρίως στη συμμετοχή των μελών από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του και μετά, καθώς και στη χρηστική δομή και λειτουργία του. Αν αναλογιστείτε ότι τα πρώτα μέλη εγγράφηκαν από το 2003 και μετά και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να συμμετέχουν -έστω και όχι σε καθημερινή βάση-, θα αντιληφθείτε το μέγεθος της προσφοράς τους, αλλά και το πόσο εθιστικό και συνάμα χρηστικό είναι το forum. 
   
  Θυμάμαι πως μπαίναμε καθημερινά και συζητούσαμε πολλά θέματα. Συχνά γίνονταν συζητήσεις με τέτοια ανάλυση που ακόμη και τώρα αν διαβάσει κάποιος απορεί με τη βαθύτητα των γνώσεων. Μάλιστα, ανυπομονούσαμε να διαβάσουμε τις απαντήσεις των άλλων συναδέλφων ή να γράψουμε τις δικές μας θέσεις σε τέτοιο βαθμό που συχνά αν δεν μπορούσαμε να μπούμε είχαμε συμπτώματα στέρησης! Υπάρχουν φυσικά και απαντήσεις που προδίδουν την τότε απειρία μας. Το αστείο είναι ότι πολλές φορές μου χει τύχει να ψάχνω κάτι στο forum για ένα θέμα που με απασχολεί τώρα και απ΄την αναζήτηση να βρίσκω δική μου απάντηση πριν από πολλά χρόνια που ο ίδιος είχα ξεχάσει! Νομίζω πως έχει συμβεί σε όλους αυτό.
   
  Στα γενικά θέματα γίνονταν χαμός, μουτρώναμε, τσακωνόμασταν, κ.λπ., αλλά κάπου στο βάθος όλοι πιστεύω γίναμε καλύτεροι, αφού οι άλλες απόψεις συνέβαλαν -συχνά καταλυτικά- στο να αναθεωρήσουμε θέσεις που είχαμε τότε ή να δούμε με άλλη ματιά κάποια πράγματα. Αυτό άλλωστε δεν είναι και το νόημα του εποικοδομητικού διαλόγου; Πάντως όλοι νομίζω γίναμε καλύτεροι μέσω της συμμετοχής μας σε όλα τα επίπεδα.
   
  Ο καιρός όμως πέρασε, η φύση της δουλειάς έχει αλλάξει άρδην -όπως και η ίδια η ζωή μας- κι εμείς χάσαμε το χαμόγελο κι αυτή τη σπιρτάδα που είχαμε στα μάτια εκείνο τον καιρό. Απορίες υπήρχαν και τότε, τα ίδια με τώρα γίνονταν και τότε -αλλά σε μικρότερο βαθμό-  απλώς τα τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι αλλιώς λόγω των συνεχών αλλαγών στη νομοθεσία. Οι φρενήρεις ρυθμοί δεν μας αφήνουν καθόλου χρόνο και σαν ένα άτιμο σαράκι τρώνε σιγά σιγά κάθε διάθεση για γράψιμο στο forum και ανταλλαγή απόψεων. Όλοι όμως μπαίνουν στο forum παρόλο που δεν γράφουν συχνά πλέον. Μην ξεχνάμε κιόλας πως μεγαλώσαμε από τις πρώτες μέρες του forum...
   
  Το forum δεν ξέπεσε κατά την άποψή μου, απλά ξαναβρίσκει σιγά σιγά και πάλι την καινούργια ταυτότητά του μέσα στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί. Νέα μέλη, νέες ανάγκες, νέες συνθήκες, κ.λπ. Όμως θεωρώ ότι με την εμπειρία και το άγρυπνο μάτι των παλαιοτέρων θα το οδηγήσουν και πάλι στα επίπεδα του παρελθόντος, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών (βλ. άνθιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κ.λπ.). Άλλωστε οι παλιές αγάπες δεν χάνονται και το forum ήταν, είναι και θα παραμείνει μια μεγάλη αγάπη για πολλούς από μας.
   
  Καλή δύναμη σε όλους.
 5. Upvote
  tzimis reacted to PROAKIS in Γιατί αδράνησε έτσι το forum του Taxheaven?Πού πήγατε βρέ παιδιά?   
  και ίσως η λύση στα χιλιάδες θέματα που ανοίγονται της "μίας σειράς" να είναι αυτή.
   
  να ανοιχτεί ένα θέμα με τίτλο "ερωτήσεις άμεσης βοήθειας".
   
  όποιος θέλει να βοηθήσει απαντά .
×