Jump to content

bnpwm2008

simple Members
 • Posts

  343
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bnpwm2008

 1. Καλημέρα, Για ΑΜΟΕ έβγαλα κωδικούς πρόσβασης μέσω ΙΚΑ και μπορώ να υποβάλλω ΑΠΔ. Το θέμα είναι ότι όταν προσπαθώ να μπω στο Εργάνη με τους κωδικούς για να υποβάλλω Ε12 μου αναφέρει " Δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημέρωση των στοιχείων Εργοδότη από τα στοιχεία του ΟΠΣ ΙΚΑ''. Έχει τύχει σε άλλον συνάδελφο ή γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω?
 2. ¨Έχεις δίκιο στο Εργάνης είναι δηλωμένο το υποκατάστημα από 10/2006, άρα έχει δηλωθεί και στο ΙΚΑ. Οι προσλήψεις που γίνονται είναι σωστά δηλωμένες βάσει με την εργασία που παρέχει ο κάθε υπάλληλος, στο κεντρικό ή το υποκατάστημα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου.
 3. Συνάδελφοι καλημέρα, Σε πελάτη που έχω 3 συνεχόμενα έτη έχει κεντρικό και υποκατάστημα και μισθοδοτεί προσωπικό από το 2004. Όταν ανέλαβα την μισθοδοσία του ο ΚΑΔ ΙΚΑ που είδα από τις ΑΠΔ του προηγούμενου λογιστή ήταν ο 5131- (Χονδρικό εμπόριο φρούτων λαχανικών, προϊόντων κρέατος, ψάρια) και αυτόν συνέχισα να βάζω στις ΑΠΔ που έστελνα. Το υποκατάστημα έχει έναρξη στην εφορία το 2006 και από το 2014 έχω προσωπικό σε αυτό. Σε συνομιλία που είχα σήμερα με το ΙΚΑ για μια άλλη υπόθεση του ζήτησα να μου πει προς επιβεβαιώσει τους ΚΑΔ του πελάτη. Ο ΚΑΔ λοιπόν που έιναι δηλωμένος στο ΙΚΑ είναι ο 5134 και μου είπε ότι δεν υπάρχει δήλωση στο ΙΚΑ για την έναρξη του υποκαταστήματος. Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση?
 4. Συνάδελφοι, Υπάλληλος προσλήφθηκε τον Οκτωβριο του 2010 και από Ιανουάριο 2017 έως τον Ιούνιο του 2017 πρέπει να κάνει την στρατιωτική του θητεία. Μπορείτε να με βοηθήσετε πως θα πρέπει να χειριστώ το θέμα? Θα πρέπει μισθωτός να υπογράψει οικειοθελής αποχώρηση και να επαναπροσληφθεί από την επιχείρηση μετά το πέρας της θητεία του? Θα πρέπει να τον βάλω σε άδεια άνευ αποδοχών για το διάστημα της στρατιωτικής του θητείας? Τι γίνεται με την προϋπηρεσία που έχει αποκτήσει από το 2010 έως και σήμερα σε περίπτωση που επαναπροσληφθεί από την επιχείρηση και τελικά τον απολύσει? Την χάνει ή όχι? Ευχαριστώ
 5. Συνάδελφοι, Δευτέρα πρωί είναι ακόμη και παραθέτω μια απορία που είχα το Σαββατοκύριακο. Εμείς οι λογιστές, αλλά και οι λογιστές που είναι και ασφαλιστικοί σύμβουλοι, δικαιούμαστε να έχουμε επαγγελματικό αυτοκίνητο? 'Η γνωρίζετε αν η άδεια του ΙΧ επιβατικού μπορεί να γίνει επαγγελματική? Ευχαριστώ
 6. Υπάλληλος έχει πλήρη απασχόληση για το διάστημα 01/01/2016-31/03/2016 με αποδοχές 586,08€ και από 1/4/2016 σύμβαση μερικής απασχόλησης (4ωρο) και μηνιαίες αποδοχές 309,45€. Το δώρο Πάσχα πως υπολογίζεται? 586,08 Χ 3 μήνες + 309,45 Χ 1 μήνα= 2 067,69 /4 /2 = 258,46?
 7. Καλημέρα, Υπόχρεος σε περιοδική ΦΠΑ παρέχει και ασφαλιστικές υπηρεσίες ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Η εκκαθάριση που έλαβε για το 2015, μήπως μπορείτε να μου πείτε αν μπαίνει στην περιοδική ΦΠΑ του 4ου τριμήνου 2015 στον κωδικό 310? Ευχαριστώ
 8. Σε ευχαριστώ boster (είμαστε και κοντοχωριανοί)....αλλά πες μου, τι μπορώ να ζητήσω ως δίκαιη αμοιβή!!
 9. Συνάδελφοι μια βοήθεια, ΙΜΕ με τρία αυτοκίνητα και έναν ιδιοκτήτη για κάθε αυτοκίνητο, τι αμοιβή πιστεύετε ότι θα έπρεπε να ζητήσω?
 10. Συνάδελφοι, Έστειλα την ΑΠΔ Νοεμβρίου μιας επιχείρησης για την οποία έχω εφαρμόσει την επιδότηση εργατικής εισφοράς. Η ΑΠΔ που μου βγήκε είναι με το σύνολο εισφορών. Εγώ θα πληρώσω το ποσό το σύνολο των εισφορών Νοεμβρίου μείον το ποσό της επιδότησης εργατικής εισφοράς? Και στα βιβλία μου θα καταχωρήσω το ποσό των εισφορών που θα καταβάλλω? Ευχαριστώ
 11. Καλημέρα, Σε συνέχεια της δημοσίευση του κόμβου για την επιδότηση εργατικής εισφοράς του 2837/2000, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής - για υπαλλήλους που είναι με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ μπορεί να ισχύσει η επιδότηση της εργατικής εισφοράς του ΙΚΑ?. Η επιδότηση που αναφέρομαι είναι αυτή της πρόσληψης ανέργων 25-66 που ο εργοδότης επιδοτείται με 18€ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες εργασίας το μήνα - υπάλληλος του οποίου οι βασικές αποδοχές υπολογίζονται ακόμη με την ΣΣΕ Προσωπικού γραφείου μπορεί να λάβει την αντίστοιχή επιδότηση? Η θα πρέπει να υπολογίζω τις αποδοχές του με την ΕΓΣΣΕ? Ευχαριστώ
 12. Συνάδελφοι, Έχω μια επιχείρηση, super market και αποθήκη, που απασχολεί συνολικά 8 άτομα εκ των οποίων 4 πωλήτριες και 4 διανομείς προϊόντων. Μέχρι σήμερα τεχνικός ασφαλείας είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Έχει αλλάξει κάτι ως προς την υποχρέωση να είναι τεχνικός ασφαλείας ο ίδιος ή κάποιος εξωτερικός πιστοποιημένος τεχνικός ασφαλείας?
 13. Σε συνέχεια του παραπάνω ερωτήματος η προς ασφάλιση υπάλληλος είναι μητέρα μετόχου ΟΕ και θα εργαστεί στην επιχείρησή του. Μπορώ να την βάλω π.χ. 4ωρο ή λόγω βαθμού συγγένειας θα πρέπει να έχει πλήρες ωράριο?
 14. Να ρωτήσω κάτι σχετικά με τα έξοδα των αγροτών. Τις αγορές που κάνουν οι αγρότες (π.χ. λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα,...) στο Ε3 τις περνάτε ως αγορές α' και β' υλών (235) ή ως διάφορα έξοδα (536)?
 15. Συμφωνώ με την Μαρία. Και άλλωστε όσοι είναι ιδιώτες αγρότες (99999998) δεν τους αφήνει να στείλουν ΜΥΦ...
 16. Καλημέρα, Το προσωπικό κουζίνας που εργάζεται σε επιχείρηση καφέ-εστιατόριο πρέπει να εργάζεται οπωσδήποτε 8ωρο ή μπορεί να απασχολείται και 4ωρο?
 17. Μαρία μου, Εγώ στέλνω μόνο τα έξοδα, όπως λένε και οι σχετικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί. 'Οσο για τις διαφορές, θα υπάρχουν ουκ ολίγες. Π.χ. η Γαία Επιχειρείν αν προσέξεις κόβει τιμολόγια παροχής σε όλους, κανονικού, ειδικού και ιδιώτες αγρότες. Οπότε πάρε και κατάλαβε...
 18. Στην ΔΟΥ μου ζητάνε τιμολόγιο πώλησης για να τον βάλουν στο ειδικό καθεστώς. Αν έχεις την ΠΟΛ διαθέσιμη πες μου την για να τους την δείξω..
 19. Σωστά δεν στέλνουν για έσοδα, πρέπει όμως να στείλουν έξοδα και αυτός έχει τιμολόγια εξόδων!! Θα πάω από εφορία μπας και μπορέσω να τον βάλω στο ειδικό με 31/12/14...
 20. Καλημέρα συνάδελφοι, Μόλις μου έφερε πελάτης τα χαρτιά του που πήρε επιδότηση ως για νέος αγρότης το 2014 , εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ, τιμολόγιο ενιαίας ενίσχυσης και κάποιες αποδείξεις από ζωοτροφές. Το θέμα μου είναι ότι δεν έχει κάνει έναρξη στο μητρώο ως αγρότης ειδικού καθεστώτος. Στο Ε3 τι ΚΑΔ να δηλώσω? 10000000 ή 999999998? Και πως θα γίνει η διασταύρωση ΜΥΦ αφού λογικά δεν θα με αφήνει το σύστημα να στείλω συγκεντρωτικές τιμολογίων?
 21. Μαρία μου, ξέρω ότι στο 659 στο Ε1 μπαίνουν μόνο οι επιδοτήσεις (ενιαία ενίσχυση) αλλά έχω την εντύπωση ότι μπαίνουν και τα ποσά που λαμβάνουν οι νέοι αγρότες, και αυτή ενίσχυση είναι. Κάνω λάθος???
 22. Νέος αγρότης ειδικού καθεστώτος λαμβάνει επιδότηση για το 2014 -12000€ για εγκατάσταση νέων αγροτών - και 600€ εξισωτική αποζημίωση Τα 12000€ ως νέος αγρότης πηγαίνει μαζί με την εξισωτική στον κωδ. 908 του Ε3? Στον κωδ. 659 του Ε1 μεταφέρουμε το ποσό των 12000€ ή όχι?
 23. Σωστά, για αυτούς έξοδο είναι καθαρή αξία +ΦΠΑ. Άρα στο Ε3 μπαίνει το σύνολο και στην ΜΥΦ καθαρή και ΦΠΑ ξεχωριστά.
×
×
 • Create New...