Jump to content

fisico

simple Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  fisico reacted to HARYK in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  Έχει απαντηθεί πολλάκις η ερώτηση Χρήστο αλλά θα τη γράψω ξανά.
  Κοίτα, κοίτα εμείς αρχικά απαντήσαμε ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ. Δεν στέλνουμε. Αλλά, οι οι άλλοι, είπαν ΝΑΙ! στέλνουμε και και μετά, είπαμε κι εμείς ΝΑΙ, θα στείλουμε και και αρχίσαμε να στέλνουμε κι κι εμείς, κι εμείς μετά στέλναμε. Τότε οι άλλοι, ναι α μπράβο, είπαν ΟΧΙ, τώρα δεν στέλνουμε εμείς εμείς μετά και μετά αυτοί σταμάτησαν και τότε τότε εμείς, εμείς είπαμε ΟΧΙ, σταματήσαμε να στέλνουμε και...
  Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο...
 2. Upvote
  fisico got a reaction from spirosvii in ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ   
  25 είναι και σύμφωνα με έγγραφο του ΙΚΑ (την ΑΔΑ: Β4ΛΨ4691ΩΓ-9ΩΧ της 05/06/2012) - δες σελ. 10 και μετά.
  Γνώμη μου είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη, αφού αυτοί θα σε ελέγξουν και θα σου πουν να το διορθώσεις σε 25 αν εσύ έχεις καταχωρήσει 22.
 3. Upvote
  fisico reacted to MALLIAS81 in Ε3.3 - Αναγγελία έναρξης χωρίς απογραφή εργοδότη   
  Συνάδελφε ΔΕΝ κάνεις πρόσληψη εργαζομένου για να είσαι υποχρεωμένος να ασφαλίσεις προσωπικό. Απογραφή κάνεις. Το κεκ είναι υποχρεωμένο να στείλει το έντυπο  Ε3.2
   
  29502885.1.9.2014
   
  Άρθρο 3
  Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων
  α) Ο εργοδότης υποβάλλει τα έντυπα του άρθ. 2 της παρούσας, μετά σαρωμένων εγγράφων που αποδεικνύουν τη νόμιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, όπου αυτά απαιτούνται, όπως είναι ιδίως η άδεια διαμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών, το βιβλιάριο ανηλίκου για τις περιπτώσεις ανήλικων εργαζομένων, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω διαδικτύου, στο ΠΣ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) - «ΕΡΓΑΝΗ» ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που υπάρχουν σε αυτό.
  Υπόχρεος προς υποβολή του εντύπου Ε3.2 του άρθρου 2 της παρούσας είναι ο πάροχος κατάρτισης.
   
   
   
  ii) Τα έντυπα Ε3.2 (Αναγγελία έναρξης / μεταβολών Θεωρητικής Κατάρτισης από πάροχο κατάρτισης ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα κατάρτισης ή προγράμματα απασχόλησης που συνδυάζονται με την κατάρτιση) και Ε3.3 (Αναγγελία έναρξης / μεταβολών Πρακτικής Άσκησης σε εργοδότη ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα απασχόλησης που συνδυάζονται με την κατάρτιση) υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά το αργότερο τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της θεωρητικής κατάρτισης ή πρακτικής άσκησης του ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
  Σε περίπτωση αλλαγής εργοδότη ο πάροχος κατάρτισης οφείλει να συμπληρώσει το έντυπο Ε3.2 ως προς τα στοιχεία αλλαγής εργοδότη το αργότερο εντός τριών (3) εργασίμων ημερών πριν την επέλευση της μεταβολής.
  Σε περίπτωση μεταφοράς του ωφελούμενου σε άλλο παράρτημα της επιχείρησης ο εργοδότης συμπληρώνει το έντυπο Ε3.3 ως προς τα στοιχεία παραρτήματος εργοδότη το αργότερο εντός τριών (3) εργασίμων ημερών πριν τη μεταφορά του ωφελούμενου. Σε περίπτωση διακοπής ή λήξης της πρακτικής άσκησης του ωφελούμενου ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να αναγγείλει τη λήξη ή τη διακοπή της εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από το γεγονός αυτό.
   
  Απο τα παρανω καταλαβαίνεις ότι πρέπει ο εργοδότης να στείλει το Ε3.3 και στην έναρξη αλλά και στην λήξη του προγράμματος.
   
  Ευτυχώς δεν έχει πρόστιμα αυτή η δουλεια
 4. Upvote
  fisico reacted to mananto in ΣΥΝΕΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΕΝΤΥΠΟ Ε11   
  Χθές το απόγευμα πήρα νέο e-mail απο τον ευγενέστατο κ. Εμμανουηλίδη απο το ΣΕΠΕ σχετικά με την αναγραφή στο βιβλίο αδειών (έντυπο Ε11) όσων εργαζομένων δεν έλαβαν κανονική άδεια αλλά πήραν αποζημίωση άδειας.Διαβάστε προσεκτικά το επισυναπτόμενο αρχείο.
  "Σε συνέχεια της από 22-1-2015 ηλεκτρονικής επιστολής που σας έστειλα αναφορικά με το ζήτημα της γνωστοποίησης μέσω του εντύπου Ε11 των κανονικών αδειών των εργαζομένων και κατόπιν νεότερης ερμηνείας των σχετικών διατάξεων από πλευράς  του Τμήματος Χρονικών Ορίων του Υπουργείου Εργασίας, σας επισυνάπτω το υπ’ αριθμ. οικ. 3631/87/27.01.2015 έγγραφο στη σελίδα 5 του οποίου παρέχονται νέες κατευθύνσεις επί του ζητήματος της δήλωσης των αδειών εργαζομένων που δεν έλαβαν την κανονική τους άδεια εντός του προηγούμενου ημερολογιακού έτους.
  Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του σχετικού εντύπου παρατάθηκε έως την 28-2-2015, επιχείρηση που έχει υποβάλλει έντυπο Ε11 χωρίς να συμπεριλάβει σε αυτό το σύνολο του προσωπικού, δύναται να υποβάλλει εκ νέου έντυπο Ε11, εντός πάντα της νέας  τεθείσας προθεσμίας, αρκεί η συμπληρωματική υποβολή να αφορά σε εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει ήδη συμπεριληφθεί σε επιτυχώς υποβληθέν έντυπο."
  Με εκτίμηση,
  Γιώργος Εμμανουηλίδης
  Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
  Δ/νση Προγραμματισμού & Συντονισμού
  Τηλ: 210 5289229
  Fax: 210 5231215
  Εmail: [email protected]
 5. Upvote
  fisico reacted to lami in Τι θα κάνουμε με τις τροποποιήσεις ωραρίου συνάδελφοι..?   
  μάλλον θα το προτείνω.............. όλοι οι εργοδότες να αποκτήσουν έναν πολύ ωραίο υπολογιστη με internet και να μάθουν να στέλνουν στο Εργάνη ότι τους κατέβει στο κεφάλι και ότι ώρα θέλουν.
 6. Upvote
  fisico reacted to georges in Τι θα κάνουμε με τις τροποποιήσεις ωραρίου συνάδελφοι..?   
  είναι απλό θα ενημερώσουμε τους πελάτες για την νέα υποχρέωση και κατ΄επέκταση για την υποχρέωσή τους να μας ειδοποιούν έγκαιρα και όχι τελευταία στιγμή και πάντα εργάσιμες ώρες. Αλλιώς η ευθύνη σε ενδεχόμενο έλεγχο θα είναι δική τους. Η δουλοπρέπεια που διακατέχει πολλούς συναδέλφους πρέπει να σταματήσει.Είμαστε άνθρωποι πρώτα απόλα, επαγγελματίες και όχι 24 'ωρες μηχάνημα βίντεοκλαμπ!
 7. Upvote
  fisico reacted to ethos in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
  παντως παιδια αμα υπαρχει  καποιος που εστω αμοιβεται με 3500 η' 1800 η εστω 1000...    Κανω εγω ολη σας τη δουλεια  με 900 ευρω το μηνα καθαρα..   εχω  10ετη εμπειρια ως αρχιλογιστης και ΕΕ  με πτυχιο πανεπιστημιου - μεταπτυχιακο και ACCA   ...   γνωση αγγλικων - υπολογιστη  τα παντα ολα σε λεω
  καθεσαι σπιτι και το τσεκ ερχεται μονο του...
  δεχομαι και μπινελικια... δεν με πειραζει
 8. Upvote
  fisico reacted to ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
  Ο TheTower είναι γνωστό troll στον κόσμο του taxheaven. Απλά δείτε παλαιότερες δημοσιεύσεις του και θα καταλάβετε...
  Δεν έχει νόημα να ασχολείστε μαζί του, λογιστικό γραφείο δεν έχει και ως εκ τούτου καταλαβαίνει μέχρι εκεί που μπορεί να καταλάβει. Μπράβο του πάντως που αμοίβεται τόσο καλά και μπράβο του για την ανάγκη του να το επιδεικνύει ως τεκμήριο τεράστιας επιτυχίας και ως λόγο για να υπερασπίζεται το παπικό του αλάθητο.
   
   
  Για το θέμα των χρημάτων για τους βοηθούς γενικότερα, αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα, και από τα προσόντα του βοηθού αλλά και την πελατεία, την τιμολογιακή πολιτική του γραφείου απέναντι στους πελάτες του και την στάση του γραφείου απέναντι στους εργαζομένους του.
   
  Πάντως είναι δεδομένο ότι προσλαμβάνεις εύκολα ανεκπαίδευτο πτυχιούχο ΑΕΙ με πρώτο μισθό 500 ευρώ καθαρά - και σε πολλές περιπτώσεις θα τα δεχτούν κιόλας εύκολα δεδομένου του χαμού που υπάρχει στην αγορά εργασίας. Και αυτό το λέω όταν τουλάχιστον 10 φορές το χρόνο δέχομαι mails από άτομα με καλά τυπικά προσόντα άνευ προυπηρεσίας που ζητούν να εργαστούν "αφιλοκερδώς" για τουλάχιστον μερικούς μήνες. Το αν η αποδοχή αυτού του μισθού από τα λογιστικά γραφεία συνιστά εκμετάλευση, ας αναρωτηθούν όσοι ξεφτιλήσανε τον κατώτερο μισθό και διαλύσανε τις συλλογικές συμβάσεις (οι λογιστές είχαν πολύ καλές συμβάσεις και στην παροχή υπηρεσιών - λογιστικά γραφεία, και στις εμπορικές επιχειρήσεις, και στην ομοιοεπαγγελματική τους σύμβαση).
 9. Upvote
  fisico reacted to Manolo250 in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
  Συγχαρητήρια για το career success story του συναδέλφου.
  Οι μισθοί των υπαλλήλων ειναι συνάρτηση των αμοιβών που λαμβάνουμε απο τους πελάτες.
  Έχοντας εργαστεί σε ελλαδα και εξωτερικό απο τον έλεγχο μέχρι την οικονομική διεύθυνση καθώς και ως ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου, λέω οτι ο εργαζόμενος στο λογιστικό γραφειο κάνει μια πολυ απαιτητική δουλειά συγκριτικά με τους υπόλοιπους.
  Το λογιστικό γραφειο στήριξε τη φορολογική αρχή και τη χώρα τα τελευταία χρονια με πλήρη απορρόφηση της δραματικής αύξησης του κόστους παροχης υπηρεσίας. Κανένας άλλος κλάδος δεν θα μπορούσε να υποφέρει με τέτοια ταχύτητα την μεταβολή αυτή σε δομή, αμοιβές και πεδίο δράσης και να παραμείνει ζωντανός.
  Στα γραφεία που έχουν διάρκεια είμαστε ομάδα και πλέον οικογενεια και ναι πληρώνουμε ανάλογα με αυτά που εισπράττουμε, αλλά σίγουρα δεν είμαστε μια Χ εταιρεια που εχει 500 υπαλλήλους να δουλεύουν με €500,00 για να περνούν 10 στελέχη τα 3χιλιαρα.
  Μακάρι να ανεβεί η αγορά και να ανεβάσουμε και τους μισθούς.
 10. Upvote
  fisico reacted to Auditor in Υποβολη ΑΠΔ για πρακτικη εξασκηση υπολογισμος εισφορων   
  Για κάτω των 25:
  Συμφωνηθέν ημερομίσθιο 18.26
  Ωρομίσθιο 2.74
  Το πληρωτέο βγαίνει περίπου 456,6 ευρώ
  Απδ: Ειδική περίπτωση ασφάλισης 14
  Κπκ 210
  Τύπος αποδοχών 13
  Ημέρες ασφάλισης 25
  Αποδοχές 1011.25
  Εισφορές εργοδότη 10.11
  Εισφορές ασφαλισμένου 0
  Όλα αυτά για πλήρη μήνα, κατ'αναλογία θα βγάλεις την περίοδο που σε ενδιαφέρει.
  Έφυγες!
 11. Upvote
  fisico reacted to ΒΑΓΓΕΛΗΣ Α. in Συγκεντρωτικές τιμολογίων και καταχώρηση ΟΤΕ ΔΕΗ   
  Για να λάβεις την απάντηση, κάνε το εσύ και θα το φροντίσω......!!!
 12. Upvote
  fisico reacted to doctor in απο πληρης απασχοληση σε μερικη- τι ενσημα δικαιουμαι   
  Ο ίκας αυτά λέει: http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/GEN_G99_1_112_5-6-2012.pdf
 13. Upvote
  fisico reacted to CAP in Συναξάριον Ιουνίου (έστω και καθυστερημένα)   
  29 Ιουνίου

  Των αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Πέτρου (†64) και Παύλου (†67).
   
  30 Ιουνίου
  Μνήμη της συνάξεως των αγίων ενδόξων και πανευφήμων IB` Αποστόλων. Αποστόλου Φυγέλλου (Ο΄), επισκόπου Εφέσου. Μαρτύρων Μελίτωνος, Πέτρου του εκ Σινώπης, Φωκά, Κόνωνος, Συμεών, Ισαάκ και ετέρων 1040. Νεομάρτυρος Μιχαήλ κηπουρού (1), του Αθηναίου (†1770).
   
  Πολύχρονοι οι συνάδελφοι του forum. Ειδικά στους  a.a.   και   bro (ster) πολλές ευχές και πολλά φιλιά !
 14. Upvote
  fisico reacted to solwn 1 in Πρόσληψη νηπιαγωγόυ σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο   
  έχουν το καθεστώς των δημοσίων εκπαιδευτικών......οπότε ο μισθός καθορίζεται σύμφωνα με την αμοιβή των δημοσίων.....και δεν δικαιούνται δώρα και επιδόματα....υπάρχει σχετική εγκύκλιος της ομοσπονδίας
 15. Upvote
  fisico reacted to georkar in Συμπληρωση ειδικου βιβλιου υπερωριων -τροποιησης ωραριου   
  Εγω συναδελφοι  εχω ξεκινησει  πλεον να επεξεργαζομαι στο μυαλο μου την πιθανοτητα  να ασχοληθω με κατι αλλο, μετα απο απο 20 χρονια εργασιας ως λογιστης.Δεν ξερω αν θα βρω τελικα κατι ,αλλα το ψαχνω.Περαν της απιστευτης ταλαιπωριας που θα ακολουθει την ζωη μου απο δω και περα ,αυτο που μου ταρακουνησε το κεφαλι ειναι η πιθανοτητα αυριο να φυγει απο την ζωη δικος μου ανθρωπος και εγω  να "πρεπει" στειλω συγκεντρωτικες , ΦΠΑ , αντι να τον "ξεπροβοδισω" η να τσακιστω με την μηχανη -εχει ματαγινει-και να πρεπει να πληρωσω κατι χιλιαδες ευρω σε προστιμα.Αν τα παραπανω δεν σας ταρακουνανε εχετε χασει την ανθρωπια σας και  λειτουργειτε με λογισμικο!!!!!!Εν κατακλειδι δεν εχω καμμια μα καμμια ορεξη για δουλεια !!!!!!!!
 16. Upvote
  fisico reacted to FAZEXA in ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΧΕΙΑΣ   
  Καλο μεσημερι
  Εσυ θα της καταβαλλεις ολοκληρο το Δωρο μονο απο 1/1/2014-28/2/2014 απο 1/3/2014 και επειτα θα το παρη απο ΟΑΕΔ  αν προλαβει....διοτι μαλλον.... κοβονται και αυτα!
  αυτο που βρηκες πιο πανω που λεει  <<κατα την διαρκεια της ως ανω ειδικης αδειας......μπλα,μπλα,μπλα,>> αφορα αυτες που κανουν χρηση της ειδικης αδειας και οχι αυτες που δεν κανουν.
 17. Upvote
  fisico reacted to doctor in Υποβολη ΑΠΔ για πρακτικη εξασκηση υπολογισμος εισφορων   
  Αν πρόκειται για εξάμηνη πρακτική σπουδαστή των ΤΕΙ: Μισθός το 80% του ανειδίκευτου εργάτη της ΕΓΣΣΕ και ασφάλιση για 25 ημέρες εργασίας με ποσοστό 1% επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης. 
  Η πρακτική άσκηση δεν αποτελεί μορφή εξαρτημένης εργασίας και έτσι ο πρακτικώς ασκούμενος δεν παίρνει δώρα εορτών και επίδομα αδείας, ούτε καταχωρίζεται στο ειδικό βιβλίο καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού του ΙΚΑ. Με το πέρας της πρακτικής κάνεις αίτηση στον ΟΑΕΔ να σου δώσει πίσω τα μισά χρήματα που έδωσες στον πρακτικώς ασκούμενο.
 18. Upvote
  fisico reacted to HARYK in καταγγελία σύμβασης αμέσώς μετά το εξάμηνο ΟΑΕΔ   
  Επικίνδυνα πράγματα σκέφτεστε συνάδελφοι ... λίαν ...
   
  Καλησπέρα.
   
  Υ.Γ.
  Γεια σου φίλε Δημήτρη
 19. Upvote
  fisico reacted to tacar in Εξαήμερη εργασία σύμφωνα με τον ν.4093/12 από 1/1/2013   
  Εκ περιτροπής απασχόληση σημαίνει ότι ο εργαζόμενος απασχολείται στην επιχείρηση του εργοδότη κατά πλήρες ωράριο, πλην όμως λιγότερες από τις ισχύουσες στην επιχείρηση ημέρες εργασίας την εβδομάδα, το μήνα ή το έτος. 
 20. Upvote
  fisico reacted to stefanos_her in Ειδικό Βιβλίο τροποποίησης ωραρίου εργασίας και υπερωριών   
  Γιατρε, στο ελεγξαν δλδ, πηρε εγκριση, μπορουμε να το δουλευουμε και εμεις....?????
×
×
 • Create New...