Jump to content

NIKKOS

simple Members
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by NIKKOS

 1. Αγαπητοί Συνάδελφοι καλημέρα, φαίνεται να ισχύει η υποχρέωση.
 2. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Στην τροποποιητική Δήλωση VIES, αναγράφω το σύνολο των τιμολογίων και όχι μόνο το επιπλέον που τροποποιεί την αρχική. Δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό, σωστά? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 3. Μετά από αρκετό ψάξιμο την βρήκα την άκρη. άν έχει απορία κάποιος συνάδελφος ας μου στείλει να του στελω βιβλιογραφία
 4. Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα. Γνωρίζει κανείς σχετικά με τον κωδικό 343 της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ-Λήψη υπηρεσιών. Παραπέμπει στο άρθρο 35 του ΦΠΑ. Από αυτά που διάβασα, σε αυτόν τον κωδικό θα αναφέρουμε την λήψη υπηρεσιών από Τρίτες Χώρες όταν η παροχή γίνεται στην Ελλάδα, και ο λήπτης οφείλει φόρο, και αντίστοιχα ασκεί και το δικαίωμα της έκπτωσης. Με αντίστοιχη χρεοπίστωση των κωδικών 303-333, και 353-373. Η ερώτηση μου είναι Τι γίνεται σε περίπτωση ιντερνετικών υπηρεσιών που δεν είναι ξεκάθαρο ότι οι υπηρεσίες παρέχονται στην Ελλάδα? Και δεύτερο θέμα Τι γίνεται στην περίπτωση λήψης υοηρεσιών που δεν εκπίπτουμε την δαπάνη και την αναμορφώνουμε.Τέτοια περίπτωση είναι η λήψη παροχής υπηρεσίας από εταιρεία που θεωρείται εξωχώρια- και επίσης η παροχή υπηρεσίας, π.χ. ενοικίαση αυτοκίνητου στην Κύπρου με έκδοση απόδειξη Λιανικής?
 5. Καλησπέρα σας. Τελικά τι ισχύει με το συγκεκριμένο θέμα? Με πόσα ελάχιστα ένσημα μπορεί να πάρει απαλλαγή ο επιχειρηματίας από τον ΟΑΕΕ?
 6. Στο ειδικό Διετές αποδίδεις απευθείαν το 20% των εισφορών στο ΙΚΑ. Αναφέρομει στο "ειδικό διετες προώθησης της απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών"
 7. Καλησπέρα σας θα ήθελα παρακαλώ να θέσω το εξής θέμα. Πώληση δωροκάρτας από ηλεκτρονικό κατάστημα . οι δωροκάρτες θα έχουν έναν μοναδικό αριθμό και θα είναι όσης αξίας επιθυμεί ο καθέ αγοραστής να την πιστώσει. Αυτή την δωροκάρτα θα μπορεί να την κάνει δώρο σε κάποιον τρίτο. Έστω ότι αγοράζει ένα νομικό πρόσωπο gift cart αξίας 20,00€ και την κάνω δώρο σε ένα εργαζόμενο της εταιρείας του. Όταν πάει ο εργαζόμενος (φυσικό πρόσωπο) να την εξαργυρώσει ψωνίζει 30,00€. Δηλαδή μου πληρώνει τα 10,00€ έχτρα. Το οποίο είναι και λογικό διότι δεν μπορείς να βρεις προϊόντ- παραγγελία που να είναι ακριβώς 20,00€. Το θέμα είναι τι παραστατικό πρέπει να εκδίδεται σε κάθε περίπτωση. Πέρα από την αποδέιξη είσπραξης και παραστατικό κατά την συναλλαγή, δηλαδή Αποδειξη Λιανικής- Δελτίο Αποστολής. Ποια είναι η γνώμη σας για ον κάτωθι χειρισμό Όταν αγοράζει την δωροκάρτα το νομικό πρόσωπο να εκδίδω ένα Τ.Π. με είδος δωροκάρτα και να κάνει άρθρο στον 70** Όταν έρχεται το φυσικό πρόσωπο να την εξαργυρώσει θα κάνει παραγγελία 30,00, θα εμφανίζεται με ένα λεκτικό και η εξαργύρωση δωροκαρτας τα -20,00-αφιρετικα του 70** , οπότε θα μένει τελική πώληση 10,00, για την οποία θα εκδίδεται ΑΛΠ στο τελικό φυσικό πρόσωπο. Έτσι δεν θα μου πειράζεται και το PNL ανά παραγγελιά, και όλα θα είναι οκ. Υπάρχουν πολλά θέματα τώρα. Με τι φπα να εκδίδω το αρχικό Τ.Π. που θα πουλάω την δωροκάρτα? Και τι θα κάνω το τελικό ΦΠΑ, που θα προκύπτει διαφορά γιατί θα είναι τα περισσότερα είδη με 13%? Φορολογικά θα έχω θέμα που θα εμφανίζω πώληση «δωροκάρτας», που στην ουσία είναι είσπραξη για πώληση που θα γίνει αργότερα? Αν το πάρω όμως σαν είσπραξη, και δεν κάνω τίποτα από τα παραπάνω, και εκδίδω στο τέλος της συναλλαγής με την εξαργύρωση το αντίστοιχο παραστατικό, η εταιρεία που αγόρασε τις δωροκάρτες πως θα δικαιολογεί το έξοδο της? Βρήκα κάτι αποφάσεις που λένε να μαζεύουν η εταιρεία τις αποδείξεις να συντάσσει κατάσταση και να εκδίδει απόδειξη δαπάνης για την παροχή σε κάθε εργαζόμενο. Αλλά αλλού διάβασα πως η εταιρεία που αγοράζει ζητάει τιμολόγιο παροχής. Διίστανται οι απόψεις και δεν βρίσω και κάτι στάνταρ σχετικό…. Για ερώτηση στο υπουργείο το βλέπω… αλλά αν υπάρχει κάποια σχετική εμπειρία θα με βοηθούσε.
 8. Οκ βρήκα την απάντηση. Ναι γίνεται. Το παραθέτω σε περίπτωση που βοηθήσει κάποιον άλλο... Aρ. πρωτ: οικ.11453/1284
 9. Καλησπέρα σε όλους, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το εξής θέμα. έκανα απογραφή σήμερα στο ΙΚΑ, πείρα κωδικούς, και πρέπει σε τρεις μέρες να καταθέσω την πρόσληψη. Αλλά δεν έχω δηλώσει στην επιθεώρηση εργασίας Τεχνικό ασφαλείας. Η εταιρεία είναι ΕΠΕ και ένας εκ των εταίρων έχει δικαίωμα να ασκεί καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας " μόνο για την επιχείρηση του, εφόσον αυτή ανήκει στη Κατηγορίας επικινδυνότητα. Η βεβαίωση είναι από 2003 (Σας έχει τύχει να έχετε πρόβλημα με αυτό?) Σε αυτή την περίπτωση καταθέτω πάλι σύμβαση με αμοιβή στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία πρέπει να έχει προγενέστερη ημερομηνία από την πρόσληψη, η υπάρχει και άλλος τρόπος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Καλή συνέχεια σε όλους...
 10. Χρόνια πολλά και από μένα. Να είστε όλοι καλά... Με κάνατε και γέλασα, και ήταν δύσκολη μέρα σήμερα... Χρόνια πολλά λοιπόν, να σαι πάντα γεροί και δυνατοί…
 11. Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα σε όλους Θα ήθελα να θέσω το εξής θέμα. Πρόκειται να συνάψει η εταιρεία δάνειο με εξωχώρια εταιρεία. Το δάνειο αυτό από αυτά που πρόλαβα να δω αν συναφθεί στο τρίτο μέρος δεν χαρτοσημαίνεται. Δεν εκπίπτουν οι τόκοι, θα πρέπει να αναμορφώνονται. Και θα πρέπει να έχει συμβολαιογραφικό έγγραφο.... Πολύ απλά παραθέτω τα βασικά στοιχεία. Έχετε τίποτα άλλο γενικά υπόψη ή κάποια παραπομπή, ή οτιδήποτε σχετικό.. γιατί η αλήθεια είναι πως τα έχω βρει λίγο μπαστούνια με αυτό το θέμα.... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 12. και τελικά τι έγινε? πρέπει να το κάνω σε ενα πελάτη την άλλη εβδομαδα, και απο το ΙΚΑ μου είπαν πως πρέπει να γίνει την ίδια ημέρα σπογραφή και πρόσληψη στον ΟΑΕΔ, αλλά αν οι κωδικού ενημερώνονται με χρονοκαθυστέρηση πως θα το πετύχουμε?
×
×
 • Create New...