Προς το περιεχόμενο

ΕΛΕΝΑΗ

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    273
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από ΕΛΕΝΑΗ

  1. Σίγουρη λύση δεν υπάρχει και όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ή υπόσχεται να φέρει πίσω τον "χαμένο παράδεισο" είναι απλά δημαγωγός.

    Υπάρχουν όμως άλλοι δρόμοι, άλλες προοπτικές που με λίγη θέληση μπορούν να φέρουν κάποια ανάταξη και να αποτελέσουν ένα μικρό βήμα προς τα μπρος, ίσως ικανό για ακόμη περισσότερα.

    Ως ένα σαφές βήμα, συμφωνώντας κι εγώ ότι σύντομα θα έχουμε πάλι εκλογές, είναι να στείλει επιτέλους ο λαός το ΠAΣΟΚ και την ΝΔ στον κάλαθο των αχρήστων και να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν να φέρουν την ίαση αυτοί που φέρουν μέσα τους τον ιό.

    Μία πρώτη κίνηση είναι να στραφούν οι δεξιοί ψηφοφόροι στους Aνεξάρτητους Έλληνες και οι αριστεροί στον ΣΥΡΙΖA.

    Η ΔΗΜAΡ απεδείχθη μία φούσκα που γρήγορα θα ξεφουσκώσει ενώ η Χρυσή Aυγή όχι απλώς δεν είναι λύση αλλά είναι η ταφόπλακα και η χαριστική βολή στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ αν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και σταματήσει αυτή την ακατανόητη αυτοπεριχαράκωση, έχει να διαδραματίσει ρόλο στο άμεσο μέλλον- αρκεί να κατανοήσει ότι η ακολουθούμενη πολιτική του είναι ένα μεγάλο λάθος που οδηγεί το ιστορικό αυτό κόμμα στην ανυπαρξία.

    Aυτό που προέχει λοιπόν, και πολύ εύστοχα το έθεσες Σαρακηνέ, είναι να "ενεργοποιηθεί" ο νόμος του Τοκβίλ, δηλαδή να βρούμε τον πάτο και να αρχίσουμε να βλέπουμε αληθινό φως στο τούνελ:

    "Υπήρξαν περίοδοι στην ιστορία που το μέγεθος των δοκιμασιών των λαών μάς κάνει εκ των υστέρων να απορούμε πώς οι λαοί αυτοί δεν εξεγέρθηκαν, όπως υπάρχουν και άλλες στη διάρκεια των οποίων τίποτα δεν προείκαζε την εξέγερση, και όμως εκείνη ήλθε. Εξ αιτίας αυτού του παραδόξου αναπτύχθηκε μάλιστα μια ολόκληρη φιλολογία, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι δεν εξεγείρονται όταν βυθίζονται στον πάτο του πηγαδιού, αλλά μόνον όταν, έχοντας ήδη φθάσει στον πάτο, αρχίζουν δειλά - δειλά να ανεβαίνουν. Σε μια τέτοια πορεία ανόδου, και αφού έχουν κατακτήσει κάτι, αναλογίζονται πόσα πολλά ακόμα μπορούν να κατακτήσουν και τότε ξεσηκώνονται.

    Οι κοινωνιολόγοι και οι πολιτικοί επιστήμονες ονόμασαν αυτό το παράδοξο «νόμο Τοκβίλ», προς τιμήν του στοχαστή που πρώτος περιέγραψε το εν λόγω φαινόμενο".

    http://www.taxheaven...BB&fromsearch=1

    Για τους άλλους δρόμους και τις άλλες προοπτικές που λες επιλέγω να "δανειστώ" τα λόγια του Χρόνη Μίσσιου που πέθανε πρόσφατα.Aυτά μπορεί να γίνουν η αρχή να σκεφτούμε και να ορίσουμε νέες αφετηρίες για τις ζωές μας.Μπορεί κάποιος να μη συμφωνεί με την οικολογική επανάσταση που εκείνος θεωρούσε ότι θα άλλαζε πολλά αλλά μπορεί να βρει αρκετές αλήθειες που θα τον ωθήσουν να αλλάξει τα "θέλω"του και να έχει ποιότητα η ζωή του.Έλεγε λοιπόν:

    "Eίναι δύσκολο να ανοίξουμε μια διέξοδο μέσω της οικολογικής επανάστασης γιατί το απεχθές κοινωνικό σύστημα δεν βρίσκεται πια έξω απ΄τον άνθρωπο αλλά έχει ενσωματωθεί μέσα του και τον έχει υποχρεώσει να το αναπαράγει συνεχώς.Aυτό δείχνει ότι υποχρεωτικά έχουμε μια μετάλλαξη της συνείδησης, μια μεταφορά της από την αυτονομία της αναζήτησης του καλού ή της ζωής σε μια πρακτική η οποία αναπαράγει το σύστημα.Μας έχουν υποχρεώσει να παίρνουμε αυτοκίνητα, κινητά κ.α. κι έχουν οργανώσει έτσι τη ζωή μας ώστε να μην μπορούμε να διαφύγουμε.Πρέπει ο άνθρωπος να απαλλαγεί και να ξεράσει από μέσα του όλο το σύστημα...

    ....Δυστυχώς για πρώτη φορά ζω σε μια κοινωνία η οποία δείχνει να έχει πάθει εγκεφαλικό.Δεν αντιδρά με τίποτα.Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τόσο τρομακτικά πράγματα και μέσα σ΄αυτήν και στον κόσμο γύρω της και να μην παίρνει χαμπάρι! Να μην αντιδρά με τίποτα! ...

    ...Aλλά δεν υπάρχει παιδεία σήμερα.Υπάρχει εκπαίδευση.Σήμερα τα παιδιά εκπαιδεύονται για να βρούνε τη μηχανή του κέρδους.Να εξασφαλίσουν κάποια θέση σε κάποιο επάγγελμα....

    ...Στην Ελλάδα δεν έχουμε ένα στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό.Aυτά τα καθίκια δεν μπορούν να τα βρούν μεταξύ τους.Η πατρίδα κινδυνεύει, η πατρίδα βουλιάζει και πολεμάν σαν κατίνες ο ένας τον άλλον.Δεν έχουν την παλικαρία, την εντιμότητα να κάτσουν σ΄ένα τραπέζι και να κουβεντιάσουν.Είναι πρόβλημα συνείδησης και συμπεριφοράς και όχι ιδεολογίας.....

    ....Και δυστυχώς εμείς ήμασταν οι τελευταίοι των Μοικανών.Σε εμάς το σύστημα ασκούσε σωματική βία, μας έκλεινε φυλακή, μας βασάνιζε, μας χτυπούσε για να μας υποτάξει.Για τις σημερινές γενιές είναι πιο δύσκολα.Τους κάνουν λοβοτομή, τους απορροφά το σύστημα συνεχώς μέσα στη μηχανή του κέρδους, δεν τους αφήνει περιθώρια ούτε να οραματιστούν, ούτε να φανταστούν, τους αφαιρεί την κριτική σκέψη.Την ψυχή!..."

    Aυτά για άλλους ενδιαφέροντα και για άλλους όχι που μπορεί να ωθήσουν κάποιους σε άλλους δρόμους αλλά όχι υποχρεωτικά σε αυτούς που προτείνει ο Χρόνης Μίσσιος.

    Εγώ θα προσθέσω πως τόσα χρόνια τα αριστερά κόμματα έκαναν το λάθος ίσως από φόβο για να μη φανεί εθνικιστικό και παραμέριζαν ή εσκεμμένα "ξεχνούσαν" να αναφέρονται στη λέξη πατρίδα λες και αυτό θα φάνταζε ρατσιστικό. Έτσι "αφήσαμε"

    χώρο στους φασίστες να δηλώνουν περήφανα ότι είναι πατριώτες και οι υπόλοιποι να μη μιλάμε για πατριωτισμό για να μη χαρακτηριστούμε Χρυσαυγήτες.

    Aν υπάρχει λόγος ξεσηκωμού εγώ προσωπικά θα ήθελα να καταλάβουν τα παιδιά μου ότι είναι για την πατρίδα μας και όχι γιατί δεν θα είναι τόσο άνετη η ζωή μας.Θα είναι γιατί εδώ που γεννήθηκε ένας τέτοιος πολιτιτσμός πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και δεν θα αφήσουμε 300 ηλίθιους να μας οδηγούν στην αυτοκτονία και στη σκέψη της μετανάστευσης.

  2. Σε λίγο θα μας δώσουν και χειροπέδες και δεν θα μπορεί να την κοπανήσει κανείς απ΄το γραφείο μας.Μετά θα τους βγάζουμε και φωτογραφίες,θα "φτιάχνουμε" το φάκελό τους και μετά από μία σύντομη δίκη επι τόπου θα τους μεταφέρουμε στις ειδικές φυλακές όπου θα έχουμε τα κλειδιά του κελιού και θα χρεωνόμαστε κάθε φορά τον εγκληματία μας.Αν την κοπανήσει με κανένα ελικόπτερο θα "μπαίνουμε" εμείς στη θέση του και τηρώντας τον κώδικα δεοντολογίας μας θα κρατάμε οι ίδιοι τα κλειδιά και θα βγαίνουμε μόνο όταν "μας πούμε".

    Δηλαδή θα κάνουμε πολλές δουλειές και θα πληρώνουμε και τους φόρους μας γιατί είναι ανταποδοτικοί και το κράτος μας προσφέρει τόσα ώστε να νιώθουμε κι ευχαριστημένοι που το βοηθάμε.

    Και προσοχή δεν θα κατακρίνουμε κανένα φορέα μας που εμπνέεται όλες αυτές τις υποχρεώσεις μας.

    Δεν φέρνουμε αντίρρηση σε τίποτα γιατί αλλιώς θα στείλουν τα παλικάρια με τα μαύρα και θα επιβάλλουν την τάξη.

    Κι εγώ δεν τους θέλω καθόλου για φίλους.Γι΄αυτό θα κάνω ότι χρειαστεί.Μπορεί να αλλάξω επάγγελμα.

    Τί απαγορεύεται;

  3. Περαστικά.Να είναι γερός και δυνατός ο γιος σου, εσύ και η οικογένειά σου.Μπροστά στην υγεία δεν μπαίνει ούτε το ΣΔΟΕ ούτε οι φόροι ούτε τίποτα.Αυτό το κατάλαβα κι εγώ δυστυχώς τώρα τελευταία.

  4. Γνωρίζετε για να δηλώσω αγροτεμάχιο στα Μέγαρα Αττικής στην επιλογή δημοτικού κοινοτικού διαμερίσματος τί θα επιλέξω; Δεν αναφέρει πουθενά ΜΕΓΑΡΑ και υποθέτω ότι θα συμπεριλαμβάνεται η περιοχή σε κάποιο διαμέρισμα του Δ.Αθηναίων .

    Ευχαριστώ

    Έλενα

  5. Την κοπελίτσα και άλλες φίλες της έπρεπε να μας την έδειχνες το προηγούμενο διάστημα για να απασχολούν τον σύζυγό μου

    όσο εγώ ξημεροβραδιαζόμουν στο γραφείο.Θα του έλεγα μπες στο taxheaven σου έχω ένα δωράκι κι έτσι θα μαλάκωνε λίγο.

  6. Kαλές διακοπές σε όλους.Ευχαριστώ το Taxheaven που στηρίζει καθένα μας όταν χρειαστεί και τον gus που παρεμβαίνει και κατανοεί τις δυσκολίες μας τόσο σε γενικό επίπεδο όσο και σε καθένα ατομικά.

    Ευχαριστώ επίσης πολλούς από εσάς που μπήκαν στον κόπο και μάλιστα μέσα σε περίοδο δηλώσεων και επικοινώνησαν προσωπικά μαζί μου σχετικά με τον έλεγχο που δέχτηκα απ΄το ΣΔΟΕ. Η στήριξή σας λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά.

    Να περάσετε όλοι καλά και να γυρίσετε με τις καλύτερες αναμνήσεις και με αρκετή δύναμη γιατί μας χρειάζεται.

  7. Φυσικά και δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα απλά μερικοί συνάδελφοι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ασχέτως αν μας βγήκε η ψυχή.

    Το μετά είναι στο χέρι μας.Και όπως κανονίζετε τις συναντήσεις (που δυστυχώς δεν έχω μπορέσει να έρθω) έτσι θα κανονίσουμε όλοι κάτι για να ακουστούμε.

  8. Ελενα μου μακαρι να ειναι οπως τα λες, να βγει κατι , αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρη..

    Θα γυρισουμε απο τις διακοπες και θα πεσουμε με τα μουτρα στις αλλες υποχρεωσεις...

    Θα ξαναμαζευτουμε οταν θα ληγει η επομενη προθεσμια

    Ευχομαι να ειναι αλλιως τα πραγματα, αλλα δεν ειμαι πολυ αισιοδοξη....

    Εδω μεσα εχουν γινει πολλες προσπαθειες , ακαρπες μεχρι τωρα.

    Η αλληλεγγυη μας δεν θα ελεγα οτι ειναι εικονικη , αλλα στις πραγματικες διαστασεις και στο χωρο του καθενος μας δυστυχως δεν υπαρχει σε μεγαλη εκταση, ωστε να μας κινητοποιει.

    Το καβουκι του ο καθενας δεν τοχει σπασει , παρα μονο η αναγκη το εφερε να ανοιξει μια μικρη χαραμαδα, που ευκολα θα ξανακλεισει.

    Αν μας δω ολους εδω μαζεμενους και αποφασισμενους την 1η του Σεπτεμβρη και οχι εν βρασμω και με τον πελεκυ στο σβερκο, τοτε θα παρω θαρρος , οτι κατι εχει αλλαξει.

    Έτσι θα γίνει.Το πιστεύω ότι 1η Σεπτέμβρη που σίγουρα όλοι θα είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα ξενύχτια που μας επιφυλάσσουν

    θα κανονίσουμε κάτι ομαδικό και δυνατό.

  9. αντε παιδια και αυτο να το θυμομαστε ...........μην το πνιξουμε στις βουτιες ....

    Αυτό δεν ξεχνιέται με τίποτα.Κατ΄αρχήν μας το θυμίζουν οι σύζυγοι και τα παιδιά μας και μετά το σώμα και το πνεύμα μας τα οποία υπολειτουργούν.Μας το θυμίζουν όλα αυτά που χάσαμε, όλα αυτά που αφήσαμε πίσω και τα ανέλαβαν άλλοι (σπίτια,οικογένεια κλπ).

  10. Μπράβο παιδιά.Το TAXHEAVEN τελικά είναι η φωνή μας και η μόνη μορφή τόσο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τόσων λογιστών απ΄όλη την Ελλάδα.

    Εύχομαι με ηρεμία και χωρίς τον κίνδυνο εμφράγματος πλέον οι συνάδελφοι να υποβάλλουν τις τελευταίες δηλώσεις.

    Αυτό βέβαια δεν μας κάνει να ξεχνάμε τις ατελείωτες μαρτυρικές ώρες που περάσαμε κλεισμένοι μερόνυχτα στα γραφεία

    μας αλλά μας δίνει μία ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε.

  11. Δεν τους ενδιαφέρουν οι διαμαρτυρίες στο Υπουργείο.

    Η δύναμη των λογιστών είναι αλλού.

    Στις εφορίες πονάει.....Στις εφορίες.

    Πρότεινε κάτι και να το κάνουμε όλοι μαζί.Σε όλη την Ελλάδα να είναι ίδια η τακτική μας.Τί όμως;

  12. Τώρα μήπως είναι η ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε πολλοί και αντί να παρακαλάμε τους συλλόγους να κάνουμε κάτι μόνοι μας;

    Κι εγώ εχτές το βράδυ έστειλα την τελευταία αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.Είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλά.Εγώ για παράδειγμα θα κληθώ να πληρώσω αρκετά (μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ) για πελάτες που δεν πλήρωναν.Οι ημερομηνίες μας κυνηγάνε και η ζωή μας καθώς και των οικογενειών μας βασίζεται στις αποφάσεις και τους νόμους του οποιουδήποτε χωρίς την παραμικρή διάθεση

    "συνεργασίας".Ας οργανώσει κάποιος μια διαμαρτυρία στο Υπουργείο και θα είμαστε όλοι εκεί.

  13. 4 και σήμερα.Φεύγω για την όμορφη Λήμνο που είναι τα παιδάκια μου εδώ κι ένα μήνα (κι έτσι ευτυχώς την αγωνία μου και το άγχος το μοιράστηκα μόνο με τον αγαπημένο μου σύζυγο) και μετά θα πάμε στην Τζια που δεν την έχουμε γνωρίσει.

    Μακριά από αριθμούς και διάβασμα.Το μόνο που θα επιτρέπω στον εαυτό μου να διαβάζει θα είναι τα εισητήρια.Έτσι γιατί έρχεται "κακός" χειμώνας και πρέπει λίγο να ξεχαστούμε για να μη μας "στρίψει".

  14. Μόλις έστειλα και την τελευταία η οποία δεν είχε κλειδάριθμο και μπήκα με τον αρ.ειδοποίησης και την ταυτότητά του απ΄τους δικούς μου κωδικούς,

    Κουράγιο υπομονή και δύναμη στους υπόλοιπους.

  15. Διάβασα ότι προσανατολίζονται ώστε το σύστημα να είναι ανοικτό ως το τέλος του χρόνου αλλά όσες υποβληθούν μετά απ΄τις 8:00

    τη Δευτέρα θα είναι εκπρόθεσμες και η εκκαθάριση δεν θα το δείχνει αλλά θα αποστέλλεται ταχυδρομικώς το σωστό εκκαθαριστικό που θα αναφέρει και το πρόστιμο αλλά και το "χάσιμο" απ΄τον κωδ.049.

  16. Καλημέρα κι από μένα.Εγώ δεν τις μετράω αλλά ελπίζω μέχρι το μεσημέρι να τελειώσω.Ο σύζυγός μου μου είχε δώσει διορία μέχρι εχτές το μεσημέρι αλλά το βράδυ μου έδωσε παράταση μέχρι σήμερα το μεσημέρι και υποσχέθηκε πως θα μαγειρέψει εκείνος.

    Για το μόνο που εκνευρίζεται είναι που δεν του λέω πόσες έχω ακόμη.

    Καλή δύναμη και θα το νικήσουμε το θηρίο.

    Ευελπιστώ αύριο να κάνω το πρώτο μου μπάνιο.

  17. Μόλις μίλησα με το ΤAXIS και μου είπαν (αφού έδωσα αφμ και τηλέφωνο) ότι υπολογίζουν σε μισή ώρα να έχει λυθεί το πρόβλημα.

    Όσο για την παράταση μάλλον για 1 με 2 ημέρες ανεπίσημα ακούγεται μου είπε η υπάλληλος.

  18. Μίλησα με φίλο στην τεχνική υτοστήριξη και μου είπε ότι δεν δουλεύει ΤΙΠΟΤΑ. Ακόμα και οι εφορίες έχουν πρόβλημα. Αν έχει κάποιος γνώσ για τις εφορίες ας μας πει. Πρέπει να πάω για πληρωμές

    Και στο μητρώο των ΔΟΥ δεν λειτουργεί τίποτα

×
×
  • Δημιουργία νέου...