Jump to content

compexpert

Silver members
 • Posts

  783
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by compexpert

 1. Χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις στον SQL απο Management Studio. Μπορείτε να καλέσετε στην Softone η οποία πλέον έχει το πρόγραμμα.
 2. Ε δεν μπορώ, θα το πώ! Είναι απίθανο άνθρωποι που θέλουν να λέγονται λογιστές, να αγνοούν ακόμη και απλά πράγματα. ή να περιμένουν απο άλλους συναδέλφους να διαβάζουν τις εγκυκλίους και να τους δίνουν μασημένη τροφή. Οχι κι έτσι!
 3. Οι μηχανές με τις νέες προδιαγραφές δεν έχουν πάρει ακόμη άδεια. Ως τότε και τουλάχιστον μεχρι 31/12 πουλιούνται κανονικά οι υπάρχουσες και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αποστολή απο αυτές στοιχείων, γιατί απλά τεχνικά είναι ανέφικτο. Προσοχή : η άδεια καταλληλότητας της μηχανής που αγοράζεται μέχρι 31/12/13 πρέπει να είναι του 2009 και δώθε.Απο 1/1/2014 η άδειες πρέπει να είναι του 2010 και δώθε. Οι παλότερες δεν μπορούν να πωληθούν , ούτε να αντικατασταθεί η μνήμη τους.
 4. Μα τί λέτε τώρα; Επιτρέπεται να μην γνωρίζουν οτι το μαγκάλι σκοτώνει; Ετσι δεν είπε κάποιος τηλεβουλευτής και νυν τηλεϋπουργός πέρσι για τα τρία παιδιά που χάθηκαν στη Λάρισα, επειδή αγνοούσαν αυτό το τόσο σημαντικό θέμα; Ξεφτίλες...
 5. Με την υπόσχεση του χρόνου να κάνω τα αδύνατα δυνατά να είμαι μαζί σας, σας εύχομαι να περάσετε καλά. Κίμωνα και Μαρία βάλτε τα δυνατά σας!
 6. Εχω να πω , τούτο μόνο. Οσοι νοσταλγούν φασιστικά καθεστώτα, ή είναι παντελώς βλάκες ή έχουν επωφεληθεί απο αυτά (οι πρόγονοι ή οι ίδιοι δεν έχει σημασία).
 7. Το άλλο κουφό που λένε οι "οικονομικοί" συντάκτες για το ΦΠΑ; Θα αποδίδεται λένε τα ξεφτέρια ο Φ.Π.Α. της απόδειξης τη στιγμή της έκδοσης. Οι άνθρωποι αγνοούν τι σημαίνουν τα αρχικά Φ.Π.Α. και νομίζουν οτι ο Φ.Π.Α. που περιλαμβάνεται σε μια απόδειξη οφείλεται αυτομάτως στο Δημόσιο!
 8. Νάσαι πάντα καλά φίλε μου. Χρόνια πολλά! Και το καθιερωμένο τραγουδάκι: http://www.youtube.com/watch?v=1O_1fNL_B5w
 9. Να κάνω μια κρίσιμη ερώτηση. Ο Αποστόλης θα είναι στη συνάντηση;
 10. Καλημέρα παίδες. Επειδή έχω πάει στη λίμνη Πλαστήρα, θα σας συμβούλευα να το σκεφθείτε καλλίτερα. Η λίμνη Πλαστήρα προσφέρεται για ημερήσια εκδρομή ή για ... μοναχισμό, να πας δηλαδή για αποτοξίνωση και ηρεμία (αν κλείσεις το κινητό). Προσωπικά δεν μου άρεσαν τα εστιατόρια-ταβέρνες που πήγα και για την ποιότητα (καθαρά τουριστική με την κακώς εννοούμενη σημασία της λέξης) και πολύ ακριβά για αυτά που (δεν) προσφέρουν. Εκτός αυτού Νοέμβρη μήνα εκεί είναι χειμώνας, οπότε ξεχάστε βόλτες και εξορμήσεις στα βουνά....
 11. Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας.Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να συμμετάσχω. Αντ' αυτού βρήκα αυτό το άρθρο που αναφέρει τραγούδια που γράφτηκαν για τη Θάτσερ http://www.clickatlife.gr/story/mousiki/o-polemos-enantia-sti-sidira-kuria-mesa-apo-8-tragoudia-?id=2292905
 12. Ο ή (η) συνάδελφος JORDAN6 ειχε ανεβάσει αυτό το έντυπο. http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=8300 Φαίνεται επίσημο.
 13. Ειλικρινά, όταν βλέπω λογιστές να διακινδυνεύουν τα δεδομένα τους και τα δεδομένα των πελατών τους για να γλυτώσουν 40€, τρελλαίνομαι!!! Δηλαδή ρε λεβέντες πόσο επαγγελματίες μπορεί να είσαστε οταν εγκαθιστάτε free antivirus που όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά δημιουργούν και προβλήματα, αφού δεν μπορούν να "σεταριστούν" σωστά; Κι επειδή κάθε μέρα αυτά τα προβλήματα έχουμε (ειδικά τελευταία με τον FBI-Police virus), όσοι ισχυρίζεστε οτι δεν "πήρατε μάτι", είναι σαν να μου λέτε ότι πήγατε με πουτάνες , αλλά σας κόλλησε η ....γυναίκα σας.
 14. Θανάσηηηηηηηηηηηηηηηη! Μη κλείνεις ακόμη ρε! Υπάρχουν και οι ξεχασιάρηδες. Χρόνια πολλά. Να σε χαίρονται όσοι σ' αγαπούν. Αντε και καλή λευτεριά!
 15. Θα σας πω λίγα πράγματα απο την επαγγελματική μου εμπειρία. Σε κάποιους απο σας είναι γνωστό οτι είμαι dealer εταιρίας προγραμμάτων. Παρόλα αυτά δεν κάνω χρήση αυτής της ιδιότητας όταν γράφω, για να διαφημίσω τα προγράμματά της, αλλά για να δώσω λύσεις, όταν μπορώ. Αντιλαμβάνομαι οτι κάποιοι κρύβουν την ιδιότητά τους και γράφουν εγκωμιαστικά σχόλια για τις εταιρίες τους. Ας είναι. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το πάθος που έχουν κάποιοι λογιστές με κάποιες εταιρίες, ξεχνώντας οτι αυτό που όλες επιδιώκουν είναι το κέρδος και μόνο αυτό. Αυτό τις κάνει τις περισσότερες φορές, όταν αισθάνονται οτι είναι σε θέση ισχύος -και πιστέψτε με πιο πολύ είναι λόγω marketing, καλών σχέσεων με συλλόγους και επιμελητήρια και λιγότερο λόγω ουσίας- να εκμεταλλεύονται αυτή τη θέση και να υπερεκτιμούν το εμπόρευμα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Τί δείχνει όμως η ιστορία του ελληνικού software απο το 1987 και μέχρι σήμερα; Οτι ανεβαίνει κατεβαίνει. Εταιρίες που μεσουρανούσαν κάποτε, έφτασαν στα όρια της πτώχευσης. Δεν θα εξετάσω εδώ τους λόγους, "Νέες" φερέλπιδες εταιρίες εμφανίστηκαν, αλλά ήδη κάποιες έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. (Τα εισαγωγικά μπήκαν γιατί κάποιες δημιουργήθηκαν απο τους παλιούς μετόχους, που αφού ξεπούλησαν τις μετοχές σε τιμές που ούτε είχαν ονειρευτεί -ήταν βλέπετε η εποχή της φούσκας του χρηματιστηρίου- ξαναμπήκαν στο παιχνίδι). Θέλω λοιπόν να πω πως δεν καταλαβαίνω αυτές τις αντιπαραθέσεις. Πιέστε όσο μπορείτε τις εταιρίες για καλύτερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες. Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι μια εταιρία ζητάει συμβόλαιο μισθοδοσίας πχ 500€ το χρόνο. Είναι εξωπραγματικό αν όχι ληστρικό. Κάποιοι θέλουν να κονομήσουν και καλά κάνουν. Στο χέρι σας είναι αν θα το κάνουν ή όχι εις βάρος σας.
 16. Υπάρχει άλλο κράτος στον κόσμο που για να ερμηνεύσεις το νόμο, πρέπει να παρακολουθήσεις σεμινάριο; Είστε επαγγελματίες λογιστές, οι πιο πολλοί πτυχιούχοι. Τί περισσότερο έχουν οι διάφοροι εισηγητές απο σας; Προσωπική μου γνώμη είναι οτι κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η κακή συνήθεια. Ισως τότε κι οι νόμοι να γίνουν απλούστεροι, γιατί δεν θα πρέπει το σύστημα να αλληλοσυντηρείται. Νομίζω οτι μια συγκέντρωση μεταξύ σας θα έλυνε πιο πολλές απορίες.
 17. Είναι πιθανόν να είναι τακτική της τράπεζας για να σε διώξουν. Μπορείς όμως αντί για συνήγορο να στείλεις ένα mail στα κεντρικά και να ζητήσεις εξηγήσεις ή να τους πεις να εξηγήσουν στον υπάλληλο τις υποχρεώσεις του.
 18. Για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση. Εσείς βλέπετε να υπάρχει; Υπάρχουν συστήματα δοκιμασμένα σε άλλες χώρες. Γιατί δεν τα αντιγράφουν και ψάχνουν για πατέντες; Μέχρι τώρα ακούσαμε για σύνδεση ταμειακών μηχανών (χρόνια τώρα), φοροκάρτες, άσχετα τεκμήρια (πχ παιδιά) και θέλουν να αγνοούν οτι η μεγάλη φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο. Θέλουν να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο; Θέλουν να αντιμετωπίσουν το μαύρο χρήμα απο τα ναρκωτικά, την πορνεία, το εμπόριο όπλων,το τζόγο κλπ; Θέλουν να αντιμετωπίσουν την γάγγραινα των offshore; Θέλουν να αντιμετωπίσουν τη "νόμιμη" φοροδιαφυγή των μεγάλων εταιριών με τις ενδοομιλικές συναλλαγές; Αν εσείς νομίζετε οτι θέλουν, ξοδέψτε φαιά ουσία να κάνετε προτάσεις. Αλλά τζάμπα το έξοδο Κωστή. Βέβαια τώρα εσύ θα ρίχνεις καμιά ζεμπεκιά στη Φλώρινα κι εμείς ασχολούμαστε με ..καλαμιες. Ελπίζω να μην σ' έπιασε λόξυγκας και να περνάς καλά φίλε μου.
 19. Καλά είναι να το κόψεις πριν στο κόψει ο γιατρός, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Κάνε μια δοκιμή και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Βοηθάει. Εύχομαι σιδερένιος και ραντεβού σε επόμενη συνάντηση... ΥΓ Κι έλεγα ρε γμτ θα πάει ο Γιάννης στη Φλώρινα, πρέπει να βρω τρόπο να πάω.
 20. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ανεξάρτητα απο το αν καταφέρω να έρθω, θα ήθελα να πω κάποια πράγματα σχετικά με τη Φλώρινα. Ασυζητητί είναι μια πανέμορφη περιοχή, που αξίζει κανείς να την επισκεφθεί. Σκεφθείτε όμως: 1. Καιρός: Είναι χειμώνας. Αν πέσετε σε κακοκαιρία, ούτε τα τσίπουρα , ούτε οι συνοδοί σας σώζουν . Απλά θα κλειστείτε μέσα, οπότε δεν έχει σημασία πού θα είστε. 2. Η απόσταση. Με αυτοκίνητο απο την Αθήνα υπολογίστε περίπου 7 ώρες (αν δεν κατουριούνται τα πιτσιρίκια κάθε λίγο), με λεωφορείο 9 ώρες. Οι νησιώτες ας υπολογίσουν το επιπλέον. Τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς που είναι κοντά, μάλλον δεν έχουν πλέον δρομολόγια και τα τρένα πηγαίνουν μέχρι την Εδεσσα. Αρα μην το παίρνετε αψήφιστα, είναι μεγάλο ταξίδι. Και μια και η Φλώρινα είναι μακριά, δεν πεταγόμαστε μέχρι Κωνσταντινούπολη;
×
×
 • Create New...