Jump to content

giakon

simple Members
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by giakon

 1. το ειδικό βιβλίο τροποποίησης ωραρίου έχει καταργηθεί σωστά ;; όταν αλλάζει εργαζόμενος από 8-ωρο σε 4-ωρο ημερησίως δηλαδή από πλήρη απασχόληση σε μερική απασχόληση συμπληρώνει στην Εργάνη το έντυπο Ε4 και το έντυπο Ε9 ;
 2. Καλημέρα, Υπάρχει τριετές συμφωνητικό από 1/12/2013 έως 30/11/2016 για κατοικία 40 τ.μ.Τα 2 πρώτα χρόνια υπάρχει μίσθωμα ευρώ 230 και στο τρίτο έτος από τις 1/12/2015 (προσεχώς) αναπροσαρμόζεται το μίσθωμα σε ευρώ 280. Λόγω οικονομικής κρίσης το τρίτο έτος συμφωνούν οι συμβαλλόμενοι να αλλάξει να πάει και αυτό σε ευρώ 230 το μήνα. Ερωτήσεις; Θυμάμαι από παλιά ότι το συμφωνητικό έστω και έγραφες μέσα ότι είναι για ένα χρόνο έχει πάντα ισχύ για 3 χρόνια - παραμένει αυτό; Πρέπει να γίνει τροποποίηση για ένα μόνο έτος η μπορεί να γίνει νέο μισθωτήριο τριετές όπου θα αναφερθεί ότι μίσθωμα του τελευταίου έτους της προηγούμενης μίσθωσης τροποποιείται και συντάσσεται νέο μισθωτήριο τριετούς διάρκειας ; Σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή θα γίνει για πρώτη φορά (επειδή είναι παλιό μισθωτήριο με εμβαδόν 40 τ.μ. ) - διάβασα στο forum ότι έχει έννοια της σφραγίδας (θεώρηση που γινόταν παλιότερα με τα χειρόγραφα συμφωνητικά ).Αρα συντάσσεται πάλι χειρόγραφο συμφωνητικό και ταυτόχρονα γίνεται ηλεκτρονική υποβολή και ο μισθωτής πρέπει να κάνει αποδοχή μισθωτήριου (ηλεκτρονικά). Επίσης επειδή το διαμέρισμα είναι 40 τ.μ.δεν υπήρχε υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης) . Τώρα επειδή υποβολή θα γίνει ηλεκτρονικά πρέπει να έχει ΠΕΑ - πρόσφατη δημοσίευση tax heaven. Αυτό ισχύει και για τα διαμερίσματα κάτω των 50 τ.μ.;;
 3. καλησπέρα, οι κωδικοί ΣΕΠΕ (ειδικότητα) δεν έχουν αντιστοίχιση με το ΙΚΑ .Για το κυλικείο ειδικότητες ψήστης (ικα 514030) και μπουφετζής(ικα 514020) τι κωδικούς θα γράψουμε στον πίνακα προσωπικού ??
 4. η συγκεντρωτική είναι έμπνευση του Θεοχάρη (πρώην Γ.Γ.πληροφοριακών συστημάτων και νυν στέλεχος Ποταμιού) και δεν νομίζω ότι έχει μεταπτυχιακό .
 5. το παίρνω πίσω η ανάλυση μου αφορά όταν δουλεύει κάποιος Δευτ. έως Παρασκ. Φυσικά όταν δουλεύει και το Σάββατο κολλάει 25 μέρες επειδή σε αυτήν την περίπτωση μετράει η παρουσία .(Σάββατο).
 6. Λάθος 22 ασφαλιστικές ημέρες , το ΙΚΑ δεν δέχεται 25 μέρες . Υπάρχει το εξής σκεπτικό . 40 ώρες απασχόλησης την βδομάδα διά 6=6,67 ώρες ημερησίως . Κάθε μέρα (8ωρο) μετά από τις 6,67 ώρες δουλεύουμε για το Σάββατο όταν δουλεύεις 3 ώρες ημερησίως πότε δουλεύεις για το Σάββατο ;; Ετσι μου τα εξήγησε διευθυντής επιθεώρησης .
 7. καλημέρα , Τώρα οι προσλήψεις γίνονται ηλεκτρονικά και εταιρεία συμπληρώνει ηλεκτρονικά Το έντυπο Ε3 (αναγγελία πρόσληψης) και το Ε4 (πίνακας προσωπικού) . Ο νέος εργαζόμενος τι χαρτιά υπογράφει ; Ο νόμος τι λέει ; κανονικά την 1η μέρα της πρόσληψης του παίρνει αντίγραφο από την πρόσληψη του και γνωστοποίηση όρων ατομικής σύμβασης εργασίας (Π.Δ.156/94) η ισχύει κάτι άλλο ;;
 8. Εχεις χάσει επεισόδια, απόδειξη Δαπάνης έχει καταργηθεί , αντί αυτού υπάρχει τίτλος κτήσης , φόρος δεν υπάρχει βάσει Πολ.1120/2014 , το χαρτόσημο 3,6 %παραμένει .
 9. καλησπέρα, Οταν κάποιος αλλάζει κατοικία (και αρμόδια ΔΟΥ) αυτή η μεταβολή γίνεται μέσω taxis net και επιλογής διαχείρισης λογαριασμου Ελεύθερος επαγγελματίας που έκανε διακοπή δραστηριότητας η αρμόδια δου ήταν εκεί που ήταν η εδρα της επιχείρησης και όχι εκεί που μένει. Προσπαθώ να αλλάξω την έδρα του λόγω διακοπής του επαγγέλματος και δεν με αφήνει. Πώς πρέπει να το αλλάξω ; Μήπως γίνει αυτόματα (προς το παρόν δεν το βλέπω) η πρέπει όπως δήποτε να πάω στη δου.;
 10. καλησπέρα, Μισθωτός που δουλεύει πάνω από ένα έτος στον εργοδότη και αρρωστήσει δικαιούται ένα μήνα (25 ασφαλιστικές μέρες) αποδοχές ασθενείας (Μισθός μείον επίδομα ασθένειας από το ΙΚΑ) και είναι και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ , πέραν του μήνα δηλαδή άμα συνεχίζει η αρρώστεια του λαμβάνει μόνο το επίδομα ασθένειας από το ΙΚΑ. Ερώτηση όταν αρρωστήσει ξανά με διαφορετική πάθηση ξανά δικαιούται τις 25 μέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ και αποδοχές ασθένειας από τον εργοδότη - που το λέει αυτό , γνωρίζει κάποιος;;
 11. παρακράτηση 20% δεν υπάρχει , μόνο το χαρτ/μο έχει απαντηθεί 100 φορές στο forum
 12. εννοείς ο εργαζόμενος δεν έχει πάρει άδεια , όχι η επιχείρηση (επιχείρηση δεν παίρνει άδεια)
 13. καλημέρα, δεν υπάρχει παρακράτηση φόρου 20% στα ταξί μόνο χαρτόσημο 3,6%επι της αμοιβής (όπως αναφέρεται στον τίτλο κτήσης)
 14. καλησπέρα, εφ όσον υπέβαλλε αίτηση για συνταξιοδότηση(και θεμελιώνει κανονικά) θεωρείτε ήδη συνταξιούχος και μπορεί να ασφαλιστεί.
 15. καλησπέρα, τελευταία σου πρόταση είναι λάθος. Τα ένσημα μετά την απονομή της σύνταξης θα προσμετρηθούν μόνο για κάθε 300 μέρες εργασίας !!!!
 16. ευχαριστώ, πάντως το σύνολο των εισφορών που πρέπει να πληρωθεί ,δεν αλλάζει;
 17. ευχαριστώ και καλημέρα , δεν βρίσκω τις οδηγίες , μήπως ξέρεις που να να ψάξω; το έντυπο το έχω. Δηλαδή πρέπει πρώτα να ακυρώσω όλη την εγγραφή που έγινε για τον εργαζόμενο και μετά να το περάσω με 2 γραμμές , πάντως το σύνολο των εισφορών δεν αλλάζει;
 18. ευχαριστώ , αλλά δεν κατάλαβα τίποτα το Α Π Π τι είναι ;
 19. καλημέρα, Εχω οριστικοποιήσει την ΑΠΔ Σεπτεμβρίου 2014.Θέλω να κάνω διόρθωση , αφορά έναν εργαζόμενο μισθωτό που δουλεύει πενθήμερο(25 μέρες ασφάλισης το μήνα)με μικτές αποδοχές 800 ευρώ το μήνα.Δηλώθηκε εκ παραδρομής όλος ο μήνας σαν τύπος αποδοχών 01 (τακτικές αποδοχές) ενώ έπρεπε το διάστημα 16/9 εως 21/9/2014 να δηλωθεί σαν ασθένεια -τύπος 08. Εχω τις εξής απορίες: - Φτάνει στο ΙΚΑ της περιοχής να καταθέσω δελτίο μεταβολής στοιχείων Α.Π.Δ.(με τα δικαιολογητικά ασθένειας) η χρειάζετε και κάτι άλλο; - στην αφαιρετική εγγραφή θα γράψω περίοδος 16/9 εως 20/9/2014 (χωρίς την Κυριακή); ημέρες ασφάλισης 5 , τύπος αποδοχών -01 , 64,10αποδοχές 800:25=32 x 5 = 160 , εισφορές 160χ40,06% = 64,10 - στην προσθετική εγγραφή τα ίδια με τα παραπάνω με τύπο αποδοχών - 08 , δηλαδή Κυριακή δεν υπολογίζετε πουθενά ; Συμπερασματικά έστω και υπάρχουν στην απδ και μέρες ασθένειας το συνολικό ποσό καταβλητέων εισφορών στο ικα δεν αλλάζει . Παρακαλώ επιβεβαιώστε.
 20. εάν φτιάξεις πίνακα για οδηγό ταξί τι ωράριο θα του βάλεις ; επίσης τεχνικός ασφαλείας ποιος θα είναι ;
×
×
 • Create New...