Προς το περιεχόμενο

Σ_ΣΑΚΗΣ

simple Members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  390
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  2

2 Ακόλουθοι

Σχετικά με τον Σ_ΣΑΚΗΣ

 • Κατάταξη
  *

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΛΑΡΙΣΑ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

5.148 προβολές προφίλ
 1. Κάνε αυτό που είναι σωστό....στην προκειμένη να περάσεις τις πληρωμές.Δεν διαφέρει από τα άλλα έξοδα.
 2. Για τους αφανείς όταν δεν έχουν εισόδημα αγροτικό(άγονα και ξηρικά αγροτεμάχια) κρίνετε σκόπιμο για τον φόβο των Ιουδαίων την υποβολή μηδενικού Ε3;
 3. Σ_ΣΑΚΗΣ

  ρυθμιση 120 δοσεων

  Μπορείς να τα ρυθμίσεις εκτός του πρωην ΟΓΑ που θα ενημερωθεί η πλατφόρμα τον Μάϊο. "ΑΝ Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ( ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ) ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ" Θα ζητήσεις διαχωρισμό στη ΔΟΥ.
 4. Υπολογισμός υπαγωγής και βιωσιμότητας εξωδικαστικού Δείτε και κατεβάστε το αρχείο Προγραμματάκι για την υπαγωγή ή όχι στον εξωδικαστικό(απλοποιημένη διαδικασία) καθώς και αξιολόγηση της βιωσιμότητας. Διορθώθηκε ο υπολογισμός για θετικά αποτελέσματα σε δύο (2) από τις τρεις (3) τελευταίες χρήσεις και όχι στις 2 από τις 3 τελευταίες . Μέλος που το ανέβασε Σ_ΣΑΚΗΣ Ανέβηκε στον κόμβο 03/02/2018 Category Utilities - Excel files  
 5. Version 3.1

  772 downloads

  Προγραμματάκι για την υπαγωγή ή όχι στον εξωδικαστικό(απλοποιημένη διαδικασία) καθώς και αξιολόγηση της βιωσιμότητας. Διορθώθηκε ο υπολογισμός για θετικά αποτελέσματα σε δύο (2) από τις τρεις (3) τελευταίες χρήσεις και όχι στις 2 από τις 3 τελευταίες .
 6. Τι ισχύει τελικά; O Ν.4469 αναφέρει ως κριτήριο για τα απλογραφικά μία τουλάχιστον από τις 3 χρήσεις με θετικό αποτέλεσμα ενώ η Κ.Υ.Α. αναφέρει ή την τελευταία ή 2 από τις 3 χρήσεις. Σύμφωνα με τον 4469/2017 ..... Αρθρο 3. Κριτήρια επιλεξιµότητας 1. Ο οφειλέτης που τηρεί απλογραφικό λογιστικό σύστημα, σύμφωνα με την παρ. 12 του άρθρου 3 του ν. 4308/2014, κρίνεται επιλέξιμος για υπαγωγή στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών του παρόντος νόμου, εφόσον έχει θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε μία τουλάχιστον από τις τελευταίες τρεις χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης του άρθρου 4. Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθμ. 130060/2017... 1. Για τους σκοπούς της εφαρμογής της παρούσας απόφασης, προκειμένου ένας οφειλέτης να κριθεί βιώσιμος για την τυποποιημένη πρόταση ρύθμισης, πρέπει να πληροί σωρευτικά τα παρακάτω κριτήρια:α) Θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά την τελευταία χρήση ή σε δύο (2) από τις τρεις (3) τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο ν. 4469/2017, καιβ) Ο λόγος του συνόλου των οφειλών, μετά την αφαίρεση των ποσών της περίπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 4, προς το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να είναι ίσος ή μικρότερος από οκτώ (8). Για την εφαρμογή της παρούσας προϋπόθεσης λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο ποσό που προκύπτει από τη σύγκριση των εξής ποσών:αα) του καθαρού αποτελέσματος προ φόρων τόκων και αποσβέσεων της τελευταίας χρήσης καιββ) του μέσου όρου των δύο (2) πλέον θετικών καθαρών αποτελεσμάτων προ φόρων τόκων και αποσβέσεων από τις τρεις (3) τελευταίες χρήσεις.
 7. Ok, άρα δεν τίθεται θέμα παρακράτησης 20% με τον 4172 σε περίπτωση πολλαπλής απασχόλησης.
 8. Το επαναφέρω για επιβεβαίωση από κάποιους συναδέλφους που το πραγματεύονται... Με τον 2238 "Ειδικά, σε περίπτωση που ωρομίσθιοι καθηγητές απασχολούνται ταυτόχρονα σε πολλούς εργοδότες, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, όπως συμβαίνει σε καθηγητές που απασχολούνται ταυτόχρονα σε διάφορα φροντιστήρια, οι εργοδότες εκτός από εκείνον που καταβάλλει τις μεγαλύτερες αποδοχές, θα παρακρατούν φόρο με συντελεστή 10%." Στον 4172 η παρ.4 αρθρου 60 αναφέρει "Στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά, σύμφωνα με το άρθρο 12, καθώς και στις πρόσθετες αμοιβές που δεν συμπεριλαμβάνονται στις τακτικές αποδοχές διενεργείται παρακράτηση με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%) στο καταβαλλόμενο ποσό ανεξάρτητα από το έτος στο οποίο ανάγονται για να φορολογηθούν τα εισοδήματα αυτά. Στον Ν.4172 δεν αναφέρεται αυτή η ειδική περίπτωση οπότε η παρακράτηση γίνεται με 20%; Θεωρούνται πρόσθετες αμοιβές ακόμη και σε περίπτωση που δεν ξεπερνάει τις 21 ώρες την εβδομάδα συνολικά;
 9. Όχι δεν συμφωνώ, εδώ καθορίζεται το " σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε ειδικότητα". Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ωρομίσθιους μερικής απασχόλησης και στηρίζω την άποψή μου στο παρακάτω.. "Το μειωμένο ημερήσιο ωράριο εργασίας δεν λαμβάνεται υπ’ όψη σαν πλήρη ημέρα απασχολήσεως (Γνωμ. Ν.Σ.Κ 793/70). Για να αναγνωρισθεί η μειωμένη απασχόληση σαν προϋπηρεσία για τον καθορισμό των αποδοχών θα πρέπει να αναχθεί πρώτα σε πλήρη. "
 10. Την άποψή σας για την ορθότητα του υπολογισμού. Καθηγητής σε φροντιστήριο πρόσληψη 30/9/2011 (μερική απασχόληση). Εως σήμερα 25/9/17 ώρες διδασκαλίας 2212.(συμβάσεις ορισμένου χρόνου Σεπτ-Ιουν.) 2212χ6/21/25 = 25,28 μήνες Δεδομένου ότι το διδακτικό έτος(και οι συμβάσεις τους) είναι 9μηνο, για να συμπληρώσουν τριετία πρέπει να έχουμε 27 μήνες. Άρα 0 τριετίες.
 11. Τηρεί κάποιος συνάδελφος το συγκεκριμένο βιβλίο; Αφορά όλους τους εργάτες τρίτων χωρών; Θεωρείται λέει από τον ΕΦΚΑ; Στις υπηρεσίες του ΟΓΑ(ΕΦΚΑ) προφανώς. Αν έχει κάνει κάποιος την διαδικασία ας μας διαφωτίσει.
×