Jump to content

JDAS

simple Members
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JDAS

 1. ρε παιδιά..διορθώστε με αν έχω καταλάβει λάθος.. Μιλάμε για άνθρωπο με εισόδημα αγροτικό και ενοίκια ...ναι; έχω καταλάβει πως ναι. είπαμε...τα ενοίκια δεν συμμετέχουν στον προσδιορισμό του κατ'επάγγελμα αγρότη - όπως δεν συμμετέχουν τυχόν επιδόματα κτλ άρα γιατί κουβεντιάζουμε την επιδότηση?δεν είναι εισόδημα αγροτικό???
 2. τα έσοδα από ακίνητα δεν συμμετέχουν στον καθορισμό του επαγγελματία αγρότη. Αυτό για τις επιδοτήσεις...δεν το αντιλαμβάνομαι και πολύ..
 3. Chat....η συνήθεια που έγινε λατρεία!!!!
 4. συγγνώμη γιατί τώρα το πρόσεξα....έχεις στείλει και για το 2016????????????????
 5. Σου βγάζει απόκλιση γιατί εσύ έχεις στείλει κι ο άλλος όχι.....Όμως θα στο εμφανίζει ακόμα κι αν ο αντισυμβαλλόμενος έχει στείλει και δε συμφωνείτε σε κάτι πχ..0,01 λεπτό , αριθμός τιμολογίων
 6. Τελικά...με ένα βιβλίο που είχα πάρει προσπάθησα , την υπολόγισα στο χέρι (κάποια ψιλοαπόκλιση την είχαμε αλλά προς τα πάνω ,οπότε δε δώσαμε μεγάλη σημασία ..) αλλά τη διαδικασία την έκανα μέσω ενός συμμαθητή μου λογιστή και η αλήθεια είναι οτι είναι διευκόλυνση ,αν σκεφτείς οτι σε λιγότερο από 10 λεπτά είχαμε στείλει ΑΠΔ , ΦΜΥ και είχαμε εκτυπώσει τα πάντα!!!!!.Και τώρα μου έτυχε ένας με καταγγελία στην επιθεώρηση και έχω μπει στη διαδικασία να υπολογίσω άδειες, επιδόματα και δώρα..τελικά στη μισθοδοσία μπορείς να βασίζεσαι σε στοιχειώδεις κανόνες - τους οποίους βρίσκεις και είναι σχετικά σταθεροί - και μετά...τσούκου τσούκου και εμπειρικά!!
 7. Καλημέρα!!Ίδιο θέμα έχω κι εγώ...Μια επιχείρηση - αγρότης θα απασχολήσει γεωπόνο υποχρεωτικά για 10 ώρες τη βδομάδα ,2 ώρες τη μέρα .Θα μπορέσω να χειριστώ τη μισθοδοσία μέσω του ικα ή να βρω πρόγραμμα????Επίσης αν γίνεται να μου πει κάποιοις σε αυτή την περίπτωση απασχόλησης τι να προσέξω..
 8. Ναι φυσικά..αλλά όταν πας να κάνεις τη μετάταξη στο Μητρώο σου ζητάει να πας τις βεβαιώσεις των 3 τελευταίων ετών..
 9. εγώ θεωρώ οτι εφόσον το υπουργείο σου λέει να κάνεις δήλωση με βάσει τη βεβαίωση..τότε αυτή θα πρέπει να καθορίσει και όλες τις ενέργειες ..άλλωστε στη ΔΟΥ όταν πας για να κάνεις μετάταξη και σου ζητούν τις επιδοτήσεις των 3 τελευταίων ετών τους πας τις βεβαιώσεις όχι τις πληρωμές.
 10. κι εγώ με τις πληρωμές ξεκίνησα αλλά να που βγαίνει η απόφαση - δεν συζητώ αν είναι σωστή ή λάθος - αποφάσισα να πάω με τη βεβαίωση..όχι καμμία τροποποιητική δε θα κάνω..ούτε σε όσες έστειλα με τις πληρωμές ούτε σε όσες θα στείλω με τη βεβαίωση...θα βάζω τις επιδοτήσεις στο έτος πληρωμής....Δε θα με στείλουν εμένα στο ψυχιατρείο!!
 11. σωστό λάθος...that's the order..!!άλλωστε..εκείνοι γιατί να νοιάζονται?
 12. θα συμφωνήσω....μην ξεχνάμε οτι πρόκειται για προαιρετική ένταξη άρα..5ετής υποχρέωση παραμονή στο καθεστώς....
 13. Τελικά στο ΚΕΠΥΕΛ δε δέχονται , τουλάχιστον για την ώρα , παροχή διότι ,σύμφωνα με τη οδηγία που του απέστειλαν , η παροχή δεν συνιστά για τους συγκεκριμένους τουλάχιστον σκοπούς , εξαρτημένη εργασία....
 14. Κατάφερα να απαντήσω επιτέλους..είχα ένα θεματάκι!!Δεν ξέρω ειλικρινά για ποιο λόγο δε θέλουν παροχής , παρ'όλο που εμάς θα μας εξυπηρετούσε άριστα..Να σημειώσω δε οτι του είπαν οτι γίνεται στο ΙΚΑ και μάλιστα του είπαν και για την εκ περιτροπής εργασία..αλλά το φυτώριο δουλεύει από τις 8 το πρωί ως τις 14:00..(διότι πριν ορίσουν κάτι τέτοιο ρώτησαν οι άνθρωποι..)
 15. Καλημέρα.Έχω ένα πελάτη , αγρότη κανονικού καθεστώτος - έχει φυτώριο παραγωγής εσπεριδοειδών.Από το ΚΕΠΠΥΕΛ του ζητούν να έχει γεωπόνο , ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πόσες ώρες οφείλει να παρίσταται , αλλά μόνο με πρόσληψη μέσω ΙΚΑ...Μπορεί ένας αγρότης στο κανονικό καθεστώς να απογραφεί ως εργοδότης στο ΙΚΑ???Να σημειώσω οτι δεν δέχονται γεωπόνο με τιμολόγιο παροχής.
 16. Καλημέρα.Αν θυμάμαι καλά , σύμφωνα με τις οδηγίες που υπήρχαν για τους αγρότες , το είδος της επιδότησης θα καθορίσει τον κωδικό..Δηλαδή αν η επιδότηση του νέου αγρότη είναι για εγκατάσταση (γράφει επιδότηση εγκατάστασης ) μπαίνει στον 908 όπως και η εξισωτική.Αν έχει επιδοτηθεί για πάγια πχ κυψέλες κτλ..μπαίνει στον 907...
 17. Ω, συγγνώμη..δεν το είχα δει..Αν και φανταζόμουν οτι είναι θέμα που απασχολεί αρκετούς συναδέλφους , ειδικά σε αγροτικές περιοχές..Μεταφέρομαι λοιπόν!!
 18. Καλημέρα σε όλους....Ένα θέμα που το αντιμετωπίσαμε φέτος με τις δηλώσεις του φορολογικού 14...η συμφωνία με τους σέμπρους..Δηλαδή , αναθέτω σε κάποιον να φροντίζει το χωράφι μου , να το περιποιείται , καλλιεργεί κτλ και εκείνος από τη συνολική παραγωγή κρατάει τη μισή στο όνομα του.Ερώτηση : Πρέπει να γίνει συμφωνητικό για να μπορέσω εγώ , στον κάτοχο του χωραφιού να χρεώσω τη μισή παραγωγή και όχι όλη..Αυτό πρέπει να καταχωρηθεί στο taxis ή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό είναι αρκετό?
 19. Kαι όμως...αυτό ακριβώς ο ΟΑΕΕ ,,τουλάχιστον εδώ στα Χανιά , θεωρεί οτι σημαίνει ένσημο που φαίνεται όχι να είσαι απλά ασφαλισμένος..Θα σας πω όμως τι έκανα εγώ , γιατί αλλιώς νομίζω δεν έβρισκα άκρη...Ψάχνοντας στο διαδίκτυο , βρήκα απόφαση δικαστηρίου νομίζω , όπου ο οαεε είχε υποχρεώσει άνθρωπο που είχε 1 ένσημο λιγότερο λόγω απεργίας να ασφαλιστεί κι εκείνος απευθήνθηκε στο συνήγορο του πολίτη...και δικαιώθηκε..Το ίδιο έκανα κι εγώ και πριν 3 μέρες με πήραν από το συνήγορο και μου είπαν οτι σίγουρα θα δικαιωθούμε γιατί υπάρχουν και άλλες ίδιες περιπτώσεις με μένα , όπου ο οαεε ερμηνεύει τη λέξη ασφάλιση με το ένσημο και δεν δέχεται την απαλλαγή!
 20. Καλημέρα..Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω τι γίνεται με τις απαλλαγές του ΟΑΕΕ...κι εγώ έχω απαλλαγή λόγω μισθωτής εργασίας και το 2014 έμεινα έγκυος και πήρα αναρωτική από το γιατρό..μου έλειπε 1 ένσημο του Ιουλίου και φυσικά από το Σεπτέμβριοι βγήκα σε άδεια για την εγκυμοσύνη και μου είπαν ότι και λόγω του 1 ενσήμου και επειδή στην άδεια τοκετού και λοχείας δνε μπαίνουν ένσημα....πρέπει να γραφτώ για όλο το 2014...είπαν οτι όταν ο νόμος λέει ασφάλιση εννοεί ένσημα...Ειλικρινά..ponzi...θα κάνω χρήση της οδήγίας και θα επανέλθω με νεότερα!!
×
×
 • Create New...