Jump to content

ΚΩΣΤΗΣ

simple Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

About ΚΩΣΤΗΣ

 • Rank
  ΙΝΔΙΑΝΟΣ
 • Birthday 08/29/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Αθήνα
 • Interests
  Λήμνος!!

Recent Profile Visitors

1,997 profile views
 1. Η Υ/Δ στο ΕΡΓΑΝΗ, καθώς και το ΦΕΚ, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, γιατί αναφέρουν ως προϋπόθεση, την αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας?? Μια πληττόμενη επιχείρηση δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί??
 2. Δεν ξέρω πια τι νιώθω....., Στεναχώρια, Απογοήτευση, Οργή??? Δεν γίνεται σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει, οι υγιείς επιχειρήσεις παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν, να βρισκόμαστε υπόλογοι, διότι κάποιοι λειτουργούν ελαφρά τη καρδία!!! - Δεν γίνεται να ανακοινώνεις μόνο 5.000 θέσεις και να λες όποιος καταφέρει να τα βγάλει πέρα με ένα δυσλειτουργικό σύστημα θα είναι στους δικαιούχους!!! Άσε το σύστημα ανοιχτό για μια εβδομάδα και μετά κάνε δημόσια ανοιχτή κλήρωση!!! Τόσο απλά και καθαρά!!! - Δεν γίνεται να έχεις μια εφαρμογή χωρίς οδηγίες χρήσης!!! (Η εγκύκλιος δεν είναι εγ
 3. Μετά από πολλή αναζήτηση και αρκετά τηλέφωνα, κατάφερα να επικοινωνήσω με μια εξυπηρετική κυρία, η οποία μου ανέφερε ότι όντως το ΤΑΥΤΕΚΩ δεν έχει περάσει τα ποσά στο Ε1. Ωστόσο επειδή συγχωνεύθηκε με το ΙΚΑ δεν υπάρχει κάποιος να μπορεί να απαντήσει γιατί δεν περάστηκαν ή αν θα περαστούν. Οπότε 343 και η δήλωση για έλεγχο!!! Έλεος!!!
 4. Καλησπέρα, Αποδοχές ασθενείας από ΤΑΥΤΕΚΩ, σε εργαζόμενο, δεν εμφανίζονται στο Ε1. Η βεβαίωση αποδοχών, έχει δοθεί σε έντυπη μορφή, και περιλαμβάνει αναλογούν και παρακρατηθέν φόρο. Θα δηλωθεί με το χέρι στους κωδ. 343, 345, 347 ή υπάρχει περίπτωση να μην έχει ενημερωθεί το ΤΑΧΙS ακόμη (αν και δεν το νομίζω)? Αν έχει τύχει σε κάποιον τέτοια περίπτωση, ας δώσει τα φώτα του!!
 5. Ειλικρινά ρε παιδιά, για όλους εμάς που δεν είμαστε μέλη του ΟΕΕ αξίζει να εγγραφούμε στο ΕΤΑΟ? Βλέποντας το από τη σκοπιά ενός αποταμιευτικού προγράμματος που παρέχει και τις ανάλογες φοροελαφρύνσεις.
 6. Καλησπέρα, έχω το εξής ερώτημα: Αν καθυστερήσεις να πληρώσεις την εισφορά στο ΙΚΑ ενός μήνα, για τον πρώτο μήνα το ποσοστό της προσαύξησης είναι 3%. Αν τον επόμενο μήνα πληρώσεις το ποσό των εισφορών χωρίς την προσαύξηση του 3%, στον έλεγχο (όταν γίνει) θα σου υπολογίσουν μόνο το 3% ή θα υπολογίζουν και 1,5% μέχρι το μήνα όπου θα βεβαιωθεί η παράβαση? Π.χ. Εισφορές Μαϊου 2007 1000,00 € Πληρωμή 31/07/07 Στον έλεγχο θα σου καταλογίσουν 30,00 € πρόστιμο ή θα υπολογίσουν και 1,5% για κάθε μήνα μέχρι τον έλεγχο? Ευχαριστώ.
 7. Να ρωτήσω κάτι άσχετο? Υπάρχει δυνατότητα άτομα τα οποία έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις με το σύστημα των Δεσμών, να μπορούν να ξανδώσουν τώρα? Με ποιό τρόπο? Γνωρίζει κανείς? Και ποιά είναι η διαδικασία?
 8. Στον ΟΑΕΔ το πιθανότερο είναι να μην στο ζητήσουν. Στην Επιθεώρηση εργασίας όμως θα σου ζητήσουν να συμπληρώσεις το έντυπο "Δήλωση εργοδότη για πρόσληψη κοινοτικού εργαζομένου" (σε 5 αντίγραφα), χωρίς απαραίτητα να σου ζητηθεί είτε άδεια διαμονής είτε άδεια εργασίας.
 9. Και τι γίνεται στην περίπτωση που ενώ υπάρχει σύμβαση για ωράριο 09:00-17:00 ο εργοδότης σε υποχρεώνει να εργαστείς 08:00-18:00? Έχει τη δυνατότητα να σου επιβάλλει κυρώσεις αν προσέρχεσαι στην εργασία σου 08:30? Έχουμε ξεφύγει εντελώς. Όσο περνάει ο καιρός τόσο πυκνώνουν οι συζητήσεις για επιβολή κυρώσεων σε εργαζομένους και γενικότερα για τρόπους με τους οποίους οι εργοδότες θα καταφέρουν να πετύχουν αυτό που θέλουν ενάντια στον εργαζόμενο με το λιγότερο κόστος. Μέχρι και βασιλικά διατάγματα του 1920!!! έχουν επανέλθει στο προσκήνιο τελευταία. Κανείς όμως δε λέει για όλες εκείνες τις ατελε
 10. Καλημέρα, Αμοιβή διαχειριστού ΕΠΕ 1000,00 ΤΕΒΕ 300,00 Θα υπολογιστεί χαρτόσημο 1,2% στα 1000,00? και μετά από την αφαίρεση του ΤΕΒΕ και του χαρτοσήμου θα επιβληθεί ο ανάλογοσ φόρος? Υπολογίζουμε χαρτόσημο 1,2% στις αμοιβές διαχειστών ΕΠΕ, οι οποίες θεωρούντια εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 11. Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Απ΄ότι βλέπω μπλέκεται αρκετά η υπόθεση οπότε μάλλον θα τον παραπέμψω σε κάποιο δικηγόρο. Ωστώσο, ένα βιβλίο για τέτοια θέματα είναι καλό να διαβαστεί και ας είναι αχρείαστο.
 12. Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο για θέματα διακοπής-λύσης επιχειρήσεων (ΟΕ,ΕΕ,Ατομικής) και σχετικό με διαδικασία πτωχεύσεων. Ευχαριστώ
 13. Η υποβολή των εκπρόθεσμων δηλώσεων επισύρει και τα ανάλογα πρόστιμα, έτσι δεν είναι;Τα οποία και θα πρέπει να καταβληθούν με την υποβολή. Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα είναι μέχρι την ημερομηνία διακοπής που θα δηλωθεί; Μήπως τελικά βρεθεί σε δυσμενέστερη θέση; Γιατί δεν τίθεται θέμα συνταξιοδότησης; Σύμφωνα με κάποια εγκύκλιο,λαμβάνει σύνταξη απο ΤΕΒΕ και του παρακρατείται ένα ποσό για την αποπληρωμή της οφειλής. Ευχαριστώ
 14. Έαν γίνει εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών, π.χ. αν γίνει διακοπή με 2000 οι εισφορές που έχουν λογιστεί από το ΤΕΒΕ καθώς και οι υποχρεώσεις για υποβολή δηλώσεων εως σήμερα,αναστέλλονται και οφείλει εως το 2000?
×
×
 • Create New...