Jump to content

GEORGE82

simple Members
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GEORGE82

 1. Οκ, τσέκαρα ειδική περίπτωση "Εργαζόμενοι με αναστολή μετά την 01/06/2020 που έχουν αποχωρήσει", ελπίζω να μην έχει θέμα με την αποζημίωση
 2. Καλημέρα. Σε εργαζόμενο που αποχώρησε οικειοθελώς 15/01/2021 και έως τότε ήταν σε αναστολή, δε με αφήνει τώρα να τον βάλω σε αναστολή, δεν μου τον εμφανίζει καν στην τρέχουσα κατάσταση, ενώ συμπεριλαμβάνονταν κανονικά στον ετήσιο πίνακα προσωπικού. Τι μπορώ να κάνω τώρα?
 3. Εντάξει, το διορθώσανε. Τώρα μπαίνει και πάλι.
 4. Ναι, ok, για το αρχείο και τη φόρμα. Αλλά εδώ και μία ώρα πλέον, δίνοντας τους κωδικούς οποιασδήποτε εταιρίας δε με βάζει καν μέσα και βγάζει το μήνυμα που έγραψα παραπάνω.
 5. Στέλνετε κανονικά ΑΠΔ τώρα? Προσπαθώ εδώ και μισή ώρα περίπου να στείλω, έχω δοκιμάσει 3-4 διαφορετικές εταιρίες, αλλά μου βγάζει σφάλμα κατά την είσοδο: Σφάλμα Εισόδου Υπήρξε σφάλμα κατά την διαδικασία σύνδεσης. Τα στοιχεία που έχετε εισάγει δεν είναι έγκυρα. Παρακαλούμε προσπαθείστε ξανά.
 6. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Κι εγώ αυτή τη γνώμη έχω, ωστόσο με τα όσα έχουμε ζήσει και ζούμε το τελευταίους μήνες, μια επιβεβαίωση την ήθελα.
 7. Καλησπέρα. Την επιδότηση εισφορών του εργοδότη (π.χ. 6,66% για τους νέους έως 25 ετών) την αφαιρούμε από το ποσό των εργοδοτικών εισφορών που συμπεριλαμβάνονται στην αίτηση στο Εργάνη?
 8. Από τα όσα έσω καταλάβει και στα 2 ερωτήματα, η απάντηση είναι ναι
 9. Έτσι ακριβώς. Παράταση τώρα, ως προς την υποβολή και την καταβολή εισφορών τουλάχιστον έως 10/07 για τις ΑΠΔ Μαϊου και έως 20/07 της υποβολής για τις διακριτές συμπληρωματικές ΑΠΔ δώρου Πάσχα αντιστοιχα.
 10. Αφού πήρα κι εγώ τηλέφωνο στον ΕΦΚΑ (τηλ. 2105285692), η ευγενέστατη κυρία με πληροφόρησε πως ΔΕ χρειάζεται τελικά διακριτή Α.Π.Δ. για το Δ.Π. για όσους είναι στους πληττόμενους ΚΑΔ, αλλα δε βγάλανε κανέναν από το προσωπικό τους σε αναστολή. Στέλνουν το Δ.Π. με την Α.Π.Δ. του Μαϊου.
 11. Για τις επιχειρήσεις που καταβάλλεται (το Δ.Π.) νόμιμα και εμπρόθεσμα έως 30/06, γιατί να μπει στο ΦΜΥ του Απριλίου και όχι στο ΦΜΥ του μήνα καταβολής του?
 12. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δε το κατάλαβα. Αναμένουμε τις οδηγίες που θα δώσουν ως προς αυτό το θέμα, εκεί λίγο πριν βγει ο μήνας, ξέρουν αυτοί...
 13. Ταπεινή μου άποψη είναι ότι: 1) όπου δεν υπάρχει αναστολή σύμβασης και η επιχείρηση δεν έκλεισε, ή δεν πλήττονταν σημαντικά, οπότε το Δ.Π. θα έπρεπε να καταβληθεί έως τη Μ. Τετάρτη, αυτό συμπεριλαμβάνεται στο ΦΜΥ του Απριλίου. 2) όπου δεν υπάρχει αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά η επιχείρηση ανήκει στις περιπτώσεις που πήρε παράταση καταβολής του Δ.Π. έως 30/06, τότε αυτό υπολογίζεται στο ΦΜΥ του μήνα που πραγματικά καταβλήθηκε (είτε 4ο, είτε 5ο, είτε 6ο) 3) όπου υπήρχαν αναστολές συμβάσεων , απλά περιμένουμε μήπως και μας διαφωτίσουν με επόμενες αποφάσεις.
 14. Για τους κάτω των 25 ετών (μείωση ποσοστού 6,66% της εργοδοτικής εισφοράς του κλάδου σύνταξης) οι ΑΠΔ "φεύγουν" κανονικά από σήμερα το απόγευμα.
 15. Όντως, πολύ προχωρημένη η σκέψη του προγραμματιστή! Σ' ευχαριστώ πάντως σε κάθε περίπτωση
 16. Κατανοητό, το θέμα είναι όμως ποιό είναι ορθό να εφαρμοστεί, ασχέτως εάν στο τέλος καταλήγουμε στην ιδια επιβάρυνση για το φορολογούμενο (μεγαλύτερη παρακράτηση μεσω μηνιαίου Φ.Μ.Υ. ή πληρωμή της διαφοράς με τη φορολογική δήλωση). Βάσει παντως της ΠΟΛ 1064/2016 εγώ θεωρώ το δεύτερο
 17. Δεν υποτίθεται όμως (βάσει της ΠΟΛ 1064/2016) ότι δεν τίθεται θέμα αναδρομικής παρακράτησης? Και ότι τα παρακρατηθέντα ποσά φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δηλωθούν στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016, και θα συμψηφισθούν κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών που θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις νέες διατάξεις.? Άρα με βάση τα παραπάνω θα πρέπει να διενεργείται παρακράτηση φόρου με βάση τη νέα κλίμακα μόνο για εκκαθαρίσεις που γίνονται από 27/05/2016 και μετά και η διαφορά φόρου που θα προκύψει βάση των νέων διτάξεων να πληρώνει ο φορολογούμενος τη
 18. Υπολογίζοντας τη μισθοδοσία του Ιουνίου αλλά και Ιουλίου 2016 παρατηρώ ότι η εφαρμογή υπολογίζει παρακράτηση φόρου μεγαλύτερη από ότι θα έπρεπε βάσει παντα των οδηγιών που δίνονται στην ΠΟΛ 1064/2016. Κάτι σαν να υπολογίζει επιμεριστικά στους μήνες που απομένουν για να τελειώσει το 2016 τα ποσά της παρακράτησης φόρου που δεν έγιναν το πρώτο 5μηνο του 2016. Το έχει προσέξει κανείς άλλος συνάδελφος?
 19. Ναι, ταπεινή μου άποψη, ερμηνεύοντας εκείνο το τμήμα της ΠΟΛ 1252/2015 που παρέθεσα, θεωρώ ότι για απώλεια βιβλίων και στοιχείων τα οποία (βιβλία και στοιχεία) αναφέρονται σε φορολογικές περιόδους πριν την 1-1-2014, θα πρέπει να επιβληθούν τα παλιά πρόστιμα. Βέβαια όσον αφορά τη Φ.Τ.Μ. εδώ έχουμε φορολογικό μηχανισμό, οπότε όπως η ίδια ΠΟΛ. αναφέρει στο άρθρο 2, περίπτωση ζ, παράγραφος 2: Σχετικά με τους φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς (ΦΗΜ) επισημαίνεται ότι για παραβάσεις που διαπράττονται έως την 31.12.2015 επιβάλλονται τα πρόστιμα του άρθρου 10 του ν. 1809/1988 (άρθρο 38 παρ.
 20. Κατά τη γνώμη μου, εδώ χρειάζεται λιγάκι προσοχή διότι όπως το εκλαμβάνω, για ορισμένες περιπτώσεις δεν ισχυει το 2500,00 ευρώ. Για να γίνω πιο σαφής, η ΠΟΛ. 1252/2015 στο άρθρο 2, παράγραφος ζ, περίπτωση 2 μεταξύ άλλων αναφερει: "Σημειώνεται ότι, για τις παραβάσεις μη διαφύλαξης (απώλειας) φορολογικών βιβλίων και στοιχείων, οι οποίες ανάγονται σε φορολογικές περιόδους πριν την 1.1.2014, εφαρμόζονται οι μεταβατικές διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 7 του ν. 4337/2015 και επιβάλλονται τα πρόστιμα της περίπτωσης ζ' της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού, δηλαδή ποσό ίσο με το 1/3 του επιβ
 21. Εδώ και μία εβδομάδα υποσχεθήκαν στην ομοσπονδία παράταση (για τις ΜΥΦ) κι ακόμη να τη βγάλουν... Τα λόγια είναι περιττά πλέον...
 22. Σε επικοινωνία πριν λίγο με την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. μου είπαν ότι επιμένουν στην αρχική τους ανακοίνωση, αλλά δε ξέρουν αν η παράταση θα βγει σήμερα, ή από Πέμπτη.
 23. Από Πέμπτη πήγε Τρίτη κι ακόμη περιμένουμε την ανακοίνωση της παράτασης...
×
×
 • Create New...