Jump to content

ARGYRO28

simple Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  ARGYRO28 reacted to outbreak in Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Αναμένεται η ανακοίνωση παράτασης των ΜΥΦ   
  Είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας συνάδελφοι.Αφού δεν κατεβάσαμε ποτέ τα μολύβια και δεν κλείσαμε τούς υπολογιστές πανελληνίως
  τι να περιμένουμε?
  Κοιτάει ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.
  Τα χειρότερα δυστυχώς ειναι μπροστά.....
 2. Upvote
  ARGYRO28 reacted to THO in ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ 5.000 ΘΕΣΕΩΝ 25-66 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ   
  Το καλό αυτή τη φορά είναι ότι ο πελάτης για τον οποίο προσπάθησα να κάνω την προηγούμενη φορά δέχθηκε να κάνει ο ίδιος την αίτηση από την έδρα του διότι έχει μισθωμένη γραμμή μεγάλης ταχύτητας και το θέμα είναι ότι δεν του ανοίγει ούτε το πεδίο καταχώρισης των συνθηματικών. Ευτυχώς πέτυχε ο καφές σήμερα και λέω να ανάψω και ένα τσιγαράκι μετά από 2,5 χρόνια. Έτσι για να το απολαύσω.
 3. Upvote
  ARGYRO28 reacted to SophiaL in ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ 5.000 ΘΕΣΕΩΝ 25-66 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ   
  δεν το πλήρωσαν αυτοί.. εμείς το πληρώσαμε..
 4. Upvote
  ARGYRO28 reacted to Giannis P. in ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ 5.000 ΘΕΣΕΩΝ 25-66 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ   
  Οι δικηγόροι αποχή διαρκείας.
  Εμείς αναμονή και υπομονή διαρκείας...
 5. Upvote
  ARGYRO28 reacted to adimos in ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΦΜΥ   
  Η λύση ειναι να συνδεθεί το Τάχις με το ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΔ. Έχει ακριβώς την ίδια πληροφορία. Πρέπει η διοίκηση πρώτα να ψάχνει να βρει λύσεις χωρίς να επιβαρύνει τις επιχείρησεις με επιπρόσθετα κόστη. Ειναι αντιαναπτυξιακό να βάζεις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να σου στέλνουν πληροφορίες οταν μπορείς να τις πάρεις εύκολα απο αλλο φορέα. Αυτή ειναι η λύση. Βάλτε στην ΑΠΔ, όπως και προβλέπεται, και την παρακράτηση φόρου και καταργήστε τις Προσωρινές ΦΜΥ (με μηδενικό φόρο η μη). έχεις αναλυτικά ανά εργαζόμενο το φόρο ανά μήνα χωρίς να υπάρχει επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις. 12 ΑΠΔ στέλναμε 12 θα στέλνουμε, μειώνοντας παράλληλα την υποχρέωση για προσωρινές ΦΜΥ.
 6. Upvote
  ARGYRO28 reacted to PARALOGISTIKA in Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?   
  Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ μαζί σου οτι δεν πάει άλλο η κατάσταση με την "ζητιανιά" των παρατάσεων!
   
  ΟΜΩΣ δεν είναι δυνατόν να είμαστε συνεπείς όταν δεν έχει τηρηθεί ένα πλάνο....
   
  Είναι δυνατόν όοοοολες οι δηλώσεις να φτιαχτούν και να σταλούν μέσα σε σχεδόν ένα μήνα???
   
  Ας είχε ανοίξει απο τουλάχιστον τον Μάρτιο το σύστημα για υποβολή και ας μην έδιναν ούτε μέρα παραπάνω!
   
  Ούτε εγώ εχω όρεξη να περάσω όλο το καλοκαίρι στο γραφείο!
 7. Upvote
  ARGYRO28 reacted to ΑΛΕΚΟΣ in Απόσβεση αδείας ΦΔΧ, είναι υποχρεωτική κάθε έτος αν άρχισε πέρυσι ?   
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ"

  Απόσβεση αδείας ΦΔΧ
  Β. Απόσβεση αδείας ΦΔΧ
  Παρακαλώ να μου αναφέρετε παράδειγμα για απόσβεση αδείας Φ.Δ.Χ. 1) Πώς θα αναγραφεί στο Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων; 2) Πώς θα εμφανισθεί στο έντυπο Ε3, και αντίστοιχα στην Εκκαθαριστική Δήλωση ΦΠΑ; Σε περίπτωση που το ποσό της απόσβεσης αδείας Φ.Δ.Χ., δεν έχει αναγραφεί στην ανωτέρω Εκκαθαριστική Δήλωση υπάρχει πρόβλημα; 3) Το ανωτέρω ποσό απόσβεσης θα συμπεριληφθεί στην Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης;
  Απάντηση:
  1) Αποσβέσεις τεκμαρτής αξίας αδειών ΦΔΧ με ημερομηνία έκδοσης πριν την 30.9.2010.
  Για την ομαλή μετάβαση στο νέο πλαίσιο οδικών εμπορευματικών μεταφορών, όπως αυτό καθιερώθηκε με το Ν 3887/2010 , και για την αντιστάθμιση της απώλειας κεφαλαίου που προκύπτει για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ΦΔΧ με την απελευθέρωση της αγοράς και τη μείωση της εμπορικής αξίας των αδειών τους, με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 18 του Ν 3888/2010 ρυθμίζονται τα θέματα των αποσβέσεων της αξίας των αδειών αυτών.
  2) Με τις παραπάνω διατάξεις ορίζεται, ότι όσοι επαγγελματίες κατέχουν άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων (ΦΔΧ), όπως αυτές προβλέπονται στα άρθρα 2 και 14 του Ν 3887/2010 , δηλαδή κατέχουν άδειες ΦΔΧ, πριν τη δημοσίευση του ανωτέρω Νόμου (πριν τις 30.9.2010) και ανεξάρτητα εάν πρόκειται για ατομικές εκμεταλλεύσεις, κοινωνίες συνεκμετάλλευσης, εκμεταλλεύσεις ή επιχειρήσεις άλλης νομικής μορφής, μπορούν, κατ΄ επιλογήν, να αποσβέσουν την αξία των πιο πάνω αδειών, ισόποσα, σε χρονικό διάστημα από (3) έως και (7) έτη, με έναρξη ισχύος το έτος 2010.
  3) Με τις ίδιες διατάξεις αναγνωρίζεται ισόποση κατ΄ έτος μείωση των καθαρών κερδών των επαγγελματιών που κατέχουν τις άδειες των οδικών μεταφορών ΦΔΧ Εθνικών, Διεθνών, Νομαρχιακών και Βυτιοφόρων, από 3 έως και 7 έτη, κατ΄ επιλογήν, στα ποσά της αξίας αυτών, δίνοντας στους μεταφορείς την δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα αποσβέσουν την οριζόμενη αξία της άδειας που κατέχουν σε 3, 4, 5, 6 ή 7 έτη, αντίστοιχα.
  4) Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να εξευρεθεί ενιαίος τρόπος υπολογισμού της αξίας των πιο πάνω αδειών, λαμβάνεται υπόψη το μικτό βάρος του ΦΔΧ αυτοκινήτου το οποίο αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του.
  5) Η παραπάνω αξία, όπως αυτή διαμορφώνεται με τις διατάξεις της παρ.7 του άρθρου 14 του Ν 3887/2010 , προσδιορίζεται ως εξής:
  α) (10.000) ευρώ για τον πρώτο τόνο.
  β) (2.000) ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι (7) τόνους.
  γ) (1.500) ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους (40) τόνους.
  Για την κατηγορία ειδικής μεταφοράς πετρελαιοειδών, η αξία των αδειών διαμορφώνεται ως εξής:
  α) (27.000) ευρώ για τον πρώτο τόνο.
  β) (3.000) ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους (42) τόνους.
  6) Κατά συνέπεια, οι αξίες των αδειών κυκλοφορίας, όπως προσδιορίζονται παραπάνω, υπόκεινται σε τμηματική και ισόποση ετήσια απόσβεση με τη χρήση σταθερού συντελεστή ανάλογα με τον αριθμό των ετών απόσβεσης (3, 4, 5, 6 ή 7, αντίστοιχα) που επιλέγει ο μεταφορέας, ως εξής:
  Έτη Απόσβεσης
  Ποσοστό κατ΄ έτος
  3
  33,33% (ή 1/3)
  4
  25% (ή 1/4)
  5
  20% (ή 1/5)
  6
  16,66% (ή 1/6)
  7
  14,29% (ή 1/7)
  7) Επισημαίνεται, ότι αν και η επιλογή των ετών απόσβεσης (επομένως και του αντίστοιχου ετήσιου συντελεστή) βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του μεταφορέα, ο συντελεστής που θα επιλεγεί αρχικά θα πρέπει να χρησιμοποιείται σταθερά από διαχειριστική περίοδο σε διαχειριστική περίοδο μέχρι την πλήρη απόσβεση της αξίας της άδειας.
  8) Η διενέργεια αποσβέσεων είναι υποχρεωτική σε κάθε χρήση. Σε περίπτωση που μετά την αφαίρεση των αποσβέσεων με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (φορολογική αναμόρφωση) προκύψει ζημία, αυτή μεταφέρεται στα επόμενα πέντε έτη (5), με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 4 του Ν 2238/1994 (ΚΦΕ) παρά το γεγονός ότι η ζημία δεν προκύπτει από τα βιβλία. Αυτό γίνεται για λόγους ενιαίας φορολογικής αντιμετώπισης όλων των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από το αντικείμενο εργασιών τους.
  9) Επισημαίνεται, ότι η απόσβεση της αξίας των αδειών ΦΔΧ δεν αφορά στο λογιστικό προσδιορισμό των κερδών των υπαγόμενων επαγγελματιών ή επιχειρήσεων, αφού οι αναγνωριζόμενες αποσβέσεις υπολογίζονται επί τεκμαρτής αξίας της άδειας, όπως αυτή προκύπτει με βάση τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 14 του Ν 3887/2010 και όχι επί πραγματικής αξίας κτήσης (κόστους αγοράς). Σύμφωνα με τα παραπάνω, η έκπτωση των υπόψη αποσβέσεων θα γίνεται με την αναμόρφωση των αποτελεσμάτων κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων ή επαγγελματιών που κατέχουν άδειες πριν από τη δημοσίευση του Ν 3887/2010 (30.9.2010). Επιπλέον της αναμόρφωσης αυτής, η υπαγόμενη επιχείρηση θα δηλώνει κάθε έτος και τον αριθμό των χρήσεων για τις οποίες έχει αποφασίσει να προβεί στην απόσβεση της πιο πάνω αξίας.
  10) Το ποσό της τεκμαρτής αυτής απόσβεσης αναγράφεται στο κωδ. 312 του πίνακα Ζ΄ του εντύπου Ε3 ο οποίος αναμορφώνει τον κωδ. 346.
  Επομένως σύμφωνα με τα ανωτέρω, προκύπτουν τα εξής:
  Α. Για τον προσδιορισμό της αξίας αδειών Φ.Δ.Χ. λαμβάνεται υπόψη το μικτό βάρος του Φ.Δ.Χ. αυτοκινήτου το οποίο αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του. Η αξία δε αυτή διαμορφώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 14 του 3887/2010 (περίπτωση 5).
  Παράδειγμα
  Έστω ΦΔΧ 33 τόνων, για το οποίο η επιχείρηση αποφάσισε τμηματική και ισόποση ετήσια απόσβεση με τη χρήση σταθερού συντελεστή (20%).
  Λύση:
  1 τόνος = (1 χ 10.000) = 10.000 ευρώ
  7 τόνοι = (7 χ 2.000) = 14.000 ευρώ
  25 τόνοι = (25 χ 1.500) = 37.500 ευρώ
  33 τόνοι = 61.500 ευρώ
  Κατά συνέπεια η αξία αυτή υπόκειται σε τεκμαρτή απόσβεση με συντελεστή 20% για 5 έτη. ΄Αρα για κάθε έτος η απόσβεση αυτή θα είναι:
  61.500 χ 20% = 12.300 ευρώ
  Β. Επειδή η απόσβεση της αξίας των αδειών ΦΔΧ, δεν αφορά λογιστικό προσδιορισμό των κερδών, αφού υπολογίζεται επί τεκμαρτής αξίας και όχι επί πραγματικής (αξία κόστους αγοράς), δεν αναγράφεται στα λογιστικά βιβλία.
  Γ. Η έκπτωση των υπόψη αποσβέσεων θα γίνεται με την αναμόρφωση των αποτελεσμάτων κατά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.
  Δ. Η υπαγόμενη επιχείρηση υποχρεούται να δηλώνει κάθε έτος τον αριθμό των χρήσεων για τις οποίες έχει αποφασίσει να προβεί σε απόσβεση της αξίας των αδειών ΦΔΧ (αναγράφεται στις σημειώσεις φορολογούμενου).
  Ε. Από τις διατάξεις του Ν 2859/2000 (ΦΠΑ) δεν προκύπτει υποχρέωση να συμπεριληφθούν στις περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ποσά που αντιστοιχούν σε τεκμαρτές ή υπολογιστικές δαπάνες (π.χ. τεκμαρτό μίσθωμα ιδιόχρησης ακινήτου, αποσβέσεις κ.λπ.). Η τυχόν καταχώριση όμως των ποσών αυτών στις παραπάνω δηλώσεις για λόγους συμφωνίας με τα βιβλία εφόσον αυτό επιθυμεί η επιχείρηση, δεν απαγορεύεται.
  ΣΤ. Τέλος, δεν αναγράφονται στην Κατάσταση οι φόροι επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται μεταξύ άλλων ΦΔΧ, που έχουν καταβληθεί με το ειδικό καθεστώς φορολογίας αυτών (30.6.2010). Εννοείται ότι η Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης θα υποβληθεί για εκείνες τις δαπάνες που δεν αναγνωρίζονται φορολογικά (άρθρο 31 ΚΦΕ, π.χ. έξοδα κινητής τηλεφωνίας, πρόστιμα, προσαυξήσεις κ.λπ.), κατά την γνωστή διαδικασία.
×
×
 • Create New...