Προς το περιεχόμενο

stamgalaios

Silver members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  532
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

Σχετικά με τον stamgalaios

 • Κατάταξη
  *

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

2.899 προβολές προφίλ
 1. Το Τ.Ε. είναι μόνιμη διαφορά. Πάει στην ΚΦΑ κωδ. 2007 -φόροι και τέλη που δεν αναγνωρίζονται. Ο πίνακας που αναφέρεις αφορά τις προσωρινές διαφορές.
 2. stamgalaios

  Ε3 πως καταλήγουμε στα σωστά EBITDA.

  Απλά να ενημερώσω αναφορικά στο τελευταίο μου post, ότι μάλλον το διόρθωσαν το θέμα, και μπορείς πλέον να καταχωρήσεις επαγγελματικό λογαριασμό που δεν έχει pos. Απλά αφήνεις κενό τον σειρ. αριθμό. και δεν μεταφέρει τίποτα στον πίνακα με τα pos.
 3. stamgalaios

  Ε3 πως καταλήγουμε στα σωστά EBITDA.

  Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40303 edit: Το γράφει και η ΠΟΛ.1072_2018. Να ρωτήσω κάτι εκτός θέματος. Μεταφέρω ερώτηση που υπάρχει στην κεντρική σελίδα στο θέμα "Οδηγίες συμπλήρωσης του νέου Ε3": "Πώς αντιμετωπίζεται την καταχώρηση επαγγελματικού λογαριασμού που δεν έχει συνδεδεμένο POS ? (δεδομένου ότι χτυπάει στην "Αποθήκευση και έλεγχο". Βγάζει (α)ότι υπάρχει κενό πεδίο στον σειρ.αριθμό POS, και (β) πρέπει να μπει και κάποια ημερομηνία σύμβασης-απόκτησης)" Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ? Παρατήρησα ότι αν βάλουμε οτιδήποτε στον σειριακό αριθμό (εκτός από κενό), έστω μια παύλα ή μαι τελεία και σαν ημερομηνία σύμβασης-απόκτησης αυτή του ανοίγματος του επαγγελματικού λογαριασμού προχωράει. Το θεωρείτε σωστό, να μπει μια παύλα και ημερομηνία αυτή του ανοίγματος λογαριασμού αφού δεν υπάρχει pos ? τη στιγμή που η ημερομηνία αυτή βρίσκεται σε πεδία που αφορούν pos ? Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το εκτός θέματος.
 4. stamgalaios

  Ε3 πως καταλήγουμε στα σωστά EBITDA.

  EDIT: Μάλλον το βρήκα στο συγκεκριμένο θέμα μου και κλείνει. Τα 500€=κ.425=κ.487, όχι φυσικά στον κ.401 και ναι στην αναμόρφωση. Αυτό σύμφωνα με το άρθρο του Κορομηλά που είχα κρατήσει στην εικόνα. Τα 500€ επειδή αποσβέσθηκαν πλήρως (<1500€) θεωρούνται μη ενσωμ, στο λειτ. κόστος άρα θα πάνε όλα και στον κ425. Υ.Γ. Στον 403 έχω μόνο ασφ.εισφορές (πάω ως φορολογικά μπλοκάκι). Στον 401 δεν έχω κάτι. Τώρα είδα την απάντησή σας και ευχαριστώ πολύ ... θα την μελετήσω.
 5. stamgalaios

  Ε3 πως καταλήγουμε στα σωστά EBITDA.

  Εφαρμόζοντας στο Taxis στο Ε3 το παραπάνω μου βγάζει αυτό στην εικόνα. Υ.Γ. Αν έχω π.χ. 500€ πάγια και έχουν πλήρως αποσβεσθεί στη χρήση, τί από αυτό το ποσό θα μπει στους κωδικούς 401,425, 487 και τι στην φορολο. αναμόρφωση ?
 6. Προσωπικά με βάση το παράδειγμα θα αντικαταστούσα στον πίνακα τους μήνες με εβδομάδες. Επομένως α) 1 άτομο, εργάζεται 52 εβδομάδες από τις 52 εβδομάδες του έτους, 4 ημέρες την κάθε εβδομάδα, 4 ώρες κάθε 8ωρο β) 1 άτομο, εργάζεται 52 εβδομάδες από τις 52 εβδομάδες του έτους, 1 ημέρα την κάθε εβδομάδα, 4 ώρες κάθε 8ωρο ή αλλιώς με πράξεις: α) (1 άτομο) x (52 εβδομάδες / 52 εβδομάδες ) x (4 ημέρες την εβδομάδα / 1 εβδομάδα) x (4 ώρες / 8 ώρες) = 2 β) (1 άτομο) x (52 εβδομάδες / 52 εβδομάδες) x (1 φορά / 1 εβδομάδα) x (4 ώρες / 8 ώρες) = 0,5 Σύνολο 3 άτομα. Νομίζω ότι έτσι βγαίνει. Σκέψου το, πιστεύω ότι είναι σωστό.
 7. Σας ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά είχα κολλήσει.
 8. Ελευθερος επαγγελματίας μηχανικός, τι συμπληρώνει ως ποσά στο ενεργητικό στην πρώτη σελίδα του Ε3, με δεδομένο ότι δεν έχει απαιτήσεις, όλα τα πάγια είναι αποσβεσμένα, έδρα την οικία και έναν επαγγελματικό λογαριασμό από τον οποίο κινείται-χρησιμοποιεί τόσο αναφορικά στα επαγγελματικά του έξοδα όσο και στα προσωπικά του έξοδα (αναφέρομαι έμεσα σην συμπλήρωση του Β.5) είτε μέσω αναλήψεων είτε μέσω απευθείας χρεώσεων, επίσης ως κεφάλαια τι θα βάλει στον πίνακα Β5. Υπόψη ότι είναι πολύ μικρή οντότητα του άρθρου 1 2γ και κατ' επιλογή (έχει αυτή τη δυνατότητα λόγω τύπου οντότητας) δεν συντάσσει ισολογισμό. Ευχαριστώ πολύ.
 9. Όμως οι κωδικοί Ζ190, 290, 390 και 490 είναι κλειδωμένοι. Μόνο σε εμένα συμβαίνει αυτό ?
 10. stamgalaios

  Ε3 2018 ΤΟ ΥΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

  Καλημέρα, από την στιγμή που οι πολύ μικρες οντότητες της 1.2γ δεν συντάσουν ισολογισμό (κατ' επιλογή τους, αφού δίδεται η ευχέρεια αυτή) και άρα τον πίνακα συνοπτικού ισολογισμού Β.5. (όπου υπολογίζεται το ενεργητικό) τι θα γράψουμε στο αντιστοιχο πεδίο του Ε3 ? Είναι υποχρεωτικό να να συμπληρωθούν τα πεδία αυτά ? Δηλαδή αν π.χ. κάποιος μηχανικός της παραπάνω οντότητας που έχει δεν έχει από προηγούμενα έτη πάγια (πληρως αποσβεσμενα) και στο'17 αγόρασε laptop 500€ και το απόσβεσε πλήρως στο '17, και αγορές αναλώσιμων, δεν έχει ούτε απαιτήσεις, παρά μόνο ότι ποσά από εργασίες αυθαιρέτων υπάρχουν ως καταθέσεις στον επαγγελματικό του λογαριασμό και από μετρητά από ενεργειακά πιστοποιητικά τι ποσά θα βάλω ως ενεργητικό ? Ευχαριστώ πολύ.
 11. stamgalaios

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

  Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει το παρακάτω: Η ΔΕΑΦ 1167412 ΕΞ/09-11-2017 αναφέρει "υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους Επαγγελματικό/ούς Λογαριασμό/ούς στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ" και όχι όλους τους λογαριασμούς διαμέσου των οποίων διενεργούνται επαγγελματικές συναλλαγές να δηλώνονται στην πλατφόρμα ως επαγγελματικοί. Αν δηλωθεί κάποιος λογαριασμός ο οποίος στην τράπεζα δεν έχει ανοιχθεί ως "επαγγελματικός λογαριασμός", από φίλο που το έκανε, τον απορρίπτει.
 12. stamgalaios

  ΔΕΗ

  Επίσης απ' ότι είδα στην ΔΕΔΗΕ δεν έχει καταργηθεί το τιμολόγιο και η αντίστοιχη αίτηση για τους Ευάλωτους Καταναλωτές. https://www.deddie.gr/el/upiresies/eualwtoi-pelates Ενώ αντίθετα για το Κοινωνικό Τιμολόγιο έχει καταργηθεί η αίτηση που υπήρχε εκεί και έχει γίνει η ανάλογη παραπομπή στην ΗΔΙΚΑ. https://www.deddie.gr/el/upiresies/koinwniko-oikiako-timologio
 13. Επίσημα σε κάποιο υπουργειακό !! site δεν έχω βρει. Αυτά που έχω βρει, όσο έχω ψάξει, και έχουν αναλυτικά τον έλεγχο που μπορούμε να κάνουμε και είναι νομίζω πολύ πλήρη είναι τα παρακάτω: http://www.eleftherostypos.gr/oikonomia/185972-ta-anadromika-pou-pairnete-me-treis-aitiseis-epistrofes-ano-ton-1800-euro/ http://newpost.gr/oikonomia/645068/pws-mporeite-na-diekdikhsete-ta-nea-anadromika-stis-syntakseis http://www.eleftherostypos.gr/oikonomia/186003-syntazeis-6-vimata-gia-na-parete-piso-ta-xrimata-apo-tis-paranomes-perikopes/
 14. 1) Στο πρώτο συμφωνώ μαζί σας. Αφαιρούνται μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές. ΠΟΛ ΠΟΛ.1097/2015 "Οδηγίες συμπλήρωσης Ε3", σελ.3 "α) Κωδ. 348 Προκειμένου να προκύψει το καθαρό εισόδημα των υπαγόμενων στις διατάξεις της περ. στ' της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013 (φυσικά πρόσωπα που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ενώ αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, φορολογούνται τελικώς ως μισθωτοί) από τα ακαθάριστα έσοδα θα αφαιρούνται μόνο οι δαπάνες των εισφορών σε ταμεία ΟΑΕΕ κλπ. (κωδ. 517) δηλαδή, δεν θα αφαιρούνται οι υπόλοιπες δαπάνες που έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία." 2) Ισχύει όπως το λέτε δηλ. το φορολογικό μπλοκάκι μπορεί να έχει και επαγγελματίες ή/και ιδιώτες με όλες τις άλλες προϋποθέσεις βεβαία. Σχετ. ΠΟΛ: 1109/20-7-2017. Τώρα το αν δέχεται αυτό η δήλωση Ε1 είναι άλλο θέμα, παράτυπο-παράνομο-αυθαίρετο θα έλεγα αν δεν το δέχεται. pol_1097_2015.pdf pol_1109_2017.pdf
×