Jump to content

callistargroup

simple Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

About callistargroup

 • Birthday 04/27/1969

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.callistar.group
 • Skype
  callistargroup

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Drobeta Turnu Severin, Romania

Recent Profile Visitors

2,091 profile views

callistargroup's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Δεν έγινε καμία πρόσκληση και σε κανένα. Υπάρχουν θέματα που ενδιαφέρουν πολλούς και το Taxheaven παρέχει τη δυνατότητα άντλησης πληροφοριών. Εάν εσείς εκτιμάτε ότι εμείς προσκαλούμε κάποιους σε "γκρίζες ζώνες" μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσετε προσεκτικά τις αναρτήσεις μας. Ότι έχουμε γράψει σε σχέση με το φορολογικό καθεστώς στη Ρουμανία είναι απόλυτα ξεκάθαρο και τεκμηριωμένο. Τίποτα λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
 2. Αγαπητέ συνάδελφε ο καθένας κρίνεται στην πράξη βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Τώρα αν "εμείς" πρέπει να αποδείξουμε αν λάμπουμε ή όχι, αυτό το κρίνουν οι πελάτες "μας". Ο πληθυντικός που χρησιμοποιώ αφορά όλους μας!
 3. Όπως ανέφερα και πιο πάνω εμείς ασχολούμαστε μόνο με τη ρουμάνικη φορολογική νομοθεσία. Οι δικοί μας πελάτες θα έχουν όλοι εταιρεία που θα καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας, άμεσες ή έμμεσες και τις κανονικές συνθήκες για να πάρουν το πιστοποιητικό φορολογικού κατοίκου στη Ρουμανία. Μετά παίρνει τη σκυτάλη ο λογιστής του κάθε πελάτη στην Ελλάδα κι εκείνος καθορίζει τι πρέπει να κάνει. Εμείς, όπως προανέφερα, δεν θέλουμε να έχουμε καμία άποψη για την ελληνική νομοθεσία διότι πρακτικά δεν μπορούμε να την παρακολουθήσουμε από 1.000 χλμ μακρυά. Εν κατακλείδι, την ευθύνη θα έχει ο λογιστής στην Ελλάδα που διαθέτει κάθε πελάτης μας.
 4. Αγαπητέ συνάδελφε ο καθένας καθορίζει τη μοίρα του. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να θέτουμε τα ζητήματα ως έχουν χωρίς "να χαϊδεύουμε αυτιά". Συνεπώς ο πελάτης θα αποφασίσει και θα κρίνει αν αυτό που κάνει είναι σωστό σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα που εμείς θα θέσουμε επί τάπητος.
 5. Υποτίθεται ότι κάνουμε ένα εποικοδομητικό διάλογο στα πλαίσια της συναδελφικότητας. Για τα φορολογικά θέματα στην Ελλάδα ούτε μαθήματα θα σας δώσουμε ούτε θα κάνουμε τον έξυπνο και στη τελική φάση η θέση μας απέναντι σε όλους τους πελάτες είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Έχουμε απόλυτη γνώση σε ότι αφορά τη Ρουμανία. Για φορολογικά θέματα στην Ελλάδα δεν θέλουμε να έχουμε καμία άποψη διότι δεν μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε 100%. Βρείτε ένα καλό φοροτεχνικό σύμβουλο να σας καθοδηγήσει. Ελπίζω να σας καλύπτω και να συνεχίζουμε αν θέλετε ένα διάλογο ευπρεπή δίχως "μπηχτές"
 6. Ένας Έλληνας μέτοχος μίας ρουμάνικης εταιρείας, η οποία λειτουργεί κανονικά και με το νόμο, παίρνει το πιστοποιητικό φορολογικού κατοίκου από τη Ρουμάνικη Εφορία, το καταθέτει στη ΔΟΥ που ανήκει και μεταφέρεται στην αντίστοιχη Κατοίκων Εξωτερικού. Εφόσον λοιπόν η διαδικασία αυτή έχει πραγματοποιηθεί δεν υπάρχει κανένα θέμα και αποφεύγει τη διπλή φορολογία.
 7. Γιατί σας φαίνεται στραβά; Αν μία εταιρεία έχει τουλάχιστον 10 τμ γραφείο, επιπλωμένο, με τηλέφωνα, όλα τα βιβλία και στοιχεία διαθέσιμα προς έλεγχο, πρόσβαση σε internet, γραμματειακή υποστήριξη γιατί να είναι αυτό στραβό; Ας φέρω ένα παράδειγμα... είναι μία εταιρεία που κάνει εισαγωγές και εξαγωγές με ένα μοναδικό μέτοχο και διαχειριστή. Με τη σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να κάθεται σε μία καφετέρια όλη μέρα και να κάνει business. Πότε λοιπόν θα θεωρηθεί κανονικός; Αν πληρώνει υπαλλήλους, γραμματείς, υπερσύγχρονα γραφεία 100 τμ κλπ
 8. Γιατί σας φαίνεται στραβά; Αν μία εταιρεία έχει τουλάχιστον 10 τμ γραφείο, επιπλωμένο, με τηλέφωνα, όλα τα βιβλία και στοιχεία διαθέσιμα προς έλεγχο, πρόσβαση σε internet, γραμματειακή υποστήριξη γιατί να είναι αυτό στραβό; Ας φέρω ένα παράδειγμα... είναι μία εταιρεία που κάνει εισαγωγές και εξαγωγές με ένα μοναδικό μέτοχο και διαχειριστή. Με τη σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να κάθεται σε μία καφετέρια όλη μέρα και να κάνει business. Πότε λοιπόν θα θεωρηθεί κανονικός; Αν πληρώνει υπαλλήλους, γραμματείς, υπερσύγχρονα γραφεία 100 τμ κλπ;
 9. δεν υπάρχει καμία υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη είτε για μετόχους είτε για διαχειριστές.
 10. Τη νομιμότητα μίας επιχείρησης στη Ρουμανία την κρίνουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην εν λόγω χώρα κι όχι οι Ελληνικές αρχές. Εάν λοιπόν η εταιρεία πληροί όλες τις προϋποθέσεις που διέπουν το ρουμάνικο Φορολογικό Κώδικα, θα έρθει η Εφορία ή ο ΣΔΟΕ και θα πουν ότι δεν είναι σωστή; Υ.Γ. επειδή μιλήσατε για "εξωστρεφείς επενδυτές" δώστε μία πειστική απάντηση πως μπορεί μία επιχείρηση στην Ελλάδα να επιβιώσει ότι έχει φτάσει να δίνει το 70% σε φόρους, κρυφούς, φανερούς, έμμεσους, άμεσα και επί τα αυτά μέρη;
 11. Προσπαθούμε εδώ και χρόνια, αποκλειστικά μέσω της κοινότητας του Taxheaven, να δώσουμε αναλυτική και έγκυρη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα.
 12. Από το 2003 που ξεκίνησε η επαγγελματική μας δραστηριότητα στη Ρουμανία έχουμε καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να πείσουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν εξωστρέφεια και να κάνουν εξαγωγές στη Ρουμανία. Ήδη από το 2009 δημιουργήσαμε και ειδικό project GRBiz (www.grbiz.eu) για να προσφέρουμε πιο εξειδικευμένη βοήθεια και έχουμε επισκεφθεί πολλά Επιμελητήρια στην Ελλάδα. Αν σήμερα, κάτω από τις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες, ορισμένοι πλέον αναγκάζονται άμεσα ή "έμμεσα" να μεταναστεύσουν, η ευθύνη αφορά εκείνους που παίρνουν τις επώδυνες πολιτικές αποφάσεις.
 13. Από το 2003 έως το 2006 κανείς δεν ήθελε να ακούσει για Ρουμανία. Από το 2007 έως το 2011 άρχισαν περισσότεροι να αναζητούν λύσεις. Από το 2012 έως σήμερα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος αριθμός Ελλήνων επιχειρηματιών που ήθελαν να μεταφερθούν και το έκαναν πράξη. Αν μιλήσουμε για τους τελευταίους είχαν 3 επιλογές. Είτε θα έκλειναν είτε θα έκλεβαν είτε θα έφευγαν. Επέλεξαν να φύγουν για να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους. Γιατί Ρουμανία; Μιλάμε για μία αγορά διπλάσια από την Ελλάδα με 20 εκατομμύρια καταναλωτές οι οποίοι έχουν ως βασική διασκέδαση το shopping. Με λίγους σχετικά κωδικούς προϊόντων και ανάγκη για εισαγωγή προϊόντων. Μία ρουμάνικη οικονομία που τρέχει με τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης, από τους υψηλότερους της Ευρώπης. Μία φορολογική νομοθεσία χωρίς εκπλήξεις, χωρίς ειδικούς ή έξτρα φόρους και με ευνοϊκότερη φορολογία κάθε χρόνο. Ένας λαός που σέβεται τους (καλούς) ξένους και ειδικά τους (καλούς) Έλληνες. Όσοι δεν σεβάστηκαν τη χώρα, έφυγαν βράδυ. Μία χώρα με έναν από τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας στην Ευρώπη. Κλείνω λοιπόν τα "γιατί"... αν και μπορώ να παραθέσω κατεβατά ολόκληρα. Δημιουργήσαμε υποκαταστήματα τραπεζών, αναδιοργανώσαμε βιομηχανίες για την εξοικονόμηση πόρων, είμαστε οι μοναδικοί που καταφέραμε να έχουμε ελληνική βιοτεχνία στο ρουμάνικο "άρθρο 44" χωρίς να πληρώσει 8 μηνιαίες δόσεις αντίθετα από το νόμο και χωρίς να χάσει τη ρύθμιση, έχουμε δημιουργήσει πάνω από 2.000 μελέτες για τη ρουμάνικη αγορά κι έχουμε βοηθήσει στην "στοχευμένη" εισαγωγή ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών. Και για όλα αυτά ούτε μας ζήτησαν ένα ευρώ ούτε δώσαμε ένα ευρώ.
 14. Καταρχήν η διαδικασία ίδρυσης εταιρείας στη Ρουμανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με δικηγόρους. Είναι καθαρά φοροτεχνική υπόθεση. Τώρα στο θέμα Μάλτα ή Ρουμανία η απάντηση είναι απλή... Αν προκύψει ένα θέμα με την εταιρεία, ποιος πάει Μάλτα να δει τι γίνεται; Στη Ρουμανία είσαστε σε λίγες ώρες είτε αεροπορικώς είτε οδικώς. Επίσης επειδή έχουμε ιδρύσει εκατοντάδες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων διαπιστώσαμε ότι το φορολογικό αλλά και το επιχειρηματικό περιβάλλον εδώ στη Ρουμανία είναι σκάλες ανώτερο.
×
×
 • Create New...