Jump to content

adel

Silver members
 • Posts

  1,071
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by adel

 1. Μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά (και με ποιό τρόπο) ΑΜΑ ? Δεν υπάρχουν στοιχεία εργοδότη
 2. Συνάδελφοι καλημέρα, Πήρε κάποιος χαμπάρι τον Ν. 4819/2021 για τις δηλώσεις αποβλήτων όπου ορίζει ημερομηνία της ετήσιας έκθεσης 31/3 και η εκπρρόθεσμη μόνο με προπληρωμή παραβόλου για το πρόστιμο ? Κάθε χρόνο η προθεσμία έφτανε Ιούλιο. Σήμερα το σύστημα είναι κλειστό με ενεργή μόνο την εκπρόθεσμη με πρόστιμο 200 € Στο helpdesk δεν απαντά κανείε. Έχει κανείς κάποια πληροφορία για παράταση ?
 3. Στην 5νθήμερη άδεια COVID έκανε αποδοχή ο εργοδότης. Στην μισθοδοσία του μήνα θα πληρώσει το 1/3 των 3 ημερών και για τις άλλες 2 ημέρες θα αναμένει το ποσό της αποζημίωσης του ΕΦΚΑ ? Έχει περάσει ήδη 1 μήνας και ο εργαζόμενος δεν έχει λάβει την αποζημίωση
 4. Συνάδελφοι ε΄να κατάλαβα καλά σε ασθένεια COVID πρέπει για αρχή ο εργαζόμενος να την δηλώσει στην σελίδα του eEFKA και να την αποδεχτεί ο εργοδότης ?
 5. Έλαβε τέτοιο εκκαθαριστικό το 2022. Γιατί δεν είχε τέτοια εισφορά τα προηγούμενα έτη ?
 6. Συνάδεφοι, Ασφαλισμένος (μπλοκάκια) άρθρου 39 παρ.9 έχει δηλώσει την 1 ασφαλιστική κατηγορία. και στην σελίδα του παράλληλη απασχόληση. Τον Ιανουάριο του 2022 έλαβε εκκαθαριστικό ΕΦΚΑ με πρόσθετες χρεώσεις 10 €. Γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτό ?
 7. Στο etimologio της ΑΑΔΕ για το ΦΠΑ βάζω 0 ή ΑΝΕΥ ΦΠΑ ή πχ 24% (δηλαδή το ποσοστό που αφορά ?)
 8. Τα ποσοστά εισφορών ΕΦΚΑ (ΚΠΚ) έχουν αλλάξει από 1/1/2022 ή απλά συνεχίζουν και το 2022 οι μειώσεις του 2021 ?
 9. Άρα εφόσον το ασκεί το δικαίωμα για 1η φορά και είναι εντός της 5ετίας καταλαβαίνω ότι μπορεί. Απλά δεν θα μπορούσε εάν το είχε δηλώσει στην αρχή και σε επόμενη χ΄΄ρήση δήλωσε άλλη κατηγορία. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να επανέλθει στην ειδική κατηγορία
 10. Ο εργαζόμενος που νόσησε δεν δηλώνεται πλέον στην ΥΔ μέχρι να κλείσει 180 ημέρες νόσησης ?
 11. Συνάδελφοι επαγγελματίας με έναρξη το 2018 (λιγότερα από 5 χρόνια) ΄ήταν από την έναρξη επαγγέλματος έως τε΄λος του 2021 ασφαλιζόμενος σύμφωνα με το άρθρο 39. Μπορεί τώρα να επιλέξει για το 2022 την ειδική ασφαλιστική κατηγορία ΕΦΚΑ ?
 12. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν υπάρχει "ασθένεια". Μόνο ένα θετικό rapid πριν πριν 10 μέρες οπότε και σταμάτησε από την δουλειά.
 13. Κατά την εισαγωγή δήλωσης της προηγούμνεης εβδομάδας για τα rapid tests διαπιστώνω για εργαζόμενο 0 tests σε 2 υποχρεωτικά. Τελικά μαθαίνω ότι έχει νοσήσει αλλά "ξέχασε" να μου το πουν. Πως το χειρίζομαι στην δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ και στη μισθοδοσία ?
 14. Σε δήλωση θανόντα ζητήθηκε να δηλωθούν στο μητρώο οι νόμιμοι κληρονόμοι. Ποιά είναι η διαδικασία ? Ψάχνω να βρω το παλιό Μ7 στα νέα έντυπα αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό
 15. Μπλοκάκιας με υπαγωγή στην ασφάλιση του άρθρου 9 άρθρου 39 στις 31/10 έληξε η σύμβασή του. Άρα από 11ο συνεχίζει ασφάλιση ως ελεύθερος επαγγελματίας με κααβολή από τον ίδιο των εισφορών του. 1) Πρέπει να κάνει κάποια ενέργεια στον ΕΦΚΑ για τη συγκεκριμένη αλλαγή ή ο ΕΦΚΑ θα εκδ΄όσει αυτόματα ειδοποιητήριο μηνιαίας εισφορα΄ς ? 2) Τι ποσό εισφοράς θα κληθεί να πληρώσει ? Αυτό που είχε επιλέξει στην αρχή ΄ή μπορεί να επιλέξει άλλο τω΄ρα ? Ευχαριστώ
 16. Επιτηδευματίες με μπλοκάκι και 5-10 τιμολόγια δαπανών τον χρόνο στα έξοδα εκτός της διαβίβασης εσόδων μέσω του etimologio ή της ειδικής φόρμας σε ποια άλλη επιλογή πρέπει να εγγραφούν για τον χαρακτηρισμό εξόδων ?. Δεν υπογράφει λογιστής συνεπώς δεν θα γίνει εγγραφή για ΑΡΙ.
 17. Υπάρχει ΚΥΑ ή ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν από 13/9 ? Δεν βρίσκω κάτι. Δλδ θα υλοποιήσουμε ανακοινώσεις του Υπουργού ?
 18. Από 13/9 Ιδιωτικοί και Δημόσιου υπάλληλοι εργάζονται εφόσον είναι εμβολιασμένοι ή προσκομίζουν αρνητικό rapid test ανά αβδομάδα. Αυτό έχω καταλάβει. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι εάν δεν πληρούν τα παραπάνω τι γίνεται, Για παράδειγμα εάν για ανεμβολιάστο την Δευτέρα δεν έχει αναρτηθεί αρνητικό τεστ δηλώνεται σε αναστολή ? Για πόσο διάστημα ? Εφόσον αναρτηθεί πχ Τετάρτη επιστρέφει ?
 19. Στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών υπάρχει προϋπόθεση η χρήση να είναι ζημιογόνα και να υπάρχει μείωση 30% του 2020 σε σχέση με το 2019. Γνωρίζουμε ποσό επιδότησης ?
 20. Το νέο ΤΕΠΙΧ που ανακοινώθηκε για 12/5 άνοιξε ?
 21. Υπάρχει απλήρωτος μήνας. Φαίνεται στην καρτέλα αλλά στην αίτηση για ρύθμιση δεν βγάζει οφειλές. Ενημερότητα δεν μπορώ να βγάλω, ρύθμιση δεν με αφήνει το σύστημα. Πως θα βγάλω ενημερότητα ?
 22. Για ασφαλισμένο αυτοαπασχολούμενο και εργοδότη στο αίτημα για έκδοση ενημερότητας το σύστημα βρίσκει οφειλή από τις εισφορές του ως αυτοαπασχολούμενο μη μισθωτός. Στο ΚΕΑΟ δεν βγάζει οφειλές και στην ρύθμιση οφειλών δεν βρίσκει οφειλές για ρύθμιση. Γνωρίζει κάποιος πως προχωράω.
 23. Άλλο η αναβάθμιση άλλο η διασύνδεση η οποία δεν έχει γίνει ακόμα
 24. Ακίνητο απο κληρονομιά με κάποιους άγνωστους κληρονόμους. Πως μπορεί να υποβληθεί μισθωτήριο οταν δεν είναι γνωστοί ολοι οι ιδιοκτήτες ? Το σύστημα ζητάει το 100% των ιδιοκτητών
×
×
 • Create New...