Jump to content

GERANIKOS

simple Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About GERANIKOS

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Προάστια Hρακλείου Κρήτης
 1. Επιθυμώ να αναλάβω τήρηση αρχείων Αγροτικού Συνεταιρισμού.Πολύ μικρή οντότητα, απλογραφία. Τί υποχρεώσεις έχει αυτό, πολύ συνοπτικά εάν καποιος μπορεί... Ισολογισμός πρέπει να γίνεται αλλά δεν βρίσκω απο τα παλιά κάτι τέτοιο. Δεν είναι υποχρεωτικό απο την φορολογική νομοθεσία βασει ΕΛΠ. Ας το αφήσουμε αυτό. Όταν γίνει έλεγχος θα προσπαθήσω να συντάξω..... αφού δεν κατατίθεται και πουθενά. Πως αντιμετωπίζονται τα τυχόν κέρδη ή ζημίες του...Εάν εμφανίσει κέρδη απο πωληση νερού άρδευσης (μόνη του δραστηριότητα) πχ 4000 ευρώ, πρεπει εκτός απο το Ε3, Ε2, ΕΝΤΥΠΟ Ν, να του κάνω τακτικό αποθεματικό ή κάτι άλλο...? και τί σημαίνει αυτό?.. Θα λέει γενικά το καταστατικό αλλά στην πράξη δεν έχω ιδέα γιατί δεν είχα τέτοιου είδους Οντότητες ποτέ πριν...... Ευχαριστώ συναδελφοι προκαταβολικά
 2. Δεν πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους αλλά για αυτοασφαλιζόμενους . Το έγραψα λάθος στην αρχική ερώτηση! Μετά απο διάφορα, καταλήγω στο οτι πρέπει να τους αντιμετωπίσω ως κανονικούς υπάλληλους και να κάνω και παρακράτηση ΦΜΥ με αναγωγή και χωρίς χαρτόσημο. Εσείς τι λέτε?
 3. Βεβαίως το έχω αλλά δεν πρόκειται για εργατες γής. Αυτό που κάνουν είναι μέσα στο χώρο του τυποποιητηρίου και τίποτε άλλο. πχ καθαρίζουν τα βότανα απο ξένες ύλες και τα τυποποιούν σε φακελάκια, καθαρίζουν τις ελιές για να τις βάλουν στα βαζάκια κλπ.
 4. Ο.Ε. με αντικέιμενο επεξεργασία και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων ,απασχολεί 2 άτομα ως ανειδίκευτες εργάτριες και για διάστημα όχι πάνω απο 6 μήνες το έτος. Με διαβεβαίωσαν απο το ΙΚΑ ότι με αυτές τις 2 προϋποθέσεις δεν υποχρεούται ο εργοδότης να τις ασφαλίσει στο ΙΚΑ. Είναι αυτοασφαλιζόμενες στον ΟΓΑ και πληρώνουν ή δεν ξέρω αν πληρώνουν τα εξάμηνα τους.Έχω βεβαίωση όμως απο τον ΟΓΑ ότι είναι ασφαλισμένες αλλά όχι και ενήμερες. Εκδίδω απόδειξη μισθοδοσίας κάθε μήνα. Για τις αμοιβές αυτές πρέπει να πληρώσει ο εργοδότης χαρτόσημο 3,6% ? (άρθρο 39, παρ.10, περ.δ- ΚΒΣ-ΠΔ 186/1992). Τις εκπίπτει κανονικά ως δαπάνη στα βιβλία? Σημειωτέον ότι ΄έχω κάνει αναγγελία και ΟΑΕΔ και Πίνακα Προσωπικού κανονικά!
 5. Αγροτικός Συνεταιρισμός με πώληση νερού άρδευσης απασχολεί για 2-3 ημέρες την εβδομάδα, γραμματέα (φυσικό πρόσωπο)για τακτοποίηση φακέλων και τιμολόγηση εισπράξεων λογαριασμών άρδευσης με 200 ευρώ τον μήνα καθώς και υδρονομέα (φυσικό πρόσωπο) για την μέτρηση των ρολογιών άρδευσης και τυχόν ζημιές του δικτύου που προκύπτουν, με 600 ευρώ τον μήνα. Εως και πρόσφατα, πάγια τακτική ήταν για τις αμοιβές αυτές να εκδίδεται απόδ.επαγγελμ.δαπανών με παρακρ. φόρου 20% πλέον χαρτοσήμου 3% και ογά χαρτ.20% δηλαδή σύνολο 23,60%. Τους εδίναν και μια βεβαίωση παρακράτησης φόρου με αναλυτικά στοιχεία φόρου, χαρτοσήμου και την έβαζαν στην φορολ.δήλωση τους λογικά στο εισόδημα απο ελευθέρια, που δεν εντάσσονται στον πίνακα των εισοδημάτων απο μισθούς. ερώτημα 1: πρέπει να τους γίνει πρόσληψη κανονικά, πίνακας προσωπικού, αναγγελία και ασφάλιση στο ΙΚΑ? ερώτημα 2: βάσει του άρθρου 21 Ν.4172 /2013 είναι επιχειρηματική συναλλαγή κάθε ομοειδής συναλλαγή εφόσον έχει γίνει κατ΄επανάληψη για 3 φορές μέσα σε διάστημα 6 μηνών. τι συνεπάγεται αυτό? ΄΄εναρξη στην εφορία? Καλά όλοι θα γελάσουν απο την απορία αυτή, γιατί θεωρώ οτι πρέπει να γίνει ασφάλιση στο ΙΚΑ αλλά θέλω να το επιβεβαιώσω τώρα που είναι σχετικά νωρίς. Σας ευχαριστώ !
 6. μα για σταθείτε έτσι αδιαμαρτύρητα θα το δεχθούμε και αυτό? πρι λίγο καιρο έδωσα 50 ευρώ στα τηλέφωνα για τους κλειδάριθμους και ξαφνικά πήρε πάλι παράταση. τώρα θα τους παίρνουμε τηλ. με την σειρα για τις δηλώσεις. εγώ δεν θα πάρω κανένα στα σίγουρα και θέλω και 2 μήνες απο σήμερα για να τις τελειώσω και με το ζόρι! με απόλυτη ειλικρίνεια Νικος
×
×
 • Create New...