Προς το περιεχόμενο

DC800380750

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    23
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από DC800380750

  1. καλημέρα έχω μπερδευτεί λίγο και θέλω την βοήθειά σας για 2 περιπτώσεις.

    1η περίπτωση φοιτήτρια 18 ετών με μισθωτήριο στο όνομά της και 98 ευρώ πιστωτικούς τόκους θεωρώ ότι πρέπει να κάνει δήλωση δικής της να γραφτεί το σπίτι στον πίνακα 5.1 και η πληρωμή ενοικίου στην δικής της δήλωσης σωστά?

    2η περίπτωση φοιτητής ( 23 ετών ) με μισθωτές 4.950,00 και μισθωτήριο στο όνομα της μητέρας κάνει δική του δήλωση δηλώνει το σπίτι στον πίνακα 5.1 αλλά σαν παραχώρηση (?) και το ενοίκιο το δηλώνει η μαμά και κάνει και ε2 ότι παραχωρεί το σπίτι στον γιο (?)

    σας ευχαριστώ πολύ

     

  2. 15 λεπτά πριν, ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ είπε

    Νόμιζα ότι μόνον εγώ είχα πρόβλημα... Μέχρι και επανεκκίνηση στον Η/Υ έκανα....

    ΤΕΛΙΚΑ, ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ TAXISNET, ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ... (!!!!!!)

    το έκανα και όντως δουλεύει ευχαριστούμε

  3. 6 ώρες πριν, kotlistianos είπε

    Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι ελάχιστοι επιχειρηματίες μπορούν να "διαχειριστούν" μια ΙΚΕ.

    συμφωνώ δεν είναι μόνο το επιπλέον ποσό στον λογιστή αλλά να μπορούν να καταλάβουν τι θα πει διπλογραφικά και ειδικά το ταμείο!!! 

    Γνώμη μου καλύτερα οε

  4. καλημέρα σας,

    Έχω μέλος ΔΣ (πρόεδρος) που με απόφαση ΓΣ κάθε χρόνο λάμβανε και λαμβάνει μηνιαία αμοιβή 7500,00 πληρώνω μέσω ΑΠΔ με το ανώτερο πλαφόν κάθε μήνα και δίνει και 10,00 κάθε μήνα στον ΟΑΕΕ γιατί έχει μετοχές πάνω από 3%  ( φυσικά το ειδοποιητήριο λέει το κατώτερο 167 αλλά μιλώντας στον ΟΑΕΕ για να το διορθώσουν μου είπαν ότι θα διορθωθεί όταν γίνει επανυπολογισμός των εισφορών 11/2017 και εγώ μέχρι τότε να πληρώνων τα 10,00 που είναι και το σωστό βέβαια όπως όλοι ξέρουμε επανυπολογισμός δεν έχει γίνει ακόμα... ). Το θέμα μου,  ο άνθρωπος δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα φαίνεται ανασφάλιστος γιατί ο οαεε δεν βλέπει μέρες ασφάλισης. Τα πρακτικά της χρονιάς είναι 10 δηλαδή θα έχει 10 ένσημα για το έτος??Εννοείτε ότι είναι κάθε μέρα στην εταιρεία ως πρόεδρος. Τι γίνεται με αυτή την περίπτωση γνωρίζει κανείς?

  5. καλησπέρα σας,

    θα ήθελα να ρωτήσω ατομική εταιρεία β' κατηγορίας επικινδυνότητας ( αρτοποιείο ) δεν θα απασχολήσει προσωπικό εκτός από τον σύζυγο στον οποίο και δεν θα γίνει πρόσληψη νομίζετε ότι χρειάζεται τεχνικός ασφαλείας?

    Ευχαριστώ πολύ

     

     

  6. μου λέει ότι από το σύστημα δεν καλύπτει το ποσό που βάζω στον 787 και αν θέλω να συνεχίσω να προσκομίσω τα δικαιολογητικά  στην δου. Το θέμα είναι ότι από πίνακα ανάλωσης μόνο τα εισοδήματα της συζύγου αλλά και από τις κοινές δηλώσεις το ποσό δεν καλύπτεται πρέπει να επικαλεστώ και την χειρόγραφη δήλωση που έγινε για τον θανών. Το θέμα είναι 1ον μπορώ να την επικαλεστώ και 2ον αν μπορώ θα έπρεπε να έχει περάσει από την αποδοχή κληρονομιάς η αποζημίωση λόγω συνταξιοδοτήσεως? 

  7. καλημέρα και καλή συνέχεια,

    ερώτηση υπόχρεος θανών το 2015 κατατίθεται χειρόγραφη δήλωση στην δου το 2016 και συμπληρώνεται λόγω συνταξιοδότησης η εφάπαξ αποζημίωση που εισέπραξε μέσα στο 2015. Η σύζυγος μέσα στο 2016 κάνει αγορά ακινήτου δεν έχει όμως με τις κοινές δηλώσεις απόθεμα για την αγορά μπορεί να επικαλεστεί την χειρόγραφη του συζύγου. Το ποσό της αποζημίωσης δεν έχει αναφερθεί πουθενά στην αποδοχή κληρονομιάς που έγινε.

      ευχαριστώ πολύ

     

  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, ΕΠΕ της οποίας το καταστατικό έχει λήξη από το 2006 μπορεί να μπει σε εκκαθάριση από τότε? Τουλάχιστον να μειωθούν οι οφειλές στο ΟΑΕΕ. 

  9. ευχαριστώ πολύ συνάδελφε!!! 

     

    Μίλησα ξανά με ΔΕΔΔΗΕ και τελικά είπαν πως ναι έχει γίνει λάθος και θα το φτιάξουν αλλά προς το τέλος του μήνα!!!! Μην βιαζόμαστε κι όλας!!!!

  10. καλημέρα σε συνταξιούχο της ΔΕΗ ο οποίος έχει πάρει βεβαίωση για το εισόδημα από το ειδικό τιμολόγιο με βάση την Γνωμοδότηση Ν.Σ.Κ. αρ. 140/2012 καταλαβαίνω ότι θα μπεί στον κωδικό 303 μαζί με την κύρια σύνταξη μπαίνω στην δήλωσή του και ενώ έχει σταλεί το ποσό δεν έχει προστεθεί μαζί με το ποσό τις κύριας σύνταξης. Μιλάω με την ΔΕΔΔΗΕ και μου λένε ότι έχουν μιλήσει με την ΔΟΥ (ποια ΔΟΥ φυσικά δεν ξέρανε) και θα δηλωθεί στον κωδικό 507!!!!! Και μάλιστα μου είπαν αυτό μόνο για τους συνταξιούχους για τους μισθωτούς το έχουν προσθέσει κανονικά στους μισθούς τους!!!!!

     

    Σας φαίνεται να έχει λογική αυτό, γιατί εμένα όχι!!!!!

     

    Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο κάτι αντίστοιχο??? 

  11. ακριβώς αυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ.στην περίπτωση προκατεβλητέων τι κάνουμε;

     

     

    καλησπέρα τελικά υπάρχει καμιά άποψη για τους προκαταβλητέους φόρους 10% τι κάνουμε? Έχω περίπτωση πολιτικού μηχανικού που πλήρωσε ο ίδιος ΦΕΜ 10% και μου έκοψε τ.π.υ 1.300,00 χωρίς κανένα ποσό παρακράτησης. Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Το συμπεριλαμβάνω στις βεβαιώσεις και αν ναι με τι κωδικό?

  12. καλημέρα συνάδελφοι,

    έχω τις εξείς τρείς περιπτώσεις:

    1. φοιτητής 25 ετών έκανε δήλωση τα 2 τελευταία χρόνια γιατί είχε κάποιο εισόδημα για το 2012 δεν έχει καθόλου εισόδημα.Αν κάνει μηδενική δήλωση (δεν έχει ούτε εισόδημα ούτε τεκμήρια) μπορεί να μπεί και προστατευόμενο μέλος?

    2. φοιτήτρια 24 ετών έχει από μισθωτές το 2012( από πρακτική )εισόδημα 1.800,00 ευρώ σε αυτή την περίπτωση κάνει δήλωση μόνη και δεν μπαίνει ως προστατευόμενο μέλος? αν θεωρείτε ότι 1.800,00< 2.900,00 και δεν κάνει δήλωση και μπει προστετευόμενο μέλος το εισόδημα αυτό θα μπεί στον γονέα?

    3. φοιτητής 25 ετών έχει στο ονομά του ένα ιχε με τεκμήριο 2.000,00 κανένα άλλο εισόδημα τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? κάνει δήλωση και δεν μπαίνει προστατευόμενο μέλος?

  13. καλημέρα,

     

    μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι θέλει να πει η gsis με αυτό?

     

    ''Επιθυμώ να ενημερωθώ για την έκδοση του εκκαθαριστικού μου ηλεκτρονικά''

     

    βρίσκεται στην επιβεβαίωση των στοιχείων του φορολογούμενου και είναι ήδη τσεκαρισμένο.

     

    Ευχαριστώ!!!

×
×
  • Δημιουργία νέου...