Προς το περιεχόμενο

floydpink

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    463
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    34

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από floydpink

  1. η εργαζόμενη ή θα φερει χειρογραφα χαρτια ασθενειας απο ικα για υπογραφή και συμπληρωση απο τον εργοδοτη

    ή θα κανει τη διαδικασια ηλεκτρονικα και εσυ κανεις την αποδοχη

    το χαρτι του γιατρου να το παει στο ικα(ή ηλεκτρονικα) και να υπολογισει το διαστημα που πρεπει να σταματησει να εργαζεται (8 εβδομάδες ακριβως πριν την πιθανη ημερομηνια τοκετου)

  2. 2. Υπάλληλος που έχει υπηρετήσει δύο χρόνια συμπληρωμένα έως πέντε χρόνια, οφείλει να προειδοποιήσει τον εργοδότη του ένα μήνα πριν την καταγγελία.

    Σε περίπτωση λοιπόν που δεν τηρηθούν οι πιο πάνω προθεσμίες ο αποχωρών εργαζόμενος οφείλει ως αποζημίωση τις αποδοχές του χρόνου προειδοποιήσεως που δεν μπορούν να υπερβούν το ποσό που αντιστοιχεί σε αποδοχές τριών μηνών. Για τον υπολογισμό της αποζημιώσεως αυτής θα ληφθούν υπόψη οι αποδοχές του τελευταίου εργασιακού μηνός υπό καθεστώς πλήρους απασχολήσεως.

    ......

    Άρα μπορεί να ζητήσει ο εργοδότης ένα μηνιάτικο ως αποζημίωση από τον εργαζόμενο σε αυτή την περίπτωση,έστω και αν οι περισσότεροι από εμάς δεν το έχουμε δει να γίνεται στην πράξη

     

  3. Στις 18/3/2022 στις 5:54 ΜΜ, solwn 1 είπε

    Tον 10/2021 είχα προσλάβει πρακτικάριο ΤΕΙ...΄τωρα που λήγει το εξάμηνο τι υποχρεώσεις ε΄χω στην ΕΡΓΑΝΗ, και τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για τον ΟΑΕΔ 

    κ Σόλωνα, στη δεύτερη σελι΄δα αναφέρει τα δικαιολογητικά (Το αθεώρητο τιμολόγιο,έχει καταργηθεί δεν ισχύει πλ΄έον)

     

    praktiki-askisi-spoudaston.xls

  4. Oι μόνοι Νόμοι που γνωρίζω για υποχρέωση του εργαζομένου να προαναγγείλει την αποχώρησή του για να μη διαταράξει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης:

    Mε τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις (άρθρο 17 παρ. 5β του Ν. 3899/2010) ορίστηκε ότι : «οι πρώτοι δώδεκα μήνες απασχόλησης λογίζονται ως δοκιμαστική περίοδος, κατά την οποία η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση, εκτός αν τα μέρη συμφωνήσουν διαφορετικά.». Επομένως στο χρονικό διάστημα των πρώτων δώδεκα (12) μηνών εργασίας δεν υπάρχει καμμιά πρόβλεψη για προστασία. Όμως για το μετά το χρονικό αυτό διάστημα :

    Με το άρθρο 4 του Ν.2112/1920, ορίζεται ότι ο υπάλληλος που πρόκειται να αποχωρήσει , παραιτηθεί, δηλαδή θέλει να λύσει την υπαλληλική σύμβασή του με τον εργοδότη, οφείλει να την καταγγείλει πριν από χρόνο ίσο προ το μισό εκείνου, που το άρθρο 1 του νόμου (2112/1920) ορίζει για τον εργοδότη.

    https://www.oenet.gr/ergasiaka/eidikotita-ergazomenou/απροειδοποιητη-αποχωρηση-εργαζομενου

    Οπότε δε χρειάζεται καμία γραπτή προαναγγελία αποχώρησης για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, εκτός του καθαρά ηθικού μέρους να ενημερωθεί ο εργοδότης μερικές έστω μέρες πριν προκειμένου να βρει αντικαταστάτη.

  5. Η παρ 14.2 αναφέρεται στην χειρόγραφη υποβολή των εντύπων του άρθρου 2,που είναι τα έντυπα των εργαζομένων (όχι της πρακτικής),τα οποία όντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να υποβληθούν έστω και χειρόγραφα.

     

  6. Σε περιπτωση που το Ε3.3 δεν ανοίγει προς υποβολή μόνο με κωδικούς Ταχις της επιχείρησης και ο ΕΦΚΑ αρνείται να σας απογράψει εφόσον δεν υπάρχει ασφαλιστέα απασχόληση, επικαλείστε την παρακάτω παράγραφο του ιδίου Νόμου και δεν υποβάλετε Ε3.3:

    14.3 Οι κατά περίπτωση υπόχρεοι υποβολής των αναφερόμενων στο άρθ. 3 της παρούσας ειδικών εντύπων που δεν οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα εργοδοτών του ΕΦΚΑ ή έχουν απογραφεί στον ΕΦΚΑ χωρίς ΑΦΜ, εξαιρούνται της ηλεκτρονικής υποβολής των εντύπων αυτών μέχρι τον ηλεκτρονικό συγχρονισμό του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποχρεούται να γνωστοποιήσει στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ την περάτωση του ηλεκτρονικού συγχρονισμού στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

    (( Σημείωση :

    Άρθρο 3 είναι τα
    Υποβαλλόμενα έντυπα που αφορούν ωφελουμένους/πρακτική άσκηση/μαθητεία))

    Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/45106/erganh-allages-sthn-apofash-gia-thn-ypobolh-twn-entypwn-neo-entypo-anaggelias-enarxhsmetabolwn-praktikhs-askhshs-spoydastwnfoithtwn

  7. https://www.taxheaven.gr/news/45106/erganh-allages-sthn-apofash-gia-thn-ypobolh-twn-entypwn-neo-entypo-anaggelias-enarxhsmetabolwn-praktikhs-askhshs-spoydastwnfoithtwn

    https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/organismos-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed/anaggelia-praktikes-katartises-voucher-ergane-e3-3

    κ.Σπύρο το να ρωτάς το ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΔ για θέματα Εργάνη,είναι σαν να παίζεις με την τύχη σου.

    Ζήτα από το ΚΕΚ πάνω απ'όλα το Νόμο που βγήκε αυτό το πρόγραμμα να δεις αν θα πρέπει να υποβληθεί Ε3.3 ή όχι και δες αν σε αφήνει να υποβα΄λεις το έντυπο μόνο με κωδικούς Ταχις χωρίς εγγραφή στο ΙΚΑ.

    Για όλες τις υπόλοιπες πρακτικές/μαθητείες(ΤΕΙ-ΙΕΚ-Μαθητεια ΟΑΕΔ) υποβάλουμε είτε Ε3.4,είτε Ε3.5 και όχι Ε3.3.Για κάποια τέτοια προγράμματα κατάρτισης υπάρχει αυτό το Ε3.3.(Θεωρία Ε3.2-Πρακτική Ε3.3).

  8. Είναι σίγουρο ότι οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να υποβάλλουν Ε3.3 κατά την έναρξη και τη λήξη της πρακτικής voucher;;

    Να σου πουν ακριβώς ποιο πρόγραμμα voucher είναι να δεις τους όρους και τις υποχρεώσεις της επιχείρησης.

    πχ σε αυτό το πρόγραμμα λέει ότι υποχρεούνται(δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ή παλαιότερο)

    https://kedivim.paideia.gr/επιδοτούμενα-προγράμματα/voucher-ανέργων-30-49-ετών

    Οι επιχειρήσεις πρακτικής υποχρεούνται να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με την ονομασία «ΕΡΓΑΝΗ», το προβλεπόμενο έντυπο Ε.3.3. που αφορά στην Αναγγελία Έναρξης/Μεταβολών Πρακτικής άσκησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΦΕΚ 2401/Β/22.06.2018 όπως ισχύει.

  9. Έχει βρει κανείς ΚΠΚ για μαθητεία που να αντικαθιστά το ΚΠΚ 3180 και να έχει και ΤΕΚΑ γιατί ο μαθητής είναι πρωτοασφαλισμένος από 01/01/2022?

    Η ΑΠΔ δε φεύγει και ζητάει να υπολογιστούν ποσά υπέρ ΤΕΚΑ.

    Πως θα κάνουμε αφαίρεση 3,25% επικουρικού υπέρ ΤΕΚΑ όταν όλες κι όλες οι κρατήσεις του εργαζομένου είναι 2,07% και το σύνολο του επικουρικού το χρεώνεται ο εργοδότης;

    https://www.efka.gov.gr/el/egkyklioi-kai-genika-eggrapha/egkyklios-5-02022022

     

     

  10. Τελικα τα ποσοστα κρατησεων μισθωτων μηχανικων αλλαζουν απο 01/01/2022 ή όχι;

    Βασει της εγκυκλιου 08/2021 του ΕΦΚΑ,επρεπε να αλλαξουν.

    Η ΑΠΔ 02/2022 με νεα ποσοστα (αυξημενα απο 01/01/2022 εως 31/05/2022 βασει της παραπανω εγκυκλιου) δε φευγει.

    https://www.efka.gov.gr/el/egkyklioi-kai-genika-eggrapha/egkyklios-8-28012021

     

     

     

     

     

     

  11. Nαι, είναι υποχρεωτικό!! (σκέψου το θέμα ασφάλειας της εργαζόμενης και αν γίνει κάτι, χτύπα ξύλο και ρίξει το φταίξιμο στον εργοδότη)

  12. Μισθο για 1 μηνα της δινεις (25 ασφαλιστικες ημερες δηλαδη και θα αφαιρεσεις την αναλογια απο το επιδομα που θα παρει απο το ικα για αυτο το διαστημα απο τα καθαρα της)

    Μετά δε βγάζεις μισθο, πλην επιδοματος αδειας-δωρου πασχα-δωρου χριστουγεννων

    Ενσημα κολλας για ενα μηνα  (25) τυπος αποδοχων 08 (ασθενεια).

    Το διαστημα των 17 εβδομαδων το υπολογιζεις ως σαν να εργαστηκε για να βγαλεις την αναλογια δωρου πασχα-δωρου χριστουγεννων (και για τις αντιστοιχες εισφορες ενσημων)

    Επιδομα αδειας-αδεια τη δικαιουται ως σαν να δουλευε κανονικα

    Εντυπα θα σου φερει η ιδια της ασθενειας ή θα τα κανεις αποδοχη ηλεκτρονικα

     

     

  13. https://www.taxheaven.gr/news/57210/mhniaio-elaxisto-kostos-thlergasias-dhmosieyohke-h-apofash

     

    Εδώ αναφέρεται τι επιτρέπεται και τι όχι στην τηλεργασία για την προστασία των δικαιωμάτων του εργαζομένου και της προσωπικής του ζωής.

    παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4808/2021 (Α' 101) για την τηλεργασία

    https://www.taxheaven.gr/law/4808/2021

  14. Δεν απαγορεύεται η τηλεργασία.

    Μπορεί να συνεχίσει τηλεργασία,αρκεί να δίνεται κάθε μήνα "τουλάχιστον" ένα μικροποσο που είχαν βγαλει για τα "εξοδα" του εργαζομένου (δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές  και δε φορολογείται).

     

  15. Προφανώς περιμένουμε να ενημερώσουν το σύστημα Εργάνη με τις αναμνηστικές δόσεις προκείμενου να δούμε για ποιους εμβολιασμένους θα ζητάει rapid πλέον. Θα φανεί στο Εργάνη-Μητρώο -κατάσταση εμβολιασμού νοσησης εργατικού δυναμικού, σε όποιον θα έχει την  ένδειξη:  "Τήρηση προϋποθέσεων :OXI"

  16. Οι περισσοτερες ημερομηνιες γεννηθεντων πριν το 1970 ειναι λαθος στον ΕΦΚΑ(ειναι πχ 01/01/1966,ειναι ενημερομενο μονο με το ετος  και οχι ακριβης ημερα και μηνας).

    Πολλοι εργαζομενοι,ειναι αλλιως δηλωμενοι εφορια,αλλιως στο ΙΚΑ και αλλα στοιχεια εχει η ταυτοτητα τους(κυριως αλλοδαποι ή ορθογραφικα λάθη κατά την καταχώρηση στο εκαστοτε μητρωο).

    Σημασια έχει να μπορει γίνει η προσληψη στο Εργανη("τραβαει" στοιχεια απο εφορία) και να σταλει η ΑΠΔ("τραβαει" στοιχεια απο ΙΚΑ).

    Εννοείται οτι σε καθε περιπτωση ειμαστε βεβαιοι οτι ο,τι κάνουμε αφορά το συγκεκριμενο εργαζομενο με τα λοιπα στοιχεια του και τα οποια συμφωνουν.

    Ενημερωση στον εργαζομενο να παει στο μητρωο της εφορίας ΄΄η/και του ικα και να διορθωσουν τα στοιχεια του.

     

     

  17. Ισχυει αυτό που έγραψε η Aniek.

    Για τις 3 πρωτες μέρες πληρώνονται τα μισά απο τον εργοδοτη(1,5 ημερομίσθιο δηλαδη).

    και τις υπόλοιπες μέρες τις χρεώνεται ο εργοδότης ωσάν να τις δούλεψε ο εργαζομενος κανονικά.

    Πληρώνει ασθένεια εως διαστημα μισού μηνος για εργαζομενο που δεν έχει κλεισει έτος στην επιχείρηση και αφού έχει απασχοληθεί για  τουλάχιστον 10 ημέρες από την πρόσληψή του.

    https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=2015

     

  18. Τη δεχεται και βγαζει μήνυμα εκπροθέσμου.

    Λέτε να βρουν ευκαρία να βαλουν προστιμο για το "εκπροθεσμο" σε πρακτικη ασκηση φοιτητη;

    Καλυτερα να ψαξουν για επιχειρησεις στη Βουλαρία να στειλουν τα παιδια μετα να κανουν πρακτικη.

     

  19. Δυστυχως πρεπει να γινει απογραφη την ιδια μερα στο ΙΚΑ.

    Και αν ο εργαζομενος/η δεν πληρεί τα κριτηρια για το προγραμμα επιδοτησης  υπαρχει θεμα(γιατι το ικα παντα καταχωρει τα στοιχεια του πρωτου εργαζομενου της επιχειρησης(και κεντρικου και υποκαταστηματων).

    Να σιγουρευτειτε οτι δεν ειχε ενσημα ενα μηνα πριν(μπορει να δει ο ιδιος/ιδια τις προσληψεις/αποχωρησεις του/τηςκλπ με τους κωδικους του ταχις που εχει στο https://employees.yeka.gr/(S(u4ya1vjt5uusxlyid5ghx5z2))/login.aspx?ReturnUrl=%2f )

     

     

  20. Οφειλες ΤΣΑΥ-ΕΦΚΑ 2020-2021 απ'οσο γνωριζω δε μπορουν να ρυθμιστουν και για αυτο το λογο τα χρηματα παρακρατουνται απο τον ΕΟΠΥΥ (ζητας να στειλουν επισημο εγγραφο με τις οφειλες απο το αρμοδιο πρων ΤΣΑΥ_ΕΤΑΑ της περιφερειας σου στον ΕΟΠΥΥ με την ατιστοιχη παρακρατηση που πρεπει να γινει)

    Οφειλες ΤΣΑΥ-ΕΦΚΑ 2017-2019 (λογικα) εχουν ηδη σταλθει στο ΚΕΑΟ.Το βελεπεις απο την καρτελα του ΕΦΚΑ στις οφειλες. Κανεις ρυθμιση επιλεγοντας στην εγγραφη του ΚΕΑΟ  τον ΑΜΚΑ του φαρμακοποιου.

    Οφειλες ΤΣΑΥ εως 31/12/2016, ακομη και αν εχουν σταλθει στο ΚΕΑΟ και εχει γινει ρυθμιση (αν δεν εχει γινει ρυθμιση η εγγραφη στο ΚΕΑΟ γινεται επιλεγοντας τον Αρ Μητρωου ΤΣΑΥ του φαρμακοποιου) κανεις αιτηση στο ΤΣΑΥ της περιφερειας σου (μεσω του "μενουμε Σπιτι") να κανουν τελικο ελεγχο και να κλεισουν την καρτελα του φαρμακοποιού εως 31/12/2016 (πριν ενταχθουν στον ΕΦΚΑ).Οταν το κανουν αυτο στο ΤΣΑΥ, εως 31/12/2016 στην ασφαλιστικη θα γραφει ενημερος .

    Ψαξε στο ιντερνετ για τηλεφωνα πρωην ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ.Λογικα ο φαρμακοποιος τα γνωριζει γιατι πληρωνε τις εισφορες του σε αυτους εως 31/12/2016.

     

     

     

  21. Σολωνα,θεωρησε οτι δεν υπηρχε καθολου τοκετος-γεννα-6μηνο του οαεδ και οτι η εργαζομενη ερχοταν στη δουλεια κανονικα.Τι αδεια και επιδομα αδειας θα δικαιουταν φετος; πχ 22 ημερες αδειας και μισο μισθο ως επιδομα αδειας; Δωστης τα ιδια.

     

     

  22. Η "προσαυξηση" του 1,2 ισχυει για ολους του εργαζομενους με συμβαση εξαρτημενης εργασιας που αμοιβονται με το κατωτερο νομιμο ημερομισθιο στην Ελλαδα ανεξαρτητα το επαγγελμα που αυτοι κανουν, με το αν ασφαλιζονται στο ΙΚΑ ή οχι κλπ.

    Το ιδιο ισχυει και για τα "δικαιωματα" του καθε εργαζομενου σε αδειες-δωρα,τηρηση ωραριων(40ωρου) κλπ

    Ο λογος πχ που στους οικοδομους δε υπολογιζουμε δωρο ειναι γιατι τους το δινει το ΙΚΑ βασει νομου και οχι γιατι δεν το δικαιουνται.

    Αυτα ισχυοουν ασχετα με το αν ενας ασφαλιστικος οργανισμος δεν τα εξεταζει καμια φορα οπως την περιπτωση του 29,04 στα οικοδομικα ή γινεται ή οχι προσληψη μεσω οαεδ ή εργανη κλπ

    29,04/6,66=4,36 ειναι το νομιμο κατωτερο ωρομισθιο αυτη τη στιγμη.

    https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=294#

     

     

  23. Για μειωμενη απασχοληση ναι 3129

    ή βαζεις καποιον αλλον ΚΑΔ για να βγαλει κατευθειαν 3129

    πχ ΚΑΔ 7031 ή 6529 ή ΚΑΔ λογιστη/δικηγορου και  419000 μειωμενη απασχοληση 3129

    Για να φιανεται ξεκαθαρα οτι ασφαλειες δεν κανουν και δεν απαιτειται επιπλεον επικουρικο

  24. Πιο πιθανο ειναι να κανει στειλει η Τουρκια πυραυλο στο Φεγγαρι, παρα να κανει συνδεση το ΙΚΑ με το Εργανη.

     

    Τις 3τιες που εχουν στα οικοδομικα μη ξεχνας να βαζεις γιατι βλεπω οτι τις τσεκαρουν απο το οικοδομικο τμημα του Ικα

     

×
×
  • Δημιουργία νέου...