Jump to content

floydpink

simple Members
 • Posts

  463
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

floydpink last won the day on March 29

floydpink had the most liked content!

About floydpink

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  homeless

Recent Profile Visitors

4,249 profile views
 1. 2. Υπάλληλος που έχει υπηρετήσει δύο χρόνια συμπληρωμένα έως πέντε χρόνια, οφείλει να προειδοποιήσει τον εργοδότη του ένα μήνα πριν την καταγγελία. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν τηρηθούν οι πιο πάνω προθεσμίες ο αποχωρών εργαζόμενος οφείλει ως αποζημίωση τις αποδοχές του χρόνου προειδοποιήσεως που δεν μπορούν να υπερβούν το ποσό που αντιστοιχεί σε αποδοχές τριών μηνών. Για τον υπολογισμό της αποζημιώσεως αυτής θα ληφθούν υπόψη οι αποδοχές του τελευταίου εργασιακού μηνός υπό καθεστώς πλήρους απασχολήσεως. ...... Άρα μπορεί να ζητήσει ο εργοδότης ένα μηνιάτικο ως αποζημίωση από τον εργαζόμενο σε αυτή την περίπτωση,έστω και αν οι περισσότεροι από εμάς δεν το έχουμε δει να γίνεται στην πράξη
 2. κ Σόλωνα, στη δεύτερη σελι΄δα αναφέρει τα δικαιολογητικά (Το αθεώρητο τιμολόγιο,έχει καταργηθεί δεν ισχύει πλ΄έον) praktiki-askisi-spoudaston.xls
 3. Oι μόνοι Νόμοι που γνωρίζω για υποχρέωση του εργαζομένου να προαναγγείλει την αποχώρησή του για να μη διαταράξει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης: Mε τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις (άρθρο 17 παρ. 5β του Ν. 3899/2010) ορίστηκε ότι : «οι πρώτοι δώδεκα μήνες απασχόλησης λογίζονται ως δοκιμαστική περίοδος, κατά την οποία η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση, εκτός αν τα μέρη συμφωνήσουν διαφορετικά.». Επομένως στο χρονικό διάστημα των πρώτων δώδεκα (12) μηνών εργασίας δεν υπάρχει καμμιά πρόβλεψη για προστασία. Όμως για το μετά το χρονικό αυτό διάστημα : Με το άρθρο 4 του Ν.2112/1920, ορίζεται ότι ο υπάλληλος που πρόκειται να αποχωρήσει , παραιτηθεί, δηλαδή θέλει να λύσει την υπαλληλική σύμβασή του με τον εργοδότη, οφείλει να την καταγγείλει πριν από χρόνο ίσο προ το μισό εκείνου, που το άρθρο 1 του νόμου (2112/1920) ορίζει για τον εργοδότη. https://www.oenet.gr/ergasiaka/eidikotita-ergazomenou/απροειδοποιητη-αποχωρηση-εργαζομενου Οπότε δε χρειάζεται καμία γραπτή προαναγγελία αποχώρησης για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, εκτός του καθαρά ηθικού μέρους να ενημερωθεί ο εργοδότης μερικές έστω μέρες πριν προκειμένου να βρει αντικαταστάτη.
 4. Η παρ 14.2 αναφέρεται στην χειρόγραφη υποβολή των εντύπων του άρθρου 2,που είναι τα έντυπα των εργαζομένων (όχι της πρακτικής),τα οποία όντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να υποβληθούν έστω και χειρόγραφα.
 5. Σε περιπτωση που το Ε3.3 δεν ανοίγει προς υποβολή μόνο με κωδικούς Ταχις της επιχείρησης και ο ΕΦΚΑ αρνείται να σας απογράψει εφόσον δεν υπάρχει ασφαλιστέα απασχόληση, επικαλείστε την παρακάτω παράγραφο του ιδίου Νόμου και δεν υποβάλετε Ε3.3: 14.3 Οι κατά περίπτωση υπόχρεοι υποβολής των αναφερόμενων στο άρθ. 3 της παρούσας ειδικών εντύπων που δεν οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα εργοδοτών του ΕΦΚΑ ή έχουν απογραφεί στον ΕΦΚΑ χωρίς ΑΦΜ, εξαιρούνται της ηλεκτρονικής υποβολής των εντύπων αυτών μέχρι τον ηλεκτρονικό συγχρονισμό του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποχρεούται να γνωστοποιήσει στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ την περάτωση του ηλεκτρονικού συγχρονισμού στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. (( Σημείωση : Άρθρο 3 είναι τα Υποβαλλόμενα έντυπα που αφορούν ωφελουμένους/πρακτική άσκηση/μαθητεία)) Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/45106/erganh-allages-sthn-apofash-gia-thn-ypobolh-twn-entypwn-neo-entypo-anaggelias-enarxhsmetabolwn-praktikhs-askhshs-spoydastwnfoithtwn
 6. https://www.taxheaven.gr/news/45106/erganh-allages-sthn-apofash-gia-thn-ypobolh-twn-entypwn-neo-entypo-anaggelias-enarxhsmetabolwn-praktikhs-askhshs-spoydastwnfoithtwn https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/organismos-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed/anaggelia-praktikes-katartises-voucher-ergane-e3-3 κ.Σπύρο το να ρωτάς το ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΔ για θέματα Εργάνη,είναι σαν να παίζεις με την τύχη σου. Ζήτα από το ΚΕΚ πάνω απ'όλα το Νόμο που βγήκε αυτό το πρόγραμμα να δεις αν θα πρέπει να υποβληθεί Ε3.3 ή όχι και δες αν σε αφήνει να υποβα΄λεις το έντυπο μόνο με κωδικούς Ταχις χωρίς εγγραφή στο ΙΚΑ. Για όλες τις υπόλοιπες πρακτικές/μαθητείες(ΤΕΙ-ΙΕΚ-Μαθητεια ΟΑΕΔ) υποβάλουμε είτε Ε3.4,είτε Ε3.5 και όχι Ε3.3.Για κάποια τέτοια προγράμματα κατάρτισης υπάρχει αυτό το Ε3.3.(Θεωρία Ε3.2-Πρακτική Ε3.3).
 7. Είναι σίγουρο ότι οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να υποβάλλουν Ε3.3 κατά την έναρξη και τη λήξη της πρακτικής voucher;; Να σου πουν ακριβώς ποιο πρόγραμμα voucher είναι να δεις τους όρους και τις υποχρεώσεις της επιχείρησης. πχ σε αυτό το πρόγραμμα λέει ότι υποχρεούνται(δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ή παλαιότερο) https://kedivim.paideia.gr/επιδοτούμενα-προγράμματα/voucher-ανέργων-30-49-ετών Οι επιχειρήσεις πρακτικής υποχρεούνται να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με την ονομασία «ΕΡΓΑΝΗ», το προβλεπόμενο έντυπο Ε.3.3. που αφορά στην Αναγγελία Έναρξης/Μεταβολών Πρακτικής άσκησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΦΕΚ 2401/Β/22.06.2018 όπως ισχύει.
 8. Έχει βρει κανείς ΚΠΚ για μαθητεία που να αντικαθιστά το ΚΠΚ 3180 και να έχει και ΤΕΚΑ γιατί ο μαθητής είναι πρωτοασφαλισμένος από 01/01/2022? Η ΑΠΔ δε φεύγει και ζητάει να υπολογιστούν ποσά υπέρ ΤΕΚΑ. Πως θα κάνουμε αφαίρεση 3,25% επικουρικού υπέρ ΤΕΚΑ όταν όλες κι όλες οι κρατήσεις του εργαζομένου είναι 2,07% και το σύνολο του επικουρικού το χρεώνεται ο εργοδότης; https://www.efka.gov.gr/el/egkyklioi-kai-genika-eggrapha/egkyklios-5-02022022
 9. Τελικα τα ποσοστα κρατησεων μισθωτων μηχανικων αλλαζουν απο 01/01/2022 ή όχι; Βασει της εγκυκλιου 08/2021 του ΕΦΚΑ,επρεπε να αλλαξουν. Η ΑΠΔ 02/2022 με νεα ποσοστα (αυξημενα απο 01/01/2022 εως 31/05/2022 βασει της παραπανω εγκυκλιου) δε φευγει. https://www.efka.gov.gr/el/egkyklioi-kai-genika-eggrapha/egkyklios-8-28012021
 10. https://www.taxheaven.gr/news/57210/mhniaio-elaxisto-kostos-thlergasias-dhmosieyohke-h-apofash Εδώ αναφέρεται τι επιτρέπεται και τι όχι στην τηλεργασία για την προστασία των δικαιωμάτων του εργαζομένου και της προσωπικής του ζωής. παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4808/2021 (Α' 101) για την τηλεργασία https://www.taxheaven.gr/law/4808/2021
 11. Δεν απαγορεύεται η τηλεργασία. Μπορεί να συνεχίσει τηλεργασία,αρκεί να δίνεται κάθε μήνα "τουλάχιστον" ένα μικροποσο που είχαν βγαλει για τα "εξοδα" του εργαζομένου (δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές και δε φορολογείται).
 12. Προφανώς περιμένουμε να ενημερώσουν το σύστημα Εργάνη με τις αναμνηστικές δόσεις προκείμενου να δούμε για ποιους εμβολιασμένους θα ζητάει rapid πλέον. Θα φανεί στο Εργάνη-Μητρώο -κατάσταση εμβολιασμού νοσησης εργατικού δυναμικού, σε όποιον θα έχει την ένδειξη: "Τήρηση προϋποθέσεων :OXI"
 13. Οι περισσοτερες ημερομηνιες γεννηθεντων πριν το 1970 ειναι λαθος στον ΕΦΚΑ(ειναι πχ 01/01/1966,ειναι ενημερομενο μονο με το ετος και οχι ακριβης ημερα και μηνας). Πολλοι εργαζομενοι,ειναι αλλιως δηλωμενοι εφορια,αλλιως στο ΙΚΑ και αλλα στοιχεια εχει η ταυτοτητα τους(κυριως αλλοδαποι ή ορθογραφικα λάθη κατά την καταχώρηση στο εκαστοτε μητρωο). Σημασια έχει να μπορει γίνει η προσληψη στο Εργανη("τραβαει" στοιχεια απο εφορία) και να σταλει η ΑΠΔ("τραβαει" στοιχεια απο ΙΚΑ). Εννοείται οτι σε καθε περιπτωση ειμαστε βεβαιοι οτι ο,τι κάνουμε αφορά το συγκεκριμενο εργαζομενο με τα λοιπα στοιχεια του και τα οποια συμφωνουν. Ενημερωση στον εργαζομενο να παει στο μητρωο της εφορίας ΄΄η/και του ικα και να διορθωσουν τα στοιχεια του.
 14. Τη δεχεται και βγαζει μήνυμα εκπροθέσμου. Λέτε να βρουν ευκαρία να βαλουν προστιμο για το "εκπροθεσμο" σε πρακτικη ασκηση φοιτητη; Καλυτερα να ψαξουν για επιχειρησεις στη Βουλαρία να στειλουν τα παιδια μετα να κανουν πρακτικη.
 15. 40 ΄΄ωρες βαλε Σό΄λωνα. Λογικά θα την παραλάβει το Εργάνη κανονικά.Για δοκίμασε να στείλεις το Ε3-5. Ανέβασε και τη σύμβαση.
×
×
 • Create New...