Jump to content

floydpink

simple Members
 • Content Count

  358
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Reputation Activity

 1. Like
  floydpink reacted to 125883623 in Διαγραφή   
  Βασικα καλησπέρα σας.
 2. Upvote
  floydpink reacted to PROAKIS in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΔ 15/5/2020   
  το σωστό παιδιά (όχι ότι είναι λάθος αν τις βάλεις ,αλλά πρόβλημα δημιουργεί παρά λύνει κάτι).
  το από ...έως του μήνα καθορίζεται από την περίοδο αναφοράς ΑΠΔ. πχ. 03/2020  είναι 01/03-31/03/20. (δεν το γράφουμε εξυπακούεται).
   
  πρόσληψη 10/3 ,βάζω στην ΑΠΔ από 10/03  για να δείξω ότι η περίοδος ασφάλισης ξεκινά από 10/3  (έως 31/03 για τον συγκεκριμένο μήνα. δεν το γράφω ,εξυπακούεται από το ΑΠΔ 03),
  ο ίδιος αποχώρησε 15/06
  στην ΑΠΔ το από δεν το γράφω ,εξυπακούεται ότι για τον συγκεκριμένο μήνα αρχίζει 01/06.
  βάζω όμως το 15/06 για να κλείσω πρόωρα την περίοδο. εάν δεν το βάλω το σύστημα θα καταλάβει ότι πάει για 30/06 ,γιατί μου έχει 12 μέρες ασφάλισης?
  ομοίως και η αναστολή με το 18.
  αρχίζει 15/03  ,βάζω το από  15/03 ,εξυπακούεται μέχρι 31/03  που είναι η περίοδος αναφοράς.
  στον 4ο    18  από  κενό  έως κενό  ,εξυπακούεται είναι η περίοδος αναφοράς 01/04-30/04/20
  στον 5ο   18  από κενό έως 11/05  ΚΛΕΙΝΩ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΚΑΙ ΣΕ τυχόν παράταση 31/05. ΚΛΕΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.
  τι βλέπει το σύστημα ?
  το 18  αρχή 15/03 ......οκ ...... 11/05  λήξη.
  ότι ακριβώς και στις προσλήψεις-αποχωρήσεις. 
   
   
 3. Upvote
  floydpink got a reaction from spirosvii in ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ Μ.Ε.   
  Κατ'αρχας οι επιχειρησεις αυτες(φροντιστηρια) εφοσον κλεισαν βασει διαταγης δημοσιας αρχης δε δεσμευονται για το 45ημερο για να προχωρησουν σε απολυσεις.
  Το ιδιο, δε δεσμευονται να παρατεινουν το διαστημα ληξης των συμβασεων ορισμενου χρονου επειδη οι εργαζομενοι ηταν σε αναστολη.
  Θα τους επετρεπε ο νομος δηλαδη να απολυσουν αοριστου χρονου μεν αλλά να διατηρησουν τις ορισμενου χρονου για επιπλεον διαστημα που δεν ειχε συμφωνηθει μεταξυ των δυο μερων (εργοδοτη-εργαζομενου);
  """"η σύμβαση εργασίας συνεχίζεται για τον συμφωνηθέντα χρόνο που υπολείπεται.""""
  Την ιδια προταση χρησιμοποιουν και για τις πληττομενες.
  Οπότε ουτε εκει βλεπω την υποχρεωση παρατασης ή 45ημερου στις συμβασεις ορισμενου χρονου.(Η παραταση που αναφερεται στη νεα ΠΝΠ του Μαιου ειναι στην παραταση αναστολης της συμβασης οχι την υποχρεωτικη παραταση της συμβασης μετα την αναστολη)
  Αν ηθελαν κατι τετοιο θα επρεπε να το διατυπωσουν με διαφορετικο τροπο.
  Βεβαια αρχικα άλλα ειχαν ειπωθει αν θυμαμαι καλα απο δημοσιους λειτουργους ως προς την ερμηνεια των ΠΝΠ. (οτι δηλαδη ως συμφωνηθεντας χρονος θεωρειται ολο το διαστημα εναρξης και ληξης της συμβασης).
   
 4. Upvote
  floydpink got a reaction from Sibyl in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   
  Α.2. Περαιτέρω μέτρα στήριξης των εργαζομένων σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που είτε πλήττονται σημαντικά και έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους κατ' εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, είτε επαναλειτουργούν μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους με εντολή Δημόσιας Αρχής

  Άρθρο 1
  Παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας - ακυρότητα καταγγελίας συμβάσεων εργασίας - Ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας
  1. Επιχειρήσεις - εργοδότες, που είτε πλήττονται σημαντικά και έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, είτε επαναλειτουργούν μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους με εντολή δημόσιας αρχής, δύνανται να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή μέχρι του ποσοστού 60% αυτών.
  Το χρονικό διάστημα της παράτασης είναι κατ' ανώτατο όριο τριάντα (30) ημέρες και πάντως όχι πέραν της 31 Μαΐου 2020.
  2. Σε περίπτωση υπέρβασης του ανωτέρω ποσοστού, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ίδιοι τις αποδοχές των εργαζομένων που υπερβαίνουν το ποσοστό αυτό.
  Σε περίπτωση κατά την οποία από τον υπολογισμό του ανωτέρω ποσοστού προκύπτει δεκαδικός αριθμός 0,50 και πάνω γίνεται στρογγυλοποίηση προς τα πάνω.
  Σε περίπτωση επιχείρησης - εργοδότη με έναν εργαζόμενο του οποίου η σύμβαση τελεί σε αναστολή, αυτή μπορεί να παραταθεί.
  Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/48809/paratash-anastolhs-symbasewn-ergasias-dhmosieyohke-h-kya-me-ta-nea-ergasiaka-zhthmata-ths-pnp-ths-1hs-maioy-2020
 5. Upvote
  floydpink got a reaction from Sibyl in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   
  Και δεν ειναι ακομη ξεκαθαρο αν για τον μοναδικο εργαζομενο της επιχειρησης μπορει ή οχι να συνεχιστει η αναστολη. (Θεωρειται οτι ξεπερναει το οριο του 60% ή οχι;)
  Σε καθε περιπτωση τα 534 ή ο,τι ποσο δωσουν και αν τα δικαιουται θα τα παρει αναλογικα για το μηνα Μαιο και οχι ολοκληρο το ποσο αφου ως πληττομενη επιχειρηση οι πρωτη αναστολη συνεχιζεται και εντος του Μαιου υποχρεωτικα.
  800/45 ημερες=17,78
  17,78 χ 30 ημερες= 533,40 --> 534,00
 6. Like
  floydpink reacted to Viper in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   
  Καλημέρα και ευχαριστώ!
  Το διάβασα!
 7. Upvote
 8. Upvote
 9. Upvote
  floydpink reacted to 750 in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΔ 15/5/2020   
  Έχω εργαζόμενο που από 11/03 κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού....πως θα συμπληρώσω την ΑΠΔ Μαρτίου? με τύπο αποδοχών 01...? πόσες ημέρες?
  https://www.taxheaven.gr/news/48771/ypobolh-apd-martioy-oles-oi-leptomereies-paratash-apd-gia-oles-tis-epixeirhseis-mexri-15-5-2020  Επίσης, για τις αποδοχές και τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές της Άδειας Ειδικού Σκοπού, θα χρησιμοποιηθεί ως Τύπος Αποδοχών  ο  (01) «Τακτικές Αποδοχές» και θα καταχωρηθεί το σύνολο των ημερών Αδείας Ειδικού Σκοπού και των αντίστοιχων αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών.
  Οι επιχειρήσεις-εργοδότες, θα καταβάλλουν στους εργαζομένους τους, το σύνολο των ημερομισθίων, δηλαδή τόσο αυτών που καλύπτονται από τους ίδιους όσο και αυτών που καλύπτονται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, αποδίδοντας τις οφειλόμενες για τα ανωτέρω ημερομίσθια, ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις.

  Από οτι καταλαβαίνω,η ΑΠΔ θα σταλεί σαν να μην υπήρχε άδεια ειδικού σκοπού, και τα χρήματα θα επιστραφούν στον εργοδότη μέσω του εργάνη με το έντυπο που θα δηλώσουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 
 10. Like
  floydpink reacted to 125883623 in Μάιος : μειωση ενοικιου , αναστολές εργαζομένων   
  Οι πολιτικόι  δεν λένε πότε ψέματα. 
  Αν το είπε ε τότε   θα το κάνει.
 11. Like
  floydpink reacted to SOTPAR in Υποβολή ΑΠΔ Μηνός Μαρτίου 2020   
  Yπάρχει  η καινούργια ΑΠΔ όπως είπε ο υπουργός ή χάθηκε στο δρόμο  ???
 12. Like
  floydpink reacted to SOTPAR in ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 45ΗΜΕΡΟ   
  Καλημέρα
   αν πληττόμενη επιχείρηση, απασχολεί 80 εργαζόμενους και έχει τεθεί σε αναστολή η σύμβαση εργασίας 30 εργαζομένων από αυτούς, δύναται να θέσει (η επιχείρηση) κατ’ ελάχιστον 25 από τους απομένοντες 50 εργαζόμενους, ως προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας με εργασία κατ’ ελάχιστο δυο (2) εβδομάδων με περίοδο αναφοράς το μήνα συνεχόμενα ή διακεκομμένα.
  Άρα η επιχ/ση που είνα πληττόμενη βάσει ΚΑΔ μπορεί να έχει σε αναστολή μέρος του προσωπικού και για μέρος του προσωπικού να κάνει χρήση της νέας εκ περιτροπής εργασίας.Είναι σωστό αυτό  ??
  Μετά τις 45+45 ημ μπορεί να το κάνει για όλο το προσωπικό μέχρι 15/9.Συμφωνούμε  ??
 13. Like
  floydpink reacted to solwn 1 in Υποβολή ΑΠΔ Μηνός Μαρτίου 2020   
  Συνάδελφε 044953195.....ειρωνικά το λέω
  Φυσικά και μπήκα, να μάθω πως μεγαλώνω τις στήλες στο excel
   
   
 14. Like
  floydpink reacted to spirosvii in Υποβολή ΑΠΔ Μηνός Μαρτίου 2020   
  σκοιλ ελικικου σε όλους σας!
 15. Upvote
  floydpink got a reaction from G.E.S. in ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΛΠ , ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?   
  Αν το προβλημα τους αυτο τον καιρο ειναι να μην την "πατησουν" και πληρωσουν 1,5 ευρω προσαυξηση εκπροθέσμου, μαλλον δεν καταλαβαν τι εχει συμβει και τι θα επακολουθησει...
  Ωρες, ωρες απορω με τους κτηνοτροφοους που μπαινουν στη διαδικασια  να  φερουν στην χωρα μας μετακλητους εργατες τριτων χωρών.
  Εχουμε τοοοοοοσο κοσμο με τα καταλληλα προσοντα για αυτη τη δουλεια
 16. Upvote
  floydpink got a reaction from G.E.S. in ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ   
  Δεν εχουν δωσει οδηγιες απο ποτε μπορουν να ισχυσουν οι αναστολες στους "πληττοντες".
  Για αυτες δε που τις κλεισαν βαση νομου, ισχυει η ημερομηνια που τις κλεισαν.
  πχ καφετεριες 14/3,κομμωτηρια 13/3,εμπορικα καταστηματα 18/3 κλπ
  Άρθρο 1
  Αναστολή συμβάσεων εργασίας

  1. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις – εργοδότες που έχουν αριθμό μητρώου εργοδότη (ΑΜΕ) στον e- ΕΦΚΑ, των οποίων απαγορεύτηκε η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής, δεν οφείλουν να παρέχουν την εργασία τους και οι επιχειρήσεις – εργοδότες δεν οφείλουν αποδοχές, λόγω του ότι η απαγόρευση λειτουργίας της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, με εντολή δημόσιας αρχής, συνιστά γεγονός ανωτέρας βίας.
  https://www.taxheaven.gr/circulars/32663
   
   
 17. Upvote
  floydpink got a reaction from G.E.S. in ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΝΗ   
  Επιχειρησεις που εκλεισαν απο μονες τους, δε δηλωνουν καμια "αναστολη" συμβασεων ουτε εχουν δικαιωμα να κανουν κατι τετοιο.
  Για αυτες ισχυει οτι ισχυε και πριν προκειμενου να μειωσουν τα κοστη τους.
  Προς το παρων, αν δύναται, ας χορηγησουν κανονικες αδειες υστερα απο συνεννοηση με τους εργαζομενους μηπως τις ενταξουν και αυτες μελλοντικα στις "πληττόμενες" ή να κανουν χρηση τιυ αρθρου 9 για οσες υπολειτουργουν.
  Προς το παρων "πληττομενες" νοουνται ΜΟΝΟ αυτες που εχουν τον αντιστοιχο ΚΥΡΙΟ ΚΑΔ και καμια αλλη.
  Και λογικα οταν εχουν υποκαταστηματα ισχυει ο ΚΑΔ του υποκαταστηματος ως κυριος για το ¨κλεισιμο " αυτου, ενω το κεντρικο μπορει να παραμενει ανοιχτο γιατι εχει αλλη δραστηριοτητα.
  Σε αυτη την περιπτωση θα διαλεξουμε στο Εργανη ποιο υποκαταστημα θα δηλωσουμε οτι εκλεισε βαση νομου ή υπολειτουργει (πχ μια καφετερια που το "εριξε" στο delivery να καλυψει κανα εξοδο)
   
 18. Upvote
  floydpink got a reaction from G.E.S. in ΑΝΑΣΤΟΛΗ   
  Η γνωση ή οχι του οτι η εργαζομενη ειχε προσφατα γεννησει, δεν επηρεαζει την ακυροτητα της απολυσης.Η απολυση θεωρειται ακυρη.Ο εργοδοτης ειναι υποχρεωμενος να δεχθει πισω την εργαζομενη μεχρι να ληξει το 18μηνο και μετα να την απολυσει.
  https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=211367
 19. Like
  floydpink got a reaction from rfournioti in ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΛΠ , ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?   
  Αν το προβλημα τους αυτο τον καιρο ειναι να μην την "πατησουν" και πληρωσουν 1,5 ευρω προσαυξηση εκπροθέσμου, μαλλον δεν καταλαβαν τι εχει συμβει και τι θα επακολουθησει...
  Ωρες, ωρες απορω με τους κτηνοτροφοους που μπαινουν στη διαδικασια  να  φερουν στην χωρα μας μετακλητους εργατες τριτων χωρών.
  Εχουμε τοοοοοοσο κοσμο με τα καταλληλα προσοντα για αυτη τη δουλεια
 20. Upvote
  floydpink reacted to ponzi in ΠΝΠ 14-03-2020   
  Συνάδελφοι συγγνώμη αλλά μην γράφουμε για υποχρεωτικές άδειες. Δεν υπάρχουν αυτά. Είτε επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας οπότε δεν πληρώνεις και δεν ασφαλίζεις λόγω ανωτέρας βίας (βλ. ΑΚ άρθρο 656), είτε επιβάλεις μονομερώς εκ περιτροπής απασχόληση (τηρώντας τη διαδικασία), είτε τέλος απολύεις. Προσοχή με τις απολύσεις. Αν ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη και αν δοθεί κάποια στήριξη στις επιχειρήσεις, λογικά αυτές που έχουν απολύσεις θα είναι "μη επιλέξιμες".
 21. Like
  floydpink reacted to ponzi in Αίτηση αδείας ειδικού σκοπού   
  Αίτηση αδείας ειδικού σκοπού
  Δείτε και κατεβάστε το αρχείο Φτιάξαμε ένα έντυπο για την άδεια ειδικού σκοπού. Ευπρόσδεκτα σχόλια και διορθώσεις.
  Μέλος που το ανέβασε ponzi Ανέβηκε στον κόμβο 16/03/2020 Category Εργατικά -Ασφαλιστικά  
 22. Upvote
  floydpink reacted to ponzi in Εδώ ο κόσμος καίγεται...   
  Φίλε Σπύρο, αν θες συναίσθημα δες τα παρακάτω βίντεο από μια χώρα που δοκιμάζεται, αλλά παραμένη ενωμένη στα δύσκολα, αν και διχασμένη στα εύκολα...
  https://www.repubblica.it/cronaca/2020/03/13/news/coronavirus_italia_al_balcone_canzoni_contro_la_paura-251221289/
   
  Εδώ θα βρεις μόνο αδιάφορους κοιμώμενους πιτσιτρικάδες, μεσήλικες που αντιπαθούν ο ένας τον άλλο και πλέον αλλάζουν πεζοδρόμιο μόλις δουν άλλον άνθρωπο και παππούδες που νομίζουν ότι θα έρθει πίσω το ΠΑΣΟΚ και θα διώξει το κακό.
  Αν μου δείξεις χειρότερη φάρα από τους Έλληνες, ακόμη και στο πώς αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση, σου δίνω δώρο ένα Dettol!  
  Σπύρος
 23. Upvote
  floydpink reacted to ponzi in ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΤΙΚΙΟΥΡ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ   
  Δεν υπάρχουν γραπτές εντολές ακόμη, αλλά εμείς στείλαμε στους πελάτες μας ενημέρωση ότι κλείνουν. Ναι, είναι κέντρα αισθητικής υπό την ευρεία έννοια.
 24. Like
  floydpink got a reaction from DimitrisD in ΕΤΗΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ   
  Σωστα,για ΦΜΥ μισθοδοσιας δεν κανουμε ετησια(εκτος συγκεκριμενες περιπτωσεις, βλεπε παρακατω)
  Νομιζα οτι ο ερωτων αναφεροταν σε ΦΜΥ ελευθερων επαγγελματων και για αυτα απαντησα για κωδικο 1.
  --------
  ΑΑΔΕ:
  Έχω υποβάλλει δηλώσεις απόδοσης παρακρατουμένου φόρου σύμφωνα με τις διατάξεις της Α.1099/2019. Θα πρέπει να υποβάλλω ετήσιο αρχείο σύμφωνα με την Α.1025/2020;
  Α
  Σύμφωνα με την παρ.10 του άρθρου 5 της Α 1025/2020 οι υπόχρεοι υποβολής προσωρινής δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν.4172/2013 με αναλυτικές εγγραφές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Α.1099/2019 Απόφαση Διοικητή ΑΑΔΕ, όπως ισχύει, δεν υποβάλλουν ετήσιο αρχείο.
  Oι υπόχρεοι που υποβάλλουν την προσωρινή δήλωση κάνοντας χρήση των κωδικών 95 και 96 της Α.1099/2019 Απόφασης, oι καταβάλλοντες αποδοχές σε αξιωματικούς και κατώτερο πλήρωμα εμπορικών πλοίων καθώς και οι καταβάλλοντες εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις που δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν.4172/2013 με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, ακόμα και όταν δεν προκύπτουν ποσά προς απόδοση, υποβάλλουν υποχρεωτικά ετήσιο αρχείο.
   
  FAQs-vevaioseis_apodoxwn_synt_foroletous19_0.pdf
 25. Upvote
  floydpink got a reaction from ElenaS in ΕΤΗΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ   
  Σωστα,για ΦΜΥ μισθοδοσιας δεν κανουμε ετησια(εκτος συγκεκριμενες περιπτωσεις, βλεπε παρακατω)
  Νομιζα οτι ο ερωτων αναφεροταν σε ΦΜΥ ελευθερων επαγγελματων και για αυτα απαντησα για κωδικο 1.
  --------
  ΑΑΔΕ:
  Έχω υποβάλλει δηλώσεις απόδοσης παρακρατουμένου φόρου σύμφωνα με τις διατάξεις της Α.1099/2019. Θα πρέπει να υποβάλλω ετήσιο αρχείο σύμφωνα με την Α.1025/2020;
  Α
  Σύμφωνα με την παρ.10 του άρθρου 5 της Α 1025/2020 οι υπόχρεοι υποβολής προσωρινής δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν.4172/2013 με αναλυτικές εγγραφές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Α.1099/2019 Απόφαση Διοικητή ΑΑΔΕ, όπως ισχύει, δεν υποβάλλουν ετήσιο αρχείο.
  Oι υπόχρεοι που υποβάλλουν την προσωρινή δήλωση κάνοντας χρήση των κωδικών 95 και 96 της Α.1099/2019 Απόφασης, oι καταβάλλοντες αποδοχές σε αξιωματικούς και κατώτερο πλήρωμα εμπορικών πλοίων καθώς και οι καταβάλλοντες εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις που δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν.4172/2013 με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, ακόμα και όταν δεν προκύπτουν ποσά προς απόδοση, υποβάλλουν υποχρεωτικά ετήσιο αρχείο.
   
  FAQs-vevaioseis_apodoxwn_synt_foroletous19_0.pdf
×
×
 • Create New...