Jump to content

Los

simple Members
 • Posts

  180
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Los last won the day on July 21 2021

Los had the most liked content!

About Los

Recent Profile Visitors

3,182 profile views

Los's Achievements

 1. Δεν έχω προλάβει να διαβάσω καλά οδηγούς Οκτώβρη μήνα! Απλά κάνω μία προετοιμασία. Νομίζω δεν το γράφει κάπου. Σ' ευχαριστώ!
 2. 1. Ο ΦΠΑ έχει να κάνει με την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου και μόνο αυτό. Εφόσον έχεις τιμολόγιο Μαΐου 2020 εκπίπτεις τον ΦΠΑ στο Μάιο του 20 ή στο 2ο τρίμηνο του 20 για απλογραφικά) έστω και αν η αγορά αφορά δικαίωμα χρήσης του... 2025! 2. Η αγορά λογιστικού προγράμματος και η καταχώρησή του ως πάγιο ή ως έξοδο βασίζεται στην απλή λογική του τι μας δίνει η άδεια χρήσης του. Θα μείνω στην περίπτωση που συνηθίζεται πως το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και χρεώνεται μόνο η ετήσια συνδρομή του. Για παράδειγμα, όταν αγοράζεις μία συνδρομή (ετήσια π.χ.) για άδεια χρήσης του λογισμικού πρέπει να δεις τι γίνεται μετά τη λήξη της άδειας. Κι εκεί έχουμε περιπτώσεις. Εφόσον η άδεια λήξει: α. Σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το πρόγραμμα και απλά δεν έχεις updates? β. Σε κλειδώνει έξω από το πρόγραμμα, δε μπορείς να κάνεις νέες καταχωρήσεις και γενικότερα δε σε αφήνει να το χρησιμοποιήσεις παρά μόνο να αντλήσεις τα μέχρι σήμερα δεδομένα σου; Στην πρώτη περίπτωση (α) έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με αγορά παγίου κατά την 1η αγορά της ετήσιας συνδρομής. Και ο λόγος είναι απλός: Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το πρόγραμμά σου ακόμα κι αν λήξει. Μπορεί να είναι outdated, μπορεί να είναι ξεπερασμένο, ωστόσο εσύ έχεις στο γραφείο σου ένα πρόγραμμα που χρησιμοποείς ανεξάρτητα αν έληξε η ετήσια συνδρομή. Βέβαια, κάθε ετήσια ανανέωσή του είναι Συνδρομή (έξοδο και μεταβατικός) για τον προφανή λόγο πως δε σου προσαυξάνει (σημαντικά) την αξία του παγίου σου. Είτε κάνεις όμως το έξοδο της ανανέωσης, είτε όχι το πάγιο σου παραμένει στον Η/Υ σου, καθώς από την 1η αγορά μπορείς να χρησιμοποιείς το πρόγραμμα αυτό. Στην δεύτερη περίπτωση (β) έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με την περίπττωση software as a service. Συνεπώς εκεί έχεις αγοράσει ένα δικαίωμα χρήσης για κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχεις πρόγραμμα, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άρα δεν έχεις κάποιο πάγιο. Σε αυτή την περίπτωση έχεις από την 1η αγορά, έξοδο συνδρομής και μεταβατικό.
 3. Σε ατομική επιχείρηση (ή απλογραφικά) τι βάζετε ως σύνολο ενεργητικού;
 4. Περιμένουμε τον επόμενο εκπρόσωπο τους που θα μας εξυπηρετήσει σύντομα.
 5. Σε περίπτωση που θέλετε να ανακαλέσετε τη δήλωση: 1. Ξετικάρετε το "Αιτούμαι τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού". Προσοχή η επιλογή "Δηλώνω υπεύθυνα ότι πληρώ όλες τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 39162/16.4.2020 για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πρέπει να μείνει τικαρισμένη αλλιώς κλείνει η επιλογή υποβολής αίτησης. 2. Πατήστε υποβολή αίτησης. 3. Στην Ιστορικότητα δεξιά φαίνεται πότε υποβάλλατε και πότε ανακαλέσατε τη δήλωση.
 6. 2. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η δήλωση της παρ. 1 είναι ανακριβής, πέραν των προβλεπόμενων κυρώσεων από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013, Α' 170), επιβάλλονται οι ακόλουθες κυρώσεις σωρευτικά:α) Η επιχείρηση εκπίπτει των ευεργετημάτων έκπτωσης και συμψηφισμού φορολογικών υποχρεώσεων και υποχρεούται να επιστρέψει κάθε ποσό που επωφελήθηκε από τις σχετικές διατάξεις, εντόκως από την ημέρα καταβολής του.β) Επιβάλλεται στην επιχείρηση πρόστιμο σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) των ακαθάριστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019 και πάντως όχι μικρότερο των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.γ) Επιβάλλεται στην επιχείρηση πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που έλαβε κάθε εργαζόμενος της επιχείρησης με τη μορφή αποζημίωσης ειδικού σκοπού.Για τη διαδικασία του ελέγχου, την επιβολή και την αμφισβήτηση των ανωτέρω κυρώσεων εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 4174/2013.
 7. Καλησπέρα σας, Έκανα σύσταση σε μία ΙΚΕ μέσω e-yms με κεφαλαιακές και εξωκεφαλαιακές εισφορές και παρατήρησα πως στην εφορία στο taxis φαίνεται ως κεφάλαιο μόνο οι κεφαλαιακές εισφορές! Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα;
 8. Εγώ θα την έκανα. Δε θα έπαιρνα το ρίσκο!
 9. Οι σύλλογοι δεν εντάσσονται στα voucher. Μόνο τα φυσικά πρόσωπα εκτός από τους ασκούμενους δικηγόρους και τους εταίρους οικονομολόγους ή λογιστέςμε άδεια από ΟΕΕ.
 10. Σε περίπτωση τροποποίησης όρων της σύμβασης σε επόμενο τρίμηνο από την αρχική σύμβαση, υποβάλλεται εκ νέου κατάσταση συμφωνητικών;
 11. Καλησπέρα σας, Προσπαθώ να κάνω έναρξη σε πελάτη δημοσιογράφο και ο ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ) δε δέχεται να μου τον ασφαλίσει καθώς λέει ότι θα πρέπει να τον ασφαλίσει ο εργοδότης του. Τι ισχύει με την ασφάλιση τους; Άλλαξε κάτι από το παλιό καθεστώς; Το θέμα είναι ότι αυτός γράφει άρθρα για sites και εφημερίδες στην Ευρώπη και αυτοί δεν δέχονται να τον ασφαλίσουν εκεί.
×
×
 • Create New...