Jump to content

seir

starting Members
 • Content Count

  0
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Upvote
  seir reacted to hristatoskef01 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ !!! ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ... ?!
 2. Upvote
  seir reacted to VERGOUROS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Δώσει, δεν δώσει ,τα κουκιά δεν βγαίνουν και στην αναμπουμπούλα να στείλουμε όπως να'ναι τις δηλώσεις το σύστημα θα κολλήσει.και έχω 220 δηλώσεις να φτιάξω και να στείλω άρα δεν προλαβαίνω,ούτε εγώ ούτε κανεις απο εμάς.Όμως νομίζω ότι επειδή έκλεισα το γραφείο μου στην επαρχία στις 12/6 και τον νοέμβριο και τον περυσινό μάρτιο και πήγα στην Αθήνα χάνοντας μια μέρα δουλειά(ή δουλεία αν θέλετε κ δεν θα πώ για την κόρη μου που δεν την βλέπω καθόλου) στο Σύνταγμα τον Ιούνιο δεν πάτησε ψυχή πέρα από κάτι  θερμόαιμους επαρχιώτες και 5 λεωφορεία ένα από κάθε νομό.Πώς περιμένετε να ικανοποιηθεί ένα αίτημα? από τότε το φωνάζαμε αλλά ο καθένας πράττει κατα το δοκούν.ΣΤΟ ΈΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ!!
 3. Upvote
  seir reacted to SophiaL in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  Κάποιοι εδώ μέσα φωνάζουν μήνες τώρα ΜΗ ΣΤΕΛΝΕΤΕ!!!
   
  Αν όλοι κάναμε το αυτονόητο θα καταλάβαιναν την πατάτα τους και θα το παίρναν πίσω, έστω θα δίναν εναλλακτική για ένα όριο και πάνω
   
  αλλά όχιιιιι, εκεί, μια ζωή να σκύβουμε κεφάλι...
   
  τι περιμένατε? να συμφωνήσετε στο λεπτό???
   
  τι φοβάστε? μη δε στείλετε και σας πάνε φυλακή?
   
  έλεος, μια φορά να σκεφτόμασταν το συμφέρον όλων και όχι τον .......  μας..
 4. Upvote
  seir reacted to SophiaL in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  γι αυτό ζητάμε παρατάσεις? τι σχέση έχει αυτό..? και στην προκειμένη περίπτωση δεν θέλω παράταση..
   
  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΛΩΩΩΩ
   
 5. Upvote
  seir reacted to mk83 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά:
   
   
  Κ.κ. Βουλευτές, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής,
   
  είμαστε η «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ».
  Η δημοφιλέστερη, σε αριθμό μελών-άνω των 6.000- και παλμό, ομάδα του επαγγελματικού κλάδου των λογιστών –φοροτεχνικών στο κοινωνικό δίκτυο του Facebook, άτυποι εκπρόσωποι εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που τους εμπιστεύονται την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
  Μέσω της ομάδας αυτής καθημερινά επικοινωνούν, ενημερώνονται και σχολιάζουν θέματα, που άπτονται του επαγγελματικού τους ενδιαφέροντος, χιλιάδες συνάδελφοι λογιστές.
  Πέρα από την ηλεκτρονική επικοινωνία των μελών, βασική αποστολή της ομάδας μας είναι η ανάδειξη των αδικιών και των παραλείψεων της Φορολογικής Διοίκησης, η υποβολή προτάσεων και λύσεων καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων βελτίωσης των συνθηκών εργασίας του κλάδου μας.
  Κ.κ. Βουλευτές,
  είμαστε βέβαιοι ότι έχει υποπέσει στην αντίληψή σας ο θόρυβος των αντιδράσεων που ξεσήκωσε ο ΠΡΟΩΡΟΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ αποκλεισμός της δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος μέσω της πλατφόρμας του TAXIS τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουλίου εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
  Θέλουμε να εστιάσετε στις φράσεις μας «πρόωρος» και «παράνομος» αποκλεισμός διότι η παρ. 1 του άρθρου 62 του Νόμου 2238/94 είναι σαφής και ξεκάθαρη.
  Χαρακτηριστικά αναφέρει :
  «Η δήλωση υποβάλλεται από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30ή Ιουνίου του οικείου οικονομικού έτους και μέχρι την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών της επόμενης μέρας από την ημέρα λήξης της προθεσμίας»
  Το σύστημα υποβολής των δηλώσεων στον ιστότοπο του Taxis άνοιξε την 20/3/2014 και έκλεισε οριστικά τη Δευτέρα 14/7/2014.
  Από τις 150, νομοθετικά κατοχυρωμένες, ημέρες ηλεκτρονικής υποβολής, το σύστημα έμεινε ανοιχτό μόνο τις 116.
  Ανοιχτό μεν... αλλά όχι συνεχώς διαθέσιμο διότι η συρρίκνωση του διαστήματος κατά 34 ημέρες, επέφερε την άτακτη και μαζική υποβολή των δηλώσεων εκ μέρους των φορολογουμένων και των συναδέλφων λογιστών, με αποτέλεσμα το σύστημα να «παραλύει» για πολλές ώρες λόγω υπερφόρτωσης  δεδομένων.
   
  (Σ.Σ. Τα στατιστικά ομαλής λειτουργίας του συστήματος taxis είναι καταγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΠΣ και έχετε το θεσμικό δικαίωμα να τα ζητήσετε για να επαληθεύσετε τους ισχυρισμούς μας.)
   
  Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε και δεν θα επεκταθούμε σε περαιτέρω τραγελαφικές καταστάσεις που βιώσαμε όταν ο τέως ΓΓΔΕ κος Θεοχάρης μας κοινοποίησε οδηγίες όπως :
  α) σχετικά με την πρωτοποριακή εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ» φορολογικής δήλωσης η οποία σύμφωνα με την ΠΟΛ.1146/19-05-2014 θα ήταν διαθέσιμη στους φορολογουμένους 60 ημέρες μετά την έναρξη υποβολής των δηλώσεων.
  (Σ.Σ. Η εφαρμογή της «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ» άνοιξε την 7/7/2014, δηλαδή για 7 ημέρες  μόνο...)
  β) ούτε όταν έκπληκτοι διαβάσαμε τις παροτρύνσεις στελεχών της ΓΓΠΣ οι οποίες, μεταξύ άλλων και προκειμένου να αποφευχθεί ο ηλεκτρονικός «συνωστισμός», μας παρότρυναν να χρησιμοποιούμε το σύστημα του Taxis στις 3.00 τα ξημερώματα...
   
  Συνοψίζοντας τα παραπάνω, κλείνουμε την σύντομη επικοινωνία μας με ένα συμπέρασμα και μια προτροπή προς εσάς.
  Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε και που μπορείτε μέσω της ΓΓΠΣ να επιβεβαιώσετε, εκκρεμούν προς υποβολή τουλάχιστον 100.000 αρχικές φορολογικές δηλώσεις πολιτών και άγνωστος, αλλά επίσης μεγάλος, αριθμός τροποποιητικών.
  Αν είχε τηρηθεί η νόμιμη προθεσμία των 150 ημερών ομαλής λειτουργίας του συστήματος taxis δεν θα είχαμε καμία δικαιολογία.
  Με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας την επόμενη εβδομάδα, απαιτούμε να υποστηρίξετε το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων λογιστών – φοροτεχνικών και των φορολογούμενων πολιτών που εκπροσωπούν απέναντι στη φορολογική διοίκηση, για άνοιγμα του συστήματος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και της παραλαβής τους ως ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΩΝ και χωρίς κυρώσεις τουλάχιστον έως τις 31/07.
   
  Δεν ζητάμε καμία παράταση.
  Απαιτούμε την εφαρμογή του Νόμου και τίποτα παραπάνω .
   
  Ευελπιστούμε με τη στάση σας να συμβάλλετε στη θετική έκβαση του θέματος.
   
  Ευχαριστούμε για το χρόνο σας .
  «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ»
   
  https://www.facebook.com/groups/162989260422123/715647665156277/
 6. Upvote
  seir reacted to zeus1984 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Bρε παιδια και η δευτερα μερα ειναι! ο βρεγμενος τη βροχη δε τη φοβαται! τι θα κερδισετε εαν στειλετε σημερα;
 7. Upvote
  seir reacted to mk83 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
   
   
  Υ/Γ: ... και κάποιοι μ@λάκες ήθελαν να έρθουν από την άλλη άκρη της Ελλάδας
  να διαμαρτυρηθούν την ώρα της συζήτησης της τροπολογίας έξω απ'τη Βουλή...
 8. Upvote
  seir reacted to mk83 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  ΜΗΝ  ΣΤΕΛΝΕΤΕ... 
   
  ΔΟΥΛΕΨΤΕ...
   
  ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ...
   
  ΑΛΛΑ,  ΜΗΝ  ΣΤΕΛΝΕΤΕ...
 9. Upvote
  seir reacted to SOULIS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Όταν προβλέπεται καταληκτική ημερομηνία και ο αριθμός των προσδοκώμενων υποβολών εκτιμάται στα 5.800.000 ..
  πρέπει το σύστημα να μπορεί να δεχθεί στην καταληκτική ημερομηνία 5.800.000.
   
  Είναι παράλογο?
 10. Upvote
  seir reacted to DC045915300 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ  ΜΕ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ.
 11. Upvote
  seir reacted to broster in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Είμαστε και εμείς όμως .... Σαν κλάδος εννοώ .... Όλοι προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη στους πελάτες ότι άργησαν να φέρουν χαρτί κλπ . Κύριοι μη πέφτουμε στην παγίδα του Υπουργείου , αυτό θα ίσχυε αν είχε τηρήθει και το πεντάμηνο και λειτουργούσε απρόσκοπτα το σύστημα . Γιατί όταν σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ σε ηλεκτρονική υποβολή δεν μπορεί αυτή να πέφτει σύνεχεια , έτσι λοιπόν όταν ακούω ότι φταίνε και οι πελάτες ή εμείς που τα αφήσαμε τελευταία στιγμή τρελλένομαι ...
   
  Διαβάζω επίσης κάτι για προγραμματισμούς κλπ και απορώ , άλλο επάγγελμα κάνω ? Υπάρχει κάποιο μέσο λογιστικό γραφείο που μπορεί και προγραμματίζει και πέφτει και μέσα ? Αλλά και ακόμη έτσι να είναι , μπορείς να προγραμματίσεις ότι δεν θα αρρωστήσεις εσύ ή κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο , μπορείς να προγραμματίσεις το έκτακτο γεγονός που στο δικό μας το κλάδο ισοδυναμεί με καταστροφή ?
   
  Θα παρακαλούσα λοιπόν επειδή και τα νεύρα μας είναι τεντωμένα να μην γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν (με τις παραπάνω προϋποθέσεις) και ότι στη θέση των συναδέλφων που δεν πρόλαβαν (μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά και εμείς) είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ εύκολο να μπει κάποιος που έχει κάνει και γαμώ τους προγραμματισμούς .
   
  ΥΓ 1 Και αυτά τα λέμε από πάντα , άλλωστε και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ οι πελάτες που δεν προλάβαμε μας είπαν να μην αγχωνόμαστε και ότι μας έχουν εμπιστοσύνη και θα βρεθεί λύση (πέρα από αυτό ούτως ή άλλως μας έμειναν πιο λίγες από ότι περιμέναμε οπότε και πάλι ευχαριστημένοι είμαστε ...)
   
  ΥΓ 2 Στη τελευταία (ανεπιτυχή) δήλωση , κατά την υποβολή στις 23:58 που με πέταξε , έτσι και είχα μπροστά μου τον υπάλληλο ή τον ΓΓΠΣ το πιο πιθανό θα ήταν ότι σήμερα θα ήμουν φυλακή .
 12. Upvote
  seir reacted to neos in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Όσοι έχουν ασφάλειες αστικής ευθύνης
  ας ξεκινήσουν σιγά σιγά να ενοχλούν τις ασφαλιστικές
  ότι θα πληρώσουν αυτοί τα πρόστιμα.
  Έτσι οι ασφαλιστικές θα πιέσουν το υπουργείο
  να δώσει καμιά παράταση για να γλυτώσουν αυτοί.
 13. Upvote
  seir reacted to kotlistianos in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Mια παρατήρηση.
  Στους 100 λογιστές οι 99 βρίζουν, σιχτιριάζουν του Υπουργείο τη ΠΟΦΕΕ...ρε συνάδελφοι ποιος τους ψηφίζει και βγαίνουν τελικά?
 14. Upvote
  seir reacted to ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΣΕΛΚΕ) ΣΤΗ Δ.Ο.Υ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ_ΔΟΥ.pdf


 15. Upvote
  seir reacted to MAMATUTUS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Αχ, θυμήθηκα τα νιάτα μου........έχει και σπασικλάκι η τάξη!!!
 16. Upvote
 17. Upvote
  seir reacted to PROAKIS in Θεοχάρη μας τρύπησες τα στομάχια ,μας πήρες και τον σκύλο!   
  φασαρία για το τίποτα . αφού είπαμε να πληρώσουμε εντός του 2013.  
   
  Παλιό αλλά πολύ καλό!!
   
  Ο Βοσκός και ο Γιάπης
  > > Μία ομάδα βοσκών, ενώ έβοσκαν τα πρόβατά τους σε μια απόμερη τοποθεσία,
  > > βλέπει από μακριά να πλησιάζει ένα αστραφτερό τζιπ ΒΜW.
   
  > > Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυμένος με κοστούμι Versace, παπούτσια Gucci,
  > > γυαλιά ηλίου Ray Ban και Yves Saint Laurent γραβάτα, σταματάει δίπλα
  > > τους, κατεβάζει το παράθυρο και τους λέει:
   
  > > Αν σας πω πόσα ακριβώς πρόβατα έχει το κοπάδι, θα μου δώσετε ένα;
  > > Ο νεαρότερος βοσκός κοιτάει το νεαρό, που ήταν φανερά ένας γιάπης,
  > > κοιτάει και το κοπάδι και του απαντά ήρεμα:
   
  > > Ναι, γιατί όχι;
   
  > > Αμέσως λοιπόν ο γιάπης κατεβαίνει από το αυτοκίνητο μαζί με ένα laptop
  > > Apple το οποίο και συνδέει με ένα κινητό Motorola με παγκόσμια σύνδεση
  > > της AT&T.
   
  > > Αφού συνδέεται με το Internet, πηγαίνει σε μια σελίδα της NASA, και
  > > επιλέγει ένα σύστημα δορυφορικού προσδιορισμού τοποθεσίας GPS το οποίο
  > > υπολογίζει την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται και στέλνει τα στοιχεία
  > > αυτά σε ένα άλλο δορυφόρο της ΝASA ο οποίος σκανάρει την περιοχή και
  > > βγάζει μια φωτογραφία υπέρ-υψηλής ανάλυσης, που του την στέλνει.
   
  > > Αφού επεξεργάζεται τη φωτογραφία με το πρόγραμμα Adobe Photoshop,
  > > στέλνει την εικόνα σε ένα εργαστήριο ερευνών στο Αμβούργο, στη Γερμανία
  > > και μετά από μερικά δευτερόλεπτα λαμβάνει στο Palm Pilot του ένα e-mail
  > > που επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία έχει αναλυθεί και τα στοιχεία έχουν
  > > καταχωρηθεί σε μια βάση δεδομένων.
   
  > > Μέσω μιας σύνδεσης ΟDBC εισχωρεί σε μια MS-SQL database και παίρνει τα
  > > στοιχεία σε ένα φύλλο εργασίας Excel το οποίο και στέλνει μέσω e-mail
  > > στο Blackberry του.
   
  > > Μετά από λίγα λεπτά εκτυπώνει μια έκθεση 150 σελίδων με έγχρωμες
  > > φωτογραφίες από τον καινούργιο του HP LaserJet εκτυπωτή και αφού τη
  > > διαβάζει λέει στο βοσκό:
   
  > > Το κοπάδι έχει ακριβώς... 1586 πρόβατα!!
  > > Ακριβώς, λέει ο βοσκός! Και συνεχίζει: μπορείς να πάρεις όποιο πρόβατο
  > > θέλεις!
   
  > > Ο νεαρός γιάπης διαλέγει ένα ζωντανό και το μεταφέρει στο πορτ-μπαγκάζ
  > > του αυτοκινήτου...
   
  > > Εκείνη τη στιγμή, λέει ο νεαρός βοσκός στο γιάπη:
   
  > > Να σου πω κάτι κι εγώ; Αν βρω ακριβώς τι δουλειά κάνεις, θα μου
  > > επιστρέψεις το ζώο μου;
   
  > > Ο γιάπης το σκέφτεται για μια στιγμή, και μετά χαμογελώντας απαντάει
  > > στον βοσκό:
   
  > > ΟΚ, γιατί όχι, ας σου δώσω μιά ευκαιρία;
   
  > > Και χωρίς κανένα δισταγμό ο βοσκός λέει:
   
  > > Είσαι σύμβουλος επιχειρήσεων!
   
  > > Απίστευτο, λέει αποσβολωμένος ο νεαρός, ναί έτσι είναι!! Μα πως το μάντεψες;
   
  > > Δεν ήταν και τόσο δύσκολο, λέει ο βοσκός:
   
  > > Ήρθες από το πουθενά, χωρίς να στο ζητήσει κανείς, θέλεις να βρεις για
   
  > > μένα μια απάντηση που ήδη γνωρίζω, σε μια ερώτηση που δεν σε ρώτησε
  > > κανείς και θες και να πληρωθείς και γι' αυτό, και το καλύτερο: δεν
  > > έχεις ιδέα από αυτή την επιχείρηση....
   
   
  > > Τώρα θα μου δώσεις πίσω το σκύλο μου;
 18. Upvote
  seir reacted to SophiaL in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν συνάδελφο, δεν είναι του χαρακτήρα μου άλλωστε..
  αλλά βλέπω ότι είσαι πολύ αρνητικός...
  ξεκινήσαμε μια προσπάθεια 40 και πλέον συνάδελφοι ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ
   
  αυτό που προέχει είναι η ομοψυχία... όλοι θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα, νομίζω...
   
   
  ΨΗΦΙΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
 19. Upvote
  seir reacted to ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΜΠΆ in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  δεν ξεκιναμε ετσι συναδελφε.Ξεκιναμε με το "υπογραφουμε,στελνουμε,διαβαζουν, απαιτουμε να πραξουν" !! Αν η διαμαρτυρια μας αυτη εχει παρα πολλες υπογραφες (οπως ελπιζουμε!!) πιστευετε οτι θα μπει στα συρταρια?Και αν ναι, εχετε να αντιπροτεινετε κατι αλλο? Προσωπικα ειμαι ανοιχτη να ακουσω κι αλλες λυσεις.Μακαρι να υπαρχουν
 20. Upvote
  seir reacted to georkar in E9 ---- Συγνώμη, εσείς μπορείτε να μπείτε να δουλέψετε?   
  τις οποιες διορθωσεις θα χασουν και μετα θα τις ξαναπερασουμε μεσω taxis το οποιο δεν θα δουλευει οποτε  θα τις ξαναπαμε μετα χειρογραφα για να τις χασουν και μετα...........
 21. Upvote
 22. Upvote
  seir reacted to TASOS in Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?   
  καποτε θα το πληρωσουμε ακριβα αυτο που αφηνουμε τη ζωη να φευγει μεσα απο τα χερια μας και εμεις μενουμε απλοι θεατες
 23. Upvote
  seir reacted to ΧΡΥΣΑ in Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?   
  χρονο ποτε δεν εχουμε μετα..
  τον χρονο πρεπει να τον βρισκουμε απο πριν ....
   
  το παραμυθι με τις επιστολες τις τελευταιας ωρας πρεπει να ληξει.
   
  ευτυχως για τα Ε9 , δεν ειμαστε ακομα στο παρα πεντε , το προλαβαμε στο παρατεταρτο...
  αλλα πιστευω οτι το καταλαβαν απο το υπουργειο και μας αναψαν το πρασινο φως.....
 24. Upvote
  seir reacted to Christine in Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?   
  Συμμετείχα στην αποχή, μέχρι και τις 30 του Ιούλη. Με είχε εκνευρίσει το γεγονός, ότι, ενώ κάποιοι παλεύαμε με θάρρος, κάποιοι άλλοι, την ίδια στιγμή, έθεταν, με θράσος, ερωτήματα σχετικά με την υποβολή δηλώσεων, για τα οποία, εγώ προσωπικά, απαντήσεις δεν είχα, καθώς δεν είχα στείλει ΚΑΜΜΙΑ δήλωση μέχρι εκείνη την στιγμή, όπως και θα έπρεπε να είχαμε κάνει όλοι μας. 
   
  Από τις πρώτες ημέρες της αποστολής των δηλώσεων, είχα αρχίσει να σκέφτομαι για το γολγοθά που επρόκειτο να διανύσουμε, καθώς έβλεπα την δουλειά να μην προχωράει, με όλα αυτά τα δεδομένα που μας ζητούσαν να συμπληρώσουμε, με την υποβολή του Ε1 (δεδομένα, που μόνο σχέση με φορολογικά και λογιστικά δεν έχουν). Και άρχισα να σκέφτομαι... αν εγώ, μετά από 23 χρόνια σε αυτήν την δουλειά, χρειάζομαι τουλάχιστον μία ώρα για συμπληρώσω και να αποστείλω μία απλή απλούστατη δήλωση, που πέρσι ήθελα δεν ήθελα 20', πόσο χρόνο μπορεί να χρειάζεται κάποιος με λιγότερη εμπειρία?
   
  Μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα και να κρίνουμε, λοιπόν...
   
  Και επιπλέον, αντί να μαλώνουμε μεταξύ μας, ας αναλογιστούμε τι έχει περάσει ο κλάδος μας τα τελευταία 8 χρόνια (με αρχής γενομένης το Ε9 του 2005). ποια χρονιά από κει και μετά, καταφέραμε να λειτουργούμε ως φυσιολογικοί άνθρωποι στην δουλειά μας? Ποια χρονιά πέρασε ήπια? Πόσες υποχρεώσεις, και μάλιστα, καινούριες κάθε χρόνο, δεν διεκπεραιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια (βλέπε Ε9, περαιώσεις, αλλαγές στις αλλαγές στο φορολογικό, αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ, φορολογικές αναμορφώσεις, αλλαγές στον υπολογισμό των αποσβέσεων, αλλαγές στις δαπάνες των επιχειρήσεων, αλλαγές, αλλαγές, αλλαγές) Και δώσε λεφτά για σεμινάρια, και δώσε λεφτά για βιβλία, και δώσε λεφτά για νέες εκδόσεις προγραμμάτων, και απ την άλλη, τρέξε για διακοπες επιχειρήσεων, που σε χρωστούσανε κιόλας, δες και τον τζίρο σου να μειώνεται λόγω κλεσίματος επιχειρήσεων.
  Τι άλλο να αντέξει, πια, αυτός ο κλάδος? Ειδικά, όταν δεν υπάρχει και τρόπος αντίδρασης... Ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό, μια ομάδα ατόμων, να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργείου οικονομικών, μακριά από κάθε συνδικαλιστικό όργανο. Η απάντηση των δικαστηρίων, ήταν ότι, επειδή, είναι για το κοινωνικό και συνολικό όφελος, η μη αλλαγή των ημερομηνιών υποβολής των φορ δηλώσεων, δεν γίνονται αποδεκτά. Και ότι εάν θέλαμε να κινηθούμε περαιτέρω, θα έπρεπε να καταθέσουμε αγωγή κατά του υποργείου, μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.... δηλαδή εκδίκαση σε 2 με 3 χρόνια, στην καλύτερη των περιπτώσεων.... 
   
   
  Δεν πρέπει να περιμένουμε από κανέναν να μας στηρίξει. Αν κάνουμε κάτι, πρέπει να το οργανώσουμε μόνοι μας, όπως μόνοι μας πορευόμαστε όλα τα χρόνια... Δεν είμαστε ούτε δικηγόροι, ούτε γιατροί, ούτε μηχανικοί (αναφέρομαι σε αυτούς τους κλάδους, επειδή έχουν οργανωμένα συλλογικά όργανα και ΠΑΝΤΑ καταφέρνουν ότι θέλουν να το περάσουν). Ας δούμε λοιπόν, τι μπορούμε να καταφέρουμε μόνοι μας, και όποιος αντέξει!!!
   
   
  Υ.Γ. Εχω καταφέρει, μετά από αρκετά χρόνια που έμενα πάντα πίσω, λόγω προσωπικών θεμάτων, να τελειώσω ακριβώς στην ώρα που έπρεπε για τις φορ δηλώσεις, αλλά, δεν περνάει ώρα της ημέρας, που να μην μπω στο θέμα αυτό, και να διαβάζω τις δημοσιεύσεις, με τόσο άγχος, όσο αν είχα κι εγώ ακόμη δηλώσεις. Και είμαι εδώ για να συμμετάσχω σε ότι αποφαστεί. Μπορεί φέτος να τελείωσα, αλλά, μπορεί του χρόνου, να μην προλάβω ούτε εγώ...
 25. Upvote
  seir reacted to ANGELOS in Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?   
  Με αναθεματισμούς ή επευφημίες δεν κερδίζεται τίποτα. Η ουσία είναι να τελειώσουν και οι συνάδελφοι που δεν πρόλαβαν. Θα πρέπει το σύστημα να παραλάμβάνει εμπρόθεσμα μέχρι την προσεχή Δευτέρα και όπως θέλετε ονομάστε το(παράταση, σιωπρή παράταση, ή με ποδοσφερικές ορολογίες που έγραψε και ο συνάδελφος στο status του καθυστερήσεις.)
  Δημοσιονομικά δεν επηρεάζει σε κάτι αφού θα υπάρχει δυναότητα άμεσης εκκαθάρισης. Σε φυσιολογικές συνθήκες θα μου πείτε, διότι υπάρχουν και τα πρόστιμα. Αν όμως η εκτέλεση του προυπολογισμού εξαρτάται από μερικά πρόστιμα καλύτερα να εκτροχιαστεί τελείως.
  Με υπεράνθρωπες προσπάθειες σχεδόν καταφέραμε το ακατορθωτο. Υποβολή δηλώσεων στην συντομότερη χρονική περίοδο της τελευταίας δεκαπεντετίας.
  Και δανειζόμενος αυτό που κατά κόρον κυκλοφορεί τελευταία στο φατσοβιβλίο: Αν κατι είναι γρηγορότερο απο το 4G γνωστής κινητοεταιρείας , αυτό σίγουρα είναι τα φετινό καλοκαίρι του Λογιστή/στριας που πέρασε ανεπιστρεπτή με την ταχύτητα του φωτός, αφήνοντας πίσω μια πικρή γεύση που δεν ξεχνιέται με τίποτα!.
×