Jump to content

Annushka

simple Members
 • Posts

  198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Annushka

 1. Σωστά, οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών στο Ε3 και μόνο.
 2. Σύμφωνα με τηλεφωνική απάντηση απο ΔΟΥ, δεν προσκομίζεται βεβαίωση ασφάλισης απο φορέα. Δεν ξέρω γιατί και δεν ξέρω και πως τεκμηριώνεται το παραπάνω.
 3. Αν θυμάμαι καλά, οι επιδοτήσεις πέρσι μέχρι το ποσό των 12.000€ ήταν αφορολόγητες. Το υπερβάλλον έπρεπε να περαστεί στο Ε3 και να φορολογηθεί σαν αγροτ. δραστηριότητα. Το ποσό μέχρι τις 12.000€ δύναται να καλύψει τεκμήρια. Δεν έχω ασχοληθεί ακόμη αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι για την φορολόγηση των αγροτών σε σχέση με πέρσι. Του χρόνου έχουμε αλλαγές. Αν θέλεις γράψε τα νούμερα για να το δούμε.
 4. Διάλογος με γιατρό: ...... Γιατρός: - Είναι πολλά τα λεφτά που ζητάς. Αν είναι να κλειστώ τρεις μέρες στο γραφείο μου και θα το κάνω μόνος μου. Εγώ: - Μπορείτε να προσπαθήσετε. Γιατρός: - Δηλαδή εσείς για τρεις μέρες δουλειάς χρεώνεται τέτοια ποσά; Έχετε θησαυρίσει. Εγώ: - Και εσείς γιατρέ, για μια εξέταση 10 λεπτών χρεώνεται 50€. Γιατρός: - Εμείς σπουδάζουμε τόσα χρόνια...... (ο παραπάνω διάλογος είναι πραγματικός)
 5. Με μπερδεύεις και είμαι ήδη μπερδεμένη . Αν δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στην πρόταση, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Πάντως, σε σεμινάριο του φορέα,αποσυνδέθηκαν οι δηλώσεις απο την υποβολή. Συγκεκριμένα, ο εισηγητής ανέφερε οτι μπορούμε να βάλουμε τα αντίστοιχα ποσά και αυτοί έτσι και αλλιώς θα τα ζητήσουν αργότερα. Όπως πάντα, όλα οργανωμένα.....
 6. Αν έχεις χρόνο, μπορείς να με παραπέμψεις στην σελ. της πρόσκλησης για αυτό που γράφεις. Πάγιο αξίας μικρότερης των 1500€ μπορεί να αποσβεστεί πλήρως το έτος κτήσης. Αν προσκομιστεί το τιμολόγιο για αγορά παγίου κάτω των 1500€ θα πρέπει να γίνει πρώτα η απόσβεση και μετά να πληρωθεί; Μπορεί να μου ξέφυγε και να μην το έχω προσέξει.
 7. Στην 8 αν είναι πάνω απο 1500€/τμχ. Κάτω αυτού του ποσού, στην 7.
 8. Η τηλεφωνική απάντηση απο τον φορέα ήταν οτι αν η επιχείρηση είχε οικονομική ωφέλεια μέσω προγράμματος τότε είναι εκτός. Στην ερώτηση 79, αν η επιχείρηση είχε απασχολήσει προσωπικό μέσω του προγράμματος που αναφέρεται στην 1η παράγραφο, τότε είναι οκ γιατι είναι πρόγραμμα κατάρτισης. Αν όμως είχε συνεχίσει και με το πρόγραμμα της 2ης παραγράφου τότε είναι εκτός. Το γράφει και ο συνάδελφος PARALOGISTIKA λίγο πιο πάνω.
 9. Το γράφει στην πρόσκληση σελ. 15 και 16 στις υποσημειώσεις.
 10. Δείτε αν θέλετε τις συχνές ερωτήσεις απαντήσεις το νουμ. 79.
 11. Αναφέρεται σε αποσβέσεις γιατι αφορά πάγια με αξία κάτω απο 1500€ που μπορούν να αποσβεστούν εξ' ολοκλήρου. Αν έχει μεγαλύτερη αξία, τότε πάει στις δαπάνες εξοπλισμού. Αυτό που δεν έχω καταλάβει, και απάντηση δεν πήρα απο τον φορέα είναι ποιος ο λόγος ύπαρξης του παραρτήματος 9 για τις προβληματικές επιχ, στο πρόγραμμα των πτυχιούχων. Η βιωσιμότητα της επιχείρησης δεν βαθμολογείται ούτε είναι κριτήριο. Στην πρόσκληση αναφέρει ως κριτήριο βαθμολογίας το ατομικό/ οικογενειακό εισόδημα.Η βιωσιμότητα δεν καταλαβαίνω που κολλάει. Αν κάποιος το έχει ξεκαθαρίσει, ας με διαφωτίσει.
 12. Ναι, μη σε μπερδεύει που γράφει για ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν εννοεί τα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα.
 13. Όχι και όχι. Είναι αγρότης ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, δεν χρεώνει φπα στις πωλήσεις του.
 14. Είναι ξεκάθαρο το χρονικό διάστημα που θα έπρεπε να έχει γίνει η πρόσληψη. Απο 01/01/2015 - 31/08/2015. Ούτε πριν απο αυτό, ούτε και μετά.
 15. Δεν ισχύει το υπογραμμισμένο. Δεν υπάρχει αυτή η υποχρέωση. Χωρίς να μπορώ να το στηρίξω κάπου και επειδή το θέμα είναι αρκετά μπερδεμένο, εγγραφή ως αγρότες ειδικού καθεστώτος κάνουν όσοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είτε θέλουν να ασχοληθούν με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (με εγγραφή στον ΟΓΑ, με δηλώσεις ΟΣΔΕ, κοκ). Ιδιώτης που απλά πουλάει την παραγωγή του δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης.
 16. Νομίζω οτι γενικά είναι μπερδεμένη η κατάσταση με τους αγρότες. Μια λύση είναι να κάνει έναρξη ως αγρότης ειδικού καθεστώτος και να λαμβάνει τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων απο τους εμπόρους . Αυτό θα πρέπει να το κάνει και αν παίρνει επιδοτήσεις απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αν είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ. Απο την άλλη, ο έμπορος έχει την δυνατότητα να εκδώσει τιμολόγιο αγοράς απο ιδιώτη και δεν νομίζω πως θεωρείται αγρότης κάποιος που έχει ένα ελαιώνα και πουλάει το λάδι που παράγει.
 17. Εννοείς οτι δεν είναι ούτε στο ειδικό καθεστώς, σωστά; Υπάρχει το ενδεχόμενο το όριο πωλήσεων να μειωθεί και να πάει στα 5.000€ για το 2015 και πάνω απο αυτό να πρέπει να κάνει μετάταξη στο κανονικό καθεστώς,
 18. http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=616&Itemid=772&lang=el Ελπίζω να βοηθήσει.
 19. Πρέπει να υποβληθεί νέο μισθωτήριο. Στην σελίδα υπάρχουν οδηγίες που θα σε βοηθήσουν.
 20. Τροποποιητικές δεν δέχονται. Συμπληρωματικές δέχονται;
 21. 'Αρα η σύζυγος είναι η αρχηγός της αγροτικής εκμετάλλευσης και θα πρέπει και ο σύζυγος να δικαιούται σύνταξη. Η σύζυγος δεν είναι ασφαλισμένη στον ΟΓΑ;
×
×
 • Create New...