Jump to content

stamgalaios

Silver members
 • Content Count

  567
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

stamgalaios last won the day on April 5

stamgalaios had the most liked content!

About stamgalaios

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

3,031 profile views
 1. Μάλλον ήταν οριακή η προθεσμία. Ότι πρέπει μετά τις 30/4 όσες έχουν πληρωθεί να φύγουν από τις οφειλές. Μεσολάβησε και η αργία και το ΣΚ. Και προφανώς καμία ένδειξη του που κρύβεται το ποσό της έκπτωσης, αν κάποιος δεν έχει οφειλές, ρυθμίσεις κλπ.
 2. Μάλλον βρήκα την απάντηση σε αυτό που είχα αρχικά ρωτήσει και μια υπόθεση ήταν Λοιπόν όντως έτσι είναι. Στις Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις Ε1 (Eνημέρωση 15-04-2020), στην ερώτηση 53: "Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσής μου είναι πιστωτικό. Πώς δηλώνω τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα μου πιστωθεί το ποσό της επιστροφής; Απάντηση: Κατά την υποβολή της δήλωσης αν προκύπτει πιστωτικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχει ήδη δηλωμένος τραπεζικός λογαριασμός, θα ενημερώνεστε με μήνυμα για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε, κατά περίπτωση: - Αν η επιστροφή φόρου αφορά τον Υπόχρεο, τότε το μήνυμα που θα εμφανίζεται είναι: «Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό και για να λάβετε την επιστροφή φόρου θα πρέπει να γνωστοποιήσετε τον λογαριασμό πληρωμών σας (αριθμός ΙΒΑΝ) στη Φορολογική Διοίκηση με την υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης / Υπεύθυνης Δήλωσης στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε. https://www1.aade.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/ibanInfo.htm Σε περίπτωση κοινού Λογαριασμού, αυτός δύναται να δηλώνεται από έως δύο (2) δικαιούχους.» - Αν η επιστροφή φόρου αφορά τη Σύζυγο/ΜΣΣ, τότε το μήνυμα που θα εμφανίζεται είναι: «Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό και για να λάβετε την επιστροφή φόρου θα πρέπει να γνωστοποιήσετε τον λογαριασμό πληρωμών σας (αριθμός ΙΒΑΝ) στη Φορολογική Διοίκηση με την υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης / Υπεύθυνης Δήλωσης στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr με τη χρήση των κωδικών σας στο σύστημα TAXISnet επιλέγοντας Ο λογαριασμός μου // Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ. Σε περίπτωση κοινού Λογαριασμού, αυτός δύναται να δηλώνεται από έως δύο (2) δικαιούχους.» Είδα ότι το παραπάνω link Οδηγεί στην "Δήλωση Λογαριασμού - IBAN", εκεί που δηλώνουμε τον λογαριασμό ΙΒΑΝ. Για αυτό και δεν σου έβγαλε σχετικό μήνυμα, αφού ήδη υπήρχε δηλωμένος IBAN. Βέβαια δεν το έχω δοκιμάσει αν δεν υπάρχει Iban δηλωμένος.
 3. Ρωτα μήπως εκπλαγούμε!!!!! Μπαίνω από την ΑΑΔΕ. Αλλά μάλλον θα ήταν εγκληματικά ανόητο να οδηγεί σε διαφορετικά "αποτελέσματα". Για τον ΟΑΕΔ μια από τα ίδια.
 4. Μακάρι να είναι αυτό, με την διευκρίνηση (της 18/4/2020) https://www.taxheaven.gr/news/47466/sto-taxisnet-ths-aade-h-dhlwsh-iban-gia-tis-epistrofes-foroy Γιατί εγώ υπέθετα ότι, θα έβλεπα αυτό που έγραφε (14/2/2020) θα εμφανίζεται μήνυμα που θα ενημερώνει για την υποχρέωση γνωστοποίησης του ΙΒΑΝ, με υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. https://www.taxheaven.gr/news/47441/me-hlektronikh-aithsh-h-gnwstopoihsh-toy-trapezikoy-logariasmoy-sth-forologikh-dioikhsh-gia-thn-epistrofh-xrhmatwn-kai-exoflhsh-titlwn-plhrwmhs Και το ηλίθιο ερώτημά μου: είδες μήπως έγινε άμεσα η πίστωση χωρίς έλεγχο ? Το ρωτάω με βάση αυτό το δημοσίευμα της (30/4/2020) στην τελευταία παράγραφο.
 5. Μήπως έχει υποβάλλει κανείς φορολ. δήλωση με πιστωτικό ? Έχω φτάσει σε μία μέχρι το σημείο που κάνει την προσωρινή εκκαθάριση. Εκεί που βγάζει τον πίνακα με τους κωδικούς που δηλώθηκα και τα ποσά στον κάθε κωδικό και δεν μου έχει ζητήσει ακόμη ΙΒΑΝ. Πότε εμφανίζει με τα νέα δεδομένα την οθόνη όπου πρέπει να γίνει δήλωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ?
 6. 1) Κάποιοι είχαν ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες (κατ' επιλογή τους η μη ρύθμιση) όπως στην παρακάτω εικόνα, και κάποιοι τίποτα άλλο βεβαιωμένο, όπως στην προηγούμενη εικόνα. Και στις παραπάνω δύο κατηγορίες έφυγε από τις οφειλές, η οφειλή του ΦΠΑ που πληρώθηκε (η πληρωμή φαίνονταν και φαίνεται στα στοιχεία πληρωμών). 2) Ναι, όπως έγραψα. Χθες. Μέχρι και χθες φαίνονταν και στους δύο αυτούς η οφειλή του ΦΠΑ που είχε πληρωθεί. 3) Να το υποθέσω (?) ότι το κάνει αυτόματα (?)
 7. Ναι. Ο,τι πληρωμές έγιναν εμπρόθεσμα στα ΦΠΑ, δεν υπάρχουν πια ως οφειλή. Ακόμη και οι πιο πρόσφατες πληρωμές (π.χ. 28/4) έφυγαν από τις οφειλές.
 8. Αρα επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα, για ίδια περίπτωση, πελάτη
 9. Οι δύο πρώτοι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές γενικότερα οφειλές, εκπρόθεσμες, προσαυξήσεις, κλπ τίποτα. Αλλά του βγάζει διαφορετικές ημερομηνίες (προθεσμίες καταβολής/λήξης φπα). Βέβαια τώρα που μπήκα έχει και σε αυτόν που είχε 30/4 (εικόνα Α) ημερομηνία 31/8 (εικονα Β). Εϊναι του ιδίου ανθρώπου τι του έδειχνε σήμερα το πρωι και τι του δείχνει τώρα. Τα ίδια ισχύουν και στις ταυτότητες πληρωμής (το πρωί έβγαζε 30/4 τώρα βγάζει 31/8) Ευτυχώς είχα κρατήσει screenshot το πρωινό διαβάζοντρας τα αρχικά σχόλια που είχαν γίνει ... γιατί θα έλεγα ότι κα΄τι έχουν τα μάτια μου. Το πρωί είχε το Α τώρα έχει το Β ???? Τι να πω ... δεν ξέρωω... τα παρακάτω είναι του ιδίου
 10. Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις που οι 1 & 2 συγκρούονται: 1) Χωρίς οφειλές, ρυθμίσεις κλπ, Κος Γάργαρο Νερό, έχει ως ημερομηνία 31/8/2020 2) Πάλι χωρίς οφειλές ρυθμίσεις κλπ, Κος Γάργαρο Νερό και αυτός, έχει ως ημερομηνία 30/4/2020 3) Με οφειλές εκπρόθεσμες και προσαυξήσεις κλπ, Κος Θολό Νερό, έχει ως ημερομηνία 31/8/2020 Ειλικρινά δεν έχω κάποια λογική να δω. Υ.Γ. Όλοι έχουν πληρώσει εδώ και περίππου 8-10 ημέρες και φαίνονται οι πληρωμές τους στις πληρωμές αλλά εξακολουθουν ως χρέος να υπάρχουν.
 11. Δεν τον ενδιαφέρει η έκπτωση. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι από τους πολύ τυπικούς και χρόνια τώρα εξοφλεί κυριολεκτικά τα πάντα στην ώρα τους και νωρίτερα. Δεν είχε ποτέ οφειλές, δόσεις τίποτα τέτοιο με την εφορία. Τυπικότατος προς την εφορία γενικότερα προς όλους. Και άρα συχνά δεν απολαμβάνει τα ευνοϊκά μέτρα των κακοπληρωτών, αλλά όπως λέει κοιμάται ήσυχος και του είναι αδιάφορο. Απλά τον ενδιαφέρει να πάρει όλη την επιστροφή του και να μην διπλοπληρώσει το χρέος του, που κατά τα άλλα ουσιαστικά το έχει πληρώσει εμπρόθεσμα.
 12. Μια από τα ίδια για το ΦΠΑ, Φαίνεται ως χρέος και δεν έχει άλλες οφειλές, ρυθμίσεις, δόσεις, τίποτα. Ημ/νια Υποβολής: 16/04/2020 Ημ/νια Βεβαίωσης: 16/04/2020 Φαίνεται στα Στοιχεία πληρωμών η πληρωμή στις: 21/4/2020 Αλλά ως χρέος εξακολουθεί να υπάρχει. Λέτε να φύγει στις 31/8/20 που λέει ότι μπορεί να εξοφληθεί εμπρόθεσμα. Βασικά ο πελάτης θέλει να υποβάλει την φορολογική δήλωσή του διότι θα έχει επιστροφή (~1300€) και λέει μήπως ενώ έχει επιστροφή ~1300€ και ενώ πραγματικά δεν έχει κυριολεκτικά καμία οφειλή ούτε ως δόσεις, και ενώ έχει πληρώσει και φαίνεται στις πληρωμές, μήπως το ότι δεν έχει φύγει από τις οφειλές του κάνουν κανένα περίεργο συμψηφισμό (του πληρωμένου ΦΠΑ ~500€ που φαίνεται ως χρέος!! με την επιστροφή των ~1300). και διπλοπληρώσει.
 13. Ακριβώς αυτό, εννοούσα με το παραπάνω. Το forum απλά θα προωθήσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος προς το συγκεκριμένο ΚΕΚ. Είναι απλά μια "εκδήλωση ενδιαφέροντός μας" προς το συγκεκριμένο ΚΕΚ να επικοινωνήσει μαζί μας για τα περαιτέρω, δηλαδή να γίνει η ανάλογη διαδικασία όπως την περιγράφει @mariakalog Καλή συνέχεια, κουράγιο σε όλους
 14. «Με τη συμπλήρωση της φόρμας και την αποστολή της συγκατατίθεστε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τον σκοπό της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα κατάρτισης, ιδίως τη διαβίβασή τους στο ΚΕΚ MASTER, σύμφωνα με την ενημέρωση που ακολουθεί. Παρακαλούμε διαβάστε την ενημέρωση προ της υποβολής της φόρμας». "ια ποιο σκοπό συλλέγουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας;Συλλέγουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας από εσάς τους ιδίους για τον σκοπό της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα κατάρτισης μέσω της διαβίβασής τους στο ΚΕΚ MASTER, το οποίο θα επικοινωνήσει μαζί σας.Ποια είναι η νομική βάση επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων σας από την TAXHEAVEN;Συλλέγουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας και τα επεξεργαζόμαστε με νομική βάση τη συγκατάθεσή σας που παρέχεται με σαφή θετική ενέργεια. Ειδικότερα, η συγκατάθεσή σας παρέχεται με τη συμπλήρωση της ως άνω φόρμας και την αποστολή του περιεχόμενού της.Αποδέκτες των Προσωπικών ΔεδομένωνΠρόσβαση στα Προσωπικά Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της ΤΑΧHEAVEN και μόνο όταν αυτό είναι αναγκαίο.Αποδέκτης των προσωπικών δεδομένων σας είναι επίσης το ΚΕΚ MASTER στο οποίο διαβιβάζονται για τον σκοπό της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα κατάρτισης. Το ΚΕΚ MASTER θα επικοινωνήσει στη συνέχεια μαζί σας." https://www.taxheaven.gr/voucher
×
×
 • Create New...