Jump to content

floydpink

simple Members
 • Content Count

  271
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Reputation Activity

 1. Upvote
  floydpink got a reaction from spirosvii in ΕΝΣΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019   
  Εφοσον προκειται περι ιδιωτικου τεχνικου εργου(χτιζω σπιτι-αποθηκη το συνηθες) χειρογραφο βιβλιο οικοδομων αθεωρητο στην οικοδομη.
  Το Φλεβαρη θα μπεις να δηλωσεις το Ε12 για τις ημερες που εργαστηκαν στον Ιανουαριο(ενω αυτοι που εχουν δημοσια εργα τα δηλωνουν πριν πιασουν εργασια).
  Για προσληψεις-απολύσεις και γω δεν καταλαβα τι γινεται και αν τις δεχεται το Εργανη πλεον και δεν θα τις καταθετουμε στον οαεδ οπως πριν.
  Δεν εχω κανει καμια ακομη,αλλα δεν εχω δει καμια αποφαση φετινη να καταργουν τις προσληψεις των οικοδομων.
  Για τεχνικο ασφαλειας(ιδιωτικο οικοδομικο) αν το δεχεται το sepenet δηλωνεται ο μηχανικος του εργου(Το δεκεμβριο που προσπαθησα δε δεχοταν τους κωδικους οποτε δηλωθηκε χρειρογραφα στο ΣΕΠΕ ως τεχνικος ασφαλειας)
  Η διαδικασια Ικα-Απδ δεν εχει αλλαξει και συνεχιζουμε οπως πριν.
   
 2. Like
  floydpink got a reaction from Παυλάκης in Άδεια και μερική απασχόληση   
  Σωστα.Ιδιες ακριβως ημερες αδειας δικαιουνται.
   
 3. Upvote
  floydpink reacted to 125883623 in ΕΝΣΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019   
  Δεν υπάρχει σωτηρία 
  Σωστός  αλλά ξέρεις  μετά από χρόνια και εμπειρία  που κατέληξε.
  και να φανταστείς  μου πήρε αρκετά  χρόνια  για να το συνειδητοποιήσω. 
  Δεν υπάρχει σωτηρία  .
  Πριν ακόμα τελειώσω  το πτυχίο  στην πρακτική  άκουγα  την κλασική ατάκα 
  Θέλουμε  ένα σταθερό  δίκαιο  φορολογικό  σύστημα και πάταξη  της γραφειοκρατίας  μαζί με ταυτόχρονη  μείωση  της φορολογίας  και ανταπόδοση  των φόρων μας .
  Τπτ απ όλα αυτά δεν έχει γίνει  δύο δεκαετίες  αλλά ούτε  πρόκειται  να γίνει  εις τον αιώνα  των αιώνων  αμήν. 
  Και ξέρεις  γιατί;;;;
  Επειδη πολλή απλά κάθε  μέρα ψηφίζουν ,  αλλάξουν,  βελτιώνουν  ,τροποποιούν  κτλ κτλ κτλ. 
  Και άντε πες ότι  καταφέρουμε να βγάλουμε  από πάνω μας το ελληνικό  στοιχείο  που είναι να τρωγομαστε  μεταξύ  μας και να πούμε  ότι
  αυτό το απλό δικαίου  φορολογικό  σύστημα  δεν θα το αλλάξουμε  για 10 χρόνια...
  Δεν θες δέκα χρόνια γιατί  είναι  πολλά δεν θα το αλλάξουμε  για μια τετραετία  Αφού στην Ελλάδα  έχουμε  εκλογές  κάθε 4 χρόνια  τότε για τέσσερα  χρόνια  αποφασίζουμε  ότι εμείς δεν είμαστε  ερασιτέχνες  και έχουμε έτοιμο  φορολογικό  ασφαλιστικό  και για 4 χρόνια καμία αλλαγή  .
  Αυτό βέβαια  δεν πρόκειται  να γίνει  ποτέ από καμία πλευρά αλλά άντε πες ότι γίνει  .
  Εεε θα έρθει  η Ευρωπαϊκή  Ένωση  και θα σε ξεσκίσει  με υποχρεωτικές  οδηγίες  επομένως  πάει χάθηκε  το τραίνο  αλλά άντε πες  και η Ευρωπαϊκή  Ένωση  δεν σου επιβάλει  κάτι θα έρθουν  οι ισχυροί  και θα σου επιβάλουν  το δικαίο τους ότι θέλουν  ακόμα  και προδοτικές  συμφωνίες  ΕΠΟΜΕΝΟΣ  πάμε πάλι στην αρχή. 
  Δεν υπάρχει σωτηρία...
 4. Upvote
  floydpink got a reaction from gapdk in Παρακράτηση Φόρου Μισθωτών σε Κοινή επιχείρηση και από Οικοδομικοτεχνικό Έργο   
  Ενα φμυ μπορει να σταλθει.Δε μπορει να γινει διαφορετικα.Αν θελετε αφηστε κενο το πεδιο ΑΜΕ,το δεχεται και ετσι το Ταχις.
  Μια επιχειρηση μπορει να διαθετει  ΑΜΕ και πολλαπλους ΑΜΟΕ.
  Εγω θα εβαζα απλα τον ΑΜΕ.Ετσι κι αλλιως τα ποσα των ακαθαριστων αποδοχων ΦΜΥ δε συμφωνουν  παντα με τα ποσα των ακαθαριστων αποδοχων των  ΑΠΔ.(αποζημιωση απολυσης-αδειας,ΔΧ-ΔΠ)
 5. Upvote
  floydpink reacted to PantelisCh in αμοιβη τεχνιτη ξυλου(ημερομισθιος ή μισθος)   
  Υπολογίζετε το 26πλάσιο του ημερομισθίου εργατοτεχνίτη και αυτός θα είναι ο μηνιαίος μισθός με 25 σταθερά ένσημα. 
 6. Like
  floydpink reacted to 125883623 in Νεος Λογιστης   
  Ναι όπως το αναφέρεις. 
  Όσο αφορά την σωστή  προσεγγιση πάμε ένα ένα,
  είσαι  συνδρομητής  του κόμβου;
  Ο κόμβος κωδικοποιεί  συχνά  αρκετούς  νόμους  .
  Πατας στο Google  τον νόμο που θες taxheaven  η όπως αναφέρεις μετα πατάς τον νόμο το πας άρθρο  άρθρο  και παραπομπές .πάνω σε καθε νόμο ο κόμβος    σου αναφέρει  αν τον εχει η είναι  κωδικοποιημένος και βαση ποιου νόμου κτλ κτλ. Αυτα τα προσεχείς  .
  Καλό είναι  να διαβάζεις  και το προσάρτημα  τους όχι μόνο τα άρθρα  τους όπως  επίσης  και την αιτιολογική τους όταν τον ψηφίσαν. Ολα αυτά είναι  πάνω απ τον νόμο.
  Αν είσαι  συνδρομητής στην  νομολογια  μετά στα   άρθρα του  κομβου  που αναρτά κατά καιρούς έχεις  πρόσβαση  και  σε αυτά   .
  μετά τον νόμο πιάνεις  αυτά  για  λεπτομέρειες  και ειδικές  περιπτώσεις  που  δεν βρίσκονται  στον νόμο αλλα στις δεκάδες  π.ο.λ του η αποφάσεις  που τον συντροφεύουν εξηγούν  εφαρμόζουν .αυτές  παντα Είναι  μετα  την ψήφιση  του.
  Μετά πας σε βιβλία του και σε αλλα βιβλία   πρακτικής του  κτλ    μετά σε διαδικτυακά  σεμινάρια  η σε σεμινάρια  με φυσική παρουσία μετά ενημερώνεσε καθημερινά  μην τυχόν και άλλαξε  κάτι από χθες η πριν μια ώρα  που το διάβασες μετά  το συζητάς εδώ να δεις η με τον σύμβουλο σου μετά το κοιτάς και σε συνδρομή που έχεις  σε βιβλία  κτλ κτλ ολα αυτά   για ξεμπερδέψεις  κάτι που μπορεί  να μην κατάλαβες  η κατάλαβες λάθος..  μετά τσεκάρεις  και με τα στοιχεία  που έχει η Α.δ.ε.ε σε εγχειρίδια  κτλ κτλ  εφαρμογές  μετα τσεκάρεις  και τις αντίστοιχες  δ.ε.δ που έχουν  βγει γι αυτο που διαβαζεις και αντίστοιχες  αποφάσεις  δικαστηρίων 
  εννοείται  ότι  ταυτοχρονα πρέπει  να δουλέυεις  κιόλας τα τρεχοντα-καθημερινές  υποχρεωσεις  κτλ κτλ . Τελος μετα όλα αυτά  κάποια  στιγμή μπορεί να  τα εφαρμόσεις σωστά  . Μπορει λεω γιατί  υπάρχει και η περίπτωση   όπως συμβαίνει  σε όλα τα πράγματα άλλωστε  
   η θεωρία  να διαφέρει  αρκετά  με την πράξη.  
  Πνευμονία  να χεις  ,όρεξη  δίψα, σκληρό στομάχι    και  ολα καλά θα πάνε.
  Για έμενα αυτός είναι  ο σωστός  τρόπος  να διαβάζεις  .
  απ ολα αυτα  οτι μπορείς να  
  Κάνε το.
  Αν σου φαινόταν αρκετά 
  Για αρχή μ ξεκινήσε  απλά με μια καλή προσεκτική  ανάγνωση  των άρθρων  του νόμου.
  Οι νόμοι που   αναφέρεις  έχουν ενημερωθεί  και ενημερώνονται  σχεδόν  αμέσως όταν προκύπτουν  αλλαγές. 
  Τέλος  ένα θέμα που θέλει  προσοχή  τώρα που διαβάζεις  έναν νόμιμο πρέπει  να βλέπεις  και τις αλλαγές  του και πότε  είναι αυτές. 
  ΠΧ διαβάζεις  τώρα  κάτι αλλά πριν ένα χρόνο  ισχύε κάτι άλλο και πριν τέσσερα  χρόνια  κάτι άλλο.και σε ένα μήνα να ισχύει  κάτι άλλο.
  Γιατί  στο μέλλον  μπορεί να σε απασχολήσει  κάτι  για το παρελθόν. 
  Καλή αρχή. 
   
 7. Like
  floydpink reacted to ponzi in Οικειοθελης αποχώρηση εργαζόμενου λόγω δυσμενούς εργασιακού κλίματος   
  Καλησπέρα και σε εσάς.
  Λοιπόν, απαντώ στην πρώτη σας δημοσίευση, σαν καλωσόρισμα ας πούμε. Κατ' αρχάς να σας ζήσει η κορούλα σας και να μην ανησυχείτε, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έχετε, και για το 2019 και για το 2020.
  Εφόσον εργάζεστε 10 χρόνια, δεν μπορεί να είστε νεαρός. Είστε νέος, και μάλλον είστε στην ιδανική ηλικία για το επόμενο βήμα, ειδικά εάν είστε φιλόδοξος νέος. 
  Η σχέση εργοδότη-εργαζόμενου είναι μια σχέση ευαίσθητη και δύσκολη. Και επειδή μάλλον δεν είστε millenial (γιατί αν είστε, κακώς σας γράφω), ή τέλος πάντων είστε στα πάνω όρια των millenials και στα κάτω της generation x (της δικής μου δηλαδή) - οπότε μπορούμε να κάνουμε συζήτηση - θα κάνω μια εξομολόγηση:
  Είμαι νευράκιας (πολύ) και κυκλοθυμικός. Πολλές φορές έχω άσχημες αντιδράσεις. Στο γραφείο είμαστε τυπικότατοι με την καταβολή των αποδοχών. Με τις άδειες δεν είμαστε τυπικοί (τουλάχιστον τις αποζημιώνουμε στο τέλος...). Τα ωράρια είναι βάρβαρα (πληρώνονται τουλάχιστον).
  Σας θυμίζει κάτι αυτό?
  Στις αρχές του έτους έχασα ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του γραφείου, εξαιτίας των παραπάνω και ειδικά εξαιτίας της παραξενιάς μου.
  Προσπάθησα να το αποτρέψω στο τέλος, αλλά εις μάτην...
  Χίλιες φορές μετάνιωσα για τα λάθη που έκανα ως εργοδότης. Πάμε παρακάτω όμως και όλα γίνονται για κάτι καλύτερο.
  Καταλήγω:
  Για να είστε εκεί τόσα χρόνια, κάτι σημαίνει. Και για εσάς, και για τον εργοδότη. Αν το ποτήρι ξεχείλισε, αν νιώθετε έτοιμος για το επόμενο βήμα, προχωρήστε. Πρώτα όμως κάνετε μια νηφάλια συζήτηση. Όχι για να ζυγίσετε το ρίσκο, όχι γι' αυτό. 
  Απλά γιατί πολλές φορές, ειδικά μετά από χρόνια, σταματάμε να βλέπουμε τα θετικά σε αυτά που ήδη έχουμε. Αμφότεροι...
   
   
 8. Upvote
  floydpink reacted to tacar in ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΘΗΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ   
  Κατ' αρχάς ελέγξτε κατά πόσο μπορεί η επιχείρηση να μην χορηγήσει το σύνολο των αδειών εντός του έτους. Γιατί αυτό αποτελεί αδίκημα και μπορεί να φέρει πρόστιμα. Αλλά και αυτό να μην συμβεί επειδή η μη χορήγηση της αποτελεί ευθύνη της επιχείρησης θα πληρωθούν οι άδειες εις διπλούν. 'Άσε που υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει αγωγή από κάποιον εργαζόμενο για αδικαιολόγητο πλουτισμό εις βάρος του και να ζητάει ό,τι θέλει.
  Τώρα αν προσπεράσουμε όλα αυτά τότε ναι μπορείς να εφαρμόσεις όποια μέθοδο παρακράτησης φόρου σ' εξυπηρετεί από τις δύο που αναφέρεις.
 9. Upvote
  floydpink got a reaction from GEORGE1 in ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΕΝΣΗΜΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ?   
  Η επιχειρηση δε ειναι υποχρεωμενη να γνωριζει τι κανει ο εργαζομενος οταν δεν εργαζεται σε αυτη.
  Εκτος και αν ο ιδιος της το δηλωσει,οπότε το γνωριζει και απαγορευει ή οχι την απασχοληση του σε αλλη επιχειρηση περαν του νομιμου ωραριου.
  Μπορει να κανει δευτερη δουλεια και να ερχεται κουρασμενος για δουλεια,μπορει να κανει ναρκωτικα και να ερχεται κουρασμενος για δουλεια,μπορει να του αρεσει να ξενυχταει και να τα πινει και να ερχεται κουρασμενος στη δουλεια κ.α.
  Το προβλημα της "κουρασης" το αναφερω γιατι ειναι σημαντικος παραγοντας σε περιπτωση ατυχηματος και ειδικα σε ορισμενα επαγγελματα.
  Οσον αφορα ειδικα για την 9η ωρα της ημερας συμφωνα με το νομο θεωρειται υπερεργασια και επιτρεπεται για ολες τις ημερες που εργαζεται ο εργαζομενος χωρις αδεια απο την επιθεωρηση εργασιας οπότε μαλλον επιτρεπεται να εργαστει σε αλλη επιχειρηση για μια επιπλεον ωρα.
  Για σιγουρα;
  Αν συνεχισουμε να τηρουμε νομους του 1932 και ακομη πιο πισω,δυσκολα τα πραγματα...
 10. Upvote
  floydpink reacted to PROAKIS in ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕΠΕ   
  ok απλά επισήμανα ότι  το εναπομείναν διάστημα πρέπει  να κλείσει ως προς τον αρχικό ΤΑ.
  λογικά όπως τα λες είναι ,παραίτηση δηλώνει ο ίδιος και κάνει αποδοχή η εταιρεία.
  στην καταγγελία η επιχείρηση.
  για να μαθαίνουμε κιόλας.
 11. Like
  floydpink got a reaction from koskir1 in ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ   
  Xωρις προυπηρεσια κατωτερο ημερομισθιο:
  29,04/2=14,52 χ 1,2= 17,42 μικτο ημερομισθιο (χ 21 ή 22 ή 23 ημερες το μηνα.Πραγματικες εργασιμες του καθε μηνα Δευτερα εως Παρασκευη) 
  17,42/4 ωρες= 4,36 μικτο ωρομισθιο
  ή 29,04/6,67= 4,36 μικτο ωρομισθιο
  5% αυξηση στα παραπανω ποσα για καθε 3ετια σε οποιοδηποτε επαγγελμα(με ενσημα) εως 14/02/2012.
 12. Upvote
  floydpink reacted to PROAKIS in ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ   
  αν είναι αύξηση στον ετήσιο και μην το σκαλίζεις παραπέρα.
   
 13. Like
  floydpink got a reaction from dodos in βιβλίο γραπτών υποδείξεων τεχνικού ασφαλείας   
  Αν υπαρχει τεχνικος ασφαλειας ας βρει εκεινος τι πρεπει να κανει.Δε θα μαθουμε και τη δουλεια του.Στις πολυ μικρες επιχειρησεις απλα περναν να δωσουν το τιμολογιο και να πληρωθουν.
  Δεν χρειαζεται να γραψει τιποτα ο εργοδοτης σε αυτα τα βιβλια.Απλα να τα εχει.
  Για μενα οπως αναρτα τον πινακα προσωπικου (ή στο φορτηγο) ας αναρτησει καποια πραγματα που πρεπει να προσεχουν οι εργαζομενοι και να τα θυμουνται(σκαλες,κουζινες-γκαζια κλπ) απο το να τα εχει γραμενα σε καποιο βιβλιο μεσα σε καποιο συρταρι.
  10 ωρες σεμιναριο κατι θα του εμεινε.
  Στο βιβλιο ατυχηματων αν, ο μη γενοιτο, χρειαστει να γραφει θα αναγγελθει στο sepenet.gr οποτε τυπωνουμε την αναγγελια του ατυχηματος.
  ΒΙΒΛΊΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.pdf
 14. Like
  floydpink got a reaction from musabelis in βιβλίο γραπτών υποδείξεων τεχνικού ασφαλείας   
  Αν υπαρχει τεχνικος ασφαλειας ας βρει εκεινος τι πρεπει να κανει.Δε θα μαθουμε και τη δουλεια του.Στις πολυ μικρες επιχειρησεις απλα περναν να δωσουν το τιμολογιο και να πληρωθουν.
  Δεν χρειαζεται να γραψει τιποτα ο εργοδοτης σε αυτα τα βιβλια.Απλα να τα εχει.
  Για μενα οπως αναρτα τον πινακα προσωπικου (ή στο φορτηγο) ας αναρτησει καποια πραγματα που πρεπει να προσεχουν οι εργαζομενοι και να τα θυμουνται(σκαλες,κουζινες-γκαζια κλπ) απο το να τα εχει γραμενα σε καποιο βιβλιο μεσα σε καποιο συρταρι.
  10 ωρες σεμιναριο κατι θα του εμεινε.
  Στο βιβλιο ατυχηματων αν, ο μη γενοιτο, χρειαστει να γραφει θα αναγγελθει στο sepenet.gr οποτε τυπωνουμε την αναγγελια του ατυχηματος.
  ΒΙΒΛΊΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.pdf
 15. Like
  floydpink got a reaction from 125883623 in βιβλίο γραπτών υποδείξεων τεχνικού ασφαλείας   
  Αν υπαρχει τεχνικος ασφαλειας ας βρει εκεινος τι πρεπει να κανει.Δε θα μαθουμε και τη δουλεια του.Στις πολυ μικρες επιχειρησεις απλα περναν να δωσουν το τιμολογιο και να πληρωθουν.
  Δεν χρειαζεται να γραψει τιποτα ο εργοδοτης σε αυτα τα βιβλια.Απλα να τα εχει.
  Για μενα οπως αναρτα τον πινακα προσωπικου (ή στο φορτηγο) ας αναρτησει καποια πραγματα που πρεπει να προσεχουν οι εργαζομενοι και να τα θυμουνται(σκαλες,κουζινες-γκαζια κλπ) απο το να τα εχει γραμενα σε καποιο βιβλιο μεσα σε καποιο συρταρι.
  10 ωρες σεμιναριο κατι θα του εμεινε.
  Στο βιβλιο ατυχηματων αν, ο μη γενοιτο, χρειαστει να γραφει θα αναγγελθει στο sepenet.gr οποτε τυπωνουμε την αναγγελια του ατυχηματος.
  ΒΙΒΛΊΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.pdf
 16. Upvote
  floydpink reacted to ponzi in Κανονική άδεια και ισόχρονη άδεια μειωμένου ωραρίου   
  Καλησπέρα,
  Φυσικά κα δεν χάνεται. Θα πάρει τις 6 ημέρες πρώτα και μετά τους 3,5 μηνες, αφού οι 6 ημέρες δεν χωράνε μετά.
 17. Like
  floydpink got a reaction from dodos in βιβλίο γραπτών υποδείξεων τεχνικού ασφαλείας   
  Βιβλιο υποδειξεων τεχνικου ασφαλειας κρατα και ενα βιβλιο εργατικων ατυχηματων
  (τυπωσε 5 σελιδες απο το υποδειγμα που ανεβασα)
  Αθεωρητα και τα δυο.
  ΒΙΒΛΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.pdf
 18. Upvote
  floydpink reacted to PROAKIS in ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ   
  για διάβασε προσεχτικά τι καταλαβαίνεις εσύ?
  εγώ καταλαβαίνω μέχρι 3 μισθούς ,ΟΧΙ ΠΑΡΟΧΗ.
  2 μισθοί πχ. που δεν θα κλείσουν στον μήνα (αναγκαστικά) έχει χαρτόσημο?
 19. Like
  floydpink got a reaction from nickpapou in ΑΜΟΙΒΗ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥ   
  1.Η πραγματικη αμοιβη θα μπορουσε να ηταν:
  29,04/2= 14,52 χ 1,2=17,42 μικτο ημερομισθιο
  17,42 +17,42 χ 25% = 17,42+4,36 = 21,78 μικτο ημερομισθιο νυχτας(καθημερινης)
  17,42 +17,42 χ 75% = 17,42+13,07= 30,49 μικτο ημερομισθιο κυριακης
  17,42+ 17,42 χ 100%=34,84 μικτο ημερομισθιο κυριακης-νυχτας
  Αν τον εχεις δηλωσει με 40,45 μικτο ημερομισθιο στην προσληψη/πινακα και στην Συμβαση μερικης απασχολησης τοτε αμοιβεται με το 40,45 γιατι σε καθε περιπτωση ειναι μεγαλυτερο απο τις νομιμες προσαυξησεις για νυχτες-κυριακες-αργιες για το 4ωρο που εργαζεται βασει νομιμου ημερομισθιου.
  Μπορει να γραφτει στη συμβαση ο,τι αμοιβεται με τεκμαρτα και η παραπανω αμοιβη καλυπτει νυχτα-κυριακη-αργιες-ενδεχομενη επιπλεον εργασια- υπεργασια-υπερωριες.
  Αρα με το μικτο τεκμαρτο 40,45 εισαι οκ σε αυτη την περιπτωση για την αμοιβη του.
  2.Παμε τωρα στην ασφαλιση.
  40,45 επι τις κρατησεις του ικα και τελος.
  Επιπλεον εισφορες για νυχτα-κυριακη-αργια-υπερωριες το ΙΚΑ δε ζητα.
  Προσοχη τα τεκμαρτα και ολες οι εγκυκλιοι του ΙΚΑ αφορουν μονο την ασφαλιση του.ΟΧΙ στην αμοιβη του εργαζομενου.(Αυτο μπορει να αφορα το ΣΕΠΕ, δεν αφορα το ΙΚΑ για αυτο η συγχηση γενικως)
  Αν ο παραπανω ηταν 8ωρος τα τεκμαρτα δε θα καλυπταν την αμοιβη του και τα πραγματα περιπλεκονται περισσοτερο ? ? ? ?
   
   
   
 20. Like
  floydpink got a reaction from 125883623 in ΑΜΟΙΒΗ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥ   
  1.Η πραγματικη αμοιβη θα μπορουσε να ηταν:
  29,04/2= 14,52 χ 1,2=17,42 μικτο ημερομισθιο
  17,42 +17,42 χ 25% = 17,42+4,36 = 21,78 μικτο ημερομισθιο νυχτας(καθημερινης)
  17,42 +17,42 χ 75% = 17,42+13,07= 30,49 μικτο ημερομισθιο κυριακης
  17,42+ 17,42 χ 100%=34,84 μικτο ημερομισθιο κυριακης-νυχτας
  Αν τον εχεις δηλωσει με 40,45 μικτο ημερομισθιο στην προσληψη/πινακα και στην Συμβαση μερικης απασχολησης τοτε αμοιβεται με το 40,45 γιατι σε καθε περιπτωση ειναι μεγαλυτερο απο τις νομιμες προσαυξησεις για νυχτες-κυριακες-αργιες για το 4ωρο που εργαζεται βασει νομιμου ημερομισθιου.
  Μπορει να γραφτει στη συμβαση ο,τι αμοιβεται με τεκμαρτα και η παραπανω αμοιβη καλυπτει νυχτα-κυριακη-αργιες-ενδεχομενη επιπλεον εργασια- υπεργασια-υπερωριες.
  Αρα με το μικτο τεκμαρτο 40,45 εισαι οκ σε αυτη την περιπτωση για την αμοιβη του.
  2.Παμε τωρα στην ασφαλιση.
  40,45 επι τις κρατησεις του ικα και τελος.
  Επιπλεον εισφορες για νυχτα-κυριακη-αργια-υπερωριες το ΙΚΑ δε ζητα.
  Προσοχη τα τεκμαρτα και ολες οι εγκυκλιοι του ΙΚΑ αφορουν μονο την ασφαλιση του.ΟΧΙ στην αμοιβη του εργαζομενου.(Αυτο μπορει να αφορα το ΣΕΠΕ, δεν αφορα το ΙΚΑ για αυτο η συγχηση γενικως)
  Αν ο παραπανω ηταν 8ωρος τα τεκμαρτα δε θα καλυπταν την αμοιβη του και τα πραγματα περιπλεκονται περισσοτερο ? ? ? ?
   
   
   
 21. Like
  floydpink reacted to 125883623 in Ασφάλιση χειριστή γεωργικού μηχανήματος (τρακτέρ)   
  Αν τους 300 τους διαλεγαμε με "κληρο" περισσοτερο πιθανοτητες θα ειχαμε να παμε μπροστα. ?
  το γελας;
  https://blogs.sch.gr/pekmytil/files/2014/12/ΑΡΧΑΙΑ-ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ-Β-ΛΥΚΕΙΟΥ-ΟΙ-ΑΡΧΟΝΤΕΣ-ΣΤΗΝ-ΑΡΧΑΙΑ-ΑΘΗΝΑ.pdf
 22. Like
  floydpink got a reaction from koskir1 in Ασφάλιση χειριστή γεωργικού μηχανήματος (τρακτέρ)   
  0140-883000-κπκ 102 Μικτα Τεαμ+ΕΚ(ρωτα και στο ΙΚΑ για σιγουρα)
  ""'η κα. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη μορφή εργασίας έχει όλα τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας"""
  Ενω ο εργατης γης κατεβαινει όποτε "του καπνισει" , δουλευει οσο τον βολευει και χρεωνει ο,τι γουσταρει....
  Αν τους 300 τους διαλεγαμε με "κληρο" περισσοτερο πιθανοτητες θα ειχαμε να παμε μπροστα. ?
   
 23. Upvote
  floydpink got a reaction from spirosvii in Αλλαγη μισθου λογω συμπληρωσης 25ου ετους ηλικιας   
  Εδω ειναι το πολυ ωραιο αρθρο του κ.Ανδρεα Σακελλαριαδη (a.sakellariadis) που αφορα την υποβολη του Ετησιου Πινακα Προσωπικου (δεν εχει αλλαξει κατι για φετος):
  https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/29478
  Η υποβολη πρεπει να γινει μεχρι 31/10/2019 για καθε υποκαταστημα της επιχειρησης ξεχωριστα.
 24. Like
  floydpink got a reaction from musabelis in Αμοιβή 6ης μέρας σε 5νθήμερο   
  Αν το συνηθες ωραριο ειναι Τριτη εως Σαββατο και δουλεψει και εκτακτα τη Δευτερα, τοτε θεωρω οτι ως 6η ημερα για τη συγκεκριμενη βδομαδα (για 8ωρο) λαμβανεται παλι το Σαββατο (πχ θα μπορουμε με ενα συμπληρωματικο πινακα να δουλεψει μονο Δευτερα εως Παρασκευη για τη συγκεκριμμενη εβδομαδα και να παρει Σαββατο το ρεπο που θα επαιρνε τη Δευτερα),
  Οπότε δωστου +30% για την εργασια του κατα την 6η ημερα σε καθε περιπτωση.Για οσες ωρες ξεπερασαν τις 40 δηλαδη κατα την 6η ημερα.
  πχ
  ΔΕ 8 ΤΡΙ 8 ΤΕΤ 8 ΠΕ 8 ΠΑ 8 ΣΑΒ 8=48 οι 8 ωρες (του Σαββατου) +30%
  ΔΕ 5 ΤΡΙ 8 ΤΕΤ 8 ΠΕ 8 ΠΑ 8 ΣΑΒ 8=45 οι 5 ωρες (της Δευτερας σε αυτη την περιπτωση) +30%
  ΔΕ 8 ΤΡΙ 8 ΤΕΤ 8 ΠΕ 8 ΠΑ 8 ΣΑΒ 5=45 οι 5 ωρες (του Σαββατου) +30%
  Η  εργασία που παρέχεται την 6η μέρα της εβδομάδος, κατά παράβαση του  συστήματος πενθήμερης εργασίας, ανεξαρτήτως από τις προβλεπόμενες κυρώσεις , αμείβεται με το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 30%.
 25. Like
  floydpink got a reaction from dodos in OIKOΔΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ   
  Οχι δε μπορουν να ασφαλιστουν στον ΟΑΕΕ.ειναι ειδικη κατηγορια ασφαλισμενων.
  Ειναι εργαζομενοι στους εργοδοτες που δουλευουν (οικοδομικο ή τεχνικο εργο)
  Για να ασφαλιστουν πρεπει να εργαζονται.
  Για να εργαζονται, πρεπει να υπαρχει οικοδομικο εργο.
  Το οικοδομικο εργο απογραφεται στο ΙΚΑ και αρα ασφαλιζονται στο ΙΚΑ.
  https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=150
  Αν κανουν εργασιες,κοβουν τιμολογιο και δεν ασφαλιζονται(δεν δηλωνεται η εργασια στο ΙΚΑ) υπαρχει θεμα.
×
×
 • Create New...