Jump to content

Sofoula

simple Members
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sofoula

 1. Καλημέρα, στις περιπτώσεις όπου ο μισθωτος ή ο συνταξιουχος έχει 5 ριζες ελιες για δικη του χρηση χωρις επιδοτηση αλλα δεν εβγαλε λαδι περσυ και εχει αγροτικο αυτοκινητο συμφωνα με τα προηγουμενα ετη οπου ειχε το τεκμαρτο εισοδημα. Φετος τι κανουμε? Φτιαχνουμε Ε3? Επισης συνταξιουχος αγροτης ειδικου καθεστοτως με επιδοτηση, οπου δεν εχει τα τιμολογια οπου ο γαλατας πηρε το γαλα ή του κρεοπωλη για τα αρνια διοτι τα καταθετουν στην εφορια για το φπα. τι κανουμε? Ευχαριστώ εκ των προτερων
 2. Καλησπέρα! Για να πάρει κάποιος το επίδομα τέκνων κάνοντας το Α21 ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για μια οικογένεια με ένα τέκνο? Ευχαριστώ.
 3. Τσέκαρε αν στους κενούς κωδικούς σου εμφανίζει κάποιο μηδενικό ή αν τα περνάς από κάποιο πρόγραμμα στο Taxis κοίτα αν περνάει σωστά τα ονόματα των παιδιών (αν υπάρχουν).. Εμένα κάτι μηδενικά είχε εμφανίσει στη σύζυγο ενώ δεν υπήρχε η σύζυγος αλλά όλα οκ τα σβήνεις και συνεχίζεις. Ελπίζω να βοήθησα.
 4. Καλησπέρα, σας κάνει υποβολή το σύστημα? πατάω Υποβολή και μου βγάζει η δήλωσή σας έχει αποθηκευτεί προσωρινά... Ευχαριστώ!
 5. Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα έχω μια σύζυγο όπου ο σύζυγος πέθανε τον Ιούνιο. Πήρα κωδικούς και κλειδάριθμο και μπαίνω σήμερα και μου εμφάνισε στην επαλήθευση των στοιχείων στο Ε1 και τον σύζυγο από λάθος μπερδεύτηκα κ επιβεβαίωσα πως είναι ακόμη Έγγαμη και τώρα δεν με αφήνει να μπω στο Ε1 γιατί θα πρέπει να μπει από του συζύγου. Ξέρει κάποιος πως το διορθώνω? Ευχαριστώ
 6. Σ'ευχαριστώ πολύ Claire. Αν μετά τη διαθήκη πχ χωράφια ή οικόπεδα περνάνε στα παιδιά και στη σύζυγο τότε τα δηλώνω για πέρσυ όπως ήταν και από του χρόνου τα δηλώνουν τα παιδιά του?
 7. Καλησπέρα, ο σύζυγος απεβίωσε στις 5/6/2013. Όμως για την σύζυγο βγήκαν κωδικοί και κλειδάριθμος. Θα κανω χειρόγραφη δήλωση για τον σύζυγο και μηχανογραφημένη για την σύζυγο? Επίσης ήθελα να ρωτήσω πρώτα κάνεις δήλωση θανάτου στο μητρώο και μετά το Ε1 ή δεν έχει σημασία? Τέλος, και Ε2 και Ε9 χειρόγραφα και αυτά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 8. Καλημέρα!! Για να ασφαλιστεί μια ομάδα ή ένα σωματείο λογιστών είναι λίγο δύσκολο λόγω της διαφορετικότητας των τζίρων. Πάει βάση ερωτηματολογίου για τον καθένα ξεχωριστά. Θα πρέπει λοιπόν να έχουν τα ίδια κριτήρια για να είναι κάποιοι μαζί στην ομαδική, αν το δεχτεί και η εταιρεία. Όποιος ενδιαφέρεται για την ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης σε ατομικό επίπεδο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για σωστή και έγκυρη ενημέρωση. Είμαι και ασφαλιστικός σύμβουλος εκτός από λογίστρια.
 9. Καλησπέρα σας, όλοι όσοι έχουν άδεια λογιστή-φοροτεχνικού πρέπει να καταθέσουν αυτή την ΥΔ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 10. Καλημέρα σας, ήθελα να ρωτήσω μέχρι ποιά ημερομινία μπορούμε να υποβάλουμε δηλώσεις για Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (πχ. κάποιος Σύλλογος). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 11. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω πως υπολογίζονται για ένα μισθωτό (νέο ασφαλισμένο), χωρίς προυπηρεσία, οι εισφορές του στο ΤΣΜΕΔΕ, σύμφωνα με τον πίνακα αυτό: Β. ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ 01/01/1993 ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ | ΚΑΤΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ | ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΥΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ (Κ.Σ.) 6,67% 3,34% ● 13,33% ΚΥΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ (ΕΙΠΡ)●●● 1η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ : 83,20 € 1η ΑΣΦΑΛ/ΚΗ ΚΛΑΣΗ : 58,24 €●
 12. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Οπότε στην περιοδική θα βάλω το ΦΠΑ των κοινών εξόδων (εισροών) από τον Ιανουάριο και μετά.. καλά κατάλαβα? και αν δεν έχω κανένα έσοδο το 1ο 2μηνο και έχω μόνο έξοδα δίνω κανονικά ΦΠΑ? Πολλές οι απορίες μου συγνώμη αν σας έχω πρήξει..
 13. Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας επειδή ακόμη δεν έχω λάβει το πτυχίο Λογιστικής και προς το παρόν είμαι νέα στο κλάδο έχω κάποιες απορίες. Έχω κάνει έναρξη ως ασφαλιστικός σύμβουλος χωρίς επαγγελματική στέγη από το Σεπτέμβριο (απαλλάσσομαι από το ΦΠΑ), αρχές Ιανουαρίου πρόσθεσα 2 δευτερεύουσες δραστηριότητες που υπάγονται στο ΦΠΑ. Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: Μέχρι το Δεκέμβριο είχα έξοδα μόνο που ήταν μόνο του ασφαλιστικού συμβούλου, οπότε δε θα κάνω περιοδική για αυτά σωστά? Από τον Ιανουάριο και μετά πως θα τα χωρίσω? Δεν έχω καταλάβει πολύ καλά τον όρο pro rata Ευχαριστώ εκ
 14. ΤΕΙ Λογιστικής τελειώνεις? Αν ναι έχεις κάνει Πρακτική Άσκηση? Εγώ το Νοέμβριο τελείωσα την Πρακτική και σε λίγους μήνες ορκίζομαι. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα γιατί ήταν και πρόθυμοι να μου δείξουν. Η Πρακτική είναι ένα σημαντικό κομμάτι από τη θεωρία που κάνουμε τόσα χρόνια στη σχολή κάποια να τα κάνουμε πράξη.. Θέλει διάβασμα πολύ και το κατάλαβα στο 3ο εξάμηνο μόλις μάθαμε στη Φορολογική 1 τις κατηγορίες των βιβλίων κλπ καταργήσανε τα Α' κατηγορίας βιβλία....
 15. Κοίτα αυτό: http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/14293 Ελπίζω να σε βοήθησα.
 16. Ωραία με 10.000€ ποιο είναι το κόστος λειτουργίας που θα έχει η ΙΚΕ?
 17. Η ΙΚΕ δεν απαιτεί συμβολαιογραφική πράξη για να ιδρυθεί όπως οι άλλες μορφές. Το κόστος ίδρυσης το ξέρω. Απλά χρειάζομαι έστω κάποιο ενδεικτικό κόστος λειτουργίας, γιατί ξεκινώντας μία εταιρεία με κεφάλαιο 1€ τότε πως θα πληρώσει τα έξοδα που θα έχει τον πρώτο καιρό? Για παράδειγμα το κόστος του λογιστή και γενικά έξοδα που θα δημιουργηθούν.
 18. Καλησπέρα, Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε για το κόστος λειτουργίας της ΙΚΕ. Δεν βρήκα κάποιο σχετικό θέμα και για αυτό άνοιξα νέο θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
 • Create New...