Jump to content

lightabsorber

simple Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  lightabsorber reacted to ponzi in ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ   
  Στο επαγγελματικό επιμελητήριο να τηλεφωνήσετε.
 2. Upvote
  lightabsorber reacted to stavr in η δωρεαν παραχωρηση οικιας προς τεκνο και ο παραλογες απαιτησεις του γονεα για αποφυγη τεκμηριου   
  Α ξέχασα να πώς ο μόνος τρόπος για αυτό που λέτε είναι η αμφισβήτηση τεκμηρίων ΠΟΛ.1076/26.3.2015............''ε) συγκατοικούν με συγγενείς πρώτου βαθμού και έχουν μειωμένες δαπάνες διαβίωσης, λόγω αποδεδειγμένης συμβολής στις δαπάνες αυτές των συγγενών τους με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι αυτοί έχουν εισόδημα από εμφανείς πηγές''. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να υποβάλετε την δήλωση (ίσως και με  επιφύλαξη)  και στην συνέχεια πάτε στον έφορο να αποδείξετε τα λεγόμενα. Ελπίζω να βοήθησα. 

   
 3. Upvote
  lightabsorber reacted to PROAKIS in ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΓΙΩΝ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛ.   
  το φπα δεν τον πλήρωσε? εγώ δεν κατάλαβα ποτέ τι νόημα είχε αυτός ο διακανονισμός ,όπως και τον ΦΠΑ ΙΧ που εκπίπτουν φορολογικά κανονικά ,αφού τον πλήρωσε δεν δικαιούται να τον εκπέσει?
 4. Upvote
  lightabsorber reacted to G.E.S. in ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΓΙΩΝ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛ.   
  απο  τις    8/8/2014    ν .  4281/14   ΤΕΛΟΣ   Ο ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ-  αν πουληθηκε με φπα  το παγιο 
   
   
 5. Upvote
  lightabsorber got a reaction from gapdk in Δήλωση ενοικίων ανηλίκων τέκνων   
  Για τι ποσό πρόκειται για τα ενοίκια επιμερισμένα στο κάθε παιδί; Υπάρχει κάποιο ανήλικο παιδί του οποίου το ποσοστό αντιστοιχεί σε πάνω απο 3 χιλ η πάνω από 6 χιλ εαν υπάρχει αναπηρία >67%; Θα στηριζόμουν στο ν.4172 άρθρο 11 σε κάθε περίπτωση.
   
  Αρθρο 11. Εξαρτώμενα μέλη
  1. Ως «εξαρτώμενα μέλη» του φορολογούμενου, θεωρούνται:
  ...........
  β) άγαμα τέκνα, εφόσον:
  - είναι ανήλικα έως 18 ετών ή
  ...........
  γ) τα παρακάτω φυσικά πρόσωπα με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία:
  - τέκνα του φορολογούμενου,
  ...........
   
   
  2. Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις β' , δ' και ε' της παραγράφου 1 δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη, εάν το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και εφόσον συνοικούν με τον φορολογούμενο. Τα φυσικά πρόσωπα της περίπτωσης γ' της παραγράφου 1, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη, εάν το ετήσιο εισόδημά τους υπερβαίνει το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ.
   
  4. Το εισόδημα των ανήλικων τέκνων προστίθεται στα εισοδήματα και φορολογείται στο όνομα του γονέα που ασκεί τη γονική μέριμνα και σε κάθε περίπτωση στο όνομα του συζύγου, ο οποίος θεωρείται κατ' αρχήν υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης.
  https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/528
 6. Upvote
  lightabsorber got a reaction from DimitrisD in ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΦΙΑ-ΕΞΤΡΑ ΧΡΕΩΣΗ;   
  Όπως λέει και ο τίτλος και για να πάρουμε-πάρω μία εικόνα του τι επικρατεί γενικά, θα χρεώνετε τα εκκαθαριστικά ενφια που θα βγαίνουν σταδιακά από 1 Αυγούστου στους πελάτες ως εξτρα υπηρεσία;
   
  Η δε θα χρεώνετε π.χ σε πελάτη που έχει κάνει σε σας το τελευταίο του Ε9 με τον ίδιο τρόπο που οι περισσότεροι δε χρεώνουμε την εκτύπωση του εκκαθαριστικού σε πελάτη που του έχουμε κάνει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αλλά θα χρεώνετε κάποιο ποσό σε όποιον έρθει να πάρει χωρίς να έχει κάνει σε σας το τελευταίο Ε9 π.χ;
   
  Προσωπικά αν και είμαι υπάλληλος σε λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο(κι όχι ιδιοκτήτης), το σωστό πιστεύω θα ήταν το δεύτερο.. 
 7. Upvote
  lightabsorber got a reaction from mk83 in ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2014 Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Ε9 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ;   
  Ελεεινοί παντελώς, είτε τα ΜΜΕ, που ξερνάνε ότι βλακείες τους κατέβει στο κεφάλι, είτε ότι μπούρδες τους πασάρει άκριτα οι ως συνήθως ασυνεπείς στις προθεσμίες, που οι ίδιοι βάζουν, στο υποικ..
  Μα ούτε μία προθεσμία δε μπορούν να τηρήσουν οι τρισάθλιοι, τόσο δύσκολο τους είναι και μετά με τι μούτρα ζητάς από το λογιστή να είναι πάντα συνεπής στη δική του προθεσμία, αλλιώς θα φάει και πρόστιμο; Που είναι τα δικά τους τα πρόστιμα τώρα; Ο χρόνος που χάνουμε για ν' απαντούμε σε τηλέφωνα είτε από κοντά στους πελάτες; Και να μας αντιμετωπίζουν και μερικοί με δυσπιστία, επειδή το "άκουσε στην τηλεόραση, που το είπαν"; Λές κι άμα δεν τους βγάλουμε το μειωμένο ενφια, θα πάρουμε και προμήθεια από το κράτος.. 
 8. Upvote
  lightabsorber reacted to LAMMERGEIER in Τα Πρώτα Βήματα-Πρωτάρης Σε Λογιστικό Γραφείο..   
  Δυστυχώς οι γνώσεις που αποκτάμε σαν τελειόφοιτοι δεν είναι καθόλου επαρκείς !!!
  Στα περισσότερα θα λες "ωωω, κάτι μου θυμίζει αυτό" αλλά στην πράξη δεν το γνωρίζεις καθόλου...
   
  Διάβασε οπωσδήποτε ΚΦΑΣ, ΚΦΕ και ΦΠΑ αργότερα (γιατί ΦΠΑ μπορείς να τον ρωτάς όπου δυσκολεύεσαι)
   
  Κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος κι ούτε έμαθε από τα ελληνικά πανεπιστήμια ή ΤΕΙ.
   
  Όλα στην πράξη τα μαθαίνεις (μαζί με διάβασμα φυσικά). αν σου αρέσει θα τα πας καλά, όπως είπε κι ο φίλος ponzi.
   
  Εάν ήσουν ειλικρινής για τις γνώσεις που διαθέτεις στο βιογραφικό σου όπως λες δεν θα έχεις πρόβλημα διότι ο άνθρωπος ξέρει τι να περιμένει από εσένα. 
  Εάν δεν ήσουν φυσικά, θα το καταλάβει στο πρώτο 5λεπτο.... να είσαι σίγουρος!
   
  Όπως και να 'χει σου εύχομαι καλό κουράγιο και καλή σταδιοδρομία.
   
  Υ.Γ.: Έχεις έναν πολύ καλό σύμμαχο ..... το taxheaven !! 
 9. Upvote
  lightabsorber reacted to ponzi in Τα Πρώτα Βήματα-Πρωτάρης Σε Λογιστικό Γραφείο..   
  Υπάρχουν άλλοι (πολύ πιο κατάλληλοι) να σας συμβουλέυσουν, ωστόσο ξεκινάω:
   
  tip 1: Ο άνθρωπος που θα σας προσλάβει προφανώς θα ξέρει τι να περιμένει από εσάς. Σίγουρα θα περιμένει να καταλαβαίνετε έυκολα (σχετικά) αυτά που θα σας δείχνει. Οπότε κρατάτε σημειώσεις συνέχεια. Βεβαιωθείτε οτι είναι σωστές και στη συνέχεια να ανατρέχετε σε αυτές. Να θυμάστε οτι προέχει να βγει η δουλεία σωστά και - αν γίνεται - γρήγορα. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε (όλοι).
   
  Κατά τα άλλα... vamos
 10. Upvote
  lightabsorber got a reaction from eleni1981 in ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε1,Ε2 ΚΛΠ 2013   
  Αν και πολύ νέος στο χώρο, οπότε καλύτερα να επιβεβαίωσει τα λεγόμενά μου και κάποιος εμπειρότερος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης άρθρο 29 2986/11 μόνο για τους συνταξιούχους του δημοσίου(που λογικά είναι αφού λές υπουργείο οικονομικών) ΔΕΝ έχει παρακρατηθεί από τις συντάξεις(αν και θα έπρεπε να έχει γίνει, αυτό είναι άλλο θέμα) τους και θα καταβληθεί όλη με την εκκαθάριση, συγκεκριμένα συγγενικό μου πρόσωπο είναι ίδια περίπτωση και το έψαξα(αν και το διάβασα και σε άρθρα ειδήσεων στο ίντερνετ), οπότε κι από μένα μην τον συμπληρώσεις τον 333..
×
×
 • Create New...