Jump to content

ΠΕΤΡΟΣ

Silver members
 • Content Count

  733
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Reputation Activity

 1. Like
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from spirosvii in ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΟΑΕΔ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   
  ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
   
  Αναγωγή μηνιαίου μισθού σε ημερομίσθιο
  Ο μισθωτός που αμείβεται με μηνιαίο μισθό δικαιούται τον ίδιο μισθό κάθε μήνα, ανεξάρτητα από το πόσες εργάσιμες απασχολήθηκε τον μήνα αυτό. Δικαιούται δηλαδή τον ίδιο μισθό, και για τον Ιανουάριο και για το Φεβρουάριο και ανεξάρτητα το πόσες Αργίες και Κυριακές έχει ο μήνας.
  Αντίθετα, ο αμειβόμενος με ημερομίσθιο λαμβάνει τόσα ημερομίσθια όσα είναι οι ημέρες που εργάστηκε το μήνα. Ως εργάσιμη ημέρα υπολογίζεται η έκτη ημέρα ακόμα για τον πενθήμερο. Επίσης ο αμειβόμενος με ημερομίσθιο δικαιούται να λάβει ημερομίσθιο και κατά τις Αργίες (εξαιρέσιμες εορτές) κατά τις οποίες δεν εργάσθηκε.
  Κατά κανόνα, οι αποδοχές που αναφέρονται στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στις Διαιτητικές Αποφάσεις, αντιστοιχούν εφόσον αφορούν μισθό στις 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας και σε εξαήμερη απασχόληση (εκτός εάν ορίζεται ή αναφέρεται κάτι διαφορετικό στο κείμενο των συμβάσεων αυτών), ακόμα και εάν έχει καθιερωθεί για αυτούς πενθήμερη εβδομάδα εργασίας (ΔΕΝ 65/6009 σελ. 544).
  Όσον αφορά τους ημερομίσθιους, οι αποδοχές που αναφέρονται στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στις Διαιτητικές Αποφάσεις (εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά), αντιστοιχούν σε ημερομίσθιο 6 ωρών και 40 λεπτών. Για το λόγο αυτό, οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο, λαμβάνουν 6 ημερομίσθια εβδομαδιαίως. Όταν ο μισθωτός απασχολείται πέντε ημέρες εβδομαδιαίως, θεωρείται ότι καλύπτει με την 1 ώρα και 20 λεπτά επιπλέον την 6 ημέρα εργασίας.
  Αυτό είναι το βασικό σκεπτικό που προκύπτει ότι ο μηνιαίoς μισθός αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 25 εργάσιμες ημέρες (ΑΠ 1741/1984) και για το λόγο αυτό ο ασφαλιστικός φορές καταλογίζει 25 ασφαλιστικά ημερομίσθια ανά μήνα εργασίας στους μισθωτούς αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό. ,
  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν θέλουμε να ανάγουμε ημερομίσθιο (6 ωρών και 40 λεπτών) σε μέσο μηνιαίο μισθό, το πολλαπλασιάζουμε με το 26 και όχι με το 25 καθώς όπως προαναφέρθηκε ο αμειβόμενος με ημερομίσθιο δικαιούται να λάβει ημερομίσθιο και κατά τις εξαιρέσιμες εορτές κατά τις οποίες δεν εργάσθηκε.
  Τέλος δίνονται παραδείγματα μετατροπής μισθών και ημερομισθίων σε ωρομίσθια, ημερομίσθια και μισθούς:
  Μισθός Χ 0,006 = ωρομίσθιο
  Μισθός Χ 0,048 = ημερομίσθιο 8 ωρών
  Μισθός / 25 = ημερομίσθιο 6 ωρών και 40 λεπτών (ημ 6:40)
  Μισθός / 25 Χ 6 / 40 = 0,006
  Ημερομίσθιο (6:40) / 6,66666 = ωρομίσθιο ή
  Ημερομίσθιο (6:40) Χ 0,15 = ωρομίσθιο
  Μέσος μισθός = ημερομίσθιο Χ 26
 2. Like
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from spirosvii in Ε12 ΓΙΑ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ   
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ
 3. Like
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from ponzi in ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ   
  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
  SCAN_20200415_11022479.pdf
 4. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from Παυλάκης in Διαγραφή ή τροποποίηση δήλωσης αναστολής   
  Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.............
 5. Like
 6. Like
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from Παυλάκης in Διαγραφή ή τροποποίηση δήλωσης αναστολής   
  Αυτο το πηρατε ειδηση? Διαγραφη δηλωσης αναστολης για ΚΔΑΠ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΛΠ........
  fek1270b_09042020.pdf
 7. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from aellovel in Να υποβάλλει κανείς μηδενικές δηλώσεις για αυτούς που πλήττονται ή να μην υποβάλλει;;;;Ιδού το ερώτημα   
  Κανεις νεα  και σου φερνει ολους τους εργαζομενους παλι, διαγραφεις αυτους που εστειλες και στελνεις τη νεα μονο με αυτον που αφησες. Αν πας να κανεις για ολους σου βγαζει μηνυμα οτι δεν μπορεις για τα αφμ...... εχει υποβληθει.
 8. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from xakokkin in ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΚΑΔ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ   
  Καταστημα λιανικης βιβλιοπωλειο κυριος καδ, μπορει να προσθεσει καδ για τηλ.πραγγελειες και να τις πηγαινει ο ιδιος delivery η πρεπει υποχρεωτικα με  κουριερ αποστολη οπως λεω εγω? Τι ουσια εχει μετα η απαγορευση θα το εκαναν ολοι σε ολα τα μαγαζια λιανικης υποτιθεται. To delivery ειναι μονο για τα επισιτιστικα, εκτος αν καταλαβαινω κατι λαθος.
 9. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from logica in ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ?   
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΠΙΧΙΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΛΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗς ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΑ?
 10. Upvote
 11. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from KOLLIASP in Την γνώμη σας παρακαλώ!Διορισμός λογιστή στα χρόνια της παράνοιας   
  Μην διανοηθεις να μην πας................
 12. Upvote
 13. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ reacted to jim1970 in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
  ναι..έκανε..
   
  δυστυχώς οι προηγούμενοι σε πέντε χρόνια δεν έκαναν κανένα..
 14. Upvote
 15. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ reacted to GRECTORAS in Μετά το Πάσχα oι φορολογικές δηλώσεις ΑΣΤΕΙΟ ΑΡΘΡΟ ΦΑΤΣΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ   
  ''Μετά το Πάσχα oι φορολογικές δηλώσεις
  Ανέτοιμο είναι ακόμη το σύστημα του Taxis να δεχθεί τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, με αποτέλεσμα η παράταση των προθεσμιών τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για περισσότερους από 6 εκατομ. φορολογούμενους, να είναι προ των πυλών.
  Το γεγονός αυτό προκαλεί ήδη νέο πονοκέφαλο στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που αναζητούν εναγωνίως έσοδα, αφού η όποια καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων μεταθέτει και το χρόνο είσπραξης των πρόσθετων φόρων, σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις.
  Στελέχη του υπουργείου μάλιστα τοποθετούν πλέον το χρόνο υποβολής των δηλώσεων από τους φορολογούμενους αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς το σύστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία λίγο πριν τις γιορτές. Ταυτόχρονα και για τις επιχειρήσεις, που θα έπρεπε μέχρι τέλος Απριλίου να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους, εκτιμάται ότι ο χρόνος θα παραταθεί μέχρι τον Ιούνιο.
  Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το σύστημα είχε ανοίξει εγκαίρως, πριν την 1η Φεβρουαρίου που ορίζει ο νόμος, είχαν εκδοθεί στην ώρα τους οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι, ενώ είχαν αποτυπωθεί και στα ηλεκτρονικά έντυπα μισθοί, συντάξεις και εισοδήματα από τόκους.
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ''
   
  Να σαι δεξιός, αριστερός, κεντρόος, αναρχικός κτλ δικαίωμά σου.Να αρθρογραφεις  όμως σε οικονομικό κατά βάση ΜΜΕ και να βγάζεις σχεδόν τρελό έναν ολόκληρο κλάδο που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από όλων των ειδών τις καθυστερήσεις, ανακρίβιες, διευκρινίσεις κόντρα σε διευκρινίσεις και να μας θυμίζεις ότι πέρσυ όλα λειτούργησαν άψογα θα πρεπε να σαι τουλάχιστον το ''δεξί'' χέρι του Αντώνη Σαμαρά.
   
 16. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from ZAKU in ΣΥΝΕΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΕΝΤΥΠΟ Ε11   
  Δυστυχως δεν ισχυει μου το επιβεβαιωσαν απο το γραφειο του στο τηλεφωνο. Πλεον στελνουμε για ολους. Αντε να δουμε τι αλλη μαλακια θα στειλουμε ακομα
 17. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from doctor in ΣΥΝΕΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΕΝΤΥΠΟ Ε11   
  Δυστυχως δεν ισχυει μου το επιβεβαιωσαν απο το γραφειο του στο τηλεφωνο. Πλεον στελνουμε για ολους. Αντε να δουμε τι αλλη μαλακια θα στειλουμε ακομα
 18. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ reacted to ype in ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ 5.000 ΘΕΣΕΩΝ 25-66 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ   
  Λάθος ενότητα συνάδελφε.
  Στα ανέκδοτα πάει αυτό
 19. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ reacted to ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ in "Και" η λογίστρια στον εκβιασμό?   
  Εϊναι πολλά τα λεφτά Άρη..............
   
  Εγώ πάντως ελπίζω να μη δουλεύω στα 68 (ο ΟΑΕΕ ούτως ή άλλως θα μου δώσει 200 ευρώ σύνταξη στα 74 - οπότε γιατί να τον περιμένω).
 20. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from stavr in Μεταβίβαση μεριδίων ΙΚΕ. Με υπεραξία ή αυξηση Μ.Κ.   
  Μονο με τις ερωτησεις και τις απαντησεις που παιρνεις δεν μπορεις να προχωρησεις διαβασε, ψαξε και μετα ρωτα..............
   
   
  Σύμφωνα με το άρθρο 80 του ν.4072/2012 με τον οποίο θεσμοθετήθηκε η Ι.Κ.Ε. ισχύουν τα ακόλουθα:
   
   
  Ο τρόπος λογιστικής παρακολούθησης και παρουσίασης των εξωκεφαλαιακών και εγγυητικών εισφορών καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η κατά το καταστατικό αποτίμηση των εξωκεφαλαιακών και των εγγυητικών εισφορών καταχωρίζεται σε λογαριασμούς των ιδίων κεφαλαίων.
   
  Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ.  σχετική απόφαση, όπως όμως προκύπτει από το προαναφερθέν άρθρο η αποτίμηση των εξωκεφαλαιακών και των εγγυητικών εισφορών καταχωρίζεται σε λογαριασμούς των ιδίων κεφαλαίων
   
  Γνώμη μας είναι ότι  θα πρέπει να δημιουργήσετε κάποιο υπολογαρισμό του λογαριασμού 40 του Ε.Γ.Λ.Σ.. ώστε να χρεωθεί με τις εξωξεφαλαιακές και εγγυητικές εισφορές και αντίστοιχα να δημιουργήσετε υπολογαριασμούς του λογαριασμού 18  για να πιστώσετε τα αντίστοιχα ποσά και αυτό διότι οι εξωκεφαλαιακές και εγγυητικές εισφορές δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κεφαλαιακής εισφοράς
   
  Παρακάτω σας παραθέτουμε απόσπασμα απο δημοσιευμένο άρθρο του κ. Θεόδωρου Γ. Γρηγοράκου
  Eπ. Προέδρου Επιστημονικού Συμβουλίου ΣΟΕΛ
  και επί 20ετία Αντιπροέδρου ΕΣΥΛ, Τεχνικού Συμβούλου ΣΟΛ α.ε. - τ. Ορκωτού Λογιστή, Πτυχιούχου ΑΣΟΕΕ και Νομικής
  σχετικά με τον λογιστικό χειρισμό  συγκροτήσεως του εταιρικού κεφαλαίου της νέας εταιρικής μορφής «Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ)»
   
  “ Λογιστικοί χειρισμοί της συγκροτήσεως και των μεταβολών του εταιρικού κεφαλαίου της νέας εταιρικής μορφής «Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ)»
   
   Άρθρο 78 εξωκεφαλαιακές εισφορές
  α) Σύμφωνα με το άρθρο 78 § 1 και 2 «οι εξωκεφαλαιακές εισφορές» συνίστανται σε παροχές, που δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κεφαλαιακής εισφοράς, όπως απαιτήσεις που προκύπτουν από ανάληψη υποχρέωσης εκτέλεσης εργασιών ή παροχής υπηρεσιών. Oι παροχές αυτές πρέπει να εξειδικεύονται στο καταστατικό και εκτελούνται για ορισμένο ή αόριστο χρόνο».
  Oι εξωκεφαλαιακές εισφορές αναλαμβάνονται κατά τη σύσταση της εταιρείας ή μεταγενέστερα και η αξία τους καθορίζεται στο καταστατικό.

  β) Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, οι εξωκεφαλαιακές εισφορές καταχωρούνται στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, με την καθοριζόμενη στο καταστατικό αξία, ως εξής:

  E10. ______________________________________________________________
  ­ στη χρέωση του λ/σμου 18.20 «Oφειλόμενες Παροχές από εξωκεφαλαιακές εισφορές εταίρων IKE», ο οποίος αναλύεται σε υπολογαριασμούς κατά εταίρο και κατά είδος παροχής
  ­ με πίστωση του λ/σμου 40.20 «Oφειλόμενες εξωκεφαλαιακές εισφορές εταίρων IKE», ο οποίος αναλύεται σε τριτοβάθμιους λ/σμούς κατά εταίρο.
  _____________________________________________________________
  Oι λογαριασμοί αυτοί εμφανίζονται στον Iσολογισμό, ο μεν λογ/σμός 18.20 στη θέση Γ-III-8 του Eνεργητικού του υποδείγματος Iσολογισμού, ο δε λογ/σμός 40.20 στη θέση A-I-5 του Παθητικού του υποδείγματος Iσολογισμού.

  γ) Για κάθε πραγματοποιούμενη καταβολή τμήματος ή συνόλου της εξωκεφαλαιακής εισφοράς γίνονται λογιστικές εγγραφές της εξής μορφής:

  E11. ______________________________________________________________
  χρεώνονται οι αρμόδιοι λογ/σμοί ενεργητικού (χρηματικών διαθεσίμων ή απαιτήσεων κ.λπ.) ή
  εξόδων (στις περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών διαχείρισης προς την εταιρεία, οπότε
  ο διαχειριστής δεν δικαιούται αμοιβής)
  με πίστωση του λογ/σμού 18.20 «Oφειλόμενες παροχές από εξωκεφαλαιακές εισφορές
  εταίρων IKE» (και των υπολ/σμών του) __________________________________ . _________________
  Tαυτόχρονα, για το ίδιο ποσό θα γίνει και η εξής εγγραφή:

  E12. _______________________________________________________________
  X. 40 Kεφάλαιο
  40.20 Oφειλόμενες εξωκεφαλαιακές εισφορές εταίρων IKE
  (τριτοβάθμιοι κατά εταίρο)
  Π. 40 Kεφάλαιο
  40.25 Kαταβλημένες εξωκεφαλαιακές εισφορές εταίρων IKE
  (τριτοβάθμιοι κατά εταίρο)
  [Tαυτόχρονη και ισόποση μεταφορά από το λογ/σμό 40.20 στο λογ/σμό 40.25]
  ______________________________________________________________
  O λογ/σμός 40.25 εμφανίζεται στον Iσολογισμό στη θέση A-I-4 του Παθητικού του υποδείγματος Iσολογισμού.

  δ) Για τυχόν ακύρωση των εταιρικών μεριδίων που αντιστοιχούν σε μη παρασχεθείσα εισφορά (άρθρο 78§3), καθώς και στις περιπτώσεις ακύρωσης εταιρικών μεριδίων λόγω εξόδου ή αποκλεισμού εταίρου ή σε περίπτωση αναγκαστικής εκποίησής τους (άρθρο 78§4), με την αξία των ακυρούμενων ή εκποιούμενων αναγκαστικώς εταιρικών μεριδίων γίνεται λογιστική εγγραφή ως εξής:

  E13. ______________________________________________________________
  X. 40 Kεφάλαιο
  40.20 Oφειλόμενες εξωκεφαλαιακές εισφορές εταίρων IKE
  (τριτοβάθμιοι κατά εταίρο)
  Π. 18 Συμμετοχές και μακροπρ. απαιτήσεις
  18.20 Oφειλόμενες παροχές από εξωκεφαλαιακές εισφορές εταίρων IKE
  (υπολ/σμοί κατά εταίρο και κατά είδος παροχής)
  Άρθρο 79 Eγγυητικές εισφορές
  α) Σύμφωνα με το άρθρο 79, ο εταίρος αναλαμβάνει την υποχρέωση της καταβολής των χρεών της εταιρείας «μέχρι ορισμένου ποσού οριζόμενου στο καταστατικό» (§1). H αξία των εισφορών αυτών του εταίρου καθορίζεται στο καταστατικό και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 75% του ποσού των χρεών που ανέλαβε την ευθύνη της καταβολής τους (§2).
  Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, ο εταίρος που εισφέρει εγγυητική εισφορά λαμβάνει εταιρικά μερίδια για το 75% της εισφοράς του, ενώ για το υπόλοιπο 25% δε του χορηγούνται μερίδια. Eπομένως η λογιστικοποίηση των εγγυητικών εισφορών πρέπει να πραγματοποιείται ως εξής:

  E14. ______________________________________________________________
  X. 18 Συμμετοχές και μακροπρ. απαιτήσεις
  18.25 Oφειλόμενες εισφορές από εγγυητικές εισφορές εταίρων IKE
  (τριτοβάθμιοι κατά εταίρο)
  Π. 40 Kεφάλαιο
  40.30 Oφειλόμενες εγγυητικές εισφορές εταίρων IKE με εταιρικά μερίδια
  (τριτοβάθμιοι κατά εταίρο)
  40.31 Oφειλόμενες εγγυητικές εισφορές εταίρων IKE χωρίς εταιρικά μερίδια
  (τριτοβάθμιοι κατά εταίρο)
  ______________________________________________________________
  Oι λογ/σμοί αυτοί εμφανίζονται στον Iσολογισμό, ο μεν λογ/σμός 18.25 στη θέση Γ-III-9 του Eνεργητικού του υποδείγματος Iσολογισμού, οι δε λογ/σμοί 40.30 και 40.31 στις θέσεις A-I-6 και A-I-7, αντίστοιχα, του Παθητικού του υποδείγματος Iσολογισμού.
  β) Για τις καταβολές εταιρικών χρεών, από εταίρους που έχουν παράσχει εγγυητική εισφορά, διενεργούνται λογιστικές εγγραφές της εξής μορφής:
   
  E15. ______________________________________________________________

  χρεώνονται οι εταιρικοί δανειστές που έλαβαν τα σχετικά ποσά
  με πίστωση του λογ/σμού 18.25 «Oφειλόμενες εισφορές από εγγυητικές εισφορές
  εταίρων IKE» (και των κατά εταίρο τριτοβάθμιών του)
  ______________________________________________________________
  Tαυτόχρονα, για το ίδιο ποσό θα γίνει και η εξής εγγραφή:

  E16. ______________________________________________________________
  X. 40 Kεφάλαιο
  40.30 Oφειλόμενες εγγυητικές εισφορές εταίρων IKE με εταιρικά μερίδια
  (τριτοβάθμιοι κατά εταίρο)
  40.31 Oφειλόμενες εγγυητικές εισφορές εταίρων IKE χωρίς εταιρικά μερίδια
  (τριτοβάθμιοι κατά εταίρο)
  Π. 40 Kεφάλαιο
  40.35 Kαταβλημένες εγγυητικές εισφορές εταίρων IKE με εταιρικά μερίδια
  (τριτοβάθμιοι κατά εταίρο)
  40.36 Kαταβλημένες εγγυητικές εισφορές εταίρων IKE χωρίς εταιρικά μερίδια
  (τριτοβάθμιοι κατά εταίρο)
  [Tαυτόχρονη και ισόποση μεταφορά από τους λογ/σμούς 40.30 και 40.31 στους λογ/σμούς 40.35 και 40.36]
  ______________________________________________________________
  Oι λογ/σμοί 40.35 και 40.36 εμφανίζονται στον Iσολογισμό στις θέσεις A-I-8 και A-I-9, αντίστοιχα, του Παθητικού του υποδείγματος Iσολογισμού.”
   
   
   
  Περαιτέρω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμεμε ότι σύμφωνα με την με Αριθμ. πρωτ.: Κ2-4113/8.6.2012 διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
  Παράλληλα εδώ σας επισημαίνουμε ότι οι εξωκεφαλαιακές εισφορές και οι εγγυητικές εισφορές δεν αποτιμώνται σύμφωνα με το άρθρο 9 του Κ.Ν. 2190/1920 για τον προσδιορισμό της τρέχουσας αξίας τους αλλά οι μεν εξωκεφαλαιακές εισφορές προσδιορίζονται με συμφωνία των εταίρων στο καταστατικό, η αξία δε των εγγυητικών εισφορών καθορίζεται στο καταστατικό και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 75% του ποσού για το οποίο ο εταίρος έχει αναλάβει ευθύνη καταβολής (άρθρο 79). (σ.σ. ν.4072/2012)  Έτσι, επί παραδείγματι αν συμφωνείται ανάληψη ευθύνης για 100.000 ευρώ η αξία της εισφοράς, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση προσδιορισμού των εταιρικών μεριδίων που θα λάβει ο παρέχων την εισφορά, θα ορίζεται από τους εταίρους δεν θα μπορεί όμως να υπερβαίνει της 75.000 ευρώ. Δηλαδή ο θεσμός των εγγυητικών εισφορών λειτουργεί ως εναλλακτικός μηχανισμός προστασίας των εταιρικών δανειστών στο μέτρο που οι τελευταίοι δύναται να στραφούν άμεσα και πρωτογενώς κατά του εταίρου ώστε η ευθύνη επομένως του εταίρου με εγγυητική εισφορά παρά τον όρο που χρησιμοποιείται είναι ευθύνη πρωτοφειλέτη και όχι εγγυητή.

  Διευκρινίζεται επίσης ότι εάν και σύμφωνα με το άρθρο 81 δεν είναι δυνατή η επιστροφή των εξωκεφαλαιακών και εγγυητικών εισφορών, επιτρέπεται η εξαγορά των υποχρεώσεων που πηγάζουν απ’ αυτές κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 82(σ.σ. ν.4072/2012)   ως δικλείδα απεμπλοκής των εταίρων από μια υποχρέωση που ανέλαβαν αλλά δεν μπορούν να τηρούν στο διηνεκές.
   
 21. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from DC045915300 in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
  Απλα διαβαζοντας τα παραπανω ειναι σαν να βρισκομαι στο ΛΙΒΑΝΟ. Στο βορειο ζουν σαν βασιλιαδες και στο νοτιο σαν ρακοσυλεκτες.(ειναι αναλογο με τη λογικη του thetower για τις αμοιβες γιατι νομιζει οτι ζει στο βορειο ΛΙΒΑΝΟ..................)
 22. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ reacted to SOULIS in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
  Γέροντας Παΐσιος?
 23. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ reacted to ethos in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
  χμμμ   εγω παιρνω  550 το μηνα  και εχω δικο μου γραφειο...
   
  οποιος μου δοσει 700 ερχομαι υπαλληλος...  ακουω προσφορες!!
 24. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from cloudbank in ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ   
  SOS απο καποιον που εχει μισθοδοσια epsilon.Οταν παω να στειλω ΑΠΔ για οικοδομοτεχνικο εργο μου βγαζει μηνυμα οτι το πακετο καλυψης και ο κωδικος ειδικοτητας ειναι μη επιτρεπτο για οικοδομοτεχνικο. Ο εργαζομενος ειναι χειριστης μηχανηματος και Ο ΚΠΚ ειναι 106 και η ειδικοτητα 885100. Λογικο απο τη μια γιατι δεν υπαρχει τετοιο πακετο στα οικοδομοτεχνικα παρα Ττο 781 που ειναι για εργατοτεχνιτες. Τι κανω για τους μη εργατοτεχνιτες ανοιγω αλλη μια ιδια εταιρεια κανονικη για να στειλω ΑΠΔ για τους υπολοιπους?( δεν ειναι υπαλληλοι  γραφειου κλπ αλλα χειριστες μηχανηματων)?
 25. Upvote
  ΠΕΤΡΟΣ got a reaction from GAL in ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ   
  Αν εννοεις ως προς την υπεαραξια ειναι διαφορετικη αλλα και γενικως ως προς την διαδικασια ειανι διαφορετικη
×
×
 • Create New...