Jump to content

MANOS72

simple Members
 • Posts

  73
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MANOS72

 1. Εφόσον δεν ανήκουν σε καποιο συνδικαλιστικο εργοδοτικο όργανο που έχει υπογράψει την νέα σύμβαση, μπορείς να τους πας στην ΕΓΣΣΕ με την συγκατάθεση τους.
 2. Πως μπορούμε να δούμε αν δεσμευομαστε?Από ότι γνωρίζω δεν ανήκει σε κάποιο συνδικαλιστικο εργοδοτικο συλλογο. Υπάρχει περίπτωση να ανήκει κάπου αυτοδικαια ?πρόκειται για εμπορική επιχείρηση.
 3. Επίσης για ηλεκτροτεχνιτες πάλι, παλαιους, που αμοιβονταν με την συλλογική τούς σύμβαση, η υπογραφή ατομικής σύμβασης με μείωση μισθού (αλλά πάλι υψηλότερα από την ΕΓΣΣΕ) έχει κάποιο πρόβλημα ?Το ρωτάω γιατί το γεγονός ότι η σύμβαση των ηλεκτροτεχνιτων είναι σε ισχύ, δημιουργεί παρανοησεις. Η επιχείρηση είναι εμπορίας ηλεκτρικών συσκευών με τμήμα σέρβις. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
 4. Αμοιβή ηλεκτροτεχνιτων με ατομική σύμβαση (586,08)με βάση την ΕΓΣΣΕ είναι συννομη, εφόσον ο εργοδότης δεν ανήκει σε κάποια εργοδοτικη οργάνωση που έχει υπογράψει την νέα σύμβαση ηλεκτροτεχνιτων ?
 5. Σε ΑΕ που συνεργάζομαι ορίστηκε ένας από τους τακτικούς ελεγκτές, η σύζυγος του υπογράφοντος τον Ισολογισμό.Δεν βρήκα κάποια διάταξη που να το απαγορεύει .Απαγορεύει μόνο σε συγγένεια αίματος πρώτου βαθμού.Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι διαφορετικό?
 6. Κατανοητό.Αν τώρα στο τελευταίο μήνα που είναι κουτσός(λείπουν ας πούμε 5 ένσημα) ,κολλήσω 5 ένσημα σε άλλο εργοδότη ,είμαι οκ?
 7. Ναι αλλά τι θα πληρώσω ακριβώς? ΟΑΕΕ για 1 μήνα η όλο το 6μηνο?
 8. Να ρωτήσω κάτι σχετικό: Ας πούμε παίρνεις απαλλαγή για το 6μηνο και μετά αντί 6χ25=150 ένσημα τους πηγαίνεις 140.Λόγω του ότι για παράδειγμα σας δίνει αναγκαστική άδεια κάποιες μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση πληρώνεις ΟΑΕΕ για όλο το 6μηνο?
 9. Κατάφερα και μίλησα με την επιθεώρηση εργασίας και μου είπαν να το αφήσω όπως έχει ,δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί κανείς με αυτό. Ευχαριστώ πάντως συνάδερφε.
 10. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? ΑΝ ΥΠΟΒΑΛΩ ΤΡΟΠΟΠΟΗΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΨΩ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?
 11. Καλημέρα Σήμερα ανακαλύψαμε ότι στο ετήσιο πρόγραμμα ενός υποκαταστήματος υπάρχει ένα άσχετο νούμερο στην κατηγορία ανήλικοι.Ενώ δεν υπάρχει κανένας ανήλικος εργαζόμενος.Υπάρχει κάποιος τροπος να το διορθώσω?
 12. Αλλοδαπός αποχωρεί από την επιχείρηση οικιοθελώς.Το θέμα είναι ότι έχει λήξει η αίτηση αδείας διαμονής του κατά 3 μήνες.Να καταθέσω την οικιοθελή αποχώρησή του με την ληγμένη άδεια ? Θα έχω πρόβλημα σε κάποιο έλεγχο?
 13. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μετά τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους του ΙΚΑ νομίζω ότι περισσότερο μπερδεύουν τα πράγματα παρά το αντίθετο. σε επαφή με το ΙΚΑ σήμερα μου έδωσαν τις εξής εξηγήσεις όσον αφορά την ΑΠΔ Ιανουαρίου: Υποβάλλουμε ΑΠΔ με το ΤΕΑΥΕΚ χωρίς το ταμείο πρόνοιας. Κατά συνέπεια η ΑΠΔ δεν θα συμφωνεί με τις καταβολές και κατά δευτερη συνέπεια θα πρέπει να εκδώσει και νέα έκδοση η μηχανογράφηση ώστε να καλύπτει το νέο παράδοξο. Κατόπιν κάποια στιγμή θα κάνουμε συμπληρωματική μόνο για την πρόνοια του ΤΕΑΥΕΚ! Όσον αφορά την ΑΠΔ Δεκεμβρίου (εφόσον έχουμε ήδη υποβάλει χωρίς ΤΕΥΕΚ: Υποβάλλουμε συμπληρωματική μόνο για το κύριο ΤΕΥΕΚ χωρίς την πρόνοια .Κατόπιν κάποια στιγμή θα υποβάλλουμε συμπληρωματική της συμπληρωματικής μόνο για την πρόνοια!!!! Έχει κάποιος συνάδελφος αντίστοιχες πληροφορίες γιατί από το ΙΚΑ μου είπαν ότι ειναι 90% σίγουροι????
 14. Καλησπέρα συνάδελφοι Πρόσληψη βοηθού ηλεκτροτεχνίτη με ατομική σύμβαση και αποδοχές 600 ευρώ μικτά αρκετά χαμηλότερα από την συλλογική σύμβαση επιτρέπεται?
 15. Συνάδελφοι Κατέθεσα ηλεκτρονικά σύμβαση μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου η οποία λήγει σήμερα. Θέλω να την ανανεώσω για ακόμα 1 μήνα.Καταθέτω πάλι ηλεκτρονικά? Δοκίμασα και δεν υπάρχει δυνατότητα (επιλογή ) ανανέωση συμβασης.Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση. Αν επιλέξω πάλι πρόσληψη μου ζητάει ημερ/νια πρόσληψης και ημερομηνία σύμβασης. Αν βάλω ημερομηνία πρόσληψης 10/12/2013 και ημερομηνία σύμβασης 10/02/2014 θα βγάλει πρόστιμο?
 16. Μισθωτή προσελήφθη 12/10/2012 ως μισθωτή .Αποχωρεί οικιοθελώς 31/01/2014. Δικαιούται ολόκληρη αποζημίωση αδείας και επίδομα αδείας ή αναλογία.Έχω μπερδευτεί γιατί το πρόγραμμα υπολογίζει ολόκληρη αποζημίωση αδείας και αναλογία επιδόματος αδείας.Παρακαλώ την γνώμη σας.
 17. Σε ΑΕ που συνεργάζομαι ορίστηκε ένας από τους τακτικούς ελεγκτές, η σύζυγος του υπογράφοντος τον Ισολογισμό.Δεν βρήκα κάποια διάταξη που να το απαγορεύει .Απαγορεύει μόνο σε συγγένεια αίματος πρώτου βαθμού.Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι διαφορετικό?
 18. Έχω συμπληρώσει τη σελίδα με τα αριθμητικά δεδομένα του Ε7 και προχωράω στην επισύναψη αρχείου.Το επιλέγω και μου το βγάζει JL10.Με το που πατάω υποβολή μου γράφει δεν επιλέχθηκε αρχείο! Το αντιμετώπισε κανείς άλλος συνάδελφος???
×
×
 • Create New...