Jump to content

stelios13

simple Members
  • Posts

    167
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by stelios13

  1. Καλησπέρα. Ναι θα πρέπει να κάνετε οικειοθελή αποχώρηση με εξώδικο καθώς υποτίθεται οτι ο εργαζόμενος θα πρέπει με κάθε πρόσφορο μέσο να λάβει γνώση αυτής οπότε θα πρέπει να θυροκολληθεί διαφορετικά θα θεωρηθεί άτακτη καταγγγελία απο μέρους του εργοδότη και σε αυτήν την περίπτωση οφείλεται η νόμιμη αποζημίωση απόλυσης.
  2. Καλημέρα. Ο ΚΑΔ 4521 είναι κατασκευή κτιρίων και τεχνικών έργων πολιτικού μηχανικού.... Ο κωδικός ειδικότητας 741000 (μηχανικός αυτοκινητων) δεν έχει καμία σχέση με αυτό το ΚΑΔ....
  3. Καλημέρα. Ο ΚΑΔ 4521 είναι κατασκευή κτιρίων και τεχνικών έργων πολιτικού μηχανικού.... Ο κωδικός ειδικότητας 741000 (μηχανικός αυτοκινητων) δεν έχει καμία σχέση με αυτό το ΚΑΔ....
  4. Καλησπέρα και καλή Σαρακοστή. Κατάφερε κανείς να στείλει υπεύθυνη για το χρονικό διάστημα 07/0 2 κι έπειτα?
  5. Καλησπέρα. Μπορεί κι ορισμένου αρκεί το διάστημα απασχόλησης να είναι τουλάχιστον εξάμηνο.
  6. Καλημέρα. Φαντάζομαι οτι και για το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα ισχύσει κάτι παρόμοιο. Νέα τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή: Με την υπόψη τροπολογία, προβλέπονται τα ακόλουθα: 6.Καταβάλλεται, από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα, που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας, στους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η. 1.2021 έως την 30η.4.2021. Το ανωτέρω επίδομα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους.
  7. Δεν κάνετε τίποτα στο ΙΚΑ. Ο ΟΑΕΔ την έχει καταχωρήσει απο την ημερομηνία που την υποβάλλατε χειρόγραφα. Το πότε θα φανεί στο σύστημα είναι άγνωστο.
  8. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να την υποβάλλεις τώρα εμπρόθεσμη και να κάνεις δελτίο μεταβολής στο ΙΚΑ οτι εκ παραδρομής υποβλήθηκε στην ΑΠΔ με προγενέστερη ημερομηνία αποχώρησης.... Οπότε το θέμα σου θα έχει να κάνει με το ΙΚΑ κι όχι με τις επιστρεπτέες.... Βέβαια θα χρωστάς εισφορές και λεφτά στον υπάλληλο με αυτόν τον τρόπο...
  9. Δεν θα καταχωρήσετε τίποτα στην ΕΡΓΑΝΗ. Ούτως ή αλλως το σύστημα δεν σας δίνει την δυνατότητα εκπρόθεσμης υποβολής. Θα υποβάλλετε χειρόγραφα 3 αντίγραφα των οικειοθελών αποχωρήσεων, σφραγισμένα κι υπογεγραμμένα απο εργοδότη κι εργαζόμενο μαζί με μία γνωστοποίηση για εκπρόθεσμη υποβολή στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ. Λογικά θα αργήσει να καταχωρηθεί στο σύστημα του ΟΑΕΔ. Κάποια στιγμή θα φανεί στο σύστημα της ΕΡΓΑΝΗ σαν εκπρόθεσμη. Πιθανά να δημιουργηθεί θέμα με επιστρεπτέες εφόσον η αποχώρηση επηρεάζει το ποσό της επιστρεπτέας και η επιχείρηση επιχορηγείται βασει του ελάχιστα δικαιούμενου ποσού.
  10. Εκπρόθεσμη υποβολή εντύπων Σε περίπτωση παρέλευσης των προβλεπόμενων προθεσμιών, η ηλεκτρονική υποβολή δεν είναι δυνατή. Στην περίπτωση αυτή είναι δυνατή η εκπρόθεσμη χειρόγραφη κατάθεση του προτυπωμένου από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ εντύπου Ε5, με προσέλευση στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Η λύση της εργασιακής σχέσης, ωστόσο, με εκπρόθεσμη υποβολή χειρόγραφου εντύπου Ε5 εκ μέρους των υπόχρεων ηλεκτρονικής υποβολής εργοδοτών, θεωρείται με βάση την παρούσα διάταξη και στην περίπτωση αυτή ως άτακτη καταγγελία της εργασιακής σύμβασης, ακόμη και αν το έντυπο διαθέτει την υπογραφή του μισθωτού. Κυρώσεις Στην περίπτωση μη τήρησης των αναφερομένων στη νεοεισαχθείσα διάταξη νόμου (άρθρο 38 του ν. 4488/13.09.2017) εκ μέρους του Εργοδότη υπολανθάνει καταγγελία της εργασιακής σύμβασης που αποδίδεται στη βούληση του εργοδότη, για τον λόγο αυτό και αναγνωρίζεται από τον νομοθέτη ως άτακτη καταγγελία, με όλες τις έννομες συνέπειες που αυτή επιφέρει. Δεσ και σχετικό αρχείο απο κόμβο : https://www.taxheaven.gr/news/13747/dhlwseis-oikeiooeloys-apoxwrhshs-misowtwn-kai-prostima-gia-thn-ekprooesmh-anaggelia Το πρόστιμο είναι 800 ευρώ.
  11. καλησπέρα. Στην ΑΠΔ του Φεβρουαρίου έχει δηλωθεί στο 'έως" η ημερομηνία αποχώρησης?
  12. Καλημέρα. Τα ποσά που εισπράττονται ως ενίσχυση με την μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής δεν καταχωρίζονται στη δήλωση Φ.Π.Α. κατά τον χρόνο είσπραξής τους. Κατά τον χρόνο που θα πληρωθούν οι όροι της μη επιστροφής μέρους του ποσού της ενίσχυσης, το ποσό που δεν επιστρέφεται καταχωρίζεται στους κωδικούς 310 και 312 της δήλωσης Φ.Π.Α. της οικείας φορολογικής περιόδου. Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης Φ.Π.Α., όπως κοινοποιήθηκαν με τις εγκυκλίους ΠΟΛ.1082/2015, ΠΟΛ.1191/2015 και ΠΟΛ.1093/2016. δες και σχετικά αρχεία του κόμβου : https://www.taxheaven.gr/news/51668/dhlwsh-fpa-odhgies-gia-ton-tropo-kataxwrhshs-twn-enisxysewn-logw-korwnoioy https://www.taxheaven.gr/news/53773/o-kwdikos-312-ths-dhlwshs-fpa-kai-oi-epistreptees-prokataboles?output=printer
  13. Καλησπέρα σε όλους. σας παρακαλώ επειδή είναι επείγον εκ παραδρομής δηλώθηκαν σήμερα λάθος κύκλος εργασιών στα έσοδα του δεκεμβρίου ενώ έγινε και η οριστικοποίηση της αίτησης. Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει πως μπορούμε να τροποπιήσουμε τα έσοδα?
  14. Καλησπέρα σε όλους. σας παρακαλώ επειδή είναι επείγον εκ παραδρομής δηλώθηκαν σήμερα λάθος κύκλος εργασιών στα έσοδα του δεκεμβρίου ενώ έγινε και η οριστικοποίηση της αίτησης. Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει πως μπορούμε να τροποπιήσουμε τα έσοδα?
  15. Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει επίσημη ενημερώση για αναστολή των πληρωμών για φορολογικές & ασφαλιστικές οφειλές Νομεμβρίου για τις επιχειρήσεις?
  16. Καλησπέρα. Παρόμοιο πρόβλημα με το προηγούμενο ερώτημα. Κωδικός ειδικότητας 882400, ειδική περίπτωση ασφάλισης 21, ΚΠΚ 102 μέχρι 31/05/2020. Γνωρίζει κανείς τι ΚΠΚ αντιστοιχεί απο 01/06/2020. Αφορά εκ περιτροπής απασχόληση. Πλήρες ωράριο_ΌΧΙ όλες εργάσιμες τσεκαρισμένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  17. Καλησπέρα. Επειδή μπερδέυτηκα λίγο...... Επιχείρηση πλητόμμενη είτε εξαρχής είτε λόγω διακοπής αναστολής της λειτουργίας απο δημόσια αρχή εντός του Μαϊου : θα πρέπει από 01/06 έως 07/06 να υποβάλλει στο εργανης δήλωση αναστολής σύμβασης εργασίας για παράταση ή οριστική διακοπή. Σωστα?
  18. business support aade.... στην αίτηση που έχουμε ήδη υποβάλλει .... στο πεδίο Απριλίου....
  19. Καλημέρα. ΦΕΚ : 1135/Β/2.4.2020 Β. Για τους μήνες Απρίλιο έως και Δεκέμβριο 2020, οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου τηρούμενων βιβλίων συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση, μέχρι τη δέκατη ημέρα του επόμενου μήνα. Επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με το taxisnet μας επιβεβαίωσαν οτι η προθεσμία ήταν μέχρι τις 10/05....
  20. Συνάδελφοι καλημέρα. Επειδή είχα καταλάβει οτι η δήλωση του κύκλου εργασιών ΦΠΑ είναι μέχρι τις 15 του επόμενου μήνα, και στις αιτήσεις για τον Απρίλιο δεν έχει συμπληρωθεί για κάνεναν πελάτη το σχετικό ποσό, επείδή η ημερομηνία έχει παρέλθει γνωρίζει κάποιος τι ενέργεις μπορούν να γίνουν για συμπληρωθούν έστω κι εκπρόθεσμα?
  21. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Γνωρίζει κάποιος για την παραπάνω περίπτωση πως δηλώνεται η χρηματοδοτική μίσθωση για επαγγελματικά Leasing κινητών και ακινήτων,πιο συγκεκριμένα οχημάτων στην υπεύθυνη δήλωση εργοδότη? Στην διεύθυνση τι βάζουμε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και Καλή Ανάσταση σε όλους.
  22. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/16982 ΠΟΛ.1193/5.8.2013 Διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων Α.Ε. με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους (Διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων Α.Ε. με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΟΛ. 1193/2013 ΘΕΜΑ: Διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων Α.Ε. με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους. Με αφορμή προφορικά και γραπτά ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:1. Με την Ε.1058/288/ΠΟΛ.13/1978 εγκύκλιο μας, με την οποία έχει γίνει αποδεκτή η αριθ. ΝΣΚ 950/1977 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., διευκρινίσθηκε ότι με βάση τις διατάξεις του κ.ν.2190/1920 η έγκριση του ισολογισμού γίνεται μία φορά κατ' έτος από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που συνέρχεται υποχρεωτικά μέσα σε έξι μήνες από τη λήξη κάθε εταιρικής χρήσεως και η οποία αποφασίζει την διανομή από τα καθαρά κέρδη μερίσματος ή το σχηματισμό αποθεματικών (τακτικών, εκτάκτων, κλπ.). Μετά την έγκριση του ισολογισμού, στοιχείο του οποίου αποτελεί και ο πίνακας διάθεσης κερδών και ο τρόπος διάθεσης αυτών, από την τακτική γενική συνέλευση, ο ισολογισμός αυτός καθίσταται οριστικός, αποκλεισμένης κάθε τροποποιήσεως αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο από έκτακτη γενική συνέλευση.Συνεπώς, μόνο η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων δύναται να αποφασίσει, κατά την έγκριση του ισολογισμού, για τη διάθεση των κερδών καθώς και για τη διανομή στους μετόχους εκτάκτων αποθεματικών προηγούμενων εταιρικών χρήσεων.2. Από τα ανωτέρω προκύπτει, ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων δεν μπορεί να αποφασίσει για διανομή κερδών εκτάκτων αποθεματικών που έχουν σχηματισθεί στον ισολογισμό της κλειόμενης χρήσης, καθόσον η διανομή αυτή συνεπάγεται τροποποίηση του ισολογισμού που έχει εγκριθεί από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Αντίθετα, η έκτακτη γενική συνέλευση μπορεί να αποφασίσει για την διανομή έκτακτων αποθεματικών προηγουμένων χρήσεων, καθόσον στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται για τροποποίηση απόφασης τακτικής γενικής συνελεύσεως, η οποία αποφάσισε τη διανομή κερδών, αλλά ορίζεται τρόπος περαιτέρω διαθέσεως ήδη σχηματισθέντων αποθεματικών και μη διανεμηθέντων κερδών παρελθουσών χρήσεων (αριθ. 356/1976 (ΝΣΚ 356/1976) γνωμοδότηση της Ολομελείας του Ν.Σ.Κ., αριθ. 7/1993 ατομική γνωμοδότηση του γραφείου νομικού συμβούλου του Υπουργείου Εμπορίου).
×
×
  • Create New...