Jump to content

sarimarina

Silver members
 • Posts

  1,322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by sarimarina

 1. Καλησπέρα σας!

  2 συζυγοι (Αγγλοι) δημιουργουν Κοινωνια Αστικου Δικαιου με σκοπο την ανεγερση και εκμεταλλευση τουριστικου καταλύματος .

  Στο ακινητο συμμετεχουν και οι 2 συζυγοι απο 50% εκαστος.

  27/8/2017 ο συζυγος αποβιωνει.

  Ανοιγει η διαθηκη και οριζεται ως κληρονομος των ελληνικών περιουσιακων στοιχειων η συζυγος και οχι τα τεκνα του, τα οποια κληρονομουν την αγγλικη περιουσία. 

  η διαδικασια ομως του ανοιγματος της διαθηκης και της αποδοχης της κληρονομιας εχει τραβηξει μεχρι σημερα καθως εγιναν καποια λαθη στην αποδοχη και επρεπε να γινουν διορθωσεις.

  Το θεμα ειναι οτι ακομα και σημερα υφισταται το ΑΦΜ της Κοινωνιας  και συνεχιζονται οι εργασιες ανεγερσης.

  Στην ΔΟΥ εχουν πελαγωσει κι αυτοι  και για να ειμαι κι ειλικρινης , και εγω καθως εχουν περασει ηδη 6 μηνες απο τον Θανατο.

  Πειτε μου σας παρακαλω αν γνωριζετε ποια θα επρεπε ή πρεπει να ειναι τα βηματα μας.

  Ευχαριστω

 2. Εκδίδεται τιμολόγιο από τον μισθωτή στο όνομα του εκμισθωτή  και η αξία αυτή εξοφλεί κάποια ενοίκια , οπότε θα εκδοθεί και σχετική εξοφλητική απόδειξη από τον εκμισθωτή .

  Η γραπτή συμφωνία καλώς υπάρχει , αλλά η κατάθεση της στη ΔΟΥ , σημαίνει ότι γίνεται μόνο για το φορολογικό μέρος της συναλλαγής , το οποίο όμως δε νομίζω ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση.

  και σε ποιο τμημα ρε Σωτήρη να καταθέσω το συμφωνητικο?

  αν παει με τα κοινα συμφωνητικα λογικα γινεται ηλεκτρονικη υποβολη

 3. Καλή σας μερα!

   

  Σε περίπτωση που ενοικιαστής αποφασίσει να μεταβιβάσει τον πάγιο εξοπλισμό της επιχείρησης του στον ιδιοκτήτη του ακινήτου που χρησιμοποιουσε ως κατάστημα ωστε να εξοφλήσει οφειλόμενα ενοίκια, με ποια διαδικασία επιτυγχάνεται αυτο?

   

  Με την δικηγόρο εχουμε συνταξει ενα ιδιωτικο συμφωνητικό που περιγράφει τα παραπάνω, και μου ζητάει να το "περάσω" απο ΔΟΥ.

   

  Να το "περασω" απο που ???

   

  Με την δική μου λογική η διαδικασία πρεπει να γίνει αλλιως...

 4. Καλησπέρα.....βοήθεια και παλι!

  (ακόμα και το τμημα εμπορίου μου απάντησε με ύφος Πυθειας......και αυτο το ήξεις αφήξεις....δεν με καλυπτει)

   

  Αγροτικός Συνεταιρισμός μετατρέπεται υποχρεωτικα σε ΑΕΣ ΑΕ με τον Ν 4015/2011.

  Ημερομηνία συνταξης ισολογισμού μετατροπής 31/07/2014.

   

  Λογω 2000 προβλημάτων, η Πραξη Μετατροπής συντάσσεται στις 29/12/2014 και παρά το ατελείωτο και ανελέητο τρεξιμο πρωτοχρονιάτικα......δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία σε ΓΕΜΗ και Τμημα Εμποριου

   

  Αλλα 2000 προβλήματα , μας επιτρέπουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε ΓΕΜΗ και Τμημα Εμπορίου στις 02/03/2015 και με αυτη την ημερομηνία γινεται η αλλαγή στο Μητρώο της ΔΟΥ.

   

  και ερωτω.....

  τις εγγραφές που προκύπτουν απο τον έλεγχο των ορκωτών......με ημερομηνια 31/07/2014 υπενθυμίζω......εγω πότε τις καταχωρώ????

  με 31/7/2014 ?? (εγω εδω κρινω το ορθοτερον)

  με 29/12/2014??

  με 02/03/2015??

   

 5. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 148

  Περί μέτρων προς ενίσχυσιν της Κεφαλαιαγοράς.

   

  (ΦΕΚ Α'173/9.10.1967) Πιό πρόσφατη Κωδικοποίηση με τον νόμο 3460/2006 την 2006-05-30

  ............................

  Αρθρο 3.

  1. Αι ανώνυμοι εταιρείαι υποχρεούνται να διανέμουν εις μετρητά, κατά έτος εις τους μετόχους ποσοστόν τουλάχιστον τριάκοντα πέντε επί τοις εκατόν (35%) επί των καθαρών κερδών, μετά την αφαίρεσαν μόνον του τακτικού αποθεματικού και των κερδών από την εκποίηση μετοχών οι οποίες κατέχονται τουλάχιστον από δεκαετίας και αντιπροσωπεύουν συμμετοχήν ανωτέρω του 20% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου θυγατρικής των εταιρείας, εφ' όσον το κατά το παρόν άρθρο διανεμητέον τμήμα κερδών είναι μεγαλύτερων από το προκύπτον εκ της εφαρμογής της διατάξεως της περιπτώσεως (β) της παραγράφου 2 του άρθρου 45 του ν. 2190/ 1920 «περί Ανωνύμων Εταιρειών», ως ούτως εκωδικοποιήθη δια του β.δ. 174/1963 «περί κωδικοποιήσεως των διατάξεων του ν. 2190/1920» και ισχύει. Η παρούσα διάταξη ισχύει για ισολογισμούς οι οποίοι κλείνουν από 31.12.1999 και εφεξής.

  Το καθαρό κέρδος που απομένει από την αποτίμηση χρηματοπιστωτικών μέσων στην εύλογη αξία τους μετά την αφαίρεση των ζημιών από την ίδια αιτία δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του υποχρεωτικού μερίσματος που προβλέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία.

  2. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου δεν εφαρμόζονται αν η γενική συνέλευση των μετόχων με πλειοψηφία τουλάχιστον εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου αποφασίσει αυτό. Στην περίπτωση αυτήν, το μη διανεμόμενο μέρισμα μέχρι τουλάχιστον ποσοστού τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) επί των καθαρών κερδών, που προβλέπεται από την προηγούμενη παράγραφο, μεταφέρεται στα βιβλία της εταιρίας σε ειδικό λογαριασμό αποθεματικού προς κεφαλαιοποίηση. Το αποθεματικό αυτό υποχρεούται η ανώνυμη εταιρία εντός τετραετίας από το χρόνο του σχηματισμού του να κεφαλαιοποιήσει, με έκδοση νέων μετοχών που παραδίδει δωρεάν στους δικαιούχους μετόχους.

  3. Οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 δεν εφαρμόζονται εφόσον το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση με πλειοψηφία εβδομήντα τοις εκατό (70%) τουλάχιστον του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου.

  4. Αί διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται έπί τών διανεμομένων κερδών τών προερχομένων έξ ισολογισμών εγκρινομένων ύπό της Γενικής Συνελεύσεως τών μετόχων άπό της ενάρξεως ισχύος του παρόντος Νόμου και εφεξής.

  ευχαριστώ, Anast!!

 6. ιδιοκτητες μερους αγροτεμαχιου , το οποιο οικειοθελώς δεν εκμεταλλεύεται και δεν εχει κανενα εισοδημα απο αυτο, ηταν υποχρεωτική η υποβολή του Ε1 για τα οικονομικα έτη 2012-2013?

   

  διαβαζω τον ΚΦΕ αλλά παντού αναφέρει "ανεξαρτήτως  υψους καθαρου γεωργικιύ εισοδήματος".......ενω εγω αναφερομαι σε μη υπαρξη!

  πως το αντιμετωπιζω?

 7. Καλημέρα σας!

   

  Πριν απο λιγο καιρό ηρθαν στο γραφείο μου οι κοινωνοι μιας ΚΑΔ για να τους αναλάβω!

  αντικειμενο δραστηριοτητας εκμεταλλευση Ξενοδοχειου.

  Τα τελευταια 2 χρονια η ΚΑΔ δεν λειτουργει αλλά εχει εκμισθωθει το ακινητο και ο εξοπλισμός σε μια αλλη εταιρεια!

  ο λόγος που με επισκεφθηκαν ειναι γιατι τους φανηκε υπερογκη η φορολογια τους περυσι!

  Στα αρχεία της ΚΑΔ βρηκα ενα μισθωτηριο στο υπηρχε λεπτομερής αναγραφή του ακινητου και του καθε αντικειμένου επι των δωματιων συνολικης αξιας 50.000 ευρω συν χαρτοσημο.

  φορος λοιπον 13000 συν προκαταβολη 7000.....20000 το συνολον!

   

  η διαφωνια η δικη μου ειναι η εξης

  α)το ακινητο ανηκει στους κοινωνους και οχι στην κοινωνια

  β)η εκμισθωση του εξοπλισμου υποκειται σε ΦΠΑ

   

  κατα την γνωμη μου θα επρεπε να υπηρχε διακριση της αξιας του ενοικιου για το ακινητο και της αξιας του εξοπλισμου .Για μεν το ακινητο τα μισθωματα να βαραινουν τους κοινωνους  ή εφόσον θελουν να βαραίνει την κοινωνια ΚΑΔ θα πρεπει οπως και να εχει η ΚΑΔ να καταχωρει στα εξοδα της τεκμαρτό ενοικιο προς τους εταίρους  και οσον αφορα στον εξοπλισμό να εκδιδεται ΤΠΥ με ΦΠΑ αποκλειστικα απο την ΚΑΔ.

   

  Ποια η γνωμη σας?

   

 8. Κανω μετατροπης μιας Ενωσης Αγροτικων Συνεταιρισμών σε ΑΕΣ. Εχουν ολοκληρωσει την εκθεση οι Ορκωτοι και εχουν προσδιορισθει υπεραξια ακινητων. Θελουμε να προσδιορισουμε το νεο κεφαλαιο της ΑΕ και βασει νομου η υπεραξια δεν κεφαλαιοποιειται. Θα κεφαλαιοποιησω το Υπολοιπο εις Νεο και με απασχολει το τι θα κανω με τα διαφορα αφορολογητα αποθεματικα (τακτικο, εκτακτο, ειδικων διαταξεων νομων κλπ)που εχουν σχηματιστει ολα αυτα τα χρονια! υπαρχει καποιο που δεν επιτρεπεται να κεφαλαιοποιηθει?

 9. σε Αρχικη Εκπροθεσμη μηδενικη δηλωση οικ ετους 2014 εφαρμοζονται τα προστιμα του 4174 δηλαδη 100 ευρω.
  Αν προβουμε σε τροποποιητικη-συμπληρωματικη  δηλωσης με μετατροπη της σε χρεωστική......θα μας επιβληθει και το αυτοτελες προστιμο και η προσαυξηση της τροποποιητικης?

 10. Καλησπέρα και καλη χρονια!

   

  ΕΠΕ λυεται με συμβολαιογραφικη πραξη τον 12/1997 αλλα τωρα ανακαλύπτουν οτι η διαδικασια σταματησε εκει!! Δεν εγινε καταθεση σε Επιμελητηριο.....Πρωτοδικειο......ΦΕΚ!

   

  Το γεγονος οτι εχουμε αριθμο συμβολαιου με ημερομηνια 1997.....βοηθαει πουθενα??

 11. συγνωμη ρε παληκαρια!!για να μην διαβαζω 61 σελιδες....μπορει καποιος να μου πει σε ποιο post θα βρω τα στοιχεια των ξενοδοχειων γιατι δεν εχω κανει τιποτα ως τωρα??

   

   

  επισης να εχετε στο μυαλο σας οτι μαζι μας θα ταξιδευει και ενα βρεφος 7,5-8 μηνων οποτε να υπαρχουν τιποτα στασεις του λεωφορειο για ξεχεσμα, ταισμα κλπ!!

  (το δευτερο βεβαια μπορει να παρακαμφθει.....διοτι προς τερψην του αρρενος πληθυσμου....θηλάζω!!!) <_<

 12. Επείδη έζησα από μέσα και τις 2 γέννες (παρότι δειλός ήμουν και στα 2 μέσα, πιο μέσα δε πάει) είναι μια καταπληκτική εμπειρία , με ανάμικτα συναισθήματα σε υπερθετικό βαθμό και σου εύχομαι να τη ζήσεις στιγμή προς στιγμή , οι πόνοι είναι στο πρόγραμμα , αλλά μετά πραγματικά τα ξεχνάς όλα ....

   

  Με το καλό να έρθει .....

   

  Και όπως είπαν παραπάνω , μη ξεχάσεις και το Α21 ......

   

  ΥΓ Τελικά οι λογστές είμαστε άλλοι άνθρωποι ... Τα προλαβαίνουμε όλα .... Και δουλείες σε τρελά ωράρια και οικογένεια !!! Κανονικά έπρεπε να μας πληρωνουν να διδάσκουμε πως τα καταφέρνουμε .....

  ειμαστε εξοικειωμενοι με τα γ@μησια παντός τύπου!!

 13. προσφατα απέκτησα κι εγω ενα τετοιο ελαττωματικο μοντέλο (τα αγορια απο κατασκευης ειναι ελαττωματικα) κι ο κοσμος μου εγινε μαγικος!!  σου ευχομαι οτι καλύτερο....μια τελειομηνη κύηση....μια καλή γέννα ...και το κυριοτερο ενα γερό παιδι!!  :D  :D

 14. ρε παιδια το θεμα μου ειναι να του δωσω καμια διαταξη....καμια αποφαση...κατι να διαβασει να ξεστραβωθει!! στην συγκεκριμενη περιπτωση....τα ευκόλως εννοοουμενα....δεν νοουνται!!

×
×
 • Create New...