Jump to content

stelios13

simple Members
 • Content Count

  150
 • Joined

 • Last visited

About stelios13

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

2,142 profile views
 1. Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει επίσημη ενημερώση για αναστολή των πληρωμών για φορολογικές & ασφαλιστικές οφειλές Νομεμβρίου για τις επιχειρήσεις?
 2. Καλησπέρα. Παρόμοιο πρόβλημα με το προηγούμενο ερώτημα. Κωδικός ειδικότητας 882400, ειδική περίπτωση ασφάλισης 21, ΚΠΚ 102 μέχρι 31/05/2020. Γνωρίζει κανείς τι ΚΠΚ αντιστοιχεί απο 01/06/2020. Αφορά εκ περιτροπής απασχόληση. Πλήρες ωράριο_ΌΧΙ όλες εργάσιμες τσεκαρισμένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 3. Καλησπέρα. Επειδή μπερδέυτηκα λίγο...... Επιχείρηση πλητόμμενη είτε εξαρχής είτε λόγω διακοπής αναστολής της λειτουργίας απο δημόσια αρχή εντός του Μαϊου : θα πρέπει από 01/06 έως 07/06 να υποβάλλει στο εργανης δήλωση αναστολής σύμβασης εργασίας για παράταση ή οριστική διακοπή. Σωστα?
 4. business support aade.... στην αίτηση που έχουμε ήδη υποβάλλει .... στο πεδίο Απριλίου....
 5. Καλημέρα. ΦΕΚ : 1135/Β/2.4.2020 Β. Για τους μήνες Απρίλιο έως και Δεκέμβριο 2020, οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου τηρούμενων βιβλίων συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση, μέχρι τη δέκατη ημέρα του επόμενου μήνα. Επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με το taxisnet μας επιβεβαίωσαν οτι η προθεσμία ήταν μέχρι τις 10/05....
 6. Συνάδελφοι καλημέρα. Επειδή είχα καταλάβει οτι η δήλωση του κύκλου εργασιών ΦΠΑ είναι μέχρι τις 15 του επόμενου μήνα, και στις αιτήσεις για τον Απρίλιο δεν έχει συμπληρωθεί για κάνεναν πελάτη το σχετικό ποσό, επείδή η ημερομηνία έχει παρέλθει γνωρίζει κάποιος τι ενέργεις μπορούν να γίνουν για συμπληρωθούν έστω κι εκπρόθεσμα?
 7. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Γνωρίζει κάποιος για την παραπάνω περίπτωση πως δηλώνεται η χρηματοδοτική μίσθωση για επαγγελματικά Leasing κινητών και ακινήτων,πιο συγκεκριμένα οχημάτων στην υπεύθυνη δήλωση εργοδότη? Στην διεύθυνση τι βάζουμε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και Καλή Ανάσταση σε όλους.
 8. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/16982 ΠΟΛ.1193/5.8.2013 Διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων Α.Ε. με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους (Διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων Α.Ε. με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΟΛ. 1193/2013 ΘΕΜΑ: Διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων Α.Ε. με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους. Με αφορμή προφορικά και γραπτά ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:1. Με την Ε.1058/288/ΠΟΛ.13/1
 9. ΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Αλλα δε νομίζω οτι έχει σημασία. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΙΚΑ.pdf
 10. Και για κλείσει οριστικά το θέμα σχετικά με την πρόωρη εξόφληση του ΙΚΑ του Δώρου Πάσχα ή των Χριστουγέννων απλά αναφέρω οτι εκδόθηκε κανονικά Ασφαλιστική χωρίς καμία ενέργεια προς το ΙΚΑ.
 11. Βάσει της παραπάνω ΠΟΛ πιστεύω κι εγώ οτι η ζημιά μεταφέρεται για να συμψηφιστεί με μελλοντικά κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα.
 12. Καλησπέρα. Θα πρέπει στις νέες συμβάσεις στις παρατηρήσεις να αναγράφεις οτι οι παρούσες αποτελούν συνέχεια των αρχικών συμβάσεων που υπογράφηκαν με την ΟΕ και πως υπάρχει διάδοχη κατάσταση λόγω λύσης της ΟΕ με ταυτόχρονη έναρξη της ατομικής. Επειδή μπορεί οι συμβάσεις να είναι πλήρους απασχόλησης κι επομένως δεν στέλνεται έντυπο Ε9 ώστε να τις επισυνάψεις, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει το παραπάνω να αναγράφεται και στις παρατηρήσεις του Ε3 κι επομένως στις παρατηρήσεις του συμπληρωματικού πίνακα πρόσληψης Ε3.Ε4 αναφέροντας και τις ημερομηνίες πρόσληψης στην ΟΕ. Τέλος θα πρέπει ν
 13. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/24009 ΠΟΛ 1088/2016 ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 1 - 4 του άρθρου 27 του ν.4172/2013 περί μεταφοράς ζημιών. Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 27 του ν. 4172/2013: 1. Μεταφορά ζημιών στα επόμενα πέντε (5) φορολογικά έτη Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του ν. 4172/2013 ορίζεται ότι εάν με τον προσδιορισμό των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα το αποτέλεσμα είναι ζημία εντός του
 14. Καλησπέρα. Έχω την εντύπωση οτι η ζημιά δεν μεταφέρεται τις επόμενες χρονιές όταν για την χρήση που προέκυψε υπάρχει φόρος από τεκμήρια διαβίωσης ανεξάρτητα από τα της συζύγου.
×
×
 • Create New...