Jump to content

STLIOSS

simple Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

About STLIOSS

 • Rank
  SΤΕΛΙΟS

Recent Profile Visitors

649 profile views
 1. καλησπερα! δυσκολη ερωτηση οπου θα απασχολησει πολλους στο μελλον. λοιπον...αγροτης ας πουμε κανονικου θελει να πουλησει τη παραγωγη του ελαιολαδο στο εξωτερικο, παιρνουμε σα παραδοχες βασει κανονισμου τα εξης... Ως γνωστόν, υπάρχει εντός της ΕΕ ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και οι σχετικές διατάξεις είναι, σε μεγάλο βαθμό, εναρμονισμένες. Ωστόσο, προβλέπονται προδιαγραφές για την εμπορία ελαιόλαδου που καθορίζονται από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αρ. 29/2012. Στο επίπεδο του λιανικού εμπορίου, πρέπει το προϊόν να παρέχεται στον καταναλωτή σε συσκευασία μέγιστης χωρητικότητας 5 λίτρων. Οι συσκευασίες πρέπει να είναι εφοδιασμένες με μη επαναχρησιμοποιούμενο πώμα και να διαθέτουν ετικέτα σύμφωνα με τα άρθρα 3 έως 6 του ανωτέρω κανονισμού. Συνεπως στη περιπτωση αυτη...πρεπει να γινει τυποποιηση ελαιολαδου Η τυποποιηση απο μονη της προσθετει αξια στο εμπορευμα οποτε αποκτα εμπορικη δραστηριοτητα (me o,ti ayto synepagetai) Αρα για να σταλει εξω..κοβεται τιμ δα με φπα k εγγραφη στο vies . ΣΩΣΤΑ? ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΑ ΧΥΜΑ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ Π.Χ. 16 Ή 30 ΛΙΤΡΩΝ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΙΜ ΔΑ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ??( ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΠΙΧ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΛΙΑΝΙΚΗ) ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ - ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΧΥΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΝΤΟΣ Ε,Ε ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑ Ι ΚΗ Η ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ?
 2. αγρότης ειδικού καθεστώτος ΚΑΙ υποχρέωση τήρησης βιβλίων ΔΕ νομιζω οτι πανε μαζι...
 3. Κ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΡΕΙΕΣ... https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/33365
 4. εκκαθαριση ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΤΙΜ. ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΥΝΕΤΕΡΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ. ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΕΣΟΔΟ Κ ΕΞΟΔΑ. Κ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΩΜΑΙ ΟΤΙ Κ ΤΑ 2 ΠΑΝΕ ΜΥΦ
 5. MONO EΞΟΔΑ?? ΓΤ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! Σύλλογος Λογιστών Λασιθίου : Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τους τα παραστατικά τα του 2016 στο λογιστή τους, εντός του μήνα Φεβρουαρίου το συντομότερο δυνατό. Όπως όλες οι επιχειρήσεις, έτσι και οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος, θα πρέπει να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις Εξόδων και Εσόδων για όσους εκδίδουν δικά τους Τιμολόγια (τις γνωστές ως Μ.Υ.Φ.) ηλεκτρονικά, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου 2017. Η παραπάνω υποχρέωση νομοθετήθηκε με τον Ν.4174 / 2013 για τις ανάγκες διενέργειας διασταυρωτικών ελέγχων και οριστικοποιήθηκε με μεταγενέστερες τροποποιοήσεις.. Τα προηγούμενα χρόνια η προθεσμία είχε παραταθεί μέχρι 30/9. Συζητείται και τώρα να δοθεί παράταση για μικρό διάστημα, όμως η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί . Ο χρόνος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων είναι κάτι το οποίο καθορίζεται από τα λογιστικά γραφεία με βάση ένα πιεστικό προγραμματισμό. Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τους τα παραστατικά τα του 2016 (τιμολόγια αγοράς, εκκαθαρίσεις, αποδείξεις δαπανών, κλπ) στο λογιστή τους, εντός του μήνα Φεβρουαρίου το συντομότερο δυνατό.
 6. καλησπέρα! ισχυει ακομα το παρακατω...η εχει αλλάξει κατι...; Αγρότης του ειδικού καθεστώτος Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν μία ετήσια συγκεντρωτική κατάσταση εξόδων. Μπορεί κάποιος να έχει καταχωρήσει τα παραστατικά εξόδων στο λογιστικό του πρόγραμμα κατά ημερομηνία έκδοσης, άλλος να τα έχει καταχωρήσει με ημερομηνία 31.12.14, σε κάθε περίπτωση η υποβολή των ΜΥΦ εξόδων για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, θα περιλαμβάνουν το διάστημα που θα αναγράφει 01.01.16-31.12.16. Δεν υποβάλλουν ΜΥΦ για τα έσοδα τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σταλούν οι επιδοτήσεις οι οποίες είναι έσοδα και για τις οποίες πολύς λόγος γίνεται. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις αγροτών ειδικού καθεστώτος, οι οποίοι (με απόφαση που έχουν από την Δ.Ο.Υ. αρμοδιότητας τους), έχουν εκδώσει οι ίδιοι τιμολόγια πώλησης. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλουν κανονικά 3μηνη ΜΥΦ εσόδων. Με απλά λόγια στελνουμε ΜΥΦ μονο τιμ εξόδων κ οχι ( εκκαθαρίσεις, αποδείξεις δαπανών, κλπ)
 7. H ΗΔΙΟΧΡΗΣΗ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΚΕ!! ΔΕ ΚΑΝΟΥΜΕ Ε2 ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ - ΠΟΣΟΣΤΟ, Π ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ Κ.Α. ΑΥΤΟ Π ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ.... ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ Κ ΣΑΝ ΕΣΟΔΑ ΑΡΧΙΚΑ Κ ΣΑΝ ΕΞΟΔΑ! ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΕΙ Κ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ (ΠΛΗΡΩΤΕΟ) ΑΠΟ ΤΟ ΤΠΥ. ΑΣ ΠΟΥΝ Κ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΤ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ!
 8. ΧΑΘΗΚΑΜΕ..... παιρνουν επιστροφη το φπα π εχει παρακρατηθει απο τους συνετερισμους, τις ενωσεις κ οτι αλλο! βαση τιμολογιων π εχουν εκδοση οι ενωσεις υπαρχει ομως το φπα των αγορων των δαπανων ακομα κ της αρδευσης κ γενικα στα εξοδα π κανει περνει αποδηξεις με το ποσο το φπα κ το συνολο λεω λοιπον...οτι σε αυτους π δεν εχουν βιβλια δε κανεις διαχωρισμο σε ποσο κ φπα αλλα περνας το συνολο των αποδηξεων
 9. γινεται κατ αποκοπη....καταθετουν τιμολογια κ περνουν επιστροφη!
 10. δε το εθεσα σωστα..... σε αυτους π δεν εχουν βιβλια....φανταζομαι θεωρηται μονο σαν εξοδο! κ σε οσους κρατανε βιβλια αυτο π ανεφερες σωστα?
 11. εχω την εντυπωση οτι σε αυτους του ειδικου π ΔΕ κρατανε βιβλια....περναμε το συνολο μαζι με το φπα
 12. το δικαιωμα αυτο π κραταει το ελαιοτριβειο απο το παραγωγο ειναι ενα ποσοστο του παραγομενου ελαιολαδου κ νομιζω εχει να κανει με παροχη υπηρεσιων για ειδικου μιλαω παντα!
×
×
 • Create New...