Jump to content

agori

simple Members
 • Posts

  96
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by agori

 1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΛΑΜΙΑ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  ΚΑΤΟΠΗ ΙΟΥΛΙΑ, ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ, ΛΑΜΙΑ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  ΣΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΙΑ, ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ, ΛΑΜΙΑ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 2. .......................................

  8. Πλεον πρεπει να φανει στο προσκηνιο η δυναμικη της ομαδας που συνεταξε την επιστολη καθως και αυτων που την υπεγραψαν και αυτων που στηριζουν με την σταση τους την ολη κινηση. Μια ομαδα εχει τα εξης γνωρισματα - αναφερω 2 απο αυτα - :

  α. Διαφορες προσωπικοτητας δηλ ευσυνειδησια και εσωτερικη παρακινηση

  β. Διαφορες ικανοτητας δηλ νοημοσυνη και ηγετικες ικανοτητες.

  Αρα καλουμαστε μεσα απο την ομαδα να βρουμε αυτους που οντως μπορουν με την συμφωνη γνωμη ολων να βγουν μπροστα με τις ιδιαιτερες ικανοτητες που εχουν.

  Καλησπέρα σε όλους.

  Αφού συμφωνήσω με το παραπάνω σχόλιο του George1977, θα επιθυμούσα, εάν είναι εύκολο, και εφόσον θεωρείτε απαραίτητη η εκπροσώπηση της ομάδας μας, να έχουμε την δυνατότητα της διαδικτυακής ψηφοφορίας, των “ εκπροσώπων ” μας. Αν αυτό το γνωρίζουμε εξ αρχής, πιστεύω δεν θα έχουμε και τις παρεξηγήσεις μετέπειτα. :)

  Αν το παραπάνω είναι δύσκολο, χρονοβόρο κλπ κλπ, να υπενθυμίσω το σχόλιο του Αρχηγού Σούλη που έγραψε:

  SOULIS, on 29 March 2011 - 07:51 PM, said:

  ……..

  Πάντως αν κάποιοι δέχονται προτάσεις για κάτι τέτοιο και το επιθυμούν .. ας βγουν και ας μιλήσουν για το νόημα της επιστολής,

  ως άτομα όμως και συν υπογράφοντες, όχι εκπροσωπώντας τους 265+ .. ή κάποια συντονιστική, που όπως λέμε προς το παρόν τουλάχιστον δεν υφίσταται.

  (η υπογράμμιση δική μου :) )

  Ακόμη, καλό θα είναι να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις όποιες αλλαγές γίνονται ή πρόκειται να γίνουν, είτε στο κείμενο που συνυπογράφουμε, είτε στο όνομα της ομάδας, το οποίο μέχρι χθες ήξερα ως «Ομάδα Σκέψης και Παρέμβασης Λογιστών».

  Θέλω να πιστεύω ότι παραμένουμε συντονισμένοι, και συνεχίζουμε συντονισμένοι…..

  Με συναδελφική εκτίμηση.

  Αγορούλα Χατζή.

 3. Είναι ακόμη επίκαιρο... σας το αφιερώνω με Αγάπη και Ευχές από καρδιάς να είστε πάντα καλά. :)

  Χρόνια Πολλά και ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!! GEORGE1, SOULIS και όλοι οι γενεθλιάζοντες την πρώτη μέρα της Άνοιξης.....! smile.gif

  .....

  ...........

  Αποφασισμένος πάντα

  στην προσωπικιά μου μπάντα

  την ψυχή μου δεν πουλάω

  και το δρόμο μου τραβάω.

  Την πνευμονοκονίαση,

  την πνευμονοκονίαση

  εγώ τη συζητάω

  ρομποτανθρωπομήχανιση

  και ξυπνοπνευματύπνωση

  δεν θέλω να την φάω.

  Ξερνάω τη μπαταρία

  δεν εκτελώ εργασία

  δεν θέλω ενημέρωση,

  τροφή και διασκέδαση

  γουστάρω ελευθερία.

 4. Express Euxes από την Στερεά Ελλάδα……rolleyes.gif

  να είστε πάντα καλά, με ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ, και πολλές Express Επιτυχίες…. smile.gif

  αναφρεσκάρω :blink: (όπως το "αναδακρυώνω") και φέτος τις Εξπρές Ευχές μου.

  Να είστε πάντα καλά. ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ.

  :)

 5. diba, ΧΡΥΣΑ, SOULIS, DAS σας ευχαριστώ πολύ επειδή η εργάσιμη μέρα μου κλείνει με ένα γέλιο

  και θα παρεμείνει για ώρες ένα χαμόγελο που δεν θα ξεκολήσει ούτε με σφυρο-κάλεμο.

  +1+1+1+1

  συν υπογράφω... :D

  και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι..... :rolleyes:My link '' Άγίος-Προστάτης των λογιστών ''

 6. Ανακεφαλαίωση (αν μου επιτρέπετε…) smile.gif

  Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Βουλής ,

  Η Πανελλήνια Διαδικτυακή Ομάδα σκέψης και παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών εμπνεύστηκε,συγκροτήθηκε και δρά αξιοποιώντας την αμεσότητα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συμμετοχής.

  Η ομάδα μας αποτελείται απο επαγγελματίες Λογιστές-Φοροτεχνικούς που, μέσω της πλέον δημοφιλέστερης ελληνικής φορολογιστικής διαδικτυακής πύλης www.taxheaven.gr, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με on line συζητήσεις, αξιολογήσεις και δυναμικές παρεμβάσεις σε θέματα και εξελίξεις που αφορούν αντικείμενα του κλάδου.

  Με την ιδιότητα μας αυτή, θα θέλαμε να σας παραθέσουμε κάποιες σημαντικές επισημάνσεις σχετικά με τον Νόμο 3846(ΦΕΚ 66Α 11/05/2010) με τίτλο "Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις" όπου σύμφωνα με το άρθρο 17 προβλέπονται τα εξής :

  Άρθρο 17

  Ρυθμίσεις ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

  1. Στο τέλος της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ν. 2972/2001 (ΦΕΚ 291 Α΄), όπως ισχύει, προστίθενται εδάφια, ως ακολούθως:

  «Οι ΑΠΔ, οι οποίες υποβάλλονται για διαστήματα μισθολογικών περιόδων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, θεωρούνται ως μη υποβληθείσες και επιβάλλεται η πρόσθετη επιβάρυνση που προβλέπεται από τη διάταξη της περίπτωσης α΄ της παραγράφου αυτής.

  Η υποβολή ΑΠΔ επόμενων, μετά τη βεβαίωση οφειλής, μισθολογικών περιόδων, δεν γίνεται δεκτή μέσω διαδικτύου, εφόσον ο εργοδότης εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις αντίστοιχες εισφορές και δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, ο εργοδότης υποχρεούται να προσκομίσει την ΑΠΔ με ψηφιακό μαγνητικό μέσο στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

  Η ΑΠΔ που υποβάλλεται με τον τρόπο αυτόν, παραλαμβάνεται από το αρμόδιο υποκατάστημα, μόνο αν ο εργοδότης συνυποβάλλει το αναλυτικό-καθολικό ισοζύγιο κινούμενων λογαριασμών του προηγούμενου μήνα, καθώς και την ανάλυση πελατών του ίδιου μήνα.

  Επιπλέον, ο εργοδότης καλείται να καταθέσει εγγυητική επιστολή τράπεζας με διάρκεια ισχύος ενός έτους από την έκδοσή της, ισόποση με το σύνολο των εισφορών των υποβληθεισών Α.Π.Δ., για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές.

  Η Α.Π.Δ. που υποβάλλεται στο υποκατάστημα θεωρείται εμπρόθεσμη αν υποβληθεί έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της επόμενης κατά περίπτωση ΑΠΔ.

  Μετά την ως άνω ημερομηνία επιβάλλονται οι κυρώσεις της περίπτωσης β΄ της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 2972/2001, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 9 του ν. 3232/2004.»

  Σχετικά με το παραπάνω άρθρο του νόμου έχουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής :

  Αποψη μας είναι ότι η είσπραξη των εργοδοτικών εισφορών καθώς και των εισφορών του ασφαλισμένου ήταν και πρέπει να παραμείνει αντικείμενο ελέγχου του ελεγκτικού μηχανισμού του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

  Το συγκεκριμένο άρθρο, όπως γίνεται κατανοητό και σε εσάς, επιβάλλει στους εργαζόμενους να γίνουν ελεγκτές των εργοδοτών τους αφού θα πρέπει να ελέγχουν σε μηνιαία βάση την εμπρόθεσμη καταβολή τόσο των κρατήσεων για τις εισφορές του ασφαλισμένου όσο και των κρατήσεων των εργοδοτικών εισφορών με σκοπό την εξασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

  Αυτό θα συμβαίνει διότι σε περίπτωση μη καταβολής των εν λόγω εισφορών από την πλευρά του εργοδότη, δε θα ενημερώνεται το ασφαλιστικό ιστορικό τους, λόγω της μη παραλαβής των σχετικών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.).

  Επίσης μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η διατύπωση του συγκεκριμένου άρθρου , απο το οποίο προκύπτει επίσης, πώς θεωρούνται ως μη υποβληθείσες και επιβάλλεται η πρόσθετη επιβάρυνση που προβλέπεται, οι ΑΠΔ οι οποίες υποβάλλονται για διαστήματα μισθολογικών περιόδων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

  Η παραπάνω διατύπωση σε συνδυασμό με τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των ΑΠΔ καθώς και τις καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής των εισφορών , θα έχει ώς αποτέλεσμα να θεωρηθούν ως μή υποβληθείσες σχεδόν όλες οι ΑΠΔ του Β τριμήνου του 2010 αφού τελευταία ημέρα πληρωμής των εισφορών του Ιουνίου είναι η 30η Ιουλίου , ενώ οι καταληκτικές ημερομήνιες αποστολής ΑΠΔ αναλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΜΕ είναι προγενέστερες της 30ης Ιουλίου.

  Θεωρούμε πως με το συγκεκριμένο άρθρο θίγονται αφενός βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και αφετέρου ατονεί η βούληση του νομοθέτη όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της εισφοροδιαφυγής γενικότερα που ταλανίζει το ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων.

  Σαν διαδικτυακή ομάδα σκέψης και παρέμβασης λογιστών-φοροτεχνικών γνωρίζουμε το ζήτημα καλύτερα και πληρέστερα από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική τάξη και φρονούμε πώς με το συγκεκριμένο άρθρο του Νόμου εάν παραμείνει ως έχει, τα αποτελέσματά του θα είναι με μαθηματική ακρίβεια τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που σκοπεύει να επιλύσει.

  Η αδυναμία ρευστότητας των επιχειρήσεων λόγω της οικονομικής ύφεσης θα τις αναγκάσει να προβούν σε ακραίες παραβατικές λύσεις και η εισφοροδιαφυγή θα είναι εκτός οποιουδήποτε ελέγχου και διασταύρωσης.

  Στόχος της παρεμβασής μας είναι να προτρέψουμε το Ίδρυμα να προσαρμόσει το μηχανογραφικό του σύστημα έτσι ώστε, μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής των Α.Π.Δ. - επόμενων από αυτή που δεν τακτοποιήθηκαν οι αντίστοιχες εισφορές - να αντλεί μόνο τα στοιχεία ασφαλιστικής εικόνας των εργαζομένων και να ενημερώνει άμεσα τον εργοδότη για τις κυρώσεις που τον επιβαρύνουν σύμφωνα με τις νέες διατάξεις.

  Είμαστε στην διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.

  Με τιμή,

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΕΨΗΣ

  ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ- ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

  T.Y

  1) Βαρσαμίδης Δημήτρης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Αλεξανδρούπολη.

  2) Γραβιάς Δημ. Κωνσταντίνος Λογιστής- Φοροτεχνικός, Αθήνα

  3) Δαλατσης Δημητριος , Αθηνα

  4) Δανάς Δ. Κίμων Λογιστής Πειραιά

  5) Δασκαλοπουλου Μαρια. Λογιστρια. Αθηνα

  6) Δημάκος Ανδρέας, Λογιστής, Αθήνα

  7) Έξαρχος Αθανάσιος, Λογιστής-Φοροτέχνης-Αθήνα

  8) Κατσάνος Δ. Βασίλειος, Λογιστής φοροτεχνικός,Τρίκαλα

  9) Καχριλας Νικολαος Λογιστης-φοροτεχνικος Πειραιας

  10) Κοντος Αθανασιος, Λογιστης-Φοροτεχνικος, Αθηνα

  11) Κοντός Στέλιος, λογιστής φοροτέχνης Θεσσαλονίκη.

  12) Κορωνιδου Χρυσανθη, λογιστρια φοροτεχνικος, Θεσσαλονικη

  13) Κοτζιαγκιαουριδης Αναστασιος Λογιστης-Φοροτεχνικος Θεσσαλονικη

  14) Κωνσταντινιδης Στεφανος Ιδ.Υπαλληλος Αθηνα

  15) Κωστάζου Δέσποινα Λογίστρια Φοροτεχνικός Αργυρούπολη Αττικής

  16) Λαλιωτης Γεωργιος, Λογιστης Φοροτεχνικος Αμαλιάδα

  17) Λουφας Νικολαος Λογιστης

  18) Μαμάκης Στέφανος, Λογιστής-Φοροτέχνης Ηράκλειο

  19) Μεμέτ Χαλήτ - Λογιστής, Σάπες Ν. Ροδόπης

  20) Μπαρδακης Ανδρεας, Λογιστης Αθηνα

  21) Μπατάκης Διομήδης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Χανία Κρήτης

  22) Μπούχαλης Στ.Δημήτριος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Καλαμάτα

  23) Νικολαου Κωνσταντινος

  24) Πάλλης Παναγιώτης , λογιστής φοροτέχνης , Χαλάνδρι Αττικής

  25) Σαρδής Ν. Αντώνιος Λογιστής Πειραιάς

  26) Σταυρίδη Χαρ. Ελένη Λογίστρια-Φοροτεχνικός Πρέβεζα

  27) Σταυριδης Χαρ. Αποστολος, Λογιστης-Φοροτεχνικος Πρεβεζα

  28) Σταυρουλάκης Αρτ Κων/νος. λογιστής φοροτέχνης Χανιά Κρήτης

  29) Στοϊκάκη Σοφία, Λογίστρια-Φοροτέχνης-Αλεξανδρούπολη

  30) Τσιαχματιώτης Βαγγέλης, Λογιστικό γραφείο, Θεσ/νίκη

  31) Φαφουτης Ευαγγελος, Λογιστης Φοροτεχνικος, Αθηνα

  32) Χατζη Αγορουλα, Λογιστρια-Φοροτεχνικος Λαμια

  33) Χρηστου Αλεξανδρος, Σύμβουλος επιχειρήσεων, Κέρκυρα

 7. 1. Fafoutis

  2. diba

  3. TEO70

  4. broster (2)

  5. B25

  6. Roxanne

  7. +lakis

  8. ?? επισκέπτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ??

  9. Χρύσα

  10. KAROLOS

  11. Alx

  12. Δημήτρης ΚΛΜ

  13. MDASK

  14. Mxalit

  15. Stefanos_her

  16. palisp

  17. agrevelos

  18. THE jamaican

  19. Στέλιος

  20. Rage

  21. Doctor

  22. anast

  23. DAS

  24. SOULIS

  25. Proodeytiki

  26. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  27. SAN

  28. 1960

  29. agori

 8. Χρόνια Πολλά και ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!! GEORGE1, SOULIS και όλοι οι γενεθλιάζοντες την πρώτη μέρα της Άνοιξης.....! smile.gif

  .....

  ...........

  Αποφασισμένος πάντα

  στην προσωπικιά μου μπάντα

  την ψυχή μου δεν πουλάω

  και το δρόμο μου τραβάω.

  Την πνευμονοκονίαση,

  την πνευμονοκονίαση

  εγώ τη συζητάω

  ρομποτανθρωπομήχανιση

  και ξυπνοπνευματύπνωση

  δεν θέλω να την φάω.

  Ξερνάω τη μπαταρία

  δεν εκτελώ εργασία

  δεν θέλω ενημέρωση,

  τροφή και διασκέδαση

  γουστάρω ελευθερία.

 9. Στίχοι: Τάκης Συρέλλης

  Μουσική: Άκης Δαούτης

  Πρώτη εκτέλεση: Γλυκερία

  Στην εξοχή εκεί έχω αφήσει τη ψυχή

  στη πολη αυτη, ουτε ελπίδα ούτε φιλί.

  Μες στο βυθό θα μείνω εκεί θα ξεχαστώ

  σε μια στροφή, στην άσφαλτο άδειο κορμί

  Κι όλο ζητώ πανώ στο νήμα να σταθώ καρδιά μου,

  Κι ακροβατώ από ένα θαύμα να πιαστώ Παναγιά μου,

  Φεύγει η ζωή μονάχη δίχως γυρισμό (δις)

  Μια φυλακή και πως να βγω μες από ΄κει

  ποια να ΄ναι η αρχή έρωτας, λάθος ή αφορμή;

  Πριν να χαθώ, μες απ΄το τίποτα που ζω,

  θα γεννηθώ σε άλλο κόσμο να βρεθώ.

  Κι όλο ζητώ πανώ στο νήμα να σταθώ, καρδιά μου,

  Κι ακροβατώ από ένα θαύμα να πιαστώ Παναγιά μου,

  Φεύγει η ζωή μονάχη δίχως γυρισμό (δις)

 10. Γκάτσος-Ξαρχάκος-Μπιθικώτσης " Ασπρη μέρα και για 'μας"

  Φλερυ Νταντωνακη - Ασπρη Μέρα

  Στίχοι: Νίκος Γκάτσος

  Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

  Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

  Άλλες ερμηνείες: Νανά Μούσχουρη || Κώστας Σμοκοβίτης || Φλέρη Νταντωνάκη

  Θα ποτίσω μ' ένα δάκρυ μου αλμυρό

  τον καιρό, πικρά καλοκαίρια,

  έμαθα κοντά σου να περνώ,

  Νεκρά περιστέρια

  γέμισε η αυγή τον ουρανό.

  Θα γυρίσω λυπημένη Παναγιά.

  Έχε γεια, μην κλαις το μαράζι,

  μάθε φυλακτό να μην κρεμάς.

  Να λες "Δεν πειράζει,

  θα'ρθει η άσπρη μέρα και για μας".

×
×
 • Create New...